Dodaj do ulubionych

zaczynam 13-tke

19.05.05, 07:57
hej,zaczynam 13-tke, chce zrzucic ok 5 kg, obecnie waze 58 kg przy 158 cm
wzrostu. moze ktoras sie dolaczy, razem razniej, nie wiem czy sama wytrwam,
znajac zycie to pewnie nie, zero silnej woli smile
Obserwuj wątek
    • magdziulek Re: zaczynam 13-tke 19.05.05, 12:31
      Witaj mamooskarka!
      Czy my się przypadkiem nie znamy?Jeśli to nie o Ciebie chodzi Madziu,to
      strasznie Cię przepraszam mamooskarka.
      Ja mam dzisiaj 4 dzień 13-tki,ale jak chcesz,to możemy się odchudzać razem,bo
      jakoś w tym czasie chyba nikt inny nie stosuje tej dietki.
      U mnie na razie bez żadnego podjadania między posiłkami,najgorsze były 3
      pierwsze dni,ale dzisiaj jest już o wiele lepiej.
      Pozdrawiam Cię serdecznie
      Magda
    • alrisa Re: zaczynam 13-tke 19.05.05, 16:20
      HEJ! Właśnie ja też mam wrażenie, że się znamy - czyzby to blogowa mama tu
      przybyła ? A co do 13-stki to ja też jestem w trakcie - 4 dzień. Już jest w
      miarę... Ćwiczyłam silną wolę przechodząc w TESCO obok pachnących fornetti...
      Postałam chwilę z wyrazem błogości na pysku i poszłam kupić marchewkę i
      czerwoną herbatę ...
    • magdziulek Re: zaczynam 13-tke 19.05.05, 17:28
      O jak fajnie Alriso,że jesteśmy na tym samym etapie 13-stki!!!
      Ja właśnie przechodzę jakiś kryzys,mam ogromny ochotę pobiec do kuchni i zrobić
      sobie wielgachną kanapkę z szynką i pomidorem.Postanowiłam napisać i się
      wyżalić,to może przejdzie mi to okropne łakomstwo.
      Powiedz,na obiad tarłaś marchewke,czy jadłaś w całości.Bo ja ogólnie marchewkę
      lubie,tylko że taka starta w smaku przypominała mi sianosmile
      A co będziesz jadła na kolacje,znalazłaś ten niskosłodzony kompot?Bo ja mam
      zamiar zastąpić go jabłuszkiem-mam nadzieje,że strasznie nie grzeszę.
      Powodzenia
      • alrisa Re: zaczynam 13-tke 19.05.05, 17:52
        Na obiad jadłam serek wiejski z posiekanym jajkiem na twardo i przegryzałam
        marchewką (kupiłam takie małe marwitu - nie lubię obierać ani ucierać), a co do
        kompotu to pokroiłam sobie kiwi, mandarynkę i pół banana, zalałam to jogurtem
        naturalnym i to był mój kompot smile Siedzę dzisiaj cały dzień w pracy tak więc
        musiała coś wymyślić... Nie ma tu na szczęście szynki ani bułek, w domu też nic
        nie mam innego poza dietowymi rzeczami tak że nie jest źle - kryzysy mnie
        omijają.. A jutro już piąty dzień i jakoś to zleci mam nadzieję - schudłam 1
        kg.. Liczę na to, że waga lekko przyspieszy ...
    • mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 19.05.05, 22:22
      hej dziewczyny, fajnie ze sie odezwalyscie, dzieki wam moze bedzie mi latwiej.
      jestem strasznie glodna, zaraz ide spac bo jeszcze troche to sie na cos skusze,
      wlasnie wrocilam z pracy i moj tata chce mi wmusic lazanie, ktora robil na
      obiad, nie ma to jak wsparcie rodziny smileacha, mam na imie Dorota, raczej sie
      nie znamy, ale fajnie sie poznac, pozdrawiam
    • magdziulek Re: zaczynam 13-tke 20.05.05, 11:13
      Dorotko w czasie diety bardzo Ci współczuje świetnie gotujacego tatysmile
      Ja wczoraj miałam trochę podobny problem-po zrobieniu mężowi pysznej kolacji
      musiałam wyjść z synkiem na spacer,bo inaczej bym nie wytrzymała i zjadła coś
      pysznego.
      Ale trzymaj się mocno,bo najgorsze są pierwsze trzy dni,a później jakoś leci
      (przynajmniej na razie).
      Alrisa,jak tam Ci mija piaty dzień?Ja jestem po marchewce i już marzę o rybce
      na obiadek.Niestety jeszcze się nie ważyłam,bo boje się,że mało schudłam i nie
      będzie mi się chciało dalej kontynuować diety.Słuchaj,myslisz,że można w ogóle
      przestać jeść brokuły i szpinak?
      Pozdrawiam
      Magda,mama Dawidka
      • alrisa Re: zaczynam 13-tke 20.05.05, 14:46
        Właśnie zeżarłam wielką rybę i już mi lepiej ... Wcześniej myslałam, ze tu
        padnę ... Zastanawiam się tylko nad tym piątym dniem - jest jakiś podejrzany -
        nagle tyle można zjeść?
    • mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 20.05.05, 16:16
      Hej, dzisiaj sie czuje zdecydowanie lepiej niz wczoraj, jakos sie trzymam
      chociaz jak bylam w sklepie to wszystkie ciastka krzyczaly do mnie "zjedz
      mnie" smile
    • magdziulek Re: zaczynam 13-tke 21.05.05, 12:06
      Dziewczyny dzisiaj stanęłam na wadze i......po piątym dniu mam 3 kilo mniej!!!
      Nie mogę w to uwierzyć,że aż tak szybko można schudnąć,bo podobno nawet
      oczyszczające głodówki nie dają takich efektów.Aż się boję,że po skończeniu 13-
      stki trudno będzie tą nową wagę utrzymać.
      Wczorajszy dzień minął całkiem nieźle,jedzonka było całkiem dużo i nawet nie
      chodziłam głodna.
      Dzisiaj jestem jeszcze przed obiadkiem,już mi ślinka cieknie na myśl o tym
      kurczaczkusmile
      A jak wy się trzymacie dziewczyny?
      Magda,mama Dawidka
      • alrisa Re: zaczynam 13-tke 21.05.05, 12:35
        Dzisiaj jest w miarę - chłop został wysłany po kurczaka a ja się wzięłam za
        ostre porządki w domu - wszelkie diety mnie tak zwykle mobilizują...Ale jest
        dobrze -chudnę smile
    • mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 21.05.05, 13:50
      Czesc dziewczynki! Stanelam dzisiaj na wage i mam 2 kg mniej, to jest chyba
      najlepsza mobilizacja zeby sie trzymac, popelnilam dzisiaj jeden grzeszek,
      zamiast grzanki zjadlam bulke grahamke ale mam nadzieje ze to nic nie zmieni i
      dalej bede chudla.
    • magdziulek Re: zaczynam 13-tke 22.05.05, 11:30
      Jejku,ja chcę zjeść wreszcie coś normalnego!!!Mam dość już tych wszystkich
      bezsolnych,pozbawionych smaku rzeczy.
      Dzisiaj niedziela i naprawdę jest mi strasznie ciężko.Muszę wam dziewczyny
      napisać,że nie wiem,czy dam radę wytrzyamać i czegoś nie przegryzę.
      No a w dodatku wypada dziś 7 dzień i nie ma niczego na kolacje...
      Koszmar!!!
      • alrisa Re: zaczynam 13-tke 23.05.05, 10:54
        I jak minęła niedziela? U nas był grill a ja poprzestałam na niedużym kawałku
        zgrilowanego befsztyka.. DO tego zjadłam buraczki z cebulą i potem jabłko i to
        był koniec jedzenia sad Ale nadal chudnę smile)
        Słuchajcie a jaką miałyście wagę wyjściową i do ilu chcecie zejść ? ja planuję
        do 58 kg z 63,4. Na razie jest 61 smile To jest najlepsza motywacja jak się widzi
        te lecące kilogramy.
    • mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 22.05.05, 13:23
      Doskonale Cie rozumiem, mi tez jest dzisiaj ciezko, tym bardziej ze mam pyszny
      obiad w domu. Nie wiem jak to wytrzymam, wszyscy beda wcinac rosol a ja
      marchewke sad(((( To prawda, ze niedziela jest najgorszym dniem, i to
      niezaleznie od tego czy jest to 1,2,3 itd dzien tej diety. Trzymaj sie Madziu,
      pomysl o staconych kilogramach i o swojej nowej sylwetce wtedy moze sie uda.
    • marget11 Re: zaczynam 13-tke 23.05.05, 13:00
      Hej dziewczyny! Cieszę się że tu jesteście-ja mam dziś 5-ty dzień zanim zjadłam
      lunch to myślałam że umrę z głodu, tak to mi się jeszcze przez te dni nie
      chciało jeść.
      W domu jest mi lepiej wytrzymać, bo dietę robi też mój mąż.On mnie do niej
      zmobilizował i teraz mnie wspiera, chociaż to jemu jest trudniej wytrzymać.
      Zjada swoją porcję i jeszcze jest głodny,tymczasem ja zjem połowę porcji i mam
      dosyć, jem wszystko jedynie "na zapas".
      Robicie wszystko tak zupełnie bez soli? Ja dodaję ociupinkę do mięsa i chyba
      dziś dodam do ryby.
      Jeszcze się nie ważyłam.
    • mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 24.05.05, 10:50
      Hej Marget, fajnie ze do nas dolaczylas w grupie zawsze razniej smile Ja wazylam
      58 kg, dzisiaj mam 6 dzien i waze 56 kg. Troche jestem zla, bo te 2 kg zgubilam
      juz po 3 dniach i od tego czasu waga ani drgnie. Moze dlatego, ze troche
      oszukuje, sole bo inaczej nic bym nie zjadla, a np wczoraj rybe zjadlam z
      kiszona kapusta, nie lubie ryb i musialam ja czyms przepchnac bo inaczej nie
      przeszlaby mi przez gardlo.
    • mamaoskarka Re: zaczynam 13-tke 26.05.05, 12:47
      Czesc dziewczyny, jak Wam idzie? Ja niestety dzisiaj nie wytrzymalam i zjadlam
      sniadanie, bylo mi bardzo slabo i po prostu musialam cos zjesc, tym samym
      przerwalam diete sad
    • beatanowak2 na czy polega "13" 27.05.05, 09:15
      t.z.n co wolno jeść a co nie, czy któraś mama mogłaby mi podać przepis na tą
      cud dietę? z góry dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka