amadeo30 13.05.06, 00:01 Okolice bikini chcialabym wydepilowac przed porodem Dodam, ze jeszcze nigdy sie nie woskowałam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorianne.gray To wybij to sobie z głowy 13.05.06, 00:04 Głupi pomysł. Boli - co tu koloryzować - zawsze, a tym bardziej za pierwszym razem. Ja sobie przed ciążą woskowałam bikini u kosmetyczki regularnie, teraz tego nie robię, bo mam niski próg bólu, sama by mnie wygoniła z gabinetu Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo30 Re: To wybij to sobie z głowy 13.05.06, 00:07 szkoda czyli muszę sie nadal golić, strasznie szybko rosna........jakos nie nadąrzam ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo30 Re: A kremy? 13.05.06, 00:12 kiedys probowalam ale efekt nie byl niestety zadawalajacy Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: A kremy? 13.05.06, 00:14 Ja używam Veeta do skóry wrażliwej i czuję się zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo30 Re: A kremy? 13.05.06, 00:16 a czy w ciazy mozna uzywac takich kremow? maja w skladzie mase chemii, to wszystko przenika przez skore czy veet naprawde "zalatwia" kazdy wlosek, czy co 5 - bo takie mialam wlasnie doswiadczenia z kremami depilacyjnymi... Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: A kremy? 13.05.06, 00:17 Krem, którym sobie twarz smarujesz, ma mało chemii?... A szampon?... Tak, Veet usuwa wszystko. Na myśl o maszynce dostaję ciarek na plecach, brrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
kundzia1 Re wosk 13.05.06, 06:11 JA DEPILUJE WOSKIEM I JEST OK-NAKLADAM TYLKO KREM EMLA KTORY DZIALA MIEJSCOWO. MOJA KOSMETYCZKA MA 4 MIES DZIDZIUSIA I SAMA DEPILOWALA SIEBIE PRZEZ CALA CIAZE A NAWET SWOJA GINEKOLOG...KWESTIA PODEJSCIA DO SPRAWY.JESLI CI ZALEZY POSMARUJ SIE EMLA I NIE BOLI,A KOMFORT NIEPOROWNYWALNY.POZDR.IK Odpowiedz Link Zgłoś
kundzia1 Re: emla 14.05.06, 07:29 Emla owszem jest na recepte ale wszystko zalezy od apteki ,mala tubke/ok 17 pln/ sprzedaja jak dobrze zagaisz i poprosisz.Jak nie to tylko prosba przy okazji bedac u lekarza o recepte.Po posmarowaniu trzeba koniecznie przylozyc folie spozywcza bo inaczej nie zadziala skutecznie,dziala po ok 30 min,jak nalozsz grubo to b.szybko.Na poczatku moze szczypac jesli dostanie sie w okolice cewki moczowej ale to nic nie szkodzi a zaraz przejdzie.Jak zrobisz to dokladnieto nie zaboli jak sie nie przylozysz do tematu to moze cos zabolec ale nie boli tak jak BEZ EMLI-przynajmniej u mnie.Pozdrawiam.Zrob sobie wosk,bedziesz bardzo zadowolona zwlazcza latem.IK Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: A niby dlaczego... 13.05.06, 11:04 ma to sobie wybić z głowy? To, że ty masz niski próg bólu nie oznacza, że cała ludzkość ma tak samo! Pewnie, że można depilować woskiem w ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: A niby dlaczego... 13.05.06, 11:48 Tak, haganno, szczególnie, jeśli nie robiło się tego nigdy wcześniej, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: A niby dlaczego... 13.05.06, 21:23 A co ma przysłowiowy "piernik do wiatraka"? Depilacja to depilacja. Woskiem jest najbardziej skuteczna. Kobieta chce zadbać o siebie będąc w ciąży. Nie rozumiem dlaczego ma tego nie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: A niby dlaczego... 13.05.06, 21:26 A sorry - laserem jest najbardziej skuteczna, ale z kolei ta metoda jest niewskazana dla kobiet w ciąży. W przeciwieństwie do woskowania, oczywiście . Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Do autorki wątku :) 14.05.06, 11:30 Jeżeli chcesz sobie po raz pierwszy w życiu i na dodatek w zaawansowanej ciąży intymne miejsca potraktować depilacją woskiem, to proszę bardzo: zrób taki eksperyment. Idź pierwszy raz w życiu na wosk do jakiejś tam, nie wypróbowanej w tej kwestii kosmetyczki, życzę Ci miłych wrażeń - tylko opisz nam koniecznie, jak było Mam nadzieję, że nie będzie Cię to nic a nic bolało i że będziesz mogła podziękować paniom, które Cię tutaj do tego namawiają Pamiętaj tylko, że ja przynajmniej nie owijałam w bawełnę Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: Do autorki wątku :) 14.05.06, 19:49 Wredna jesteś dorianne.gray i tyle. To taka usłużna, bezinteresowna zjadliwość - tylko baby takie być potrafią, wrrrr. Zakładam, że jesteś młoda - a już gderasz. Wiadomo, że depilacja woskiem nie jest całkowicie bezbolesna. Jednakże nie ma żadnych przeciwskazań do jej wykonania - nawet w zaawansowanej ciąży. Jeśli dziewczyna będzie się przez to czuła zadbana i odpadnie jej problem z całym tym cyrkiem z depilacją z trzema lustrami i brzuchem w roli głównej, to dlaczego ma tego nie robić. Nie wiesz jaki dziewczyna ma zarost (czy ma jasne, czy ciemne włosy, grube, czy cienkie) i jaką konkretnie część chce wydepilować, ale ty się nie depilujesz, więc inni też nie mają prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Haganno 15.05.06, 00:16 Daruj sobie osobiste wycieczki - jak widać w mojej wizytówce, mam 29 lat, a zatem tak, jestem młoda. I mam wrażenie, że ja akurat przeczytałam post amadeo w całości i ze zrozumieniem, w przeciwieństwie do Ciebie. Ona nie pyta, czy w ciąży można się depilować w ogóle, pyta o siebie - nigdy tego nie robiła, chce się wywoskować w okolicach bikini przed porodem, zakładam więc, że w tych najbardziej intymnych, a więc bolesnych miejscach. A teraz pomyśl jeszcze raz, czy jej tę akurat metodę w tym wypadku polecisz z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aborka Re: A niby dlaczego... 14.05.06, 13:35 ja tez odradzam. W ciązy nie powinno sie stosowac gorącego wosku bo naczynia są bardzo kruche i łatwiej pękają. Ja na nogi uzywam plastry z zimnego wosku, zmywalnego wodą i jest w miare ok ale troche naczynek popękało. Pamietam ze pierwsza depilacja woskiem na gorąco (sama to robiłam) to była krwawa jatka - szczególnie jak dziewczyna sie często goli i ma mocne włosy. Potem z kazdym razem jest łatwiej. No ale pierwszy raz w ciązy nie polecam. To moze sie skońcycz jakimiś wybroczynami i rankami. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 13.05.06, 11:55 Pewnie ze mozna. Nie jest to przyjemny zabieg, bo w koncu wyrywa sie wlosy, ale to ze jedna strasznie boli nie znaczy ze inna tak to odczuje. Trzeba tylko umiec to zrobic, wiec najlepiej oddac sie w rece dobrej kosmetyczki. Po wizycie u jednej zostaly mi czerwone plamy i siniaki, regularna depilacja w innym gabinecie nie pozostawia sladow. Odpowiedz Link Zgłoś
zu2ka Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 13.05.06, 14:52 jestem w 37 tc i przez cały okeres ciązy depilowałam nogi depilatorem elektrycznym. W tym tygodniu (jak nie urodzę) też zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 14.05.06, 11:27 Ja też cały czas depiluję nogi depilatorem, ale nie wiem, co to ma do rzeczy, w końcu nogi to nie "okolice bikini" (strasznie zawoalowane to określenie) , a i włosy są w tych miejscach zupełnie inne Depilacja nóg depilatorem nie boli, szczególnie jeśli robi się to od dawna regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lenorr Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 13.05.06, 20:49 co tojest ten krem elma i gdzie go można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 13.05.06, 22:40 Emlę kupisz w aptece. Jest na receptę. Wiem, że jest stosowana w salonach, które zatrudniają dermatologów. Emlą smarujesz skórę np. przed depilacją laserem. Zaczyna działać ok. godziny po posmarowaniu (grubą warstwą). Emlę stosuje się nawet u niemowląt (nie przy depilacji oczywiście ). Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 13.05.06, 23:12 Ja depiluje cale nogi i bikini tez normalnym depilatorem... nie wiem czemu mialabym tego nie robic??? Ze boli? No i co z tego? Jak sie da wytrzymac, to dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 14.05.06, 11:32 Aha, jeszcze jedno - w niektórych gabinetach pojawiła się już nowa metoda - depilacja cukrem, ale nic bliższego nie wiem na jej temat - ponoć świetna i chyba mniej bolesna Odpowiedz Link Zgłoś
justynaz2010 Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 14.05.06, 12:10 Jestem kosmetyczka i wiem, ze woskowanie w ciazy mozna wykonywac, ale zalezy to od pacjentki. Jezeli jestes dosc wytrzymala na bol i chcesz poddac sie temu zabiegowi to nie widze przeszkod. Przy pierwszym oderwaniu wosku stwierdzisz najwyzej czy wytrzymasz do konca. Masz prawo zrezygnowac Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo30 Re: Woskowanie w ciąży, czy można? 14.05.06, 15:43 depilacja nog depilatorem to dla mnie przyslowiowy "pryszcz" - robie to juz bardzo dlugo i oczywiscie prawie nic nie boli. z woskowania "bikini" zrezygnuje jednak podczas ciazy.....boje sie bolu, skora jest tam taka delikatna.... coz, po prostu sie jak zwykle ogole Odpowiedz Link Zgłoś