Dodaj do ulubionych

zmarszczki mimiczne

27.02.05, 12:44
cześć,
czy któraś z mam miala zabieg bezoperacyjnego usówania zmarszczek mimicznych?
Na jaki preparat nabezpieczniej i najlepiej się zdecydować, i gdzie taki
zabieg wykonać nie bojąc się o konsekwencje...
Pzd.Pina
Obserwuj wątek
    • utalia Re: zmarszczki mimiczne 27.02.05, 21:59
      co masz na mysli piszac zabieg bezoperacyjny? W zasadzie zabieg jest to nazwa
      operacji ale takiej lagodniejszej.
      • pinaw Re: zmarszczki mimiczne 28.02.05, 10:30
        wstrzyknięcie preparatów: BOTOX® , AQUAMID® ,JUVEDERM® , RESTYLANE® trwa to ok
        30 min i po dwóch dniach widać efekty. Różnią się składem i długością działania.
        Pzd.Pina
        • utalia Re: zmarszczki mimiczne 28.02.05, 22:57
          Tak sobie potem pomyslalam, ze pewnie o to Ci chodzilo ale nie podpowiem,
          poniewaz nie mam doswiadczenia w tej materii. A jak poczytalam sobie o skutkach
          ubocznych to z pewnoscia bym sie nie zdecydowala. Np. po botxie moga ci sie
          zrobic zmarszczki w nietypowym miejscu dla ciebie-w koncu twarz gdzies sie
          zgiac musi i zegnie sie tam gdzie nie zostal wstrzykniety botox czy inna
          substancja. Botox i tak utrzymuje sie stosunkowo krotko. Wiec moze byc potem
          gorzej niz teraz ci sie wydaje.
    • sm30 Re: zmarszczki mimiczne 01.03.05, 09:01
      Mój tata mówi : " Gdyby te wszystkie drogir preparaty były coś warte, to nie
      byłoby bogatych starych kobiet ".
      Moim zdaniem, na cerę i skóre twarzy najlepiej działają :
      sen, powietrze, zdrowe odrzywianie i uśmiech - bo jeśli nawet po nim zostaną
      zmarszczki, to takowe mają dużo uroku w przeciwieństwie do bruzd przy ustach i
      na czole człowieka ponurego i skwaszonego. Niestety największe efekty w każdej
      dziedzinie życia osiąga się ciężką pracą. Człowiek z natury jest leniwy i woli
      wierzyć w cudowne działanie drogich preparatów czy zabiegów kosmetycznych,
      które nawet jeśli przyniosą efekty to krótkotrwałe ( przecież naskórek się
      złuszcza, więc to co stosujemy od zewnątrz starczy na krótko - jak opalenizna
      króra schodzi po tygodniu czy dwóch )
      • pinaw Re: zmarszczki mimiczne 02.03.05, 17:46
        Po botoxie rzeczywiście robią się dziwne rzeczy....chodzi tu o opadanie powieki.
        Właśnie dlatego powinno się zrobić zabieg u dobrego specjalisty.Co do starzenia
        się..to nie każdy starzeje się ładnie, niestety, ale jeżeli można poprawić swój
        wygląd bez uszerbku na zdrowiu to nie widzę powodu żeby tego nie
        zrobić.Wyglądać ładniej i dzięki temu czuć się pewniej i lepiej.Rezultaty też
        dłużej niż opalenizna utrzymują się od 5 miesięcy do kilku lat (Aquamid)
        Wiele osób uważa jednak inaczej, dlatego też większość kobiet nie decyduje się
        na tego typu zabieg. Pzd.Pina
    • goniab3 Re: zmarszczki mimiczne 02.03.05, 18:58
      A ja własnie jestem w trakcie takiej kuracji, która zmniejsza zmarszczki
      mimiczne i oczyszcza cerę. Są to zabiegi robione przez kosmetyczkę kwasem
      mlekowym, po 3 zabiegach efekt jest bardzo bardzo dobry, widoczny gołym okiem.
      Jestem bardzo zadowolona.Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka