Dodaj do ulubionych

Jaka depilacja?

25.05.05, 11:27
Witajcie dziewczyny. od kilku dni borykam się z myślą, czy kupić sobie
depilator? Przez wiele lat goliłam nogi maszynką, przez co teraz mam sztywne
i mocne włosy. Żeby mieć gładkie nogi mysiałabym to robić chyba codziennie. A
strasznie się przyz tym zacinam.
Jakie są wasze sposoby na gładkie nogi, czy używacie depilatorów, jeżeli
tak, to jakie najlepsze? czy to prawda, że wrastają włosy i strasznie boli
depilacja? A może warto używać jakiegoś chemicznego srodka, Tanita, czy coś
takiego. Pomóżcie!!
Obserwuj wątek
    • szaramysz2 Re: Jaka depilacja? 25.05.05, 13:27
      depiluje profesjonalnym woskiem na cieplo (paski veeta nie chwyca mocnych
      wlosow) a potem smaruje sie zelem po depilaji - lagodzaco-kojacym
      (zaczerwienienia znikaja po paru godzinach)
      na poczatku owszem wloski troche wrastaly ale teraz coraz mniej.
      kiedys probowalam uzywac depilatora, do dzis nie wiem czy ten stray model byl
      jakis felerny czy moje cialo sie buntowalo ale ten sposob wyjatkowo mi nie
      sluzyl (bolalo, skora podrazniona, czarwone nogi przez 2/3dni)
      Mysle, ze z depilacja jak ze wszytskimi innymi kosmetykami - musisz wyprobowac
      co sie da i zobaczyc jak Twoja skora przyjmnie kolejna technike znecania sie
      nad nia wink))
      • ivonne2 Re: Jaka depilacja? 25.05.05, 16:00
        A czy taki wosk można sobie zrobić samemu, w domu? Ile kosztuje?
        • joisana Re: Jaka depilacja? 25.05.05, 17:55
          A ja proponuję 3 wizyty u kosmetyczki na woskowanie co miesiąc-to znacznie
          włosy osłabi, a nie maltretuje tak jak depilator-bo trwa znacznie krócej no i
          robi to ktoś, a człowiek nie masochista wzbrania się przed zrobieniem
          sobie "krzywdy", a dopiero potem depilator-włoski słabsze, rzadsze i receptory
          nerwowe przyzwyczajone-efekty rewelacja. Włoski nie będą wrastać jeśli będzie
          się robiło regularne peelingi, masaże szorstką rękawicą.
          • mama_szymka Re: Jaka depilacja? 25.05.05, 18:53
            Ja też mam podobny problem. Nawet zażyczyłam sobie depilator na urodziny
            (01.06) ale mam wątpliwosci. Boję się, ze będą to zmarnowane pieniądze, bo
            będzie tak bolało że nie będę uzywać.
            Byłam kiedyś na depilacji woskeim u kosmetyczki i rzeczywiście rewelacja, ale
            to kosztuje, a w domu depilatorem za darmo wink
            Mam takie urządzenie firmy Weet do depilacji woskiem na ciepło, ale nie mogę
            dokupić wosku (czy już nie produkują?)
            • szaramysz2 Re: Jaka depilacja? 25.05.05, 19:29
              niestety. veet zaczal robic ten syf w plastrach i takich malych dozowniczkach -
              g...o jakies wogole mi wlosow nie chwyta. kiedys mieli super wosk w pudeleczku
              ale od dawna go nie widze w sklepach crying
              zaczelam kupowac wosk taki jakim robia depilacje kosmetyczki (pol litra -
              60zl) - rewelacja. W kazdym miescie jest hurtownia lub/i sklep z takimi
              sprzetami.
              Aha - moj patent na oszczednosc: zamiast tych koszmarnie drogich paskow papieru
              do zdzierania uzywam np.starego przescieradla pocieteg w odpowiedniej wielkosci
              kawalki.
              • damelia Re: Jaka depilacja? 26.05.05, 22:32
                A ja zbieram pieniążki...( choć jeszcze nie wiem dokładnie ile będzie
                potrzebne) i w grudniu wybieram się na laserowe usuwanie włosków ( z nóg)!!! I
                koniec z tym! Na na zawsze! Wiem ,że potrzeba parę zabiegów ale trudno! A ! I
                metoda ta jest bezbolesna!
                Dam znać jak będę po!
                • mama_szymka do szaramysz2 26.05.05, 22:39
                  Proszę podaj nazwę tego wosku używanego przez kosmetyczkę.
                  • szaramysz2 Re: do szaramysz2 27.05.05, 16:18
                    wosk firmy "babor"
                    niestety metka z puszki odkleila sie juz dawno i nie wiem czy ma on jakas
                    specjalna nazwe. Wiem, ze co kosmetyczka to inne preferencje. Znajdz w swoim
                    miescie sklep/ hurtownie w ktorej zaopatruja sie salony kosmetyczne - tam
                    bedziesz miala duuuzy wybor marek i pojemnosci puszeczek. Ja najpierw na probe
                    kupilam 30ml i przetestowalam smile
                    • mama_szymka Re: do szaramysz2 29.05.05, 15:20
                      bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Chyba narazie zrezygnuję z kupna depilatora i
                      wypróbuję wosk.
                      • maxia10 Re: do szaramysz2 29.05.05, 15:29
                        a ile kosztuje depilacja u kosmetyczki ??
                        • lissie Re: do szaramysz2 30.05.05, 00:01
                          To zalezy od gabinetu, do ktorego sie wybierzesz smile Jakis czas temu za
                          depilacje calych nog i okolic bikini wysuplac musialam 50 zl, ale nie wiem, czy
                          to norma.
                          W zasadzie polecam depilator. Ja sama strasznie meczylam sie kilka pierwszych
                          razy, po wczesniej tez golilam nogi i wloski byly bardzo silne. Bylo faktycznie
                          makabrycznie - depilowalam na raty: jednego dnia jedna lydka, drugiego - druga
                          lydka, potem jedno udo, itd. O okolicach bikini nie wspomne sad Ale teraz (po 2
                          latach depilatora i wosku) wystarczy 10 minut co 2 tygodnie i to w dodatku
                          zupelnie bezbolesnie - super! Na poczatku jednak zdecydowanie polecalabym
                          wlasnie woskowanie u kosmetyczki.
                          • landrynka17 ??? 30.05.05, 18:45
                            a czy nie mialas po depiltarze takich czerwonych kropek, ja mam ich duzo i nie
                            chca mi zniknacsad
    • viveca Re: Jaka depilacja? 31.05.05, 12:53
      Hej
      Mam pytanie po jakim czasie odrastają włosy po depilacji woskiem
      Pozdrawiam
      Viv
    • amb25 Re: Jaka depilacja? 31.05.05, 13:46
      po pierwszej depilacji depilatorem dostałam takich czerwonych plamek wokół
      wlosów. Zeszły po kilku tygodniach po wizycie u dermatologa i lekarstwach. Przy
      okazji kilkanaście włosów powrastało mi pod skóre i było jeszcze fajniej.
      Depilacji woskiem próbowałam raz u kosmetyczki - ale byla strasznie bolesna i
      po pierwszym "plastrze" uciekłam do domu.
      Wosk w plastrach - nie pamiętam tanity albo veet - nie dość że bolesny, to
      jeszcze nie chwytal wszystkich włosków.
      Teraz golę albo depiluję kremem (ale po depilacji kremem też wrastają włosy pod
      skórę i nie pomaga nawilżanie, peeling ip.), ale jesienią też wybieram się na
      depilację laserową.
      • landrynka17 do amb25 01.06.05, 22:04
        oono własnie jakie leki bralas na te czerwone plamy - ja juz mam ich dosc-
        cholerny depilator, juz nim rzucilam o sciane, ale teraz nawet po zwyklej
        maszynce mi sie to robi uncertain
    • pannajoanna Re: Jaka depilacja? 31.05.05, 22:01
      Ja kupilam w hurtowni kosmetycznej maszynke do wosku na cieplo i wklady.
      Depiluje sobie na cieplo w domu.
      Zakup bardzo sie oplacal bo w Wawie kosmetyczka za cale nogi bierze 100 zl a ja
      za caly zestaw tj. maszynka, paski, wosk - kilka opakowan zaplacilam niecale 300 zl.
      • hanka_79 Re: Jaka depilacja? 31.05.05, 23:25
        Miałam problem z depilacją- po kremach i maszynce miałam straszne podrażnienia.
        Przetestowałam kila kremów i bardzo mnie uczulały, po maszynce szybko odrastały
        włoski. Depilator kupiłam i od razu sprzedałam- bolało! Jakieś 4 m-ce temu 1
        raz byłam u kosmetyczki. Za pachy, nogi i bikini płacę 50 zł. Jestem bardzo
        zadowolona. Efekt długotrwały, niewiele bólu i do zniesienia. Polecam ciepły
        wosk u kosmetyczki.
        • landrynka17 tania kosmetyczka 01.06.05, 22:07
          u nas za brwi bierze 10 a za cale nogi i jeszcze bikini strach pomyslec ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka