Dodaj do ulubionych

worek zamiast brzucha

24.05.05, 15:45
wiem, ze o brzuchach po ciazy na tym forum pisalo sie wiele niemniej jednak
zaczynam watek bo moj brzucho-wor to nie tkanka tluszczowa a rozciagnieta na
maksa skora. Raczej naleze do szczuplych a brzuch zwlaszcza przy szwie po cc
wylewa mi sie ze spodni, zaznaczam ze juz 11 m-cy po porodzie. Podobno
zrobilam blad ze od poczatku nie scisnelam sie pasem. Czy ktoras z Was ma
podobny problem, co radzicie?
Magda
Obserwuj wątek
    • 76kitka Re: worek zamiast brzucha 26.05.05, 22:07
      hula-hop rewelacja, mnie tez mamy podpowiedziały na tym forum, mam tak samo, ale jestem na dobrej drodze do pozbycia się nadmiaru skóry.
      • damelia Re: worek zamiast brzucha 26.05.05, 22:27
        OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOooj tak!Ja także miałam CC, mało tego, 2 miesiące po
        porodzie , kiedy zaczęłam delikatnie ćwiczyć, zaczęła wychodzić mi
        przepuklina sad!!! No i musiałam o ćwiczeniach zapomnieć.Nuiby wróciłam do
        mojej wagi(53) ale nadmiar brzucha pozostał!!!Nie czuję się z tym dobrze, w
        ogóle to jakoś tak czuję,że mnie ta Cesarka fizycznie ograniczyła.(A
        uwielbiałam ćwiczyć) I skoro tak wszyscy tu to hula hop smile polecają, to chyba
        spróbuję! Co mi szkodzi!
        • happy.mama.kasi Re: worek zamiast brzucha 27.05.05, 15:53
          Ja mam ten sam problem, przez to cholerne cc jestem na maksa ograniczona
          fizycznie, a patrzec po prostu nie moge na siebie (15 kg do zrzucenia!!!) Maz
          mi kupil hula- hop , moze chociaz ono pomoze sad Mam nadzieje, bo do cwiczen
          mam jeszce 7 m-cy!
          Pozdrawiam- Asia
          • anulafla Re: worek zamiast brzucha 30.05.05, 07:28
            no wlasnie - waga spadla a brzuszek jest sad
            • zuzka2004 Re: worek zamiast brzucha 30.05.05, 10:57
              tak mam to samo. ważę nawet mniej niz przed ciążą ale brzuch szkoda gadać
              poprostu flak nie mogę na siebie patrzec i co z tym zrobić. Radzicie hula hoop.
              Już się za nie biorę skoro ma być takie skuteczne.
              • edka05 Re: worek zamiast brzucha 30.05.05, 11:01
                Ja mam to samo, ale worek zrobił mi sie dopiero po drugim porodzie. Obydwa były
                naturalne. Jak wciągnę brzuch to jest jeszcze gorzej, bo wtedy jest cały
                pomarszczony. Obawiam się że jedyna metoda to niestety chirurgiczne usunięcie
                nadmiaru skóry, a na to mnie nie stać, więc pozostaje zaakceptowac...
    • kateszu Re: worek zamiast brzucha 30.05.05, 14:50
      maksimum brzuszków ( trzy razy dziennie po 150),masaże rekawicą, serum na
      cellulitis lirene 2x dziennie,Jestem5 tyg po porodzie.Mimo,że schudłam 14kg
      nadal zostało mi 9kg ale dzieki mojej kuracji praktycznie nie mam juz brzucha
      a to moje drugie dziecko. Cwicze od 7 dnia po porodzie bo miałam naturalny
      poród bez naciecia.
      • xena26 Re: worek zamiast brzucha 04.06.05, 18:21
        Ja też mam worek zamiast brzucha, im bardziej wciagam brzuch tym bardziej skóra
        sie marszczy. Dodam, że jestem już 2 lata po porodzie, miałam ogromny brzuch a
        poród skończył się cc. Nie pomogły żadne ćwiczenia, mikstury i inne rzeczy i
        nic tu już nie pomoże, jedynie operacja plastyczna. Zabieg nazywa się
        abdominoplastyką i kilka dziewczyn tu na forum już go robiło. Był kiedyś nawet
        taki wątek zatytułowany Abdominoplastyka, poszukajcie może jeszcze jest. W
        każdym razie ja po drugim dziecku zrobię sobię tą operację bo nie mogę patrzeć
        na tą zmiętą szmatę zamiast brzucha. Kosztuje ona w granicach 4 - 8 tyś zł,
        zależy gdzie się ją robi.
    • mmena Re: worek zamiast brzucha 05.07.05, 14:35
      Ja też miałam cesarkę. W ciąży przytyłam 20 kg. Po porodzie nie sciskałam się
      paskiem. Pomogło mi hula hop.
      • utalia Re: worek zamiast brzucha 06.07.05, 01:37
        etam, nie wierze w to hula hop, co prawda ciagle po 3-4 dniu sie poddaje ale
        nie wyglada mi to na jakies cwiczenie co moze zdzialac cuda. Tylko kupe czasu
        zajmuje. Jak tylko zaczynam krecic to juz po 3 minutach zaczynam sobie
        wyobrazac co ja teraz moglabym pozytecznego zrobic w tym czasie i nastepna
        minuta wydaje mi sie wiecznoscia. Utalia
        • niya Re: worek zamiast brzucha 06.07.05, 07:23
          pięknie, pięknie to ja ćwiczę jak głupia tym hula hop, żebyś miała lżej myśląc,
          że ktoś się męczy z tobą a ty tak tobisz?
          • utalia Re: worek zamiast brzucha 06.07.05, 12:59
            Juz w wtaku hula hopowym przyznalam sie do winy, zauwazylam swoja "wpadke"...
            ech, biore kolo i robie pierwszy ZAMACH!uTALIA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka