Dodaj do ulubionych

ratunku- pióra wypadają

IP: *.* 08.01.03, 23:50
Może ktoś zna sposób na wypadające garściami włosy? Już czwarty miesiąc karmię moją córeczkę piersią, zachowując przy tym dośc ścisłą dietę "antykolkową" czyli bez nabiału, czekolady, cytrusów, warzyw strączkowych i jeszcze innych dobrych rzeczy. Biorę też Falvit i piję wapno. Nic jednak nie pomogło- nie wiem kto bardziej linieje: ja czy mój kot na zimę!!! Poradźcie coś.Dyś
Obserwuj wątek
    • Gość: bebejot Re: ratunku- pióra wypadają IP: *.* 09.01.03, 09:59
      Witam w klubie!U mnie problem zaczął się w drugim miesiącu po porodzie, a teraz upłyneły 3 1/2m. Jest cos takiego jak Vitapil ( czy jakoś podobnie, w każdym razie z serii Puritan"s Pride), jeszcze tego nie nabyłam, ale zaprzyjaźnione mama mówi, że się poprawiło.Też jestem przerażona ilością wychodzących mi włosów. Cały czas mam związane w kucyk miękką gumka, ale i tak wszędzie ich pełno. Horror! I niech mi nikt nie mówi, że to fizjologia i nie ma sie czym przejmowaćPozdrawiam i łączę się w cierpieniu.Beciek
      • Gość: aprzyb Re: ratunku- pióra wypadają IP: *.* 10.01.03, 00:16
        CześćDzięki za odzew i radę, tylko jeszcze muszę Cię zapytać czy ten Vitapil, togo się łyka, nim smaruje, płucze, wciera, inhaluje czy moczy nogi? A dokupienia on jest w aptece czy drogerii?pozdrawiamAnia
        • Gość: bebejot Re: ratunku- pióra wypadają IP: *.* 11.01.03, 22:54
          Oczywiście łyka i w aptece, aczkolwiek uwaga, bo dziadostwo jest w byczych tabletach, mniej więcej wielkości Materny. Widziałam u koleżanki i prawdę mówiąc mam opory przed kupieniem, bo Maternę musiałam rozgniatać łyżką. Nie byłam w stanie tego przełknąć.PowodzeniaBeciek
    • Gość: feratu Re: ratunku - pióra wypadają IP: *.* 09.01.03, 11:33
      Dyś :D Osobiście mogę Ci polecić odżywkę do włosów ”WAX”. Mi bardzo pomogła :) Można ją zakupić w każdej aptece. Są dwa warianty do włosów ciemnych oraz dla blondynek :) Spróbuj, myślę, że warto :)Pozdrawiam, Feratu :)
    • Gość: Izabeluna Re: ratunku- pióra wypadają IP: *.* 16.01.03, 23:51
      Dyś!Dla mnie rewelacją okazał się sok z pokrzywy.Można go kupić w każdej aptece lub w sklepach zielarskich. Jeszcze zanim zaszłam w ciążę stosowałam go z dobrym skutkiem.Byłam wtedy w takiej desperacji, że sama zbierałam pokrzywę i wyciskałam z niej sok (póki nie odkryłam że można coś takiego kupić).Po czterech miesiącach od urodzenia córki włosy wypadały mi w takim tempie i w takiej ilości, że miałam zakola na czole, gumka zsuwała się z włosów i zastanawiałam się czy nie będę łysa a każde mycie włosów to był dramat. Zaczęłam znów stosować pokrzywę i pomogło.Minęło 1,5 m-ca takiej kuracji i przestały wypadać.Teraz po 9 m-cach wypada mi najwyżej kilka włosów i sama nie mogę w to uwierzyć.Nadal ją stosuję ale teraz dla celów kosmetycznych.Kuracja wymaga trochę dyscypliny, przed każdym myciem wcierasz w skórę głowy(ja robię to godz. lub dłużej przed)ale efekt jest rewelacyjny.Polecam!Aha, podczas kuracji nie powinnaś używać żadnych suszarek, lakierów itp. żeby nie obciążać włosów.Życzę Ci powodzenia!Izabela
      • Gość: franciszek Re: ratunku- pióra wypadają IP: *.* 17.01.03, 02:39
        A ja juz drugi raz lecze sie ampulkami Vichy, drogie, ale skuteczne i to juz doslownie po kilku godzinach po wtarciu. Z ulga wyciagam ze szczotki coraz mniejsze kepki , a na sucho prawie wcale.Polecam, choc podobno nie dzialaja na wszystkich( ok.15% nie ma poprawy).Kasia
        • Gość: HIPOLIT Re: ratunku- pióra wypadają IP: *.* 12.02.03, 02:20
          Czy możesz podać dokładną nazwę tychkapsułek Vichy ?Boja już mam dość. moje włosy są wszędzie, a jak wchodzę do łazienki to mnie po prostu krew zalewa...Ania
          • Gość: franciszek Re: ratunku- pióra wypadają IP: *.* 12.02.03, 06:29
            Pisze na wszelki wypadek wszystko , co znajduje sie na pudelku( skonczylam kuracje, ale na szczescie opakowanie mi zostalo).Vichy Laboratoires Decros ( femme- czyli dla kobiet); traitement anti-chute brevete, a l"aminenexil.Do tego jest szampon, nawet niezly. Ja kupowalam to w Stanach, napewno przeplacilam,1 opakowanie kosztowalo : $45, trzeba zuzyc dwa, na jedna kuracje. W Polsce napewno taniej to wychodzi, mysle ze nawet o polowe.Nie chce Cie martwic, ale moja kuzynka tez uzywa i nic, jest mala grupa osob, ktora niestety nie reaguje poprawa. Ja juz doslownie po kilku godzinach widzialam efekt. Teraz nie jest rewelacyjnie, wypadaja, ale nie w takich ilosciach, w granicach normy. Wcieraj mocno, wystarczy trzy razy w tygodniu. I ja nie uzywalam potem zadnych kosmetykow( pianek, odzywek). No to zycze milego kurowania!!!!KAsia
    • Gość: Lidek Re: ratunku- pióra wypadają IP: *.* 26.01.03, 17:05
      Spokojnie, to normalne. Ja polecam szmpon z czarną rzepą Ziajii lub Joanny + odrzywka z rzepą. Doustnie wyciąg ze skrzypu polnego. Wszystko w miarę tanie i działą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka