Dodaj do ulubionych

RE paznokcie

IP: *.* 11.11.02, 22:09
Ja właściwie nie miałam paznokci i myślałam, że ich mieć nigdy nie będę,a teraz wyglądają jak tipsy.Receptą jest systematyczna praca, raz w tygodniu manicure (opiłowywanie krawędzi niesamowicie wzmacnia płytkę), pomalowane paznokcie non stop ( choć brzmi to absurdalnie,może to być bezbarwna odżywka, bo chodzi o warstwę ochronną pokrywającą płytkę), rękawiczki gumowe do wszystkich prac domowych ZAWSZE. Na początku batalii warto codziennie nakładać bezbarwną odżywkę ( np. Sally Hansen) i zmywać wszystkie warstwy raz w tygodniu robiąc manicure. Dziewczyny mają rację z witaminami, ale bez "mechanicznego" działania cudów nie oczekuj.Możesz sobie jednorazowo zrobić tipsy żelowe, ale u niektórych osób jeszce bardziej niszczą płytkę (mi bardzo pomogły,choć bezpośrednio "po" zupełnie się połamały).Sukces murowany Pozdrawiam Doda
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja69 paznokcie żelowe IP: *.* 12.11.02, 22:41
      Doda, jeśli masz chwile napisz mi cos o tych żelowych. Ja skusiłam się na nie w zeszłym tygodniu, kosmetyczka mnie namówiła, niby nie niszczą a i lakier miał się trzymać długo. W końcu praca biurowa, małe dziecko, to paznokcie pozostawiają wiele do życzenia.... no i skusiłam się, ale już po 3 dniach wróciłam do zakładu, powód? odchodziły mi na bokach, najnormalniej w świecie rozwarstwiał mi się żel od paznokcia. No i pojechałam do reklamacji, laska zadzwoniła do producenta, powiedzieli, ze tak może być skoro poraz pierwszy coś się nakłada na pazór i poprawiła mi.... Ale ni minęły kolejne 3 dni, to nie dość, że lakier wcale się nie trzyma, to żel znowu odchodzi. i nie wiem już co mam zrobić. Żadna koleżanka nie ma żelowych paznokci, w internecie nic nie znalazła, najchętniej bym to ściagnęła, ale wiem, że jak tam pójdę to znowu mnie namówią na poprawkę! póki co wygląda to fatalnie :cry:napisz mi coś o swoich doświadczeniach żelowych, proszę, może to pomoże pomóc mi w decyzji....pozdrawiam :hello: maja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka