Gość: lilek IP: *.* 11.03.03, 19:35 Czy któraś z Was może mi powiedzieć coś o tej herbacie, czy działa odchudzająco i jak ja pić ,aby była skuteczna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ASK Re: herbata pu-ehr IP: *.* 11.03.03, 21:11 Żeby herbata pu erh działała odchudzająco, trzba pić od 3 do 5 filiżnek dziennie. Najlepiej pić tylko tę herbatę i wode niegazowaną, wtedy ponoć efekt jest murowany. Ja piłam jeszcze kawkę (nie mogę sie oprzeć), kilka filiżanek dziennie herbatki i rzeczywiście mogę potwierdzić jej działanie. Podobno odchudza bez zmian w diecie, ale myślę, że to mit, konieczna jest zmiana odżywiana a herbatka działa wspomagająco na utratę kilogramów.Herbate pu erh polecam z serii Bio Active Tea, cała seria herbat, dostępna w aptekach, sklepach zielarskich i niektórych spożywczakach. Ma aromaty cytryny, earl grey lub naturalna (w formie takich prasowanych koszyczków do zaparzania całego dzbanka). Ja ją uwielbiam, już dawno nie myślę o odchudzaniu a herbatce jestem wierna. Teraz tez piję Polecam. Aga mama Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jl101 Re: herbata pu-ehr IP: *.* 11.03.03, 21:22 a nie wiesz, czy mozna pic ta herbatke karmiac piersia?justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agunia38 Re: herbata pu-ehr IP: *.* 11.03.03, 21:40 Powtierdzam - sama herbatka cudów nie zdziała, ale na pewno szybciej sie chudnie i przede wszystkim, mniej się po niej chce jeść (hamuje głód). Mnie też bardzo smakuje Trzeba ją pić po jedzeniu, do 5 szklanek dziennie i koniecznie bez cukru, bo zmienia on skład i herbatka już nie podziała Można ją pic także na diecie kopenhaskiej (zwykłej czarnej herbaty - nie). Ja najbardziej lubię herbatkę Pu Erh z Demmer"sa Aga uzależniona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASK Re: herbata pu-ehr IP: *.* 12.03.03, 10:13 Niestety, na ulotce jest napisane, że nie zaleca się picia tej herbaty kobietom w ciąży i karmiącym. Byc może dlatego, że przyspiesza przemianę materii. Osobiście jak ją piję, to muszę mieć w pobliżu ubikację, goni jak piwo czy kawa Pozdrawiam. AgaPS. Informacje o tych herbatkach sa na stronie http://www.bio-active.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilek Re: herbata pu-ehr IP: *.* 18.03.03, 21:57 Dzięki za wszystkie informacje ,mam tylko jeszcze małe pytanie :czy można zaparzać parę razy te same fusy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASK Re: herbata pu-ehr IP: *.* 19.03.03, 21:55 Podobno można dwa razy zaparzać te same fusy. Ja tego nie praktykuję z dwóch powodów: po pierwsze używam herbatek w torebkach a one zaparzane dwa razy (próbowałam) nie dadzą sią pić (lura straszna), po drugie pierwszy napar jest sto razy smaczniejszy, mocny, aromatyczny. Także zrobisz jak zechcesz. Drugie parzenie nie pozbawia naparu właściwości, ale smaku na pewno Acha, napar zachowuje swoje właściwości do 8 godzin po zaparzeniu. Nawet nie zauważyłam, kiedy stałam sie ekspertką od pu-erh. Smacznego. Aga mama Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarina Re: herbata pu-ehr IP: *.* 21.03.03, 15:07 Ja tylko dodam, że podczas kuracji tą herbatą oprócz niej można pić tylko wodę mineralną niskosodową (tak zaleca producent BIO-ACTIV). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA233 Re: herbata pu-ehr IP: *.* 24.03.03, 19:38 CZESC CHCIAŁA BYM TEJ HERBATKI SPRÓBOWAC,ALE KARMIE PIERSIA.JAK ZAREAGUJE MOJE DZIECKO?CZY BEDZUE MIAŁO BIEGUNKE? A I ILE TO KOSZTUJE I JAK BRZMI PEŁNA NAZWA .PROSZE O ODPOWIEDZ.CZEKAM I POZDRAWIAM PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tranik Re: herbata pu-ehr IP: *.* 25.03.03, 16:09 Karmie i pije herbatke. Ewelinka wciaz przybiera na wadze, a ja wciaz sie martwie ze jest za gruba.Pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asumpta Re: herbata pu-ehr IP: *.* 31.03.03, 18:17 Cześć ASK... mam pytanko do CiebieTeż mam herbatkę bio-active "fusiastą", i na pudełeczku jest napisane, żeby 4 łyzeczki fusów wsypać do CZAJNICZKA???czy to znaczy, że to wystarcza na 4 filiżanki, czy jest to dawka na 1 filiżankę??inaczej mówiąc 4 łyzeczki na szklankę??? czy na 4 szklanki???bardzo prosze pomóż mi, jeśli wiesz :o)))))zafrasowana Asumpta z Olunia :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASK Re: herbata pu-ehr IP: *.* 31.03.03, 22:14 Hej Asumpta! Swego czasu pijałam, jak to ślicznie nazwałaś , fusiastą tak jak każdą inną herbatę liściastą. To zależy jak mocny napar lubisz, ja sypałam łyżeczke herbaty na kubek (może szklanka, może więcej, nie wiem). Ta herbata parzy sie dość mocno, więc chyba więcej niż łyżeczka listków to już za dużo i byłaby niedobra.Ostatecznie możesz sobie sprawić czajniczek herbaciany i sypać te 4 łyżeczki, co na moje oko, będzie dawało ok. łyżeczki na filiżankę (także napar dośc mocny, bo filiżanka jest mniejsza niż szklanka).A najprościej będzie jak kupisz torebeczki ekspresowe i wtedy problem z głowy Albo pu-erh prasowaną, w postaci tzw. formy Toucha (takie sprasowane fusy, w kształcie "ptasich gniazdek"). Takie jedno gniazdko starczy na 1,5 litra esencjonalnego naparu i, jak podaje producent, można te fusy parzyć kilka razy bez utraty właściwości. Pozdrawiam Aga mama Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś