Dodaj do ulubionych

jaki najlepszy kolor na rozjaśniane włosy?

15.03.06, 16:35
Obserwuj wątek
    • magda9721 Re: jaki najlepszy kolor na rozjaśniane włosy? 15.03.06, 16:37
      Sorry za szybko nacisnęłam enter
      Powiedzcie jaki najlepszy kolor ciemniejszy byłby na rozjaśniane włosy?
      z natuiry mam bardzo ciemny blond a teraz mam rozjaśnione balejażem i na to
      farba złocisty blond i beżowy blond w sumie ok ale ja się czuję za bardzo blondi
      jaki radzicie? może jakiś miedziany albo inny rudy albo jakiś ciemny blond?
      prosze poradźcie bo juz samam nie wiem
      Pozdrowionka
      • kate8025 Re: jaki najlepszy kolor na rozjaśniane włosy? 15.03.06, 17:16
        Oj to już nie wiem, co ty chcesz smile) Wiesz cięzko tak doradzić, sama wiesz w czym czujesz się najlepiej, jaki masz typ urody. Jesli czujesz się za jasno, to po prostu zrób troche cieńkich pasemek czekoladowych powinny pasowac do tych kolorów blond, o których pisałas, absolutnie nie farbuj całych włosów na ciemno, bo nie będziesz zadowolona
        pozdrawiam
    • magda9721 Re: jaki najlepszy kolor na rozjaśniane włosy? 15.03.06, 21:08
      sorki chodziło mi jedynie o to jaki ciut ciemniejszy odcień blondu żeby był
      nareszcie jednolity kolor
      wielkie dzięki za rade
      ciesze sie że ktoś odpowiedział, wiesz ja już po prostu jestem przewrażliwiona
      na punkcie tych moich włosków bo wychodze z czegoś co było kompletna porażką a
      nie kolorem ( błąd poprzedniej fryzjerki)
      Pozdrowienia!
      • kate8025 Re: jaki najlepszy kolor na rozjaśniane włosy? 15.03.06, 22:22
        A jeśli chcesz ujednolicis kolor to wybierz jakis blond zgodny z Twoim typem urody, na rozjaśnionych każdy chwyci, nie wiem jakie lubisz, ale może to byc popielaty blond, lub jakikolwiek inny blond, najlepiej sprawdzic w karcie kolorów w sklepie. A najlepiej to pójść do naprawde dobrego fryzjera. Nie wiem, jak wyglądasz, jaka masz cere itd dlatego ciężko mi doradzić. Mi sie podobaja balejaże, sa dośc ciekawe, dwa lub trzy odcienie jednego koloru lub jakiś kontrast. Ale wiadomo najłatwiej jest farbowac na kolor jednolity jeśli chce się to robic samemu w domu. Z farb blond moge Ci poradzić te rozjaśniające z BELLE Color, kiedys sama uzywałam, z ciemnych miałam jasny blond i do tego bardzo naturalnie wyglądający.
        Pozdrawiam
        • magda9721 Re: jaki najlepszy kolor na rozjaśniane włosy? 15.03.06, 23:01
          jutro ide do mojej fryzjerki która ratowała mnie po ciemnym nie udanym kolorze
          ( wiesz miał być naturalny ciemny blond a wyszedł odcień dziwnej zieleni)
          dlatego teraz to małe piwo mam nadzieje że mojek fryzjerce uda się ujednolicic
          ten kolor żeby wyglądało na całych włoskach ok
          ja mam jasną cerę i zielone oczy ale swoje naturalne włosy ciemny bardzo blond
          taki jasny szatyn fryzjerka mówiła poprzednim razem że później będzie już jeden
          kolor tylko z różnym natężeniem wody mocniejszą na mojego koloru a ze słabszą
          na te już ufarbowane
          osobiście podobają mi sie te odcienie beżowych blondów bo ten ładny nawet
          nieźle gra tylko ten złocisty jakoś tak mnie drażni
          ech, sama nie wiem a może tak poczekać z 4 miesiące i ściąć i bedę miała
          spokój...
          tylko szkoda tych włosków ...mam do ramion atak byłyby dość krótkie...
          sama nie wiem
          Pozdrawiam
          • kate8025 Re: jaki najlepszy kolor na rozjaśniane włosy? 18.03.06, 09:50
            Hej podziel się wrażeniami po wizycie u fryzjera! Jak wyszło i co zrobiła Ci z włosami?
            • magda9721 Re: jaki najlepszy kolor na rozjaśniane włosy? 19.03.06, 21:12
              na razie nie byłam ale ide jutro na konsultacje czy da rade to może przyciemnić
              jakis ciemny blond na całośc
              bo jak się okazało to ja po tych dwóch balejażah to juz miałam farbe tylko na
              odrosty i na całość także ten żółty kolor to jest taki odcień złocisty ale mi
              sie nie podoba no bo sie nie zrównały te kolory jeszcze ale na szczęście mam
              juz jakiś minimalny swój odrsot ciemny
              wiesz może da rade jakimś ciemnniejszym odcieniem to ujednolicić a jak nie to
              chyba pochodze tak z 3 - 4 miechy i zetne sama nie wiem już co mam robić bo
              boje sie że z rozjaśnianych włosów to każdy teraz odcień będzie mi szybko
              złaził ( myje co 2-3 dni włoski) trzymaj kciuki żeby coś ta moja fryzjwerka
              wymyśliła
    • magda9721 do kate8025 19.03.06, 21:35
      hej
      a skąd jesteś ja z Wrocławia jak ty też to moż eznasz jakiegoś fryzjera co
      czyni cuda bo mi to już tylko chyba cud pomoże na te włosy
      Pozdrowienia
      • kate8025 Re: do kate8025 19.03.06, 22:29
        wiesz najlepiej iść do sprawdzonego swojego fryzjera, który zna historie Twoich eksperymentów smile tylko on wie co masz na głowie i co Ci na to zaradzić. A ja tez z Wrocławia i z salonów to poleciłabym Ci ten w którym sie uczę. Napiszę Ci na pocztę. Pozdrawiam
      • kate8025 do magda9721 19.03.06, 22:34
        sprawdź pocztę gazetową smile
        • magda9721 Re: do magda9721 19.03.06, 23:03
          dzięki za info
        • magda9721 do kate8025 19.03.06, 23:27
          a możesz podać nazwe tego zakładu? bo znalazłam tylko ulice
          i może gdzie dokładnie na tej ulicy jest ten zakład?
          bedę wdzięczna
          wiesz jak ta moja nic nie wymyśli to chyba udam się na porade do Agi
          chociaż moja fryzjerka i tak dokonała cucu bo ani mi włosy nie wychodzą za
          bardzo tylko że jeszcze nie jest to o co mi chodziło
          albo poczekam aż odrosną z 4 cm i zetne chociaż jestem raczej niecierpliwa
          pozdrowienia
          • magda9721 Re: do kate8025 20.03.06, 13:05
            byłam u mojej fryzjerki ten taki złocisty kolor to zawsze mi będzie wychodził
            jeśli będą rozjaśniane farbą
            teraz mam się zastanowić czy dobrze się czuję w tych złocistych czy raczej chce
            się przefarbować na ciemniejszy kolor np. jakiś złocisty kasztan i już przy nim
            wtedy pozostać
            sama nie wiem co robić albo łazić z mega odrostami do czasu aż nie zetne na
            jakieś 4-5 cm jestem zrozpaczona
            • magda9721 Re: do kate8025 20.03.06, 14:36
              kate prosze pociesz mnie bo już sama dostaje schizy wiesz siedze z dzieckiem w
              domu to mam dużo czasu na przypatrywanie si.ę i to może przez to
              czy będę bardzo źle wyglądać jak będe chodziła teraz z dużym ciemnym odrostem
              póki nie zetne?
              na razie to mam odrost na prawie 0,5 cm także jeszcze bymn musiała długo
              czekać, sama nie wiem co robić, do pracy mam wrócić dopiero we wrześniu to
              chyba do tego czasu już odrosną na tyle że da się śćiąć na jakąś sensowną
              fryzurkeę oczywiście krótką
              proszę pociesz i poradź
              pozdrowienia
              • kate8025 Re: do kate8025 20.03.06, 19:09
                no nie wiem co Ci doradzic, bo nie wiem jak wyglądasz. Przeslij mi zdjęcie na maila z aktualna fryzura to może uda mi się coś wymysleć, Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko.
                • i.v.a Re: do kate8025 22.03.06, 13:53
                  www.ukhairdressers.com/style/index.asp?month1=1
                  to fajna strona z fryzurami .
                  • prosta.krosta Re: do kate8025 23.03.06, 01:26
                    Ja na blond włosy z balejażem zrobiła w styczniu czekoladowy krem z palety
                    Loreal'a z pasemkami kilka tonów jaśniejszymi.
                    Właśnie teraz sobie pluję w brodę, nie cierpię moich ciemnych włosów.
                    • magda9721 Re: do prosta.krosta 28.03.06, 14:10
                      hej ja za to nie lubie za bardzo swoich złosito-blond włosów i tej cholernej
                      grzywki a tyle czasu nie miałam grzywki
                      ale chyba już się nie zdecyduję na eksperymenty z kolorami i poczekam do
                      sierpnia września aż mi odrosną moje na kilka cm i zetne bo te i tak mam już
                      wysuszone i boje się że kolor każdy będzie z nich złaził no bo to jednak
                      rozjaśniane
                      sama nie wiem poradź co ty byś zrobiła ?
                      pozdrowionka
                      • prosta.krosta Re: do prosta.krosta 30.03.06, 00:21
                        Ja bym podcinała po troszku (żeby końcówki ładnie wyglądały) i tak jak mówisz-
                        poczekać do sierpnia, niech bedą porządne i wtedy w siepniu jakąś ekstra
                        fryzurkę z ew. kolorkiem sobie fundnąć.A na razie może jekoś upinać (?) i dbać,
                        żeby były zdrowe.
                        Ja też czekam, żeby moje odrosły - też tak liczę na lipiec/siepień.
                        • magda9721 Re: do prosta.krosta 30.03.06, 14:54
                          wiesz ja na razie mam odrost około 0,5 cm może za tydzień będzie to z 1 cm ale
                          myśle ze razem wytrwamy prawda?
                          bo ja już nie wiem
                          jak myślisz chyba ąż tak mocno nie będzie to raziło wiesz mam co prawda grzywke
                          ale taką na bok i moge podpinac spinką a do tego związywac z tyłu w kitke także
                          chyba ten odrost nuie będzie aż tak raził
                          damy rade z tymi odrostami wytrwac do sierpnia?
                          bo chyba jak włoski będą miały jakies 4-5 cm to dopiero warto ściąć na krótkie
                          prawda?
                          daj znać a ile ty już masz odrościk? bo ja żałuje że przed rozjaśnieniem
                          całości na samym balejażu z innym ciemniejszym kolorkiem nie zaczęłam czekać na
                          odrost do ścioęcia ale cóż teraz to tylko czekać
                          Pozdrowienia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka