Dodaj do ulubionych

Woskowanie w ciąży, czy można?

13.05.06, 00:01
Okolice bikini chcialabym wydepilowac przed porodem wink

Dodam, ze jeszcze nigdy sie nie woskowałam...
Obserwuj wątek
    • dorianne.gray To wybij to sobie z głowy 13.05.06, 00:04
      Głupi pomysł.
      Boli - co tu koloryzować - zawsze, a tym bardziej za pierwszym razem.
      Ja sobie przed ciążą woskowałam bikini u kosmetyczki regularnie, teraz tego nie
      robię, bo mam niski próg bólu, sama by mnie wygoniła z gabinetu wink
      • amadeo30 Re: To wybij to sobie z głowy 13.05.06, 00:07
        szkoda sad

czyli muszę sie nadal golić, strasznie szybko rosna........jakos nie nadąrzam
        ostatnio wink
        • dorianne.gray A kremy? 13.05.06, 00:10

• amadeo30 Re: A kremy? 13.05.06, 00:12
            kiedys probowalam ale efekt nie byl niestety zadawalajacy sad

• dorianne.gray Re: A kremy? 13.05.06, 00:14
              Ja używam Veeta do skóry wrażliwej i czuję się zadowolona wink
              • amadeo30 Re: A kremy? 13.05.06, 00:16
                a czy w ciazy mozna uzywac takich kremow? maja w skladzie mase chemii, to
                wszystko przenika przez skore sad

czy veet naprawde "zalatwia" kazdy wlosek, czy co 5 wink - bo takie mialam wlasnie
                doswiadczenia z kremami depilacyjnymi...
                • dorianne.gray Re: A kremy? 13.05.06, 00:17
                  Krem, którym sobie twarz smarujesz, ma mało chemii?... A szampon?...

Tak, Veet usuwa wszystko. Na myśl o maszynce dostaję ciarek na plecach,
                  brrrrr....
                  • kundzia1 Re wosk 13.05.06, 06:11
                    JA DEPILUJE WOSKIEM I JEST OK-NAKLADAM TYLKO KREM EMLA KTORY DZIALA MIEJSCOWO.
                    MOJA KOSMETYCZKA MA 4 MIES DZIDZIUSIA I SAMA DEPILOWALA SIEBIE PRZEZ CALA CIAZE
                    A NAWET SWOJA GINEKOLOG...KWESTIA PODEJSCIA DO SPRAWY.JESLI CI ZALEZY POSMARUJ
                    SIE EMLA I NIE BOLI,A KOMFORT NIEPOROWNYWALNY.POZDR.IK
                    • elza78 emla zdaje sie na recepte jest co? nt/ ;) 13.05.06, 12:17
                      • kundzia1 Re: emla 14.05.06, 07:29
                        Emla owszem jest na recepte ale wszystko zalezy od apteki ,mala tubke/ok 17
                        pln/ sprzedaja jak dobrze zagaisz i poprosisz.Jak nie to tylko prosba przy
                        okazji bedac u lekarza o recepte.Po posmarowaniu trzeba koniecznie przylozyc
                        folie spozywcza bo inaczej nie zadziala skutecznie,dziala po ok 30 min,jak
                        nalozsz grubo to b.szybko.Na poczatku moze szczypac jesli dostanie sie w
                        okolice cewki moczowej ale to nic nie szkodzi a zaraz przejdzie.Jak zrobisz to
                        dokladnieto nie zaboli jak sie nie przylozysz do tematu to moze cos zabolec
                        ale nie boli tak jak BEZ EMLI-przynajmniej u mnie.Pozdrawiam.Zrob sobie
                        wosk,bedziesz bardzo zadowolona zwlazcza latem.IK
      • haganna Re: A niby dlaczego... 13.05.06, 11:04
        ma to sobie wybić z głowy? To, że ty masz niski próg bólu nie oznacza, że cała
        ludzkość ma tak samo!
        Pewnie, że można depilować woskiem w ciąży!
        • dorianne.gray Re: A niby dlaczego... 13.05.06, 11:48
          Tak, haganno, szczególnie, jeśli nie robiło się tego nigdy wcześniej, prawda? smile
          • haganna Re: A niby dlaczego... 13.05.06, 21:23
            A co ma przysłowiowy "piernik do wiatraka"?
            Depilacja to depilacja. Woskiem jest najbardziej skuteczna.
            Kobieta chce zadbać o siebie będąc w ciąży. Nie rozumiem dlaczego ma tego nie
            zrobić.
            • haganna Re: A niby dlaczego... 13.05.06, 21:26
              A sorry - laserem jest najbardziej skuteczna, ale z kolei ta metoda jest
              niewskazana dla kobiet w ciąży. W przeciwieństwie do woskowania, oczywiście wink.
              • dorianne.gray Do autorki wątku :) 14.05.06, 11:30
                Jeżeli chcesz sobie po raz pierwszy w życiu i na dodatek w zaawansowanej ciąży
                intymne miejsca potraktować depilacją woskiem, to proszę bardzo: zrób taki
                eksperyment. Idź pierwszy raz w życiu na wosk do jakiejś tam, nie wypróbowanej
                w tej kwestii kosmetyczki, życzę Ci miłych wrażeń - tylko opisz nam koniecznie,
                jak było smile
                Mam nadzieję, że nie będzie Cię to nic a nic bolało i że będziesz mogła
                podziękować paniom, które Cię tutaj do tego namawiają smile
                Pamiętaj tylko, że ja przynajmniej nie owijałam w bawełnę wink
                • haganna Re: Do autorki wątku :) 14.05.06, 19:49
                  Wredna jesteś dorianne.gray i tyle. To taka usłużna, bezinteresowna zjadliwość -
                  tylko baby takie być potrafią, wrrrr. Zakładam, że jesteś młoda - a już
                  gderasz.
                  Wiadomo, że depilacja woskiem nie jest całkowicie bezbolesna. Jednakże nie ma
                  żadnych przeciwskazań do jej wykonania - nawet w zaawansowanej ciąży.
                  Jeśli dziewczyna będzie się przez to czuła zadbana i odpadnie jej problem z
                  całym tym cyrkiem z depilacją z trzema lustrami i brzuchem w roli głównej, to
                  dlaczego ma tego nie robić.
                  Nie wiesz jaki dziewczyna ma zarost (czy ma jasne, czy ciemne włosy, grube, czy
                  cienkie) i jaką konkretnie część chce wydepilować, ale ty się nie depilujesz,
                  więc inni też nie mają prawa.
                  • dorianne.gray Haganno 15.05.06, 00:16
                    Daruj sobie osobiste wycieczki - jak widać w mojej wizytówce, mam 29 lat, a
                    zatem tak, jestem młoda. I mam wrażenie, że ja akurat przeczytałam post amadeo
                    w całości i ze zrozumieniem, w przeciwieństwie do Ciebie. Ona nie pyta, czy w
                    ciąży można się depilować w ogóle, pyta o siebie - nigdy tego nie robiła, chce
                    się wywoskować w okolicach bikini przed porodem, zakładam więc, że w tych
                    najbardziej intymnych, a więc bolesnych miejscach.
                    A teraz pomyśl jeszcze raz, czy jej tę akurat metodę w tym wypadku polecisz z
                    czystym sumieniem.
            • aborka Re: A niby dlaczego... 14.05.06, 13:35
              ja tez odradzam. W ciązy nie powinno sie stosowac gorącego wosku bo naczynia są bardzo kruche i łatwiej pękają. Ja na nogi uzywam plastry z zimnego wosku, zmywalnego wodą i jest w miare ok ale troche naczynek popękało. Pamietam ze pierwsza depilacja woskiem na gorąco (sama to robiłam) to była krwawa jatka - szczególnie jak dziewczyna sie często goli i ma mocne włosy. Potem z kazdym razem jest łatwiej. No ale pierwszy raz w ciązy nie polecam. To moze sie skońcycz jakimiś wybroczynami i rankami.
    • agnieszkaela Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 13.05.06, 11:55
      Pewnie ze mozna. Nie jest to przyjemny zabieg, bo w koncu wyrywa sie wlosy, ale
      to ze jedna strasznie boli nie znaczy ze inna tak to odczuje. Trzeba tylko
      umiec to zrobic, wiec najlepiej oddac sie w rece dobrej kosmetyczki. Po wizycie
      u jednej zostaly mi czerwone plamy i siniaki, regularna depilacja w innym
      gabinecie nie pozostawia sladow.
      • zu2ka Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 13.05.06, 14:52
        jestem w 37 tc i przez cały okeres ciązy depilowałam nogi depilatorem
        elektrycznym. W tym tygodniu (jak nie urodzę) też zamierzam.
        • dorianne.gray Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 14.05.06, 11:27
          Ja też cały czas depiluję nogi depilatorem, ale nie wiem, co to ma do rzeczy, w
          końcu nogi to nie "okolice bikini" (strasznie zawoalowane to określenie) wink, a
          i włosy są w tych miejscach zupełnie inne smile
          Depilacja nóg depilatorem nie boli, szczególnie jeśli robi się to od dawna
          regularnie.
    • lenorr Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 13.05.06, 20:49
      co tojest ten krem elma i gdzie go można kupić
      • haganna Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 13.05.06, 22:40
        Emlę kupisz w aptece. Jest na receptę.
        Wiem, że jest stosowana w salonach, które zatrudniają dermatologów. Emlą
        smarujesz skórę np. przed depilacją laserem.
        Zaczyna działać ok. godziny po posmarowaniu (grubą warstwą).
        Emlę stosuje się nawet u niemowląt (nie przy depilacji oczywiście wink ).
    • mathiola Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 13.05.06, 23:12
      Ja depiluje cale nogi i bikini tez normalnym depilatorem... nie wiem czemu
      mialabym tego nie robic??? Ze boli? No i co z tego? Jak sie da wytrzymac, to
      dlaczego nie?
    • dorianne.gray Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 14.05.06, 11:32
      Aha, jeszcze jedno - w niektórych gabinetach pojawiła się już nowa metoda -
      depilacja cukrem, ale nic bliższego nie wiem na jej temat - ponoć świetna i
      chyba mniej bolesna smile
    • justynaz2010 Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 14.05.06, 12:10
      Jestem kosmetyczka i wiem, ze woskowanie w ciazy mozna wykonywac, ale zalezy to
      od pacjentki. Jezeli jestes dosc wytrzymala na bol i chcesz poddac sie temu
      zabiegowi to nie widze przeszkod. Przy pierwszym oderwaniu wosku stwierdzisz
      najwyzej czy wytrzymasz do konca. Masz prawo zrezygnowac smile
      • amadeo30 Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 14.05.06, 15:43
        depilacja nog depilatorem to dla mnie przyslowiowy "pryszcz" wink - robie to juz
        bardzo dlugo i oczywiscie prawie nic nie boli.

z woskowania "bikini" zrezygnuje jednak podczas ciazy.....boje sie bolu, skora
        jest tam taka delikatna....

coz, po prostu sie jak zwykle ogole wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka