Dodaj do ulubionych

Wypadają mi włosy

25.07.05, 00:10
czy też wypadały Wam włosy jak karmiłyscie? jeśli tak to co robiłyście??
Obserwuj wątek
    • monia72 Re: Wypadają mi włosy 25.07.05, 00:16
      No niestety to jest problem - mi nigdy nie wypadaly oprocz karmienia (ale tylko
      na poczatku a karmie ponad 9 mcy). Ja akurat nic nie robilam ale trzeba sie
      dobrze odzywiac, sa jakies oliwki do wlosow w aptece czy maseczki, witaminki
      dla kobiet karmiacych itp. Pozdrawiam
    • mika_p Re: Wypadają mi włosy 25.07.05, 00:34
      Wypadanie włsoów jest normalnym zjawiskiem około 4 miesiąca po porodzie -
      spróbuj użyc wyszukiwarki forumowej (hasło "włosy" w temacie na pcozątek jest
      niezłe), bo temat powraca cyklicznie.

Mnie wypadają i zamierzam je trochę skrócić, bo cholernie mnie drażnią długie
      kłaki wszedzie, a zwłaszcza w rączce dziecka.
    • abiedrzycka Re: Wypadają mi włosy 25.07.05, 08:20
      Witam. Włosy nie wypadają dlatego, że karmisz. To sprawa hormonalna. Zauważyłaś
      pewnie, że w czasie ciąży mniej wypadały - to też była sprawka hormonów. Moje
      też wychodzą garściami - tak jest teraz i tak było po pierwszym porodzie
      (jestem mamą 2 dzieci). Jedyne co możesz zrobić, to trochę je skrócić - żeby
      było je mniej widać na dywanie, kanapie, poduszce itd. Jedz też witaminy dla
      mam karmiących. I głowa do góry. Włosy odrastają. Skończą wypadać ok. 6 - 10
      miesiąca życia dziecka. Kiedy Twoje dziecko będzie miało 2 latka, twoje włosy
      będą wyglądały tek ładnie, jak przed ciążą. Pozdrawiam.
    • nataliamackowiak Re: Wypadają mi włosy 25.07.05, 08:24
      Polecam wpisac w wyszukiwarkę "włosy" itp, pisałyśmy o tym już dużo.
      Ja stosowałam Neril-szampon z apteki, koszt ok.18 zł, pomaga.
      Ale i tak wylatywanie włosów to normalne, musisz to przejść.
      Mi wypadały od 3 do 6 miesiąca po porodzie.
      Natalia
    • mpenzi Re: Wypadają mi włosy 25.07.05, 11:13
      Ja używałam ampułki vichy dla kobiet. Wypadały mi całymi garściami tak że już
      miałam zakola a po tym preparacie od razu była poprawa i teraz znów mam grube.
      Stosuje sie go 3-6 tyg, 3-4 razy tygodniowo. Pozdrawiam
    • nie-wiem-pytam Re: Wypadają mi włosy 21.02.23, 00:20
      Miałam ten sam problem! O moich sposobach na wypadanie włosów po ciąży piszę tutaj: nie-wiem-pytam.blogspot.com/2023/02/wypadanie-wlosow-po-ciazy.html
    • stefciaaaak_123 Re: Wypadają mi włosy 24.03.23, 13:19
      Oj było tego sporo. Przede wszystkim dobre, wartościowe jedzenie (ryby, warzywa, ciemne kasze) + dużo wody. A ze specyfików to chyba będzie łatwiej jak powiem co mi pomogło bo tyle tego było tongue_out
      Oprócz suplementów, takich jak wit.D, krzem, cynk, olejek z wiesiołka regularnie stosowałam ampułki Koxidil, wcierałam sobie w skórę głowy co drugi dzień i tak przez 3 miesiące. Myślę, że to one w dużym stopniu mi pomogły i ograniczyły wypadanie włosów a może to wszystko razem big_grin Tak czy inaczej stosuje je cały czas i mam ogromny wysyp nowych włosków, skóra głowy nie jest przesuszona także kontynuuje kuracje big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka