Dodaj do ulubionych

Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!!

09.07.06, 13:49
Do 38 tyg.moj brzuszek byl bez zarzutu,ani jednego nawet nie bylo.Przytylam
12kg czyli tak w normie jak na ciaze.Pielegnowalam brzuszek oliwka i balsamem
dla kobiet w ciazy a mimo to po 38 tyg.zaczela sie masakra!!!Najpierw kilka
malych na srodku brzucha a teraz caly w wielkich czerwonych pasach!!!Obawiam
sie ze sa tak wielkie,ze juz nie znikna.Jestem dosc mloda mama i chcialabym
jeszcze pochodzic w krotkich bluzeczkach szczegolnie w lato.Macie jakies rady
jak pozbyc sie tego przeklenstwa?Sa jakies sposoby oprocz lasera,ktory napewno
jest drogi.
Obserwuj wątek
    • lunarei Re: Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.06, 13:54
      Cały czas smaruj brzuch kremem na rozstępy, po porodzie też, aż brzuch wróci do
      w miarę normalnego rozmiaru.
      U mnie było identycznie: cała ciąża ani kreseczki a tydzień przed porodem
      popękało w cholerę.
      Nie łudź się, że znikną. nawet laser nie usuwa idealnie. Chyba cię nie
      posieszyłam.
    • kajusia1979 Re: Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.06, 14:09
      Witaj! Na pocieszenie- u mnie to samo tzn. pojawiły się 2 tyg. temu (jestem
      teraz w 39 tc) Przytyłam podobnie (13 kg) i wydawało mi się, ze już się nie
      pojawią. Tak jak radzi moja poprzedniczka, smaruję się dalej mimo tego, żeby
      nie wyszło ich jeszcze więcej. Pozdawiam!!!
    • sloneczko_02 Re: Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.06, 14:11
      jeśli jestes młoda mama - to skóra tez jest inna... na pewno nie bedzie tak
      źle... ja nie dostałam roztępów...tylko-ha!ha!-mój mąż... w czasie mojej ciąży
      przytył i dostał pręgi na brzuchu-teraz smaruje sie moimi kremami na rozstępy...
      • karolinka1116 Re: Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.06, 14:21
        a czy daje cos polewanie sie woda, mocnym strumieniem, zaznaczam ze woda jest
        lodowata...
        robie tak, ale nie wiem czy nie ma to przypadkiem dzialania skurczowego,
        gdy wychodze po kapieli skora brzucha jest napieta, czerowana, jakby ukrwiona
        to raczej po bokach, gdzie sie 'nie polewalam' pojawaija sie rozstepy w postaci
        pomarszczonej skory...
        • lunarei Re: Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.06, 14:38
          Nie przesadzaj z zimnymi masażami brzucha. Tak samo z masowaniem go specjalnymi
          gąbkami.
      • karolinka1116 Re: Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.06, 14:21
        a jestem w 26 tygodniu
    • dana2004 Re: Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.06, 14:23
      Dopisuję sie i ja. Problem podobny. jestem teraz w 36 tyg. Do 30 ani jednego
      rozstępu a teraz poniżej pępka rozstęp na rozstepie. A regularnie od 4 miesiąca
      ciązy smarowłam się przeróżnymi specyfikami. Widać tak miało byćsad.......
      • luna333 Re: Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.06, 15:39
        no niestety u mnie identycznie było - do 37tc brzuszek cudny a potem mimo oliwek, kremów i innych cudów zryło mnie jak ziemię po żniwach - smarowałam brzuch kremem no-scar na blizny i szybko spłyciły się i zblakły ale żeby zniknęły - no niestety - koniec z wyciętymi gaciami na plaży sad
    • magda_wojciechowska Re: Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.06, 17:24
      Rozstepy, podobnie jak cellulitis to kwestia genow. Jesli Twoja mama je miala,
      bardzo prawdopodobne, ze Ty tez. Dobrze jest smarowac sie balsamami, bo
      nawilzaja i zmniejszaja suchosc skory, ale jesli ktos ma miec rozstepy, to ich
      dostanie. Dlatego osobiscie jestem przeciwna wywalaniu pieniedzy na drogie
      kosmetyki, ktore to niby maja zapobiegac. Kiedys sama bylam taka madra, bo
      obietnice producenta, bo dobra marka itp. Teraz wiem, ze na to nie ma rady,
      trzeba po prostu o siebie dbac przed, w trakcie i po porodzie. Aktualnie jestem
      w 32t, nie mam rozstepow na brzuchu, za to na udach i pare na biodrach.
    • amate Re: Rozstepy na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.06, 20:54
      Nie pocieszę cię - w pierwszej ciąży 6 lat temu miałam tak samo tzn. kremiki,
      cuda i 2 tyg przed porodem nagle jakby mi ktoś brzuch zaorał.. Niestety to nie
      znika ale z czasem bledną i są płytsze. Teraz, gdy jestem w drugiej ciąży
      zastanawiam się czy czy znów zrobią mi się nowe czy "stare" na nowo popękają pod
      koniec ciąży (chociaż smaruję) Może ktoś kto przeszedł już dwie ciąże z
      rozstępami wie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka