Dodaj do ulubionych

po 30-stce

21.10.06, 21:23
Tak się zastanawiam, czy dziewczyny po przekroczeniu 30 lat zaczynają używać
kremów przeciwzmarszczkowych...
Bo może i ja powinnam? A nie używam, bo czego będę uzywała po 40-stce??
Dawniej stosowałam wyłącznie żele nawilzajace, ale nie systematycznie.
A dziś kremy, maseczki intensywnie nawilżajace.
A może oprócz samokremowania chodzicie na jakies ekstra odżywcze zabiegi? Do
jakichś specjalistycznych instytutów kosmetycznych, czy zwykłych gabinetów
kosmetycznych?
Monika (32)
Obserwuj wątek
    • juleczka4 Re: po 30-stce 21.10.06, 21:26
      zonazona napisała:

> Tak się zastanawiam, czy dziewczyny po przekroczeniu 30 lat zaczynają używać
      > kremów przeciwzmarszczkowych...
      > Bo może i ja powinnam? A nie używam, bo czego będę uzywała po 40-stce??

Sa przecież kremy dla 25 latek , 30 ,40 ,50 więc w czym problem???

> Dawniej stosowałam wyłącznie żele nawilzajace, ale nie systematycznie.
      > A dziś kremy, maseczki intensywnie nawilżajace.
      > A może oprócz samokremowania chodzicie na jakies ekstra odżywcze zabiegi? Do
      > jakichś specjalistycznych instytutów kosmetycznych, czy zwykłych gabinetów
      > kosmetycznych?
      > Monika (32)
    • triss_merigold6 Re: po 30-stce 21.10.06, 21:26
      Na masaże twarzy chodzę od czasu do czasu a raz na kilka miesięcy na maseczki
      kolagenowe, z alg i coś tam jeszcze i w domu często nakładam maseczki. Znaczy
      jak mi się przypomni.wink
    • mama.igora Re: po 30-stce 21.10.06, 23:11
      kiedys pani w telewizorni powiedziala, ze po 25 roku zycia delikatny krem
      przeciwzmarszczkowy czy taka maseczka od czasu do czasu nie zaszkodzi
      • elena70 Re: po 30-stce 22.10.06, 15:29
        ja zaczęłam po 35 roku życia. Przedtem się łudziłam, że jestem za młoda na
        kremy przeciwzmarszczkowe wink
        • zuzanna56 Re: po 30-stce 23.10.06, 07:38
          Elena, ja tak samo. Wcześniej nie przejmowałam się bo wszyscy dają mi ok. 30
          lat a mam 6 więcej. Ale ostatnio stwierdziłam że skóra pod oczami już nie ta. W
          zasadzie dopiero od niedawna zaczęłam używać kremów przeciwzmarszczkowych.
          Wcześniej sporadycznie.
    • 76kitka Re: po 30-stce 22.10.06, 15:51
      Ja mam cerę mieszaną, z tendencją do przetłuszczania, stosuję kremy regulujące wydzielanie sebum i nawilżające. Kremu pod oczy, takiego lekkiego używam od pięciu lat. Trzydziesta jesień dopadnie mnie za miesiąc.
    • demarta Re: po 30-stce 22.10.06, 16:00
      ja właściwie od 25 raz na 3, 4 miesiące zakupowałam porządny krem
      przeciwzmarszczkowy. mam po ojcu straszne skłonności do zmarszczek mimicznych.
      oczywiście nie ma nie wiadomo jak widocznego efektu, ale jednocześnie nie wiem
      jakbym wyglądała, gdybym ich nie używała. wink)
    • rita75 Re: po 30-stce 22.10.06, 16:29
      Uzywam kremow przeciwzmarszczkowych tylko w okolicach oczu, jezeli chodzi o
      pozostale partie twarzy, to namietnie stosuje specyfiki z AHA i BHA oraz
      oczywiscie nawilzajace kremy z wodami termalnymi i filtrami.
    • oxygen100 Re: po 30-stce 22.10.06, 18:55
      uzywam kremow przeciwzmarszczkowych do twarzy i pod oczy i kremow
      ujedrniajacych na szyje i dekolt. Poza tym mikrodermabrazja i maseczki dobrze
      mi robia. Odstawialam ciezkie podklady na rzecz lekkich kremow koloryzujacych
      lub pudrow brazujacych i moja cera zdecydowanie odzylatongue_out
      • andaba Re: po 30-stce 22.10.06, 21:22
        Nie używam... żadnych.

Moim prywatnym zdaniem gładka cera jest skutkiem genów i niepalenia papierosów. Zbyt wiele znam staruszek z buziami gładkimi jak u niemowląt, które w życiu kremu nie miały i pomarszczonych jak rodzynki kobiet bardzo o cerę dbających "od zawsze".
        • triss_merigold6 Re: po 30-stce 22.10.06, 22:48
          O tak, zwłaszcza na wsi ciężka praca fizyczna na świeżym powietrzu
          nieprawdopodobnie odmładza kobiety... niektóre mając 40 lat wyglądają na 60.P
        • agnieszkas72 Andabo 23.10.06, 08:29
          Moja babcia miała bardzo ładną cerę,nawet w wieku 70 lat,ale skrupulatnie
          wklepywała krem-chyba "Pani Walewska".Jesli chodzi o tak radykalne opinie na
          temat kosmetyków,to uwazam,ze kobiety,które je głoszą i rzeczywiscie ładnie
          wygladają,po prostu sciemniają.Rodzaj i cena kremu moze nie są takie wazne ale
          dbałosc,systematycznośc i troche czasu na pielegnację bardzo procentuje.
      • ana119 Re: po 30-stce 23.10.06, 09:14
        możesz polecić sprawdzone kremy koloryzujące?
    • iwokon Re: po 30-stce 22.10.06, 21:44
      Kiedy skonczyłam 30 lat moja babcia ,kobieta niezwykle zadbana i młodo
      wygladajaca podarowała mi krem przeciwzmarszczkowy z komentarzem :
      -"..i pamietaj dziecko ze kremy przeciwzmarszczkowe są przeciw....a nie po
      zmarszczkowe"
      Od tego czasu uzywam ich i chyba czas jest dla mnie łaskawy...
      • oda100 Re: po 30-stce 22.10.06, 21:47
        po 30 nie, ale po 34-ce, urodzeniu dziecka i wielu nieprzespanych nocach czuje
        ogromna potrzebe wklepywania roznych odmladzajacych kremow. Teraz to juz nawet
        tlusta cera mi nie pomoze, po prostu skora zaczyna sie robic mniej elastyczna.
    • mongolia4 Re: po 30-stce 22.10.06, 22:45
      Ja mam 31 lat,zaczelam uzywac kremow z firmy AA dla alergikow bo taka osoba
      jestem niestety nie moge uzywac innych kremow.Uzywam AA krem potlusty dla cery
      suchej i normalnej i AA krem pod oczy i na powieki.I chyba dzialaja bo maz mi
      powiedzia ostatnio ze wygladam na 25 lat.
      • agnieszkas72 Re: po 30-stce 23.10.06, 08:24
        Mam 34 lata.Od dawna stosuje kremy przeciwzmarszczkowe pod oczy.Cerę mam
        normalna,raczej w kierunku przetłuszczania się,więc te silniejsze kremy,które
        próbowałam stosować były za ciezkie i wracałam do nawilzających i ochronnych.Ale
        stosuje maseczki i domową mikrodermabrazję-jestem uzalezniona od maseczki
        kolagenowej Soraji,która dla mnie jest rewelacyjna,a cera po niej to jedwab.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka