Dodaj do ulubionych

kiedy fitnes po cc?

09.03.05, 22:51
Patrzę na swój brzuch i jestem przerażona. Idzie wiosna a tu brzuch jak w 5 m-
cu ciąży i wałek tłuszczu nad blizną. Myślałam o robieniu brzuszków ale
podobno mozna je robic dopiero po 3 m-cu (miałam cc 6 stycznia). To o siłowni
czy arobiku nie mam chyba co marzyć przed wiosną, a latem??? Gapa jestem bo
zapomniałam o to zapytać mojego gina jak byłam na wizycie kontrolnej. A może
pas ściągający albo...już sama nie wiem co wymyśleć.
Obserwuj wątek
    • m.rat Re: kiedy fitnes po cc? 11.03.05, 22:42
      ja po cc na fitness zaczelam chodzic po trzech miesiacach i jest wszystko o.k.
      • paulka25 Re: kiedy fitnes po cc? 13.03.05, 02:02
        Ja uprawiam sport zawodowo i zgode na treningi dostalam juz po 7 tygodniach po
        cc. Wydaje mi sie, ze bez obaw mozesz sprobowac chodzic na fitnes. Oczywiscie
        gdybys czula jakis duzy bol podczas cwiczen lepiej skonsultowac to z lekarzem.
        Ja przez pierwsze 2 tygodnie czulam "ciagniecie" w miejscu ciecia. Ale raczej
        nie bylo to bolesne tylko troszke nieprzyjemne.
    • pipsztok Fajny wątek... 22.04.05, 00:08
      ... tez slyszalam, ze dopiero po 3 miesiacach i szlag mnie trafia, bo nadal
      jestem gruba i chcialabym cwiczyc juz! Przed porodem obiecywalam sobie, ze do
      wakacji zrzuce cala nadprogramowa wage, ale niestety przyszlo mi rodzic przez
      cc i wszystko sie zmienilo sad((. Jestem dopiero miesiac po- swietnie sie czuje
      i czy na prawde powinnam czekac az tyle czasu?
      Bardziej doswiadczone dziewczyny, czekam na Wasza pomoc
      Dzieki- Asia, mama Kasi
      • kata74 Re: Fajny wątek... 22.04.05, 16:31
        mnie lekarz nie pozwolił na żadne ćwiczenia do pół roku po cc.ponieważ jak
        stwierdził narobie sobie kłopotu. ale zalecił mi ćwiczenie ktore nie obciąża
        mieśni brzucha, tylko wływa na mięśnie skośne i poprawia napięcie brzucha
        ćwiczenie jest bardzo proste- na zmianę lewy łokieć do prawego kolana i
        odwrotnie np. siedząc, stojąc. ja nie byłam za wytrwała niestety....
    • joisana Re: kiedy fitnes po cc? 23.04.05, 11:10
      Brzuszki po cc można robić po 6 miesiącach od operacji i to po konsultacji z
      lekarzem. Wcześniej (po3) ogólne ćwiczenia bez obciążania mięśni brzucha. Fakt,
      że wiele dziewczyn dochodzi do siebie już wcześniej, ale wiele też narobiło
      sobie problemów (przepukliny operacyjne) za wcześnie zaczynająć trening
      brzucha.
      • paulka25 Re: kiedy fitnes po cc? 24.04.05, 09:49
        Jestem zdziwiona tym co piszecie. Ja zaczelam trenowac 7 tygodni po cc i nie
        mialam zadnych przepuklin ani problemow. Kilka moich kolezanek tez mialo cc i
        zaczynaly trenowac 6-8 tygodni po cc i tez bez problemow.
        • kata74 Re: kiedy fitnes po cc? 25.04.05, 18:25
          paulka25 - jak sama piszesz uprawiasz sport zawodowo- więc twoja kondycja
          fizyczna jest o wiele lepsza niż przeciętn, zapewnie też kondycja skóry jej
          napięcie, elastyczność itp. więc może to jest powodem. ponadto lekarze zapewnie
          się troche asekurują- może komuś się nie stało nic a komuś tak. ja uważam że
          nie ma co szaleć...
          • justinewal Re: kiedy fitnes po cc? 26.04.05, 19:44

Ja zaczęłam już po 6 tyg. brzuszki w domu, bo mnie ten brzuch wkurzał. Byłam w
            bardzo złej kondycji - 0 mięśni brzucha, w ciąży w ogóle nie ćwiczyłam,
            przytyłam 18 kg. Po 2 miesiącach poszłam na siłownię. Zaczynałam spokojnie 3x
            po 20 powtórzeń 10 kg obciążenia. Teraz, po 4 tyg. mam obciążenie 35 kg i robię
            3 x po 30 kg. Efekty są więc będę ćwiczyć dalej smile
            • iwonaw.1970 Jak często? 27.04.05, 16:23
              witaj
              chodziłaś 1 raz w tygodniu czy częściej?
              Pozdrawiam
              Iwona
              • xxara Re: Jak często? 27.04.05, 22:51
                ja tez dostalam zgode na cwiczenia brzuszki (i wszystko oprocz dzwigania
                bezposrednio z podłogi bo z wysykości stołu można) 8 tygodni po cc, ale po
                badaniu. Moj gin powiedzial ze wszystko sie zroslo i luz. Moj gin jest
                profesorem i wrecz zachecal do fitnessu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka