Dodaj do ulubionych

jak wygladaja wasze piersi?

20.10.05, 12:00
moje sa takie miekkie.... fakt, odciagnelam wlasnie pokarm, ale i tak wydja
mi sie kapciowate i mniej jedrne. w ciazy nic mi sie nie zmienily, nie rosly
nie malaly.... a teraz nie sa takie fajne jak dawniejuncertain
co mozna zrobic? a moze to przejsciowe i wiaze sie z tym, ze chudne troszke
po ciazy?
Obserwuj wątek
    • morrwa Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 12:06
      Moje rozciągniete i kapciowate. Laktacja ok, ale nie sa juz akie pewłne jak na
      poczatku. O powrocie do kształtu sprzed ciąży już naet nie marzę sad
      a
    • edyta_bo Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 12:10
      nie martw się na zapas. dwoje dzieci wykarmiłam, w trakcie karmienia też tak
      miałam a po karmieniu, piersi były ładniejsze i jędrniejsze niż kiedykiolwiek
      przedtem. Mam nadzieją, ze i teraz tak będzie. Najważniejsze - cały czas (dzień
      i noc)dobrze dopasowany biustonosz i trochę poćwiczyć po okresie laktacji.
      • kismet3 Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 12:23
        Ja już nie mam piersisad
        Karmiłam 6 miesięcy.
    • roozyczka3 Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 13:35
      Niestety nie wygladaja obiecujaco- dwa balony, z których po imprezie uszło
      powietrzesad. Podobno cwiczenia pomagaja, ale ćwiczyć się nie chce. Ja jestem
      optymistką i poczekam, może jak katar samo przejdziewink
      P.S. A tak prywatnie, od dłuzszego czasu czytałam Twoje posty jeszcze na "Ciazy
      i porodzie" i musisz być Pimpku bardzo fajową dziewczynąsmile
      Pozdrawiam Ania z malusią Martusią
      • agawa75 Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 13:38
        a jakie cwiczenia?
        • pimpek_sadelko Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 13:42
          no wlasnie... sa cwiczenia na cycki?smile
          moge wiedziec jakie?smile
          ps. rozyczko milo mi niesamowiciesmile
          • roozyczka3 Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 14:02
            Wzmacniajace mięśnie klatki piersiowej, podobno jak te mięśnie się wyćwiczy, to
            cycki po karmieniu tak łatwo nie poddadza się sile grawitacji. Cięzko mi bedzie
            opisac, wolałabym narysowaćwink. Potrzebne sa kilogramowe ciężarki, lub 2 butelki
            po wodzie mineralnej wypełnione piaskiem. Jedno z ćwiczeń polega na tym, że
            stoicie z cieżarkami w dłoniach i podnosicie wyprostowane ręce do wysokości
            oczu. 2. Ręce z boku wzdłuz tłowia unosicie do boku, do wysokości ramion i
            łączycie z przodu. 3. Rece z przodu podciągacie do wysokości brody, uginajac je
            w łokciach. 4. Ręce wyprostowane unosimy do boku i krzyżujemy na klatce
            piersiowej i tak w koło. 5. Leżąc krzyzujemy ręce z ciężarkami na klatce
            piersiowej i rozprostowujemy na boki itd. 6. Leżąc ręce rozkładamy na boki i
            lekko uniesione nad ziemią wykonujemy kółeczka cięzarkami w jedna i w drugą
            stronę. 7. Leżąc unosimy wyprostowane ręce do góry i szybko wykonujemy dłońmi
            nożyce(bez ciężarków).
            Ale się rozpisałam, czuję się jak instruktorka aerobiku! Mam nadzieję, że coś z
            tego zrozumiałyście i może Wam bedzie łatwiej wytrwać w "biegu do pięknych
            cycków"!
            • hanna100 Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 14:22
              hej,
              pimpku ciekawi mnie czy odciągasz pokarm i dajesz synkowi z butelki czy tylko
              odciągasz. jak reaguje dziecko? ja urodzialm synka 14 września i czasami
              przechodzi mi przez myśl (kiedy bolą sutki przy karmieniu) by dciągać i podawać
              z butelki.
              • hanna100 Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 14:24
                a co do piersi, to narazie jakoś jeszcze się trzymają, nie różnią się za bardzo
                od ich wyglądu sprzed ciąży.pa
                • babsee Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 14:42
                  Najlepszym ćiwczeniem na piersi jest piłeczka tenisowa- bierzesz w dłonie,
                  które składasz jak do modlitwy, łokcie na zewnątrz i naciskasz tę piłeczkę . To
                  jedyne co na sreio pomaga. I nie trac nadzieji. Ja mam teraz lepsze cycyki niz
                  przed porodem.A ta flakowatość minie....
                • 224aa okropnie:/ 20.11.05, 20:40
                  nie dosc ze lewy jest rozmiar wiekszy to przy tym obwisly.. dodam tylko ze nie
                  karmie od roku i zaczynam sie zalamywacsad moze do chirurga??
              • morrwa Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 17:44
                Ja tez odciagam (urodziłam 3 września). Najpierw odciągałam bo miałam strasznie
                poranione brodawki i musiałam 1 dzień nie karmić piersia by sie zagoiły. Teraz
                odciagam i mrożę - mąz zostaje z małym jak mam coś do załatwienia i podaje mu
                pokarm z buteki. (Wczoraj chłopaki spędzili tak 8 godzin beze mnie!)
                a
              • pimpek_sadelko Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 18:24
                raz z cycka a raz z butelki, zalezy jak kajtek sobie zyczy.... cycka tylko
                wtedy bierze w obroty jak ma suuuuuper nastrojuncertain
                • mj77 Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 19:06
                  i moje piersi są jak sflaczałe balony. I na dodatek porobiły się rozstępy po bokach i u dołu. Ojojoj...
              • aga.roro Re: jak wygladaja wasze piersi? 29.11.05, 22:21
                spróboj z kapturkami silkonowymi. Karmię tak od początku i uniknęłam bólu
                sutków, a mały pije aż mu się uszy trzęsąsmile a jak sciągnę pokarm bo np musze
                wyjsc to bez problemu ciągnie z butli od tatusiasmile
    • goja9 Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 19:23
      Witam!
      Moja córcia ma 4 lata a karmiłam ją piersią do drugiego roku życia. Starszego
      synka przez rok. Piersi już nigdy nie wracają do kształtu i "jedrności" sprzed
      ciąży ale po zakończeniu laktacji nie jest z nimi najgorzej. A satysfakcja z
      karmienia zostaje na zawsze.
      Pozdrowienia!
      • biala27 Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 19:39
        U mnie jak na razie nie najgorzej, choc w ciązy z B skoczyłam na E.. Karmie juz
        7 miesiąc i mam w planachjeszcze kilka. Pozdrowienia!

dorota
        • magda270519761 Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 20:23
          Mój biust pozostawia wiele do życzenia!Pierwszą córke karmiłam ponad 1.5 roku ,
          drugą już 8 m-cy i napewno będe jeszcze długo.
        • kocianna Re: jak wygladaja wasze piersi? 20.10.05, 20:24
          Rozmiar D wygląda fajowsko... w staniku. A tak to flaki, oczywiście. Moja mama
          po trzech ciążach z karmieniami ma niestety takie flaki - ale na razie się nie
          przejmuję.
    • saphaya Re: jak wygladaja wasze piersi? 11.11.05, 03:09
      wiem, że mnie pewnie zaraz "zlinczujecie"smile ale generalni im dluzej sie karmi
      tym bardziej "sflaczale" piersi, gdyż przewody mlekowe rozrastaja sie i
      grubieja tym bardziej im dluzsza laktacja (oczywiscie do pewnego momentu)
      wypierajac czy tez zbijajac tkanke pomiedzy nimi,oproznione, choc "zasychaja"
      nieznacznie to jednak nie zmniejszaja sie stad efekt "sflaczenia". Oczywiscie
      wiele zalezy od indywidualnych cech stad glosy o ladniejszych i wiekszych
      piersiach po ciazy(to wlasnie efekt powiekszenia kanalow mlekowych bez zbicia
      sie tkanki miedzy nimi)lub utrzymania status quo...to tyle z punktu widzenia
      biologii...a w kwestii psychologii wiadomo...karmienie to dla jednych cudowna
      sprawa a dla innych przeklenstwo. pozdrawim i zycze powrotu ladnego
      biustu,,,sobie tezsmile
      • jazwina Rewelacja na "flaczkowaty" biuscik 13.11.05, 13:09
        Odkrylam kosmetyk zupelnie przypadkowo. Nie llinczujcie! Jest to serum mojej
        mamy do TWARZY NA NOC Ives Rocher w czerwonym sloiczku. Stosuje np. przez iesiac
        raz dziennie i potem przerwa, zeby skora nie przyzwyczaila sie do silnych
        kosmetykow.
        Dziewczyny, rewelacja!!! Po paru dniach widac pierwsze efekty, biust twardnieje.
        Ja regularnie chodze juz do Ives Rocher i kupuje (tylko na promocji) ten kremik
        (50 ml). Nie jest to tani interes, ale efekt jak dla mnie spektakularny.
        Napiszcie co o tym sadzicie.
        Pzdr
        • jazwina Re: Rewelacja na "flaczkowaty" biuscik 13.11.05, 13:13
          Oczywiscie nie wolno karmic w czasie smarowania sie takim cudenkiem, bo zawiera
          jakies hormony pochodzenia roslinnego (to nie sa normalne hormony, wiec nic nie
          zaszkodza babeczkom mlodym, ktore juz nie karmia). Na pocieszenie dodam, ze ja
          karmilam trzy dni i musialam odstawic malucha ze wzgledu na gronkowca i
          paciorkowca w pokarmie (dziekuje za to zakazenie szpitalowi), a i tak zrobily mi
          sie mieciutkie cycuszki.
    • kaylaga A JA JESTEM BARDZO ZADOWOLONA ZE SWOICH PIERSI 15.11.05, 13:56
      Po skńczonym karmieniu były nieciekawe...ale ja karmiłam tylko 4 m-ce.
      Potem zakupiłam sobie żel do ujędrniania piersi za ok. 15 zł. nie pamietam
      jakiej firmy, coś z serii fitnes..., do tego masaże naprzemienne zimną i ciepłą
      wodą, trochę ćwiczeń, ale nie za dużo bo się rozleniwiłam ostatnio
      straszliwie...i teraz moje malutkie (wcześniej były płaskie), ale kształtne A,
      są juz jędrniejsze i dużo wqiększe niż przed ciążą...Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka