Dodaj do ulubionych

zaawansowany cellulit

06.03.05, 22:03
Mam pytanie-czy ktoras z Was poddawala sie jakims zabiegom na cellulit innym
niz kremy czy preparaty typu: guam czy inne smarowidla? Mi juz nic nie
pomaga, a nie chcialabym siedziec w spodniach na plazy- moja mama ma lepszy
stan nog niz ja!!!!!!!!!! Do czasu urodzenia dziecka systematycznie
stosowalam preparaty antycellulit i bylo wszystko okey.
Poradzcie cos, pomocy!!!!!
Basia
Obserwuj wątek
    • joisana Re: zaawansowany cellulit 07.03.05, 09:44
      Masaż, ruch, odpowiednia bezsolna, lekkostrawna dieta i trzymanie nóg w górze,
      a kremy swoją drogą.
    • kateszu Re: zaawansowany cellulit 07.03.05, 10:42
      Dużo ruchu i wody
      • kasia.s75 Re: zaawansowany cellulit 07.03.05, 11:08
        Jestem po tygodniowej kuracji pillingiem kawoowym. Niesamowity efekt. Mam takie
        wrazenie ze jeszcze dwa tygodnie i zniknie zupełnie, a cellulit mialam jak
        smoczyca!
        Bardzo polecam, tylko trzeba konsekwencji.

Kawa mielona dobrej jakosci, ja kupilam tchibo exclusive, 3 lub lyz zalac
        gorącą wodą tak zeby byla papka, robic pilling calego ciala tak zeby to
        zostlalo ok 10min na skorze.
        Nie myc pozniej mydlem, nawet jezeli leci lekko zolta woda, nalezy sie tylko
        dobrze splukac.
        Wytrzec skore i posmarowac wlasciwie jakimkolwiek preparatem nawilzajacy ( ja
        przynajmniej). Po antycellulitowym pewnie byloby jeszcze lepiej.

pozdrawiam
        Kasia
        • afryka13 Re: zaawansowany cellulit 07.03.05, 11:52
          Ja to juz przestałam sie ogladac od pasa w dół. Cellulit to juz mialam przed
          ciazą i to bardzo widoczny. Chodziłam na zabiegi enderlology i pomogło, ale
          koszty sa wysokie 150 zł zabieg, wzielam ich 12, ale niestyty starcza tylko na
          jkis rok. Kupiłam takie urzadzenia Philipsa działa na podobnej zasadzie jak
          endermology tylko jakos z systemtycznoscia u mnie na bakier. teraz codziennie
          masuję wsciekle ostra rekawicą i jest lepiej no i co pomaga na bank to lodowaty
          prysznic, ale brrrrrrrrr nie zimą . Chodziłam tez na silownie, mialam nawet
          własnego trenera i cellulit był wiec ruch jest wskazany ale jakos na mnie nie
          działal, choć siłownia przed ciąża była norma. Zapewne, czekolada mi nie
          pomaga smile
        • mamajula Re: zaawansowany cellulit 28.03.05, 19:58
          dziewczyno! dzieki Ci! Jeszcze nie spróbowalam tej kawowej terapii ale moja
          nadzieja na poprawe nie zginela. Ja tez walcze z celulitem od paru lat, nie
          jest tak strasznie ale czasem jak dotykam ud to bola, czasem nie. Z mojego
          doświadczenia wiem, ze wazne jest zeby skora byla naciagnieta a nie wiotka bo
          to troche trzyma celulit w ryzach. SKuteczne sa masaze pod prysznicem ostrymi
          rekawicami i zimne przysznice.
          Pozdrawiam inne dziewczyny, nie traćcie nadziei!
    • mamusiakaroli Re: zaawansowany cellulit 07.03.05, 16:09
      Plakac mi sie chce.Jestem szczupla i cellulit mialam juz przed ciaza.Wydalam
      kupe kasy na zabiegi.Masaze limfatyczne reczne i w rekawach,guam,endermology i
      wszystkie kremy i preparaty dostepne na rynku.Stracilam nadzieje bo nic naprawde
      nic nie pomaga!!! A po ostatnim zabiegu endermologi jest nawet gorzej.Mam
      wrazenie,ze tymi przyssawkami rozciagnela mi sie skora,jest bardzo zadka i nawet
      cellulit pojawil sie w miejscach,w ktorych wczesniej byl nie widoczny.Oczywiscie
      wiem ,ze powinnam wiecej cwiczyc,wiecej pic wody i dobrze sie odrzywiac.Moj
      najwiekszy grzech to slodycze i jedzenie tego co nie zdrowe.Niestety nawet jak
      chodzilam na silownie i fitness jadlam zdrowo i duzo pilam cellulit nadal
      byl.Teraz chodze ns fitness 2 razy w tygodniu i wiem ze to za malo.Marze o
      odessaniu tluszczu i pozbyciu sie cellulitu chirurgicznie bo wiem ze jesli sie
      juz go ma to samemu nie mozna sie go pozbyc.Ja mam juz bardzo zaawansowany
      callulit i stracilam wszelka nadzieje ,ze moge sama go zlikwidowac.Strasznie
      boje sie lata,boje sie urlopu,unikam znajomych ,ktorzy zapraszaja na basen czy
      nad wode.Wstydze sie ludzi i wlasnego meza.Nie ma dnia zebym o tym nie myslala i
      niezadreczala sie z tego powodu.Wspominam czasy kiedy mialam ogromne powodzenie
      i chodzilam w krociutkich spudniczkach ledwo za pupe.
      • afryka13 Re: zaawansowany cellulit 07.03.05, 16:16
        oj rozumiem Cię. A gdzie chodziłaś na endermology? Mnie to nawet pomogło ale w
        trakcie chodziłam tez na silownie i katowałam sie zimnymi prysznicami. O mini
        to ja juz zapomniała 10 lat temu. Moja psiapsólka dietetyczka uważa, że to wina
        glutaminianu sodu, ktory pałaszujemy we wszystkim a to jest jakis utrwalacz i
        na niektórych tak moze działać. No i czasm tesknie za czasmi kiedy słodycze
        były na kartkismile))))) to zart oczywiście
        • mamusiakaroli Re: zaawansowany cellulit 07.03.05, 16:24
          W Warszawie przy rondzie ONZ ,nie pamietam ulicy(chyba na P)Oczywiscie bede
          stosowac piling kawowy.Nadzieja matka glupich.Jednak mam troszke nadziei ,ze do
          lata choc troszke bedzie lepiej.Czasam mysle,ze potrzebuje porady psychiatry bo
          cellulit jest moja obsesja.Jak wygram w lotka to napewno cos z tym zrobie ,ale
          na razie nie ma funduszy.Jak bardzo masz zaawansowany cellulit? I czy tak samo
          jak ja jestes szczupla?
          • afryka13 Re: zaawansowany cellulit 07.03.05, 18:50
            mam 180 cm wzrostu i w ciazy przytyłam 10 kg, więc w normie. Nie mam kopotów z
            nadwaga, ale celulit jak cholera. jak poszłam na te zabiegi to normalnie nie
            mogłam sie palcem doktknac bo mnie bolał, więc to bardzo zaawansowany stan. mam
            kolezanki patyczaki i tez maja czasem nawet na przedramionach. Moja mama była
            tęga przez całe zycie a nie miała ani zylaków ani celulitu. Więc to chyba nie
            genetyka, tylko cywilizacja
    • b113 Re: zaawansowany cellulit 08.03.05, 20:14

Dziekuje bardzo za odzew.
      Zaczynam dzisiaj wcierac kawe- zobaczymy co dalej.Z diety malo co mam do
      wyeliminownia bo w zasadzie jem niewiele.Jestem tez raczej szczupla- a cellulit
      mam doslownie juz w okolicy kolan!!!!! Jak sobie podsumuje ile forsy wydalam
      przez lata na kremy i "profilaktyke" to moglabym kupic samochod.
      Pozdrawiam
      Basia
    • mamusiakaroli Re: do kasia.s75 10.03.05, 18:42
      Bardzo cie prosze powiedz cos wiecej o tym wspanialym pilingu.Czy stosowalas go
      rano czy wieczorem? Czy kawe zalewalas tylko goraca woda tak by jej nie
      zaparzyc? Czy rownoczesnie stosowalas jakas diete? Pytam sie o wszystko bo moze
      miec to znaczenie.Chce zrobic wszystko tak jak ty robisz,zeby napewno sie udalo.
      Jestem juz zrozpaczona swoim cellulitem,a teraz dzieki Tobie widze swiatwlko w
      tunelu.
      Pozdrawiam i dziekuje.
      • kasia.s75 Re: do kasia.s75 10.03.05, 19:39
        CZesc,
        Pilling stosowalam roznie, ale raczej nie poznym wieczorem, ze wzgledu na to,
        ze kofeina jednak dostaje sie do orgnizmu i balam sie ze nie bede mogla spacsmile))
        Zalewalam ugotowaną wodą, moze po kilku sekundach, raczej nie bulgotalo w
        miseczce. Diety nie stosowalam zadnej, a nawet wprost przeciwnie, jem byle co i
        popijam winem, czerwonym wytrawnymsmile

Dzisiaj rozmawialam nawet o tym z kolezanką, ktora stwierdzila ze pierwszy
        tydzien bedzie robila dwa razy dziennie. Moze sprobuj.
        Napewno po natarciu sie kawa zostan w tej papce na kilka minut, przy okazji
        mozesz masowac nogi. Osobiscie proponuje nie myc sie pozniej mydlem, ale troche
        sie jednak kawą pachniesmile
        Podobno bardzo fajne są ampulki bielendy na noc i dzien, wiec mozesz wcierac po
        pillingu, raczej nie są drogie.
        Trzymam kciuki i nie panikuj! Nawet jak Ci nie zejdzie to przeciez sie nie
        powiesiszsmile
        Głowa do gory!
        Konsekwencja to podstawa!

Pozdrawiam
        Kasia
        • klaton Re: do kasia.s75 05.04.05, 16:24
          Te kawiana papke wcierac taka ciepla? I czy to bardzo szoruje po skorze? Mam
          kruche naczynak i nie wiem czy moge.no i ile to trzymacsmile jeju mam nadzieje ze
          moja kanalizacja to wytrzymasmile)
        • mamamikusia3 Re: do kasia.s75 07.04.05, 16:12
          dzieki kasiu za pomysł z kawa, na pewno spóbuję, bo zmagam się z tym problemem
          juz jakiś czas. co to są te ampułki bielendy i czy sa do dostania w zwykłym
          sklepie z kosmetykami?
    • mamusiakaroli Re: zaawansowany cellulit 11.03.05, 13:48
      Dziekuje Kasiu za odpowiedz.Juz wczoraj zakupiloam cibo exclusive i bede sie
      nacierac.Tak bym chciala,zeby to paskudztwo choc troszke sie zmniejszylo.
      Pozdrawiam i dziekuje.
    • galia29 Re: zaawansowany cellulit 11.03.05, 14:41
      Dziewczyny, ja mam głupie pytanie- opiszcie mi jak wygląda ten celulitis.
      Jestem chyba już ostatnią kobietą która właściwie nie wie co to jest ( choć z
      pewnością go mam smile) Ja mam na tyłku rozstępy jeszcze z dzieciństwa kiedy to
      za szybko urosłam i z tym walczę właśnie zabiegami endermology- we wrocławiu
      kosztują 90 a nie 150, ale to i tak drogo. A cellulitis? Moja przyjaciółka mi
      ostatnio pokazywała, no i jak ścisnę skórę między palcami to faktycznie trochę
      wygląda jak skórka pomarańczy, ale jak nie ściskam to nic nie widać. Czy wy
      macie tak samo czy też jakiś bardziej zaawansowany?ewa
      • mamusiakaroli Re: zaawansowany cellulit 11.03.05, 16:52
        Droga galio,jesli ty nie wiesz co to cellulitis to na pewno go nie masz. Ja mam
        strasznie zaawansowany.Z tylu na nogach(juz od kolan)i na biodrach mam dolki,a
        na pupie to nie skorka pomaranczowa tylko kalafior.Juz nawet z przodu na udzie
        nad kolanem go widac.Na lydce mam jak scisne skore.Nie wiem jak ci to
        opisac?Niektore dziewczyny mowia kratery na ksiezycu,niektore kalafior a skorka
        pomaranczowa to slabe stadium tej choroby. Po prostu skora nie jest gladko
        naciagnieta tylko taka pokarbowana.Jak przyjdzie lato to popatrz sobie na nogi
        innych dziewczyn.Jak wypatrzysz cos nieladnego to pewnie bedzie cellulit.
      • mada_77 Do galii29 23.03.05, 15:58
        Czy mozesz mi napisac gdzie we wroclawiu robilas te zabiegi?
        Z gory dziekuje,
        Magda
        • galia29 Re: Do galii29 31.03.05, 12:39
          W centrum endermology na Wawrzyniaka, przyjmuje tam Pani doktor i dietetyczka
          więc cię pomierzą, poważą i doradzą jak się odżywiać. Mimo ceny są to moje
          ulubione zabiegi.troche się odchudzałam i w trakcie terapi schudłam ale tylko
          dwa kilo a w biodrach ubyło mi 5! centymetrów. Bez masaży by tyle nie spadło,
          no i skórkę mam ładną.ewa
    • polarna77 Re: zaawansowany cellulit 05.04.05, 08:04
      Dziewczyny rewelacja!!!!
      Wczoraj zrobiłam drugie wcieranie kawki i jestem zachwycona! Cellulit się
      jeszcze nie zmniejszył (bo to raczej mało możliwe po dwóch zabiegach), ale nogi
      i tyłek wyglądają o wiele lepiej - są gładsze i z mniej widoczną skórką pom.
      Będę stosowała dalej, co drugi dzień i do tego 30 min na stepperze dziennie -
      co właśnie idę robić. Dzięki za przepis kuracji - może już w lecie pokaze się
      bez problemu w bikini na plaży... smile)).
      Pozdrawiam i wytrwałości dla nas wszystkich!
      • myszkania Re: zaawansowany cellulit 05.04.05, 10:30
        A ja dorzuce jeszcze kilka slowek. Zanim zaszlam w ciaze wydalam walke
        cellulitowi - po pierwsze "dieta naturalna i prosta" - unikalam wszelkiego co
        przetworzone, zwlaszcza chemicznie - pieczywa, slodyczy, polfabrykatow i
        staralam sie nie laczyc roznych skladnikow ze soba (pozostaje niewiele -
        warzywa, owoce, jogurty, ryze i makarony). Do tego silownia 5x w tygodniu
        (najlepszy jest spinning, biking czy jak go zwa - polgodzinny wysilek wyzwala
        energii na kolejne pol dnia!). Najlepsze efekty zaczelam jednak uzyskiwac po
        masazu izometrycznym (na napietym miesniu). Chodzilam przez miesiac na masaz
        posladkow, 5x w tygodniu (potem zaszlam w ciaze). Bolalo jak cholera! Naprawde!
        Mialam caly tylek w sincach. Dopiero po kilku razach przestalo tak bolec i sie
        przyzwyczailam. Efekt byl dobry. Teraz jestem w 37 tc, przytylam 20 kg i mam
        cellulit jak kalafior. Juz nie moge sie doczekac zeby wydac mu znowu wojne!!! A
        co do kosmetykow antycellulitowych - polecam link: www.federacja-
        konsumentow.org.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=213
        • gola1 Re: zaawansowany cellulit 11.04.05, 15:05
          słuchajcie-lek homeopatyczny na cellulit(wyszukałam na forum homeopatycznym)nie
          brałam , ale chcę spróbować.Może i Wy spróbujecie:AURUM MET.200CH(3 granulki co
          3 dni).Podobno trzeba stosować przez dłuższy okres,ale to chyba nic nowego.
    • bajonek Re: zaawansowany cellulit - a naczynka 10.04.05, 22:43
      ja sprobowałam tego peelingu i nie jest on stanowczo polecaby do nóg gdzie są
      popekane naczynka - bo kofeina, cynamon rozgrzewają.

• klaton Re: zaawansowany cellulit - a naczynka 11.04.05, 19:03
        no piling calkiem calkiem nie wiem jak to bedzie po tygodniu lub dwoch ale
        pewnie dom mi sie zamieni w kawiarnie( zapachsmile a moj mezczyzna juz od rana za
        mna wola "babka kawowa", ha ha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka