mmarta132 25.07.05, 00:10 czy też wypadały Wam włosy jak karmiłyscie? jeśli tak to co robiłyście?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia72 Re: Wypadają mi włosy 25.07.05, 00:16 No niestety to jest problem - mi nigdy nie wypadaly oprocz karmienia (ale tylko na poczatku a karmie ponad 9 mcy). Ja akurat nic nie robilam ale trzeba sie dobrze odzywiac, sa jakies oliwki do wlosow w aptece czy maseczki, witaminki dla kobiet karmiacych itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Wypadają mi włosy 25.07.05, 00:34 Wypadanie włsoów jest normalnym zjawiskiem około 4 miesiąca po porodzie - spróbuj użyc wyszukiwarki forumowej (hasło "włosy" w temacie na pcozątek jest niezłe), bo temat powraca cyklicznie. Mnie wypadają i zamierzam je trochę skrócić, bo cholernie mnie drażnią długie kłaki wszedzie, a zwłaszcza w rączce dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
abiedrzycka Re: Wypadają mi włosy 25.07.05, 08:20 Witam. Włosy nie wypadają dlatego, że karmisz. To sprawa hormonalna. Zauważyłaś pewnie, że w czasie ciąży mniej wypadały - to też była sprawka hormonów. Moje też wychodzą garściami - tak jest teraz i tak było po pierwszym porodzie (jestem mamą 2 dzieci). Jedyne co możesz zrobić, to trochę je skrócić - żeby było je mniej widać na dywanie, kanapie, poduszce itd. Jedz też witaminy dla mam karmiących. I głowa do góry. Włosy odrastają. Skończą wypadać ok. 6 - 10 miesiąca życia dziecka. Kiedy Twoje dziecko będzie miało 2 latka, twoje włosy będą wyglądały tek ładnie, jak przed ciążą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: Wypadają mi włosy 25.07.05, 08:24 Polecam wpisac w wyszukiwarkę "włosy" itp, pisałyśmy o tym już dużo. Ja stosowałam Neril-szampon z apteki, koszt ok.18 zł, pomaga. Ale i tak wylatywanie włosów to normalne, musisz to przejść. Mi wypadały od 3 do 6 miesiąca po porodzie. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
mpenzi Re: Wypadają mi włosy 25.07.05, 11:13 Ja używałam ampułki vichy dla kobiet. Wypadały mi całymi garściami tak że już miałam zakola a po tym preparacie od razu była poprawa i teraz znów mam grube. Stosuje sie go 3-6 tyg, 3-4 razy tygodniowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nie-wiem-pytam Re: Wypadają mi włosy 21.02.23, 00:20 Miałam ten sam problem! O moich sposobach na wypadanie włosów po ciąży piszę tutaj: nie-wiem-pytam.blogspot.com/2023/02/wypadanie-wlosow-po-ciazy.html Odpowiedz Link Zgłoś
stefciaaaak_123 Re: Wypadają mi włosy 24.03.23, 13:19 Oj było tego sporo. Przede wszystkim dobre, wartościowe jedzenie (ryby, warzywa, ciemne kasze) + dużo wody. A ze specyfików to chyba będzie łatwiej jak powiem co mi pomogło bo tyle tego było Oprócz suplementów, takich jak wit.D, krzem, cynk, olejek z wiesiołka regularnie stosowałam ampułki Koxidil, wcierałam sobie w skórę głowy co drugi dzień i tak przez 3 miesiące. Myślę, że to one w dużym stopniu mi pomogły i ograniczyły wypadanie włosów a może to wszystko razem Tak czy inaczej stosuje je cały czas i mam ogromny wysyp nowych włosków, skóra głowy nie jest przesuszona także kontynuuje kuracje Odpowiedz Link Zgłoś