Dodaj do ulubionych

jak schudnąć po porodzie!!!

IP: *.* 27.02.02, 17:57
moje drogie ciężkie mamy, w pierwszej ciąży w 1999 roku przytyłam ok 23kg, to był straszny horror, udało mi sie schudnąć dopiero w zeszłym roku w sierpniu i to był cud bo stało sie to zupełnie naturalnie i zdrowo i teraz nie boję się że ważę już 79kg a rodzę dopiero w czerwcu bo WIEM że można schudnąć bez wyrzeczeń (prawie) i przede wszystkim z korzyścią dla zdrowiachętnie się podzielę wiedzą i doświadczeniempozdrawiajmJoanna
Obserwuj wątek
    • Gość: JoannaWG odpowiadam IP: *.* 27.02.02, 19:21
      w sierpniu pojechałm do pewnego rodzaju sanatorium, pewnego rodzaju gdyż jest to bardzo specyficzny ośrodek.skorzystałam z diety oczyszczającej organizm, owocowo warzywnej Dr. Ewy Dąbrowskiej.przez dwa tygodnie schudłam 10kg co nie było jakimś szokiem dla organizmu ale naturalnym oczyszczaniem.dzięki temu że jadłam tylko owoce i warzywa (nie wszystkie tylko wybrane) organizm miał czas na poradzenie sobie z wieloma problemami między innymi przemianą materii.dysponuję bardzo ciekawym wykładem tej pani na kasecie VHSnie ma to nic wspólnego z dietą 1000 kalorii ani cudami typu przyprawy czy strasznie drogie kuracje.Dieta ta jest stosowana przy cięzkich schorzeniach zespołu X czyli chorób cywilizacyjnycyh związanych ze złym odżywianiem a spadek wagi jest jakby skutkiem ubocznym, oczywiście traci sie kg kiedy takowe są bo jak ktoś ma właściwą wagę to nic nie straci.to dosyć skomplikowane ale zapewnaim że nie ma w tym szarlataństwazachęcam do spędzenia czasu w takim ośrodku który jest w Radawie k/Jarosławia w przepięknym czystym miejscu w śród lasów sosnowych
      • Gość: Gosia1 Re: odpowiadam IP: *.* 27.02.02, 19:29
        A możesz podać dokładny adres, numer telefonu no i jeśli to nie tajemnica - cenę pobytu? Pozdrawiam Gosia może bez nadwagi ale z dużymi problemami żołądkowymi
        • Gość: JoannaWG Re: odpowiadam IP: *.* 27.02.02, 22:57
          telefon, 016/,,,/6223043cena noclegu 30zł/osobo/dzieńcena diety:owocowo warzywna: 20zł/osobo/dzieńmakrobiotyczna: 30zł/osobo/dzieńto dom O.Pio w Radawie, założony przez Ojców Franciszkanów na wzór tego w San Giowanni Rotondo, oczywiście na dużo mniejszą skalęTo nie jedyne takie miejsce, nad morzem też jest ale to już typowe sanatorium, adres podam jak odzyskam książkę na ten temat od koleżanki
          • Gość: Gosia1 Re: odpowiadam - dziękuję!! IP: *.* 28.02.02, 09:29
            Bardzo, może skorzystam, choć troszkę drogawo....Gosia
            • Gość: JoannaWG Re: odpowiadam - dziękuję!! IP: *.* 28.02.02, 10:15
              Czy ja wiem czy drogo, za dwa tygodnie to jest 700,- zł co przy kuracjach farmaceutycznych jest prawie za darmopo za tym efekt jest na 100%, co w przypadku innych metod skuteczność nie potwierdza się same tabletki na odchudzanie nie dość że są drogie, (pół roczna kuracja gwarantująca zrzucenie 18kg kosztuje ok. 1.600,-) to nie ma gwarancji że po nich nie wróci się do poprzedniej wagi. co więcej jest to sztuczne bo chudniesz pod wpływem leków więc jeśli je odstawisz to siłą rzeczy waga wróci, nie wspominając o skutkach ubocznych o których nawet nie wiemy jakie mogą być pozdrawiamJoanna
      • Gość: magdatorun Re: odpowiadam IP: *.* 05.03.02, 13:45
        Ja też poproszę o opis diety :) Dzięki.Magda
      • Gość: skowron Re: prosze o diete IP: *.* 13.03.02, 15:26
        zastrzelisz mnie ale ja też przyłaczam się do tych błagań o diete mam 7 miesieczna Zuzie i niestety od kiedy wyszłam ze szpitala ani grama nie schudłam a chodze juz nawet na aerobik pliiiiz.
    • Gość: pomarańcza Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 28.02.02, 08:06
      CZy możesz podac jakieś konkretne przykłady dla tych,ktore z róznych względów nie moga sobie pozwolic na wyjazd?Zostało mi jeszcze niecałe 5 kilo,ale za to na bzruchu i bardzo chciałabym sie tego pozbyć.Pozdrawiam Ola
      • Gość: JoannaWG Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 28.02.02, 16:45
        skompletuję podstawowe informacje o diecie w formie ksero lub elektonicznej i prześlę, proszę o cierpliwośćtym czasem załączę to co już napisałam do Gosi, Yvonne oraz Sylwi i wyślę ci na priva:-))) pozdrawiam
      • Gość: JoannaWG Olu podaj tylko e-mail bo skasowałam przez error IP: *.* 28.02.02, 16:47
        skompletuję podstawowe informacje o diecie w formie ksero lub elektonicznej i prześlę, proszę o cierpliwośćtym czasem załączę to co już napisałam do Gosi, Yvonne oraz Sylwi i wyślę ci na priva:-))) pozdrawiam
        • Gość: pomarańcza Re: Olu podaj tylko e-mail bo skasowałam przez error IP: *.* 28.02.02, 18:13
          Już podajętojaola@pub.e.plDZiekuję.
    • Gość: malanda Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 28.02.02, 17:22
      Hej, swietny pomysł, ja w ubiegłym roku sama w domu przez 2 tygodnie żywiłam się tylko tym co urosło i nie wymagało przetworzenia. Schudłam, choć "nie miałam z czego", więc chudnie się też jak waga jest ok, ale przede wszystkim czułam się swietnie lekko i miałam wyjątkową jasność umysłu. Stosowałam to dla oczyszczenia organizmu. Mój mąż w tym czasie był na głodówce w Mielnie (też nie po to, żeby schudnąć), a piszę to po to, żeby zaargumentować, że 700 zł za 2 tygodnie (dane Joanny) to wcale nie dużo. Za 10 dni głodówki 900 zł, a tam przecież nic sie nie jadło!!! Nie mniej polecam stosowanie diety owocowo - warzywnej w domu.
    • Gość: ulcik Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 28.02.02, 18:39
      Ja też bardzoooooooooo proszę o info co można a czego nie można jeść z owocków i warzywek w tej diecie oczyszczenia :)dziękuję z góry
      • Gość: Agna Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 28.02.02, 19:06
        Joanno!!! czy też mogłabym prosić o więcej szczegółów na priv? będę bardzo wdzięczna - walczę z kilogramami...
    • Gość: Gosiat jak to drzewiej bywało IP: *.* 28.02.02, 19:10
      Wg Kasi R to dużo praktycznych rad, a dla mnie kupa śmiechu. Co Wy o tym sądzicie?> Niemal rok temu znalazłem ksiażkę "Dbaj o siebie - praktyczne rady dla> kobiet żyjacych na wsi", wydana w roku 1966. Polecam wszystkim, a na> zachętę> przytaczam kilka cytatów:>> "Regularne oddawanie stolca, częste opróżnianie pęcherza też dodatnio> wpływaja na samopoczucie kobiety".>> "Trzeba koniecznie i obowiazkowo mieć w domu oddzielna duża miednicędo> mycia się i mniejsza miedniczkę do podmywania [...] Karmienie w> miednicy> prosiat,cielat lub kur jest niedopuszczalne".>> "Do wycierania nóg powinno się mieć ręcznik lub czysta sciereczkę. Nie> można> używać do tego celu scierek do garnków [...]">> "W zasadzie powinno się chodzić jak najwięcej z goła głowa [...]Jednak> do> przyrzadzania posiłków i dojenia krów należy zakładać na głowę cienka> chusteczkę".>> "Rozpowszechniło się obecnie noszenie butów gumowych - gumiaków. Saone> niedrogie, łatwe do utrzymania w czystosci i praktyczne na błoto".>> "Pończochy i skarpety powinny być czyste, aby nie cuchnęły potem. Gdy> się> dra, trzeba je wycerować albo wprawić całe pięty, a nawet stopy z> cholewki> starej pończochy".>> "Częstosć zbliżeń małżeńskich jest zależna od wieku, temperamentu,> stanu> zdrowia, wykonywanej pracy itp. Nie ma co do tego jakichs szczególnych> zaleceń poza tym, że najodpowiedniejsze sa godziny wieczorne przed> snem, aby> małżonkowie mogli wypoczać do rana. Strona kierujaca w intymnym życiu> małżeńskim jest mężczyzna, bo tak jest zbudowany i takie już jestprawo> przyrody".>> "Do obowiazków małżeńskich kobiety należy współuczestniczenie w> zbliżeniu> płciowym, a nawet troska o nadanie mu atrakcyjniejszej, bardziej> estetycznej> i higienicznej oprawy".>> "Srodki zapobiegajace ciaży (srodki antykoncepcyjne) można nabyć w> każdej> aptece bez recepty, inne dla mężczyzn, a inne dla kobiet. Dla mężczyzn> sa> osłonki gumowe czy nylonowe, tak zwane "prezerwatywy" [...] Lecz i ten> srodek nie jest całkowicie pewny, bo osłonka może pęknac".>> "Jak może maż dbać o żonę? Po pierwsze: nie ciagać żony bez> nadzwyczajnej> potrzeby do ciężkich prac w polu i w obejsciu. Wezmy przykładowo> nakładanie> na wóz gnoju lub rozrzucanie go po polu".>> "Majtki powinna nosić w zimie i w lecie każda kobieta, młoda czystara.> Chronia one organy rodne kobiety przed przeziębieniem i przeddostaniem> się> do nich kurzu z różnymi zarazkami [...] Można sobie u kupnych majtek> podłużyć nogawki doszywajac kawałki ze starych tegoż koloru lubdorobić> szydełkiem czy na drutach [...] Majtki powinny być zawsze czyste. Aby> się w> kroku szybko nie zabrudziły i nie cuchnęły moczem, nie trzeba po> oddaniu> moczu podrywać się za prędko, ale osuszyć krocze specjalnym papierem> higienicznym, lignina czy kawałkiem starej, czystej szmatki".>> "Podajemy jeszcze jeden prosty i wygodny sposób urzadzenia sobie> kapieli,> mianowicie w mocnym plastykowym worku przeciwmolowym. W kaciku domycia> albo> wprost w izbie, a w lecie nawet w jakiejs zamkniętej sieni, drewutni> czy> stodole rozebrać się i wejsć do tego plastykowego worka ustawionego> dnem na> podłodze lub na ziemi i zawiniętego jak do wsypania do workapierwszego> koszyka ziemniaków".>> "Bardzo zalecane jest np. stosowanie zamiast kremu swieżo wytopionego> smalcu> (nie solonego!). Podobno w wielu krajach kobiety używaja go z> powodzeniem".>> "Jesli ma się zapalenie warg dolnych (sromowych) [...]">> "Praktyczne mężatki przygotowuja sobie czysciutka szmatkę lubspecjalny> miękki ręcznik do wytarcia się od dołu zaraz po stosunku z mężem> (ruchem w> tył ciała), by nie wycierać się koszula i nie brudzić poscieli".>> "Po umyciu twarzy należy oczy tylko wysuszyć ręcznikiem, przykładajac> go> lekko do oczu. Nie wolno ich trzeć ręcznikiem czy wgniatać".>> "[...] podpaski można nabyć gotowe, ale każda kobieta może sobie także> je> bez żadnego kosztu sama uszyć [...] Podpaski trzeba często zmieniać -> bardzo> niezdrowo i nieprzyjemnie jest nosić zbyt mokre czy zaschnięte. Zdjęte> podpaski moczy się w zimnej wodzie przez kilka godzin, potem płucze,> pierze> mydłem w goracej wodzie i wygotowuje. Idac w gosci lub w drogę, trzeba> wziać> z soba podpaskę na zmianę. Aby brudnej nie nosić ze soba, zrobić na> drogę> taka, która można by zakopać lub wyrzucić do ustępu".>> "Głowę należy myć przynajmniej co 2-3 tygodnie specjalnym szamponem do> włosów lub delikatnym mydłem [...] Gnidy - bardzo szpeca kobietę, bosa> jakby szyldzikiem z napisem, że we włosach jest albo było robactwo".>> "Nie powinno się trzymać w jamie ustnej zepsutych zębów ani korzeni -> trzeba> je usunać [...] Gdy nie ma własnych zębów, powinno się wstawić zęby> sztuczne".>> "W lecie dobrze jest zwilżyć piasek czy trociny wrzatkiem odchody> drobiu> wnosi się potem do sieni i do izby. W dodatku w lecie sciagaja do tych> resztek chmary much z całej okolicy, cisnac się drzwiami i oknami do> kuchni,> gdzie z nogami umazanymi w kurzym pomiocie łaża po naszym jedzeniu i> wpadaja> w garnki [...] Nie można pozwolić na to, by tuż przed progiem dzieci> załatwiały swoje potrzeby naturalne".>> "Ustęp w obejsciu potrzebny jest bardzo domownikom, a przede wszystkim> kobietom, które bardziej narażone sa na zaziębienie przy załatwianiu> swojej> potrzeby na dworze. Brak ustępu zle działa także na samopoczucie> kobiety, bo> zamiast wygodnie usiasć w ustępie, musi się rozgladać, aby jej> kucajacej> ktos nie naszedł. A i muchy przylatujace wprost z ludzkich, nie> zakrytych,> odchodów - najpierw kobiecie przy garnkach dokuczaja. Kobieta, czujac> się> odpowiedzialna za zdrowie rodziny i swoje, powinna być stanowcza w> domaganiu> się, żeby przy jej obejsciu stał odpowiedni, szczelnie zbudowany ustęp> zamykany, zakryty od dołu, aby wiatr nie podwiewał i muchy nie miały> dostępu".>> "Dorosłej, zdrowej osobie można zrobić lewatywę nawet w pozycjizgiętej> jak> do kopania ziemniaków. Po mniej więcej 5 minutach chory oddajestolec".>> "[...] muchy swietnie łapia się w zawieszona na noc u pułapu izby> miotłę z> bylicy, pokropiona mlekiem lub serwatka. W nocy wszystkie muchy wejda> w> bylicę, rano, skoro swit, trzeba na nia od dołu naciagnać worek, razem> z nim> zdjać bylicę z gwozdzia i oblać wrzatkiem".>> "Wesz łonowa, zwana "mendewesz", oblepia skórę owłosiona w dolnej> częsci> ciała; łatwo ja skads przywlec do domu, ale i łatwo wytępić, posypujac> miejsca przez nia zaatakowane azotoksem lub nacierajac octem> sabadylowym".
      • Gość: ingroz Re: jak to drzewiej bywało do Gosi T IP: *.* 02.03.02, 08:34
        Oj, Gosiu, mówiłam, że te rady są dooooobre, w sensie "mocne", a nie że "praktyczne" ;) !!!Tylko dlaczego wrzuciłaś je w długaśny wątek o schudnięciu po porodzie zamiast zrobić oddzielny? Tak mniej osób to przeczyta :( ...:hello:Kasia R mama Luizy, która bawi się grzechotką od eKoleżanki - Zuzi!
        • Gość: Gosiat Re: jak to drzewiej bywało od Gosi T do Kasi R IP: *.* 02.03.02, 11:38
          Cholera mnie już bierze z tym doklejaniem się nowych wątków do już istniejących (i z tego co widzę na liście, to nie tylko mnie...). W ogóle nie rozumiem, dlaczego tak się dzieje i jak zagwarantować sobie powstanie nowego wątku, bo jak wszyscy wiemy kliknięcie na "Wyślij nowy post" na "Liście postów" nie zawsze wystarcza by utworzyć nowy wątek. Załamałam się swoją nieporadnością i przez jakiś czas dam sobie chyba spokój z pisaniem na liście. Tym bardziej, że ze swej natury nie lubię się powtarzać.Możesz to Kasiu R zrobić za mnie.Gosiat
    • Gość: Monika_M Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 01.03.02, 09:54
      Czy jeszcze jedna "za duża" młoda mama może prosić o jakieś szczegóły dietki. Z góry serdecznie dziękuję.Monika
    • Gość: paulinaw Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 01.03.02, 10:38
      a czy ja tez moge prosic? dziekuje bardzo! :)
      • Gość: AgnieszkaA Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 01.03.02, 15:58
        Witam dziewczyny pomocy przed porodem wazylam 55kg teraz mala ma 10 miesiecy waze 75kg,jestem zalamana poradzcie co mam zrobic jak zrzucic te kilogramy.Z gory wielkie dzieki
    • Gość: Katrin Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 01.03.02, 19:40
      aloha :)ja też ślicznie proszę o szczegóły diety! czy mama karmiąca może ją stosować? bo jeżeli są w niej cytrusy to odpada :(no i czy nie jest za uboga dla karmiącej?pozdrawiamKasia
    • Gość: AgnieszkaP. Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 01.03.02, 19:54
      Ja też chcę !!!Szukam inspiracji bo po paru tygodniach Atkinsa i różnych tam wariacji utknęłam, może więc właśnie same owoce i warzywa ( po kilku dniach Atkinsa człowiek rzuciłby się na wszystko co zielone, a niestety owoce są zabronione :( )A do pełni szczęścia nie tyle brakuje mi, ile mam za dużo wciąż 20 kg :gun:Pomóżcie !!!Agnieszka :hello:
    • Gość: eda Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 02.03.02, 09:43
      witam Drogie MamusieJa rownież powinnam zgubic kilka kilogramów /ok 10/ze względu na konieczność odciążenia stawów kolanowych a taka dieta bardzo mnie interesuje. Bardzo prosze o bliższe informacje. Dziekuje z góry.Pozdrawiam.EDa
    • Gość: Małgola Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 02.03.02, 15:10
      Joasiu! Wybawienie Ty moje! Podaj szczegółów kilka tej diety a będę Ci wdzięczna dozgonnie! Gosia i jej nadwaga.
      • Gość: 30latka Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 02.03.02, 22:34
        Z 24 kg zostało mi jeszcze 10.Joanno!!!!!!!POMOCY!!!!Dzięki z góry Agnieszka
    • Gość: JoannaWG DIETA dla NIEkarmiących i nie tylko IP: *.* 02.03.02, 22:45
      Kochane kulkinie spodziewałam się tak ogromnego odzewu, myślałam że to tylko ja mam problemy z przemianą materii ale omyliłam się na szczęście (ha ha) i widzę że nie byłam sama w swoim cierpieniuWłaśnie jestem w trakcie organizowania dla was materiałówna początek po prostu prześlę wam kopie broszury gdzie znajdziecie:1. opis dokładny diety2. przykłady 2-tygodniowej kuracji3. przepisy4. przykłady diety makrobiotycznej którą stosuje się po oczyszczeniu organizmu (to po prostu zdrowe odżywianie, dieta śródziemnomorska przede wszystkim kuchnia hiszpańska)4. adres ośrodka w Radawie k/Jarosławiamyślę że najprościej będzie jak wyślę wam w formie elektronicznej i same sobie wydrukujecie,co do szczegółów to będzie to plik z rozszerzeniem x.docwłaśnie mój kochany brat skanuje dla was te 40 stron.*******************************************************Tyle jeśli chodzi i podstawowe informacje, co do kasety VHS z wykładem Dr Ewy Dąbrowskiej, który jest naprawdę bardzo ciekawy, to jeśli byłybyście zainteresowane spróbujcie bezpośrednio w Radawie, może prześlą wam za zaliczeniem pocztowym tak samo jak jej książkę: „Ciało i Ducha ratować żywieniem”, ja po prostu nie mam dwóch magnetowidów i jedna czy dwie kopie to jeszcze mogłabym jakoś skopiować ale hurt to już odpada.Co jest na tej kasecie: Dr E. Dąbrowska opowiada o swym 12-sto letnim doświadczeniu w leczeniu różnych schorzeń które w skrócie nazywają się zespołem X, czyli chorób cywilizacyjnych związanych ze złym odżywianiem oraz jedzeniem produktów chemicznie przetworzonych, czyli nie naturalnych.Do tego zespołu X należą, nadwaga, otyłość, cukrzyca II stopnia, miażdżyca, nadciśnienie tętnicze, alergie, a nawet łagodne nowotwory.Dokładnie wyjaśnia dla laików procesy zachodzące w organizmie w trakcie trawienia, szczegółowo opisuje skąd biorą się te stany chorobowe itd.Ponieważ sama trochę mam z medycyną do czynienia mogę was zapewnić że nie ma w tym śmiemy.Parę słów o Radawie: „Dom Ojca Pio w Radawie”jest to ośrodek który istnieje od 2 lat, budynek jest byłym domem wczasowym który Ojcowie Franciszkanie dostali w darowiźnie, chcieli go przeznaczyć na coś co by przyniosło korzyść najbiedniejszym, których nie stać na drogie czasem nie potrzebne leczenie i wtedy Dr. E. Dąbrowska zaproponowała im aby utworzyli taki właśnie ośrodek gdyż w Polsce takich miejsc jest niewiele, dokładnie 2 czy 3 są nad morzem, między innymi właśnie w Mielnie co wspominała już jednae-mama na tym forum. (nie muszę chyba dodawać że ci najbiedniejsi nie płacą za to).Ośrodek różni się od typowego sanatorium, jest to po prostu miejsce gdzie przez 10 miesięcy w roku w ciszy i spokoju można naprawdę odpocząć, natomiast przez 2 miesiące letnie jest w okolicznych sosnowych lasach tak dużo letników że o spokoju trudno mówić, ale liczy się też powietrze i dieta.Nie jest jeszcze wyposażony w jakieś sale zabiegowe czy typowe dla sanatoriów gadgety i podejrzewam, że nie będzie, tam chodzi tylko i aż o dietę i wyciszenie organizmu oraz samego siebie.Polecam pobyt, super powietrze, można jeździć konno gdyż w okolicy mnóstwo agroturystyki, piaszczyste drogi i cudowne lasy, latem płytki zalew dla dzieci robiony na rzece przy innym ośrodku, miejsce prawdziwie dziewicze za wyjątkiem ścisłego sezonu kiedy naprawdę jest tam tłum ludzi, tam w sensie w okolicy nie w samym ośrodku w ośrodku zawsze jest komplet.Joanna
      • Gość: flaska Re: DIETA dla NIEkarmiących i nie tylko IP: *.* 03.03.02, 02:49
        och , czy ja też mogę prosić?ewa
      • Gość: mwegner Re: DIETA dla NIEkarmiących i nie tylko IP: *.* 05.03.02, 09:49
        Ja tez poproszę o broszurę.Magda
      • Gość:  Dorka Re: DIETA dla NIEkarmiących i nie tylko IP: *.* 05.03.02, 14:16
        Joanno, ja też proszę o przesłanie pliku.Będę bardzo wdzięczna.Dorka m. Eleonory i Marceliny
      • Gość: agarad Re: DIETA dla NIEkarmiących i nie tylko IP: *.* 08.03.02, 11:35
        Joasiu! jak się cieszę ,że przygotowujesz dla nas materiały -właśnie sie głodzę i marzę o zrzuceniu tych paru (hm raczej kilkunastu) pzostałych kg.Czekam z niecierpliwością.
    • Gość: JoannaWG DIETA - a KARMIENIE NATURALNE IP: *.* 02.03.02, 22:47
      wszystkie karmiące mamy odradzałabym stosowanie jakiejkolwiek diety przez pierwszy okres 3-6 miesięcy po porodzie1. w czasie pierwszych miesięcy karmienia cyckiem dieta mamy i tak jest ograniczona bo chodzi o to aby mały miś nie miał problemów z trawieniem, żeby wyeliminować to co mogłoby mu zaszkodzić lub żeby go nie uczulić, więc tak czy inaczej stosuje się dietę eliminacyjną, jedzenie monotonne tzn. zawsze to samo i gotowane nie zaszkodzi pod warunkiem że będzie bogate w minerały i składniki odżywcze, nie powinno się jeść surowych warzyw i owoców ani pić soków, woda jest najbezpieczniejsza. Jedne dzieci nie tolerują soków (wypijanych przez mamy) inne tak to wszystko jest indywidualne (mój Adaś miał kolki jak piłam sok jabłkowy)2. gdy już okres 6 miesięcy minie, to wszystko zależy jak jest z jego układem pokarmowym, czy toleruje już inne jedzenie itd. itp. musicie po prostu obserwować swoje dziecko, mój Adaś jadł tylko cycek do 7-8 miesiąca i bardzo dobrze się rozwijał i nadal rozwija i teraz je a raczej pochłania wszystko, natomiast ja również mogłam już wszystko jeść3. tak więc co do diety w trakcie karmienia to byłabym ostrożna ze względu na dziecko, natomiast potem, tzn. po tym najważniejszym okresie wg. mnie nie powinno być problemów bo dziecko je już inne pokarmy a dieta owocowo warzywna jest bardzo bogata w minerały i witaminy natomiast uboga w skrobię, białko, węglowodany co można uzupełniać w diecie dziecka innym pokarmem4. nie martwcie się że dieta jest uboga w potrzebne składniki bo nasz organizm jest bardzo mądry i pobierze sobie z zapasów oraz pochłonie niepotrzebne śmieci*******************************************************Tyle przynajmniej jeśli chodzi o dietę w trakcie karmieniażyczę powodzenia w karmieniu i nie traćcie nadziei na sexy sylwetkę którą na 100% odzyskacie po tym najcudowniejszym z okresów w życiu kobiety jako mamy i rozpoczniecie kolejny cudowny okres jako sexy żony i kochanki ;-)))wiem co mówię w dwa tygodnie straciłam 10 kg na prawdę BEZ PROBLEMÓW, bez głodu i złego samopoczucia i co najważniejsze nikt mnie nie oszukał wyłudzając pieniądze!Dzielę się z wami tym przecież za darmo!Joanna
    • Gość: JoannaWG WIECEJ szczegółów O DIECIE IP: *.* 02.03.02, 22:52
      WARTO SPĘDZIC TAM (w Radawie) 2 TYGODNIEpełne oczyszczanie organizmu trwa 6 tygodni, po pobycie łatwiej jest stosować dietę w domu, jeśli nie ma się poważnych problemów lub dużej nadwagi to po 2 tyg. można wprowadzić dietę makrobiotyczną, ale powoli nie rzucać się od razu na wszystkozresztą nie będzie wam się chciało bo będziecie się tak sexy czućBARDZO WAŻNE!!!!!!!!!jak zaczniecie to aby odnieść sukces MUSICIE BYĆ NAPRAWDĘ WYTRWAŁEczyli stosować zalecenia i NIE PODJADAĆ czegoś innego, bo wtedy całe oczyszczanie na nic, dlatego tak gorąco polecam wyjazd, tam wszystko dostaniecie na talerzu i nie ma pokusKtóraś e*mama pytała mnie o kawę, cóż jak każda używka szkodzi, muszę wam powiedzieć że od sierpnia 2001 nie piję kawy co więcej nie smakuje mi, przedtem bez wiadra kawy na śniadanie byłam nieżywa do południa, nie wspominając hektolitrów wypijanych w pracy, teraz budzę się o 6 bez bólów głowy i bez tej strasznej potrzeby zalania się kofeinąBARDZO WAŻNE 2przez pierwsze 3-4 dni stosowania diety możecie i pewnie będziecie czuły się bardzo źle, bóle głowy jakieś inne dolegliwości, jest to związane z tym że toksyny będą opuszczały wasz organizm, powiem wam że ja czułam się fatalnie, cierpię a raczej do sierpnia 2000 r. cierpiałam na potworne migreny i te 4 dni były koszmarem po czym na 5 dzień obudziłam się bez kowadła w mózgu i tak jest do dzisiajzamówcie koniecznie książkę bo tam jest więcej informacji o tych początkowych objawach oczyszczania oraz co się dzieje dalejJoanna
    • Gość: Asumpta Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 03.03.02, 17:25
      i ja bym była wdzięczna za szczegóły dietyz góry dziękuję :o)
      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: jak schudnąć po porodzie!!! prośba o dietę IP: *.* 03.03.02, 17:29
        Bardzo proszę o szczegóły diety.Magda :hello:
        • Gość: Małgorzatka Re: jak schudnąć po porodzie!!! prośba o dietę IP: *.* 03.03.02, 18:39
          Ja również bardzo proszę o szczegóły diety.Z góry wielkie dzięki. :)Małgorzatka
    • Gość: kajaczek Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 03.03.02, 20:54
      Cześc Joanno! Widzę,że będziesz miała pełne ręce roboty(skutki bycia najpopularniejszą aktualnie osobą na forum)ale także chcę Cię bardzo prosi o szczegóły tej diety-ja stosuję już czwarty m-c dietę Montignac ale waga już stopuje(po 17kg.ubytku) a ja mam jeszcze 10kg.do zrzucenia i jeszcze chciałabym oczyścić się z nałogu"kawowego".Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    • Gość: jagoda Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 03.03.02, 21:03
      Ja tez poprosze o wiecej informacji!!!
      • Gość: Annna Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 04.03.02, 00:18
        Bardzo prodzę o szczegóły diety !!!
    • Gość: KK Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 04.03.02, 07:48
      CześćCZy ja też mogłabym prosić o szczegóły tej diety??Kassa
    • Gość: ljaworo Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 04.03.02, 13:23
      Ja też się przyłączam i proszę o szczegóły diety.Pozdrawiam,LudekPs. Dysponuję dwoma magnetowidami więc mogę pomóc w ewentualnym przegrywaniu kaset.
    • Gość: ElaR Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 04.03.02, 14:14
      cześć!!! Mam na imię Ela i kilogramy do zrzucenia. Proszę, prześlij mi szczegóły diety. Może kiedyś ja będę mogła udzielić pomocy. Dzięki.
    • Gość: ewasam Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 04.03.02, 14:28
      Cześć! Moje kilogramy też domagają się zrzucenia, więc proszę o szczegtóły. Na razie jeszcze karmię, ale wiedza na przyszłość bardzo się przyda. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Ewa
      • Gość: kinga Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 04.03.02, 14:31
        I jeszcze ja bym chciala schudnac!!!!!Bardzo prosze !Dziekuje kinga
        • Gość: fiona2 schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 05.03.02, 02:49
          asiu, ja rowniez prosilabym o przyslanie mi diety - moze to cos zmieni...pozdrawiam serdecznie
          • Gość: lidka Re: schudnąć po porodzie!!! Ja też proszę... IP: *.* 05.03.02, 09:23
            Podobnie jak Dorota(mama Kai) stosuję dietę Montignac, ale myślę, że coś nowego mi się też przyda, bo Monti na razie mi nie pomógł, a kawę?... no cóż uwielbiam...Bardzo proszę o materiały.PozdrawiamLidka mama Grocha
            • Gość: MamaMarysiiBenusia Re: schudnąć po porodzie!!! Ja też proszę... IP: *.* 05.03.02, 14:19
              Ojej , czy ja tez moge prosic ? smile smile :-) Jabluszko . emigrantka@freenet.de Z gory dziekuje !!! :-)
              • Gość: Eki Re: schudnąć po porodzie!!! Ja też proszę... IP: *.* 05.03.02, 15:18
                Czy ja tez moge prosic ?
                • Gość: AgusiaH Re: schudnąć po porodzie!!! Ja też proszę... IP: *.* 05.03.02, 15:25
                  I ja też! Mogę prosić?
                  • Gość: Urszula Re: schudnąć po porodzie!!! Ja też proszę... IP: *.* 05.03.02, 22:39
                    Z takim samym zaangażowaniem i równie wielką prośbą dopraszam się o ową dietę. Z góry wielkie dzięki.Ula
            • Gość: *farciara* Re: schudnąć po porodzie!!! PLIS IP: *.* 06.03.02, 08:46
              Mogę prosić też o wskazówki diety?
    • Gość: Paka Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 05.03.02, 22:28
      Ja tez bardzo prosze o szczegoly diety.Paka z duzym brzuchem, bynajmniej nie w ciazy :(
    • Gość: katarzynamaria Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 06.03.02, 00:31
      Ja tez bardzo poprosze,Dzieki,K.
    • Gość: kosa Re: jak schudnąć po porodzie!!! IP: *.* 06.03.02, 09:28
      Ratuj, również bym bardzo prosiła o cenne rady na temat schudnięcia. Napewno mi się przyda.Z góry dziękuję! i pozdrawiam gorąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka