Dodaj do ulubionych

Brzuch po cesarce

IP: *.* 05.01.03, 23:48
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!Właśnie minęły 3 miesiące od przyjścia na świat Ludka, jak również od powstania bardzo malowniczej blizny i fałdy na moim brzuchu. Pytania mam dwa:1. Jak najskuteczniej pozbyć się "brzucha"? Oczywiście znam ćwiczenia, ale biorąc pod uwagę specyfikę "pocesarkowego brzucha" chciłabym wiedzieć na co położyć nacisk. Może znacie jakiś dobry poradnik lub stronę www? Ćwiczenie zaczęłam w 7 tygodniu po porodzie, ale pojawiło się krwawienie, więc postanowiłam "spokojnie" odczekać te zalecane w niektórych poradnikach 3 miesiące.2. Maść wybielająca na bliznę. Próbowałam stosować Cepan, ale "rześki" odór cebuli powodował u mnie na tyle silny odruch wymiotny, że wolałam mieć czerwona szramę niż wdychać 2 razy dziennie to paskudztwo. Wiem. że polski cepan jest "podróbką" niemieckiego Contartubexu (czy jakoś tak) i zanim go kupię chciałabym się upewnić, czy nie jest równie śmierdzący. A może jest coś jeszcze? Pozdrawiam wszystkie cesarskie mamyBeciek
Obserwuj wątek
    • Gość: kayak Re: Brzuch po cesarce IP: *.* 06.01.03, 00:23
      Też jestem 3 m-ce po cesarce i z ciekawoscia przeczytam jak cwiczyc- bec mnie przeraza.Co do Contratubexu to zapach jakis tam ma, ale nie jestem Ci w stanie powiedziec jaki wiec chyba nie jest zbyt mocny skoro nie pamietam.
      • Gość: biba Re: Brzuch po cesarce IP: *.* 06.01.03, 11:34
        Contratubex ma calkiem mily zapach. Co do cwiczen to ja jestem 2 lata po cesarce i brzuszek mam nadal chociaz robie brzuszki :-(.
        • Gość: tranik Re: Brzuch po cesarce IP: *.* 06.01.03, 18:09
          Wlasnie, ten nieszczesny brzuszek wcale nie jest tak prosto zgubic. No ale ja wytrwale cwicze, jestem na diecie i blizny nie smaruje. Brzuch powoli wraca do normy, z pewnoscia wyglada lepiej niz po wyjsciu ze szpitala, zniknela skora. Cwicze sobie codziennie z Jane Fonda cwiczenia wyszczuplajace brzuch, uda i posladki. przez jakis czas nosilam gatki obciagajace. Nie ludzilam sie jednak, ze owe gatki mi pomoga.Pozdr..TrAnik
          • Gość: anastazja Re: Brzuch po cesarce IP: *.* 18.02.03, 12:34
            Jestem 10 miesiecy po cesarce i nie dosyc ze blizna to jeszcze takie dziwne twarde wybrzuszenie nad blizna - w majtkach widac, w obcislych spodniach tez - kreska a nad nia mala twarda oponka. Ogólnie jestem w miare szczupła, ważę tyle ile przed ciazą, a tego brzuszka nie moge zgubić, wydaje mi się nawet ze jest coraz wiekszy. Czy wy tez macie cos takiego albo miałyscie,i jak to zgubić?anastazja
    • Gość: E.T. Re: Brzuch po cesarce IP: *.* 19.02.03, 02:48
      Wlasnie na ten temat sobie wczoraj czytalam. Cialo kobiety jest tak zbudowane ze po kazdej kolejnej ciazy brzuszek ma zostawac wiekszy zeby sobie z tymi ciazami lepiej radzil. Nie ma czegos takiego jak idealnie plaski brzuch po ciazy! Artykul byl oparty m.in. na przypadkach C.Zeta-Jones, Kate Moss, C. Schiffer ktore niedawno mialy cesarki na zyczenie z miesiecznym wyprzedzeniem. W ostatnim miesiacu ciazy miesnie i skora brzucha rozciagaja sie nieodwracalnie i stad miesiac przed terminem (nie rozumiem jak mozna postawic plaski brzuch nad zdrowie dziecka!). No i one maja rzesze trenerow, dietetykow i wola spedzac dzien na silowni niz z maluchem :(PS. Oczywiscie sa wyjatki i kobiety bez faldek po ciazy, ale to raczej te ktore maja problem z niedowaga.
    • Gość: Siunia Re: Brzuch po cesarce - to mnie zmartwiłyście :( IP: *.* 20.02.03, 00:11
      Jestem 3 tyg. po cesarce. To juz moja druga cesarka - niestety.A zmarwtiłyście mnie tym co piszecie, bo ja po pierwszym brzuszku nie miałam nawet sladu. A blizna mimo iz nie smarowałam niczym była prawie gładziutka. I żadnej fałdki nad nią ani nic takiego. Gdy uzyskałam swoją wage sprzed pierwzej ciąży po wielkim odchudzaniu , to miałam naprawde płaski brzuszek. I nikt by nie pomyślał, że miałam CC, nawet jak wyskoczyłam latem w bikini, w majteczka baaaaardzo wycietych i dopasowanych.A teraz ......Hm ..... zobaczymy. Mam jednak nadzieję, że nie będzie tak źle ....- Siunia zmartwiona :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka