Dodaj do ulubionych

schudłam 1,5 kg w 4 dni

16.02.06, 14:14
i nadal walczę... słuchajciesmile))
Po kolejnej wyżerce w stylu pizza hut o 22.30 (świetne przygotowanie
organizmu na noc) stwierdziłam koniec!!! I od dnia następnego nie jem chleba
i ziemniaków i nie łączę potraw. Mięso z warzywami, ryż i makaron z warzywami.
I po takich 4 dniach futrowania waga pokazał 1,5 kg mniejsmile)))
Cudnie, prawda?
Walczę ze sobą (podjadam jogurty light 0%), czasami się skuszę na puchar
lodów w walentynki, ale nadal nie łączę.. Mój wredny, złośliwy mąż wcina przy
mnie pieczone ziemniaczki z koperkiem i mięskiem w sosie i się cieszy, że ja
nie mogęsad
Ale jestem dzielnasmile))
Proszę o wpisy z ciepłym słowem.
Obserwuj wątek
    • sowa_hu_hu Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:16
      prosze - ciepłe słowo smile

dzielna jesteś!!! też bym chciała sie tak zmobilizować...
      ale w sumie sama dieta niewiele da jesli nie będziesz ćwiczyć...
      • be.em Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:20
        sowa_hu_hu napisała:

...
        > ale w sumie sama dieta niewiele da jesli nie będziesz ćwiczyć...

i tu niestety mój entuzjazm się kończysad(( nie umiem i nie chce mi się cwiczyć
        i jużsmile
        • sowa_hu_hu Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:21
          ja juz od dwóch mies zapisuje sie na siłownie smile

• be.em Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:23
            ja byłam dwa razy na stepiesmile))))))))))))) ale tak się spociłam i ręce z nogami
            mi się myliły, że tradycyjnie postanowiłam szukać czegoś lżejszego. teraz mi
            chyba joga zostanie, ale czy od tego się chudnie?
            szkoda, że nie chudnie się na m jak miłośćsmile)) groziłaby mi anoreksjasmile
            • sowa_hu_hu Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:26
              buahaaaaa dobre smile

wiesz co ja nie znosze areobiku , stepu itd bo wtedy trzeba pracowac w grupie...
              daltego najlpesza jest dla mnie siłownia , zwłaszcza orbitrek - schudłam na nim
              4 kg w 2 tygodnie. rewelacja na tyłek i nogi
              • be.em Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:32
                a ja kupię dziecku rower trójkołowy na wiosnę i będę za nim biegaćsmile)))
    • maniusza Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:18
      kochana - miód na moje serducho!! ja kończę teraz cambridge - jeszcze 4 dni
      (dzieki Bogu bo te zupki są ohydne..) i zastanawiam się co dalej - na pewno
      wiem że dieta bo chcę jeszcze stracić..

powiedz mi jedno - z czym mozna chlebek? marzę o ciemnym chlebku tylko... z
      czym? skoro węglowodanów z tłuszczami nie można.. chyba z serkiem białym light
      obleci co? bo obiady są jasne. i dla mnie - pychota. Ale co z chlebkiem?..
      • be.em Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:19
        ja wogóle nie jem tego chleba... a z czym chelebk to chyba trzeba będzie w
        necie wyszukać, jak coś znajzdiesz to daj znaćsmile
    • ma.dzia Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:19
      Gratuluje. Ja nie jem pieczywa i ziemniakow od prawie dwoch miesiecy i dwa razy
      w tygodniu chodze na basen. Nie waze sie bo waga dla mnie nie jest wazna tak
      jak samopoczucie i uczucie luzu w spodniach. Mam nadzieje,ze zdajesz sobie
      sprawe,ze raz zmienione nawyki zywieniowe musza takie pozosta bo inaczej na nic
      cale odchudzanie... Ja czasem sobie pozwole na pizze czy ciasto ale wtedy na
      nastepny dzien tylko surowka z kapusty pekinskiej. A chleb znalazlam w piekarni
      zytni, pelnoziarnisty i jak musze to ewentualnie taki jem. Zycze wytrwalosci!
      • be.em Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:22
        a masz jakieś namiary na stronę z tą dietą? żeby przepisy byly dla ludzi nie
        dla bogatych ludzismile)
    • ma.dzia Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:22
      Polecam ksiazke "schudnij ile chcesz" na dole strony w linku
      www.tutej.pl/cms.php?i=5540 podane tam sa super przepisy na dobre
      potrawy, kanapki tez, ktore mozna jesc nie tyjac.
    • edycia274 napisałam na priv be.em 16.02.06, 14:42

• ciociapolcia Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:50
      Cieple slowa smile.
      Jednak najgorsze zmuszanie sie do diety, a potem jej zakonczenie, czyli powrot
      do dawnej wagi... sad Wiec jezeli wytrwasz w osiagnietej wadze przynajmniej pol
      roku, zostaniesz przy nowych nawykach zywieniowych - przesle Ci specjalnie
      morze goracych gratulacji i samych cukiereczkow wink.
      Ja przerzucilam sie na pieczywo chrupkie, ktorego nieznosilam wink. Jem z nim
      normalne kanapki, takze z takimi na pozor zakazanymi rzeczami jak sery
      plesniowe, mozzarella, salami, anchois ociekajace oliwa wink, makreale wedzona. A
      takze duzo wypelniaczy z blonnikiem (brukselka, brokuly, kalafior - takze
      zapiekane z sosem beszamelowym i serami - a co!). Przez jakies 3 miesiace
      popijalam rano wode z octem jablkowym (poszukaj w necie info). Generalnie teraz
      tego octu uzywam duzo w polaczeniu z oliwa z oliwek np. do salaty + sos wloski
      Kotanyi z pomi. i oliwkami., ale tez do mozzarelli na kanapkach smile.
      No i nie stronie od slodyczy, pizzy, zapiekanek, kfc itd. smile. Oczywiscie nie
      codziennie i nie w standartowych ilosciach smile.
      Wiec wrocilam do dwojej przedciazowej wagi, czyli schudlam ok. 10kg w jakies 3-
      4 miesiace.
      Jako byly wyczynowy sportowiec potwierdzam, ze ruch jest konieczny... Chociaz
      tez mi sie nie chce i zazwyczaj zwalam na to, ze juz w zyciu sie
      nacwiczylam wink.

Zycze wytrwalosci smile.
      • be.em Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:53
        to jesteśmy koleżanki.. nienawidzę się zmuszać do diety bo wtedy dupa blada -
        nic mi nie wychodzisad podjadam owszem i sery pleśniowe i ser ścieram na ryż czy
        makaron, ale NIE ŁĄCZĘsmile)) i mimo, że burczy mi w brzuchu - efekty są
        motywującesmile)
        • ciociapolcia Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 15:37
          Ja tam makaronu tez unikam wink. Chociaz ostatnio byla i lasagne i spaghetti...
          No ale nie napchalam sie do granic mozliwosci wink. Chociaz oczy mowily "jeszcze,
          jeszcze, jeszcze... " wink
          Juz kiedys pisalam, ze wszystko zalezy od zmiany podejscia do jedzenia (czyt.
          zarcia wink), do wyrobienia sobie nowych nawykow zywieniowych - bo okazuje sie,
          ze zamiast tych wszystkich mocno przetwozonych produktow (ktore zazwyczaj tak
          lubimy) mozna zjesc cos prostego, a bardzo smacznego smile.
          Taaaak, zmuszanie sie, czyli katorga, a potem uwolnienie smile - i stara waga
          wraca wink.
    • adsa_21 Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 14:55
      niezle.

mi zeby tyle spadlo to musialabym NIC nie jesc.
      • be.em Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 15:01
        ależ ja prawie NIC nie jemsmile))))))))))))
        • aniabi Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 15:10
          Witam!!!!

podobnie jak Ty wzięłam się za siebie. Od 2.01.06 zero chleba (tylko tektury).
          Od soboty, codziennie, 40 minut na rowerze stacjonarnym. Damy radę wink)))))))

pozdrawiam

Ania
          • be.em Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 15:12
            ja nie mam rowerusad może zrobię jakiś maraton obowiązków małżeńskich z mężem?
            to prawie to samo, a trwa krocejsmile)
            • axela w cztery dni nie chudnie sie 1.5 kg 16.02.06, 15:17
              w cztery dni mozna wytracic wode z organizmu zatrzymana przez toksyny.
              Tak reaguje Twoj organizm na zmiane stylu jedzenia.
              1.5 kg tluszczu nie da sie spalic w 4 dni, wiec trudno tu mowic o odchudzaniu
              Ale trzymam kciuki za dalsza wytrwalosc
              • be.em Re: w cztery dni nie chudnie sie 1.5 kg 16.02.06, 15:21
                eeeee.... ja prosiłam o ciepłe slowosad
                • sowa_hu_hu Re: w cztery dni nie chudnie sie 1.5 kg 16.02.06, 15:23
                  ale taka prawda jest - wystarczy ze przez jeden dzien bedziesz normalnie jeśc i
                  te 1,5 kg wrócą uncertain

dlatego ja pisałam ze schudłam 4 kg w 2 tyg - ale to byly stałe kilogramy... bo
                  ćwiczyłam...

• be.em Re: w cztery dni nie chudnie sie 1.5 kg 16.02.06, 15:25
                    rany - woda nie woda, 1,5 kg mniejsmile
                    kolejny wątek założe jak stracę 15smile))
                    • ciociapolcia Re: w cztery dni nie chudnie sie 1.5 kg 16.02.06, 15:40
                      Eeee, nie tragizuj wink. Bedzie dobrze, tylko to "nicniejedzenie"... Jak
                      zaczniesz jesc, bo przeciez musisz chyba w koncu cos zjesc wink, to musisz
                      uwazac. Lepiej powoli, a skutecznie. Ale swoja droga dieta NŻT nie zaszkodzi wink.
    • oxygen100 Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 15:25
      E tam. Odwodniłas sie nie schudlas.
      • tilden71 Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 15:41
        moje gratulacje ja wprowadziłam dietę bez chleba makaronów itd w poniedziałek na
        razie nie chwalę się rezultatami ale myślałam że będzie gorzej choć uczucie
        głodu nie jest miłe (przerwa między posilkami 5h).
        • be.em Re: schudłam 1,5 kg w 4 dni 16.02.06, 15:46
          ech, ja nie wiedziałam, że można się najeść połówką grejfruta - możnasmile)) nie
          miałam wyjściasmile
      • maxim31 Oxygen:) 16.02.06, 16:16
        Mnie nawet odwodnienie uszczęśliwismile
        • niepytana odwodnienie 16.02.06, 16:32
          Oj, uwazaj wink Ja sie kiedys odwodnilam tak ze stracilam 10kg w 48 godzin. Z 60
          na 50kg. (nie probowalam sie odchudzac, inne okolicznosci, dawno temu)
          Strasznie wygladalam i malo nie kopnelam na tamten swiat. Nie zycze nikomu.
          Plus to to ze wiem jak wygladam przy 50kg i nigdy sie nie bede odchudzac smile))
          Nigdy sie nie odchudzalam i wspolczuje ludziom ktorzy to robia. Zwlaszcza tym
          ktorzy nie musza.
          • maxim31 Niepytana - oczywiście, że umiar wszędzie jest 16.02.06, 16:38
            wskazanysmile

Jednakowoż smiem twierdzic, że mi nie zaszkodzismile Takie umiarkowane
            odwodnieniesmile)))
            • axela be.em 16.02.06, 16:54
              ja nie chcialam cie zdolowac, ale nie bede Ci slodzic jak to fajnie ze
              schudlas !!!
              Nie ma dobrej diety, nie ma diety po ktorej sie nie tyje jak tylko zacznie sie
              jesc.
              NIE MA!!!!!
              Odzywiaj sie zdrowo, jedz duzo wartosciowych posilkow i cwicz.
              Zeby schudnac potrzeba nowego spodobu odzywiania, ruchu.
              I tyle.
              Jezeli nie wytrwasz spoko, Twoja sprawa, widac nie jest CI z kikoma kilogramami
              wiecej tak zle.
              Jezeli jednak wytrwasz kilka tygodni to zobaczusz zacznie ci to wciagac,
              najpierw bedziesz sie ociagac zeby ruszyc tylek z kanapy, potem nie bedziesz
              mogla funkcjonowac bez tygodniowej porcji ruchu.
              Powodzenia, to moje cieple slowo, powodzenia w tym co wybierzesz.
            • niepytana Re: Niepytana - oczywiście, że umiar wszędzie jes 16.02.06, 16:55
              Tutaj jest tabela. Jesli sie miescisz jestes ok.

Nie mam w kg. Jak chcesz sprawdzic to inches zrob x2.5, a pounds x2.2 Chyba
              jednak nie musisz sie odchudzac/odwadniac, co wink)))
              • ola.167 Re: Niepytana - oczywiście, że umiar wszędzie jes 16.02.06, 17:39
                Nie ciesz sie tak. Na poczatku zawsze szybko sie chudnie.Potem bedzie Ci
                trudniej
                • maniusza Re: Niepytana - oczywiście, że umiar wszędzie jes 17.02.06, 12:17
                  wiecie - mi się wydaje kluczem do sukcesu powiedzonko które mawiała moja babcia:

człowiek nie zyje po to, żeby jeść, tylko je po to, żeby żyć

niby nic nowego ale jak się zastanowić to jest bardzo mądre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka