mamaoskarka 19.05.05, 07:57 hej,zaczynam 13-tke, chce zrzucic ok 5 kg, obecnie waze 58 kg przy 158 cm wzrostu. moze ktoras sie dolaczy, razem razniej, nie wiem czy sama wytrwam, znajac zycie to pewnie nie, zero silnej woli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdziulek Re: zaczynam 13-tke 19.05.05, 12:31 Witaj mamooskarka! Czy my się przypadkiem nie znamy?Jeśli to nie o Ciebie chodzi Madziu,to strasznie Cię przepraszam mamooskarka. Ja mam dzisiaj 4 dzień 13-tki,ale jak chcesz,to możemy się odchudzać razem,bo jakoś w tym czasie chyba nikt inny nie stosuje tej dietki. U mnie na razie bez żadnego podjadania między posiłkami,najgorsze były 3 pierwsze dni,ale dzisiaj jest już o wiele lepiej. Pozdrawiam Cię serdecznie Magda Odpowiedz Link Zgłoś
alrisa Re: zaczynam 13-tke 19.05.05, 16:20 HEJ! Właśnie ja też mam wrażenie, że się znamy - czyzby to blogowa mama tu przybyła ? A co do 13-stki to ja też jestem w trakcie - 4 dzień. Już jest w miarę... Ćwiczyłam silną wolę przechodząc w TESCO obok pachnących fornetti... Postałam chwilę z wyrazem błogości na pysku i poszłam kupić marchewkę i czerwoną herbatę ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdziulek Re: zaczynam 13-tke 19.05.05, 17:28 O jak fajnie Alriso,że jesteśmy na tym samym etapie 13-stki!!! Ja właśnie przechodzę jakiś kryzys,mam ogromny ochotę pobiec do kuchni i zrobić sobie wielgachną kanapkę z szynką i pomidorem.Postanowiłam napisać i się wyżalić,to może przejdzie mi to okropne łakomstwo. Powiedz,na obiad tarłaś marchewke,czy jadłaś w całości.Bo ja ogólnie marchewkę lubie,tylko że taka starta w smaku przypominała mi siano A co będziesz jadła na kolacje,znalazłaś ten niskosłodzony kompot?Bo ja mam zamiar zastąpić go jabłuszkiem-mam nadzieje,że strasznie nie grzeszę. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
alrisa Re: zaczynam 13-tke 19.05.05, 17:52 Na obiad jadłam serek wiejski z posiekanym jajkiem na twardo i przegryzałam marchewką (kupiłam takie małe marwitu - nie lubię obierać ani ucierać), a co do kompotu to pokroiłam sobie kiwi, mandarynkę i pół banana, zalałam to jogurtem naturalnym i to był mój kompot Siedzę dzisiaj cały dzień w pracy tak więc musiała coś wymyślić... Nie ma tu na szczęście szynki ani bułek, w domu też nic nie mam innego poza dietowymi rzeczami tak że nie jest źle - kryzysy mnie omijają.. A jutro już piąty dzień i jakoś to zleci mam nadzieję - schudłam 1 kg.. Liczę na to, że waga lekko przyspieszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 19.05.05, 22:22 hej dziewczyny, fajnie ze sie odezwalyscie, dzieki wam moze bedzie mi latwiej. jestem strasznie glodna, zaraz ide spac bo jeszcze troche to sie na cos skusze, wlasnie wrocilam z pracy i moj tata chce mi wmusic lazanie, ktora robil na obiad, nie ma to jak wsparcie rodziny acha, mam na imie Dorota, raczej sie nie znamy, ale fajnie sie poznac, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdziulek Re: zaczynam 13-tke 20.05.05, 11:13 Dorotko w czasie diety bardzo Ci współczuje świetnie gotujacego taty Ja wczoraj miałam trochę podobny problem-po zrobieniu mężowi pysznej kolacji musiałam wyjść z synkiem na spacer,bo inaczej bym nie wytrzymała i zjadła coś pysznego. Ale trzymaj się mocno,bo najgorsze są pierwsze trzy dni,a później jakoś leci (przynajmniej na razie). Alrisa,jak tam Ci mija piaty dzień?Ja jestem po marchewce i już marzę o rybce na obiadek.Niestety jeszcze się nie ważyłam,bo boje się,że mało schudłam i nie będzie mi się chciało dalej kontynuować diety.Słuchaj,myslisz,że można w ogóle przestać jeść brokuły i szpinak? Pozdrawiam Magda,mama Dawidka Odpowiedz Link Zgłoś
alrisa Re: zaczynam 13-tke 20.05.05, 14:46 Właśnie zeżarłam wielką rybę i już mi lepiej ... Wcześniej myslałam, ze tu padnę ... Zastanawiam się tylko nad tym piątym dniem - jest jakiś podejrzany - nagle tyle można zjeść? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 20.05.05, 16:16 Hej, dzisiaj sie czuje zdecydowanie lepiej niz wczoraj, jakos sie trzymam chociaz jak bylam w sklepie to wszystkie ciastka krzyczaly do mnie "zjedz mnie" Odpowiedz Link Zgłoś
magdziulek Re: zaczynam 13-tke 21.05.05, 12:06 Dziewczyny dzisiaj stanęłam na wadze i......po piątym dniu mam 3 kilo mniej!!! Nie mogę w to uwierzyć,że aż tak szybko można schudnąć,bo podobno nawet oczyszczające głodówki nie dają takich efektów.Aż się boję,że po skończeniu 13- stki trudno będzie tą nową wagę utrzymać. Wczorajszy dzień minął całkiem nieźle,jedzonka było całkiem dużo i nawet nie chodziłam głodna. Dzisiaj jestem jeszcze przed obiadkiem,już mi ślinka cieknie na myśl o tym kurczaczku A jak wy się trzymacie dziewczyny? Magda,mama Dawidka Odpowiedz Link Zgłoś
alrisa Re: zaczynam 13-tke 21.05.05, 12:35 Dzisiaj jest w miarę - chłop został wysłany po kurczaka a ja się wzięłam za ostre porządki w domu - wszelkie diety mnie tak zwykle mobilizują...Ale jest dobrze -chudnę Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 21.05.05, 13:50 Czesc dziewczynki! Stanelam dzisiaj na wage i mam 2 kg mniej, to jest chyba najlepsza mobilizacja zeby sie trzymac, popelnilam dzisiaj jeden grzeszek, zamiast grzanki zjadlam bulke grahamke ale mam nadzieje ze to nic nie zmieni i dalej bede chudla. Odpowiedz Link Zgłoś
magdziulek Re: zaczynam 13-tke 22.05.05, 11:30 Jejku,ja chcę zjeść wreszcie coś normalnego!!!Mam dość już tych wszystkich bezsolnych,pozbawionych smaku rzeczy. Dzisiaj niedziela i naprawdę jest mi strasznie ciężko.Muszę wam dziewczyny napisać,że nie wiem,czy dam radę wytrzyamać i czegoś nie przegryzę. No a w dodatku wypada dziś 7 dzień i nie ma niczego na kolacje... Koszmar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alrisa Re: zaczynam 13-tke 23.05.05, 10:54 I jak minęła niedziela? U nas był grill a ja poprzestałam na niedużym kawałku zgrilowanego befsztyka.. DO tego zjadłam buraczki z cebulą i potem jabłko i to był koniec jedzenia Ale nadal chudnę ) Słuchajcie a jaką miałyście wagę wyjściową i do ilu chcecie zejść ? ja planuję do 58 kg z 63,4. Na razie jest 61 To jest najlepsza motywacja jak się widzi te lecące kilogramy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 22.05.05, 13:23 Doskonale Cie rozumiem, mi tez jest dzisiaj ciezko, tym bardziej ze mam pyszny obiad w domu. Nie wiem jak to wytrzymam, wszyscy beda wcinac rosol a ja marchewke (((( To prawda, ze niedziela jest najgorszym dniem, i to niezaleznie od tego czy jest to 1,2,3 itd dzien tej diety. Trzymaj sie Madziu, pomysl o staconych kilogramach i o swojej nowej sylwetce wtedy moze sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
marget11 Re: zaczynam 13-tke 23.05.05, 13:00 Hej dziewczyny! Cieszę się że tu jesteście-ja mam dziś 5-ty dzień zanim zjadłam lunch to myślałam że umrę z głodu, tak to mi się jeszcze przez te dni nie chciało jeść. W domu jest mi lepiej wytrzymać, bo dietę robi też mój mąż.On mnie do niej zmobilizował i teraz mnie wspiera, chociaż to jemu jest trudniej wytrzymać. Zjada swoją porcję i jeszcze jest głodny,tymczasem ja zjem połowę porcji i mam dosyć, jem wszystko jedynie "na zapas". Robicie wszystko tak zupełnie bez soli? Ja dodaję ociupinkę do mięsa i chyba dziś dodam do ryby. Jeszcze się nie ważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 24.05.05, 10:50 Hej Marget, fajnie ze do nas dolaczylas w grupie zawsze razniej Ja wazylam 58 kg, dzisiaj mam 6 dzien i waze 56 kg. Troche jestem zla, bo te 2 kg zgubilam juz po 3 dniach i od tego czasu waga ani drgnie. Moze dlatego, ze troche oszukuje, sole bo inaczej nic bym nie zjadla, a np wczoraj rybe zjadlam z kiszona kapusta, nie lubie ryb i musialam ja czyms przepchnac bo inaczej nie przeszlaby mi przez gardlo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 26.05.05, 12:47 Czesc dziewczyny, jak Wam idzie? Ja niestety dzisiaj nie wytrzymalam i zjadlam sniadanie, bylo mi bardzo slabo i po prostu musialam cos zjesc, tym samym przerwalam diete Odpowiedz Link Zgłoś
beatanowak2 na czy polega "13" 27.05.05, 09:15 t.z.n co wolno jeść a co nie, czy któraś mama mogłaby mi podać przepis na tą cud dietę? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś