Dodaj do ulubionych

Solarium-jak wybrać?

13.01.06, 19:54
Witam dziewczyny!
Może trudno w to uwierzyć ale nigdy nie byłam w solerium,a chcę się
wybrać...więc moje pytanie:na co zwrócić uwagę dokonując wyboru takiego
salonu,jak sądzicie ile razy trzeba chodzić w ciągu tygodnia,aby były jakies
efekty,jakie są u was ceny?
Pozrawiam Ula
Obserwuj wątek
    • ola31121982 Re: Solarium-jak wybrać? 14.01.06, 17:32
      ja tez rzadko korzystam.w wyborze zbytnio nie pomoge bo nie wiem na co zwrocic
      uwage.ja chodze do najblizszego bo nie chce mi sie latac.u mnie (srednie miasto
      1 minuta-1złoty, mozna kupic karnet 50złoty - 60 minut przynajmniej u mnie).
      a co do opalania to chyba sprawa indywidualna-kazda cera jest inna i inaczej
      reaguje.ja naleze do tych "bledszych" osób. a zaczynalam tak
      1dzien-7minut
      2-8minut
      3-10 minut
      potem przerwa ze 3 dni
      a potem chodzilam co drugi dzien na jakies 12minut
      bylam łacznie z 8 razy i uzyskalam super opalenizne na sylwestra.
      teraz jeszcze jestem opalona ale juz przydaloby sie skoczyc na jakies 10minut.pa
    • sledziowa Re: Solarium-jak wybrać? 14.01.06, 19:19
      Ja mogę powiedzieć że najlepiej chodzić tam gdzie widać, że chodzą innu klienci.
      Ja również wybieram solarium które znajduje się najbliżej mojego miejsca
      zamieszkania (i tu błąd! mało klientów odwiedza ten salon, dlatego lampy
      zazwyczaj są nierozgrzane). Ceny są różne od 80 gr do 1,20 zł za 1 minutę.
      A jeśli chodzi o częstotliwość chodzenia, to ja wolę zacząć od kilku minut - za
      pierwszym razem nawet tylko 6, a potem skutecznie sobie wydłużać czas opalania.
      Chodzię na początku co drugi dzień, po tygodniu co trzeci, na kolejny tydzień
      co co 4 dni. Jak jestem już ładnie opalona to chodzę tylko raz na jakiś czas by
      podtrzymać opaleniznę.
      Życzę przyjemnego opalania
      • pentax5 Re: Solarium-jak wybrać? 16.01.06, 21:27
        Ja dwa lata pracowalam na solarium i moge ci doradzic zebys pierwszy raz poszla
        na krotko na ok 5 min zeby sprawdzic reakcje skory. Czestotliwosc i ilosc minut
        zalezy od twojego typu skory ale to dlugi temat( jak pojdziesz to powinni ci
        doradzic). Najlepiej isc najpierw do paru solariow i rozejzec sie i wypytac
        osobe obsogujaca, sprawdzi w jakim stanie jest studio pod wzgledem czytosci, bo
        rozne zeczy slyszalam. Ja ci polecam chodzenie nie czesciej niz dwa razy w
        tygodniu a pozniej raz dla podtrzymania.pozdrawiam
    • gruba-buba Re: Solarium-jak wybrać? 16.01.06, 22:14
      Jeśli masz delikatną skórę to zastartuj od pięciu minut. A jeśli zacznie cię
      przypiekać przed tym czasem, to wyłaź z solarium. I na początek raczej
      delikatnie potraktuj buźkę - zmniejsz intensywność promieni. Niech pani z
      obsługi dokładnie wyjaśni ci gdzie i co się reguluje - od tego ona jest.
      Teraz jest ogromny wybór maszyn i łatwo trafić na "turbo dosmażacz", równie
      łatwo na nierozgarniętą obsługę, która nie zazbytnio je rozróżnia.
      Proponuję więc poprosić obsługę o zaznajomienie z obecnymi cudami techniki,
      żeby nie zrobić sobie kuku (zwłaszcza na tych delikatniejszych częściach ciała)
      na "dzień dobry".
    • allohaa Re: Solarium-jak wybrać? 17.01.06, 13:13
      To bardzo dobrze, że niegdy nie byłaś na solarium. Ja chodziłam sporadycznie,
      przed wielkim wyjściem, ale po 7 latach są niestety skutki...zmarszczki pod
      oczami, na czole i te od uśmiechu...Baaaardzo ciężko jest się ich pozbyć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka