pinaw 27.02.05, 12:44 cześć, czy któraś z mam miala zabieg bezoperacyjnego usówania zmarszczek mimicznych? Na jaki preparat nabezpieczniej i najlepiej się zdecydować, i gdzie taki zabieg wykonać nie bojąc się o konsekwencje... Pzd.Pina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
utalia Re: zmarszczki mimiczne 27.02.05, 21:59 co masz na mysli piszac zabieg bezoperacyjny? W zasadzie zabieg jest to nazwa operacji ale takiej lagodniejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
pinaw Re: zmarszczki mimiczne 28.02.05, 10:30 wstrzyknięcie preparatów: BOTOX® , AQUAMID® ,JUVEDERM® , RESTYLANE® trwa to ok 30 min i po dwóch dniach widać efekty. Różnią się składem i długością działania. Pzd.Pina Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: zmarszczki mimiczne 28.02.05, 22:57 Tak sobie potem pomyslalam, ze pewnie o to Ci chodzilo ale nie podpowiem, poniewaz nie mam doswiadczenia w tej materii. A jak poczytalam sobie o skutkach ubocznych to z pewnoscia bym sie nie zdecydowala. Np. po botxie moga ci sie zrobic zmarszczki w nietypowym miejscu dla ciebie-w koncu twarz gdzies sie zgiac musi i zegnie sie tam gdzie nie zostal wstrzykniety botox czy inna substancja. Botox i tak utrzymuje sie stosunkowo krotko. Wiec moze byc potem gorzej niz teraz ci sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
sm30 Re: zmarszczki mimiczne 01.03.05, 09:01 Mój tata mówi : " Gdyby te wszystkie drogir preparaty były coś warte, to nie byłoby bogatych starych kobiet ". Moim zdaniem, na cerę i skóre twarzy najlepiej działają : sen, powietrze, zdrowe odrzywianie i uśmiech - bo jeśli nawet po nim zostaną zmarszczki, to takowe mają dużo uroku w przeciwieństwie do bruzd przy ustach i na czole człowieka ponurego i skwaszonego. Niestety największe efekty w każdej dziedzinie życia osiąga się ciężką pracą. Człowiek z natury jest leniwy i woli wierzyć w cudowne działanie drogich preparatów czy zabiegów kosmetycznych, które nawet jeśli przyniosą efekty to krótkotrwałe ( przecież naskórek się złuszcza, więc to co stosujemy od zewnątrz starczy na krótko - jak opalenizna króra schodzi po tygodniu czy dwóch ) Odpowiedz Link Zgłoś
pinaw Re: zmarszczki mimiczne 02.03.05, 17:46 Po botoxie rzeczywiście robią się dziwne rzeczy....chodzi tu o opadanie powieki. Właśnie dlatego powinno się zrobić zabieg u dobrego specjalisty.Co do starzenia się..to nie każdy starzeje się ładnie, niestety, ale jeżeli można poprawić swój wygląd bez uszerbku na zdrowiu to nie widzę powodu żeby tego nie zrobić.Wyglądać ładniej i dzięki temu czuć się pewniej i lepiej.Rezultaty też dłużej niż opalenizna utrzymują się od 5 miesięcy do kilku lat (Aquamid) Wiele osób uważa jednak inaczej, dlatego też większość kobiet nie decyduje się na tego typu zabieg. Pzd.Pina Odpowiedz Link Zgłoś
goniab3 Re: zmarszczki mimiczne 02.03.05, 18:58 A ja własnie jestem w trakcie takiej kuracji, która zmniejsza zmarszczki mimiczne i oczyszcza cerę. Są to zabiegi robione przez kosmetyczkę kwasem mlekowym, po 3 zabiegach efekt jest bardzo bardzo dobry, widoczny gołym okiem. Jestem bardzo zadowolona.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś