Dodaj do ulubionych

kosmetyczka a ciąża

IP: *.* 10.01.03, 10:14
Wiajcie Cud-Mamuśki! Jestem w szóstym m-cu ciąży i bardzo pogorszyła mi się cera. Nie orientujecie się czy są jakieś przeciwwskazania co do wizyty u kosmetyczki?Interesuje mnie oczywiście czyszczenie twarzy wraz z wszelkimi upiększającymi maseczkami. Niby nic, ale troszkę chemii w siebie wcisnę, a może nie powinnam.Bardzo proszę o wskazówki i z góry dziękuję.Pa.Acha, jeszcze kwestia henny na brwi.....cóż, próbuję zrobić z siebie cud mamuśkę.Pozdrawiam.Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: jl101 Re: kosmetyczka a ciąża IP: *.* 10.01.03, 17:19
      ja w ciazy bylam na czyszczeniu dwa razy i synek urodzil sie zdrowy i wlasnie wyszly mu dwa zeby :))) henny nie robilam, ale to chyba farba roslinna jak oczom nie szkodzito mysle ze dzidzi tez nie, zreszta najlepiej zapytaj kosmetyczke.pozdrawiam
    • Gość: ewakol Re: kosmetyczka a ciąża IP: *.* 10.01.03, 18:42
      A mi kosmetyczka odradziła(byłam w 4 miesiącu), bo ze względu na hormony mogą wystapić różnezmiany na skórze. Myślę, że dużo też zależy od zabiegu jaki chcesz przeprowadzić. A cera na szczęście sama się poprawiła ku zmartwieniu wszystkich babć ;-))) bo chcą dziewczynkę, a wiadomo brzydka cera to dziewczynusia, hihi.
    • Gość: Aluc Re: kosmetyczka a ciąża IP: *.* 10.01.03, 19:28
      idź, potem nie będziesz miała czasu :lol:uprzedź kosmetyczkę, że jesteś w ciąży, nie będzie robić ci jonoforezy ani zabiegów wymagających mocnego ogrzania skóry (więcej estrogenów = wieksza skłonność do pękania naczynek) i kłaść preparatów z retinolem (teratogen)reszta dozwolona, a nawet wskazana dla poprawy nastroju :D
      • Gość: madziq Re: kosmetyczka a ciąża IP: *.* 13.01.03, 09:43
        Dzięki za wszystkie odpowiedzi.Próbowałam się dodzwonić do mojej kosmetyczki ale będzie dopiero po 13, dla świętego spokoju jeszcze ją zapytam o zdanie.Po południu wybieram się też na wizytę do lekarza, może też coś ciekawego doda?Jeszcze raz dzięki.Pozdrawiam.Magda
        • Gość: madziq Re: kosmetyczka a ciąża IP: *.* 14.01.03, 11:39
          To jeszcze raz ja.Wprawdzie już chyba wszystkiego się dowiedziałam, ale piszę jeszcze dla innych zainteresowanych.Lekarz nie widzi nic przeciwko, a muszę przyznać, że jest człowiekiem dmuchającym na zimne. Kosmetyczka z kolei mówiła,że do 7 m-ca nie ma przeciwskazań co do czyszczenia twarzy, natomiast później zachodzą zmiany hormonalne, których nie powinno się ruszać.Pozdrawiam.
    • Gość: domisia Re: kosmetyczka a ciąża IP: *.* 15.01.03, 17:29
      od szóstego m-ca nie nalezy leżeć w ciąży na wznak, ponieważ dziecko uciska żyłę, którą dochodzi do niego krew - może dojść do niedotlenienia - tak więc ja odradzam taką wizytę, bo przecież u kosmetyczki nie da się leżeć inaczej niż na wznakDominika
    • Gość: Lidek Re: kosmetyczka a ciąża IP: *.* 26.01.03, 17:03
      Ja chodziłam na czyszczenie do ostatniej chwili i nic. Polecam, warto, potem nie będziesz juz miała tyle czasu dla siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka