Dodaj do ulubionych

kremy na rozstępy

19.01.06, 23:47
hej mamusie możecie polecić jakiś dobry krem na rozstępy?
ja używałam dwóch na zmianę mustelle 9 miesięcy i fissan. ten drugi używałam
jednak na wszystkie zagrożone części ciała prócz piersi bo w ulotce nie mam
ich wymienionych. i co ciekawe rozstępy porobiły mi sie tylko na piersiach.
troche to dziwne zważywszy na różnicę cenową pomiędzy tymi dwoma kremami
(pierwszy 90zł drugi 20). myślicie że to wina kremu czy po prostu mam
najmniej kolagenu w skórze piersi?
Obserwuj wątek
    • iwonagos Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 00:03

ja używałam całą ciążę taniego kremu Dax Cosmetiks (taka pomarańczowa galaretka
      na rozstępy) poj. 200 ml., cena ok. 20 zł. Super się wchłaniała. Efekt został
      siągnięty - ani jednego rozstępu. Nigdzie!!
    • renata9910 Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 08:02
      Witaj,
      uwazam ze nie ma nic lepszego niz oliwka z migdalow(ok jest lepsza oliwa z
      oliwek pierwszego tloczenia ale bedziesz smierdziala jak frytkownica).
      Ja wlasnie jestem w koncowce ciazy blizniaczej i mam pokazny brzunio,smaruje
      sie oliwka z migdalow 100% i jak narazie zadnego rozstepu-za tydzien rodze mam
      nadzieje ze nic sie nie zmieni.
      Mieszkam we wloszech i jest tu naprawde duzy wybor kremow na rozstepy ale
      wszystkie kobiety ktorym naprawde zalezy uzywaja oliwki nz migdalow lub tej z
      oliwek.
      Wcieraj w wilgotna skore 2 razy dziennie,do tego dodatkowo mozna jakis krem.
      Ja uzywam dodatkowo kremu Rilastil-kupuje go w aptekach ale niewiem czy jest on
      w polsce.
      Pozdrawiam
      • 5_monika Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 08:26
        Seria Rilastil, włoskich kremów jest w niektórych aptekch.
    • mallenstwo Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 08:41
      Cześć, ja używam Gerbera 150 ml cena 23 PLN - u mnie się sprawdza.
      Pozdrawiam, M
    • dido_dido Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 08:50
      Temat odżywa co jakis czas. Oto wcześniejsza dyskusja

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34918183
      • anita.anita80 Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 09:14
        fissan mi najbardziej odpowiada
        tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png
    • tercia7 Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 10:18
      ja uzywałam najpierw fissana ptem gerbera, wszystko było w porzadku do pewnego
      czsu mianowicie kilka dni przed planowanym terminem porodu zrobiły mi sie
      rozstępy na brzuchu.... podejrzewam ze własnie wtedy moja córcia przygotowała
      sie do porodu to znaczy zeszła nizej i moj brzuszek tego nie wytrzymał, dodam
      ze miałam bardzo napięty brzuch, to znaczy jak u niektórych kobiet widziałam ze
      ten brzuszek tak fajnie się porusza jakby za bardzo nie był skrepowany(nie wiem
      jak to opisac) to u mnie było tak jakby dzidzia juz wypełaniła go na maksimum,
      moze dlatego ze miałam za mało wód.... no ale teraz jestem 5 miesięcy po
      porodzie, i tych rozstępów nawet za bardzo nie widaćsmile
      • xixx Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 10:34
        Ja używałam Fissan, teraz mam Gerbera, cena ta sama ale Gerber bardziej mi
        odpowiada, lepiej sie rozprowadza na ciele i ma wygodniejsza tubkę. Jak na
        razie nie mam rozstępów ale jestem w 23 tc więc jeszcze się okaze, czy uda się
        ich uniknąc do końca. Dodatkowo raz na jakiś czas smaruję się oliwką Jonson &
        Jonson w żelu.
        • tucik Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 10:48
          a ja używam b. dobrej wg mnie i kolezanek a przy tym niedrogiej oliwki (jest
          tez mleczko) dla kobiet w ciąży Babydream firmy Rossman (bogaty skład, dostępna
          w rossmanie), chyba nie ma nic lepszego niż prawdziwa oliwka, która znacznie
          lepiej nawilża i natłuszca skóre niz krem
    • magaa29 Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 12:30
      Ja nie wierzę w zadne cudowne specyfiki na rozstępy. Dochodzę do wniosku,że jak
      mają sie zrobić to i tak sie zrobią. Jestem w 30tc, przytyłam 6 kg, od samego
      początku smaruję się Fissanem, Gerberem i oliwką w żelu, a mimo to wczoraj
      zauważyłam na środku brzucha czerwoną kreskę sad
      • jaonna1 Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 13:06
        na poczatku używałam gerbera nastepnie siegnełam po ziajke jak narazie 28tc nic
        nie widać-no chyba ze te na biodrach i udach z okresu dojrzewania sad
      • ameraa Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 14:02
        magaa a to na pewno rozstęp a nie np kreza?
    • gonia28b Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 13:23
      Ja używam Ziajkę. 12 zł za 200 ml opakowanie. Nie ma dołączonej żadnej ulotki.
      Smaruję nim wszystkie zagrożone roztępami miejsca. Piersi również zaliczam do
      miejsc zagrożonych. Ponadto stosuję na piersi naprzemienny (ciepły i zimny)
      przysznic. Dziesiaj rozpoczynam 9 miesiąc, a nie mam nigdzie żadnego rozstępu.
      Ani na brzuchu, ani na biodrach, ani też na piersiach, a piersi w ciąży
      powiększyły mi się o cały rozmiar.
      • ameraa Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 14:01
        mnie rozstępy na piersiach pojawiły się wcześnie juz w czwartym miesiącu (krem
        zaczelam stosować juz w 3), ale może taka ma natura? Bo brzuszek to mam
        gładziutki jak pupcia niemowlaczka. Z tymi masażami ciepłą i zikną wodą na
        przemian to też słyszałam, ale niestety nie mogę się przemóc. jestem
        zmarzlakiem i nie wyobrażam sobie zimą zimnej czy nawet chłodnej wody na swoim
        ciele... na szczęście rozstępy na piersiach narazie zrobily mi sie tylko na
        dole wiec widzi je tylko moj ukochany a jak mowi jemu nie przeszkadzają w
        ogóle...
        tylko, że zostały mi jeszcze ponad 2 mce wiec wiele może się zmienić
    • a_p1 Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 14:24
      Ja w pierwszej ciąży smarowałam się gerberem.Byłam bardzo zadowolona,bo do
      porodu nie pojawiły sie rozstępy.Ale gdy obejrzałam się po powrocie ze szpitala
      to jednak zostało parę kresek na biodrach.teraz jestem na końcu drugiej ciąży i
      także używałam gerbera.Przy pępku mam małe rozstępy, ale nie przerażają mnie
      specjalnie.Myślę że rozstępy jak maja powstać to i tak powstaną.Moja siostra
      też smarował się w ciąży kremami wymieninymi tu przez inne dziewczyny, a
      brzuch jej i tak bardzo popękał.To chyba zależy od właściwości skóry danej
      osoby.Ale dbać o skórę w ciąży napewno trzeba niezależnie od jej cech.
    • anja.t Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 14:42
      Ja w pierwszej ciązy uzywałam Musteli i nie miałam zadnych rozstępów. Teraz też
      jej używam i na wczorajszej wizycie pani doktor powiedział ze mam ładny
      brzuszek ( choć dość pokaźny) . Mam nadzieję, że rozstepy sie nie pojawią.
    • lenka_style Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 15:28
      a ja używam taniego polskiego kremu Ziai Mammamia i jestem bardzo zadowolona,
      nie mam nawet kawałka rozstępu
      używam tego kremu od 4 miesiąca
      • elzbietan Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 16:41
        Huile Tonic - Clarains bardzo wydajny i skuteczny (niestety drogi)Smaruje sie
        nim co rano a potem biore zimny prysznic Wieczorem zas urzywam zwyklej oliwki
        dla dzieci i jak narazie nie widac rozstepow (zaczynam osmy miesiac)
        • ameraa Re: kremy na rozstępy 20.01.06, 16:45
          A co w takim razie robić żeby oliwka nie tłuściła ubrań?
          • magaa29 Re: kremy na rozstępy 23.01.06, 10:54
            Ameraa, używaj oliwki w żelu. Nakładasz ją na mokre ciało po prysznicu i lekko
            osuszasz ręcznikiem.
            • meniutka Re: kremy na rozstępy 23.01.06, 11:44
              Ja używan kremu na rozstępy firmy AVON, jest super wydajny i super się
              wchłania smile Jest dość drogi ale jak narazie (a jestem w 7 m-cu) nie zauważyłam
              żadnego rozstępu... A przytyłam już 9 kg sad
              Słyszałam, że jak ma komuś wyjśc to i tak wyjdą bez względu na stosowanie kremu.
    • maga202 Re: kremy na rozstępy 23.01.06, 11:48
      Ja uzywałam w pierwszej ciaży gerbera i penatenu nie zrobiły mi sie rozstępy. Zrobiły mi się natomiast na piersiach już podczas karmienia ale są prawie niewidoczne. Wydaje mi się ze piersi są nabardziej narażone i najdelikatniejsza na nich skóra.
      A tak w ogóle to wydaje mi się że jak się mają zrobic to sie i tak zrobią i żadne kremy tu nie pomogą to zalezy od naszego organizmu.
      Pozdrawiam Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka