weronikarb 04.01.07, 13:59 Czy któraś z Was jest może na tej dietce teraz ?? Dzis mam drugi dzien i chetnie bym szla przez ta dietke jeszcze z kims, aby sie wspierac i rozmawiac jak idzie I jakie efekty po niej sa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolata59 Re: Dieta kapuściana !!! 04.01.07, 14:36 ja mam drugi dzień. staram się jeść tylko tę zupę, ale przegryzam - a to jajkiem na miękko, a to kawałkiem wędliny. nie jem oczywiście słodyczy, pieczywa, makaronów i przetworzonych węgli. czyli zupa+ białka. nie cierpię tych zasad, że dzisiaj banany, a w piątek mleko, w środę mięso. dla mnie to bzdura jakaś. a Ty stosujesz tę wersję z wyznaczonym konkretnym jedzeniem dodatkowym? jedna Babeczka z forum schudła 15 kilo jedząc wyłącznie zupę przez 3 tygodnie. a Ty ile chcesz zrzucić? bo ja 20 Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Dieta kapuściana !!! 04.01.07, 14:58 Ja tez drugi Jem zupke plus warzywka. Jade wg przepisu. Jak zobacze duze efekty to sprobuje po tygodniowej przerwie Mam do zgubienia najmniej 10 kg Waze 68/174cm A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
dolata59 Re: Dieta kapuściana !!! 04.01.07, 15:07 ja waże 78.5 wzrost 170 przed zaczęciem diety ważyłam 80.1. myślę, że włączę tę zupę do jadłospisu na stałe. tzn. do odchudzenia się, czyli do uzyskania 59 kilo. mam nadzieję, że do lata, lub wcześniej. jak będzie mnie ssało pomiędzy lekkimi dietetycznymi posiłkami - będę jadła tę zupkę. ile czasu chcesz trwa ta dieta tak normalnie? pozdrawiam! będę zdawać relacje z pola walki. Halszka Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: Dieta kapuściana !!! 04.01.07, 18:27 Babeczka z forum schudła 15 kilo jedząc wyłącznie zupę przez 3 tygodnie. Przez trzy tygodnie zrzuciła 15? Naprawde w takie bajki wierzysz? No cóz, napisz o swoich osiągnięciach za trzy tygodnie, czyli tuż po zakonczeniu diety, i kolejnych trzech od zakończenia diety. Odpowiedz Link Zgłoś
bakers_daughter Re: Dieta kapuściana !!! 04.01.07, 21:11 Jak się waży sto kilo - to żaden cud, wierz mi. Moja ciotka leczy ludzi z otyłością, także olbrzymią i takich przypadków ma wiele. Im bliżej normy, tym z kolei trudniej. wiedziałaś? A forumka dolata tylko się zupą wspomaga i chce swoje dwadzieścia kilo zgubić przez - jak napisała - wiele miesięcy, w przeciwieństwie do pani, która jadła tylko tę zupę. Nie widzę nic nienormalnego w jedzeniu warzyw, gdy złapie głód. A że zupa, nie surówka? w której klasie będą Cię uczyć czytania ze zrozumieniem koleżanko? Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: Dieta kapuściana !!! 04.01.07, 21:56 Aniołku, naucz się patrzeć i czytać, rozumiec nie musisz, to dla ciebie zbyt skomplikowane, ale postraj się chociaz patrzeć, na ktory post i jak odpowiadam, a potem się udzielaj. >Nie widzę nic nienormalnego w jedzeniu warzyw, gdy złapie głód. A w ktorym miejscu napisałam, ze uwazam to za nienormalne?! Odpowiedz Link Zgłoś
bakers_daughter Re: Dieta kapuściana !!! 04.01.07, 22:34 ))) No kochana zapewniłaś mi - jakże konieczną przed snem - dawkę serdecznego śmiechu. Dziękuję skarbie, słoneczko ty moje, mam nadzieję jeszcze Cię gdzieś poczytać. Może osobny wątek na pogaduchy zrobimy, co? Po co śmiecić dziewczynom kapuściany wątek. Och! tzn. ja rozumiem, że możesz mieć z tego ubaw, żeby się naprzykrzać i pyskować, ale może poszukaj sobie odpowiedniego towarzystwa... Albo może na fitness sobie pójdź. Albo tussipect sobie possij. buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: Dieta kapuściana !!! 04.01.07, 16:18 Ta diea jest fantastyczna jesli chodzi o efekt jojo. Gwarantowany po jej ukończeniu. Jedyne co się traci, to nadmiar wody. Tłuszczu wam nie ubędzie. No, ale przekonać musicie się same. Odpowiedz Link Zgłoś
dolata59 Re: Dieta kapuściana !!! 04.01.07, 16:45 możesz rozbudować wypowiedź? z tego, co mi wiadomo tłuszcz spalany jest, gdy dochodzi do niedoboru energii, który można uzyskać przez zmniejszenie ilości spożywanych kalorii i zwiększenie aktywności fizycznej. warzywa kalorii mają mało, są zdrowe i sycące. nie jem surowych warzyw, ponieważ noszę aparat ortodontyczny i wolę miękkie warzywa w zupie, która zimą polecana jest szczególnie. pondto częste jedzenie owej zupy podkręca metabolizm, w przeciwieństwie do niejedzenia kiedy to przemiana materii zwalnia. dlaczego więc nie mam stracić na niej tłuszczu? oczywiście nie rzucę się na jedzenie po tygodniu zupy - odchudzanie rozkładam na wiele miesięcy... pięć lat temu schudłam na tej diecie 7 kilo. efekt jo-jo przyszedł dopiero ciążą pani, o której piszę, że schudła na zupie 15 kilo, schudła potem jeszcze 20 po prostu jedząc połowę. waży teraz 62 kilo. rozumiem, że pozbyła się w te pierwsze trzy tygodnie na zupie 15 kg. wody? Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: Dieta kapuściana !!! 04.01.07, 19:12 Dziewczyny możecie podać przepis na tą dietkę to i ja spróbuję od soboty. Piszcie o Waszych postępach. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Przepis 05.01.07, 08:05 Podstawowa zupa spalająca tłuszcz 6 dużych zielonych cebul ( ze szczypiorem) 1 lub 2 puszki pomidorów ( może być świeżych) 1 duża główka kapusty 2 zielone papryki 1 pęczek zielonego selera 1 torebka przyprawy do zup lub kilka kostek bulionowych lub kostek rosołowe. Można doprawić: sól, pieprz, seler, pietruszka, bulion lub jakaś ostra przyprawa. Pokroić jarzyny na małe lub średnie kawałki i zalać wodą. Gotować na dużym ogniu przez 10 minut. Zmniejszyć gaz i gotować powoli aż jarzyny będą miękkie. ( tę zupę można jeść kiedykolwiek będziesz głodna. Ta zupa nie daje kalorii). DIETA DZIEŃ PIERWSZY: Wszystkie owoce z wyjątkiem bananów. Melony i arbuzy mają najmniej kalorii z wszystkich owoców. Jedz zupę i owoce. Do picia niesłodzona herbata, sok żurawinowy lub woda. DZIEŃ DRUGI: Tylko jarzyny. Można jeść do woli świeże lub gotowane jarzyny. Postaraj się jeść jak najwięcej jarzyn zielonych, liściastych. Jedz jarzyny i zupę przez cały dzień. Na kolacja możesz sobie w tym dniu zrobić w nagrodę pieczonego ziemniaka z masłem TEGO DNIA NIE WOLNO JEŚĆ ŻADNYCH OWOCÓW. DZIEŃ TRZECI: Dzisiaj jesz zupę oraz wszystkie jarzyny i owoce, jakie zechcesz. Niemożesz jeść pieczonego ziemniaka. Jeśli jadłaś przez trzy dni jak powyżej i nie oszukiwałaś powinnaś schudnąć od 1,5-3,2 kg. DZIEŃ CZWARTY: Banany i odtłuszczone mleko. W tym dniu możesz zjeść do 3 bananów i wypić tyle szklanek mleka ile chcesz. Oczywiście jedz zupę. Banany są wysokokaloryczne i bogate w węglowodany, tak jak mleko. Jednakże w tym dniu Twoje ciało będzie potrzebowało potasu, węglowodanów, protein i wapna, żeby zmniejszyć pragnienie słodyczy. DZIEŃ PIĄTY: Wołowina i pomidory. Możesz zjeść od 30do 50 dkg wołowiny i puszkę pomidorów lub do 6 świeżych pomidorów w tym dniu. Postaraj się wypić przynajmniej 6-8 szklanek wody żeby wypłukać wszystkie zanieczyszczenia z organizmu. Zjedz zupę przynajmniej raz w tym dniu. DZIEŃ SZÓSTY: wołowina i jarzyny. Jedz tyle wołowiny i jarzyn ile potrzebuje organizm, aby zaspokoić głód. Możesz zjeść nawet3 steki, jeśli chcesz, staraj się jeść zielone, liściaste jarzyny, nie możesz jeść ziemniaka. Pamiętaj żeby zjeść zupę przynajmniej raz w tym dniu. DZIEŃ SIÓDMY: Brązowy ryż, niesłodzone soki i jarzyny. Musisz zjeść zupę przynajmniej raz w tym dniu. Po siódmym dniu, jeśli nie oszukiwałaś i stosowałaś się do powyższej diety, stracisz od 4,5-7,7 kg. Jeśli zgubisz więcej niż 6,5 kg. zrezygnuj z diety na 2 dni, zanim zaczniesz ją na nowo od dnia pierwszego. Dieta ta oczyści Twój organizm z wszystkich zanieczyszczeń, poczujesz się tak dobrze jak nigdy dotychczas. Poczujesz przypływ energii. Możesz kontynuować ten plan jak długo zechcesz. Ta dieta pozwoli bardzo szybko spalić tłuszcz, a jej sekret polega na tym, że spalasz więcej kalorii niż ich przyjmujesz. Dieta ta nie dopuszcza picie żadnych napojów alkoholowych. Musisz zrezygnować z diety przynajmniej 24 godz. przed planowanym piciem alkoholu. Ponieważ każdy system trawienny jest inny, dieta ta działa inaczej na każdą osobę. Po trzecim dniu będziesz miał więcej energii niż przed rozpoczęciem diety, oczywiście, jeśli nie będziesz oszukiwała. Po kilku dniach trwania diety, zauważysz wyraźnie zmiany w wypróżnianiu. Możesz pić czarną kawę w czasie diety, jednak po kilku dniach trwania diety możesz zauważyć, że nie potrzebujesz już tyle kofeiny, co przedtem. ABSOLUTNE ZAKAZY: Chleb, alkohol, gazowane napoje. Musisz trzymać się wody, niesłodzonej herbaty, czarnej kawy, niesłodzonych soków owocowych, soku żurawinowego i odtłuszczonego mleka. Podstawowa zupa może być jedzona kiedykolwiek poczujesz się głodna. Jedz tak dużo jak zechcesz. Pamiętaj im więcej zjesz tym więcej schudniesz. Nie można jeść chleba, smażonych potraw. Możesz zjeść gotowaną lub pieczoną kurę, zamiast mięsa wołowego, ale bez skóry. Jeśli chcesz możesz zastąpić mięso wołowe rybą, ale tylko w tym jednym dniu mięsnym. Dieta opracowana w Szpitalu Sacred Heart Memorial Hospital. Dieta stosowana najczęściej dla pacjentów chorych na serce, otyłych. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Przepis 05.01.07, 08:06 Mnie trudno ja znieść, nie cierpie jej dlatego wode z jej gotowania pije osobno a o warzyw dodaje troche maslanki aby jakos ja jesc. I duuuuuuuuuuzo picia Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Dzis 3 dzien 05.01.07, 08:14 Wczoraj bylam grzecznie do poludnia na gotowanych warzywkach. Przyszlam z pracy zjadlam zupke. Jednak taki mi przyszedl glod na chlebek ze az mnie glowa rozbolala. Wiec zjadlam malenka grahamke z bialym serem, bo myslalam ze umre. NO i kolejny karygodny grzeszek to wejscie na wage, ale psycha zaczela siadac i sie zwazylam Waga pokazala 66,700 czyli 1.300 mniej od środy )) Poprostu jestem bardzo szczesliwa, choc wiem ze do 64 aby spasc to nie musze nawet diet drakonskich stosowac, ale ten maly sukcesik dal mi sile dalej. Acha oprocz zupy potrzebny jest tez ruch - bo ona cudu nie uczyni, nalezy jej pomoc Duzo nie cwicze bo mam od wtorku @ echh. Jednak choc 50 brzuszkow i 10 minut hula-hopem wieczorem staram sie zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
dolata59 Re: Dzis 3 dzien 05.01.07, 10:47 przede wszystkim - gratuluję pierwszych spadków. na początku jest łatwo, bo przede wszystkim schodzi woda. ja zważyłam się przed chwilą - ważę 77.6, czyli 2.5 kilo od wtorku ) wiesz, myślę (ja to wiem!) że odchudzanie, żeby było skuteczne - musi być przyjemnością. jak będzsiesz się katować czymś, czego nie lubisz. i nie przejmuj się, że kawałek czegoś skubnęłaś. postaraj się, żeby to coś było białkiem, lub węglem jak najmniej przetworzonym. ja polecam jajka - są bardzo zdrowe, a zawarte w nich kwasy omega-3 ułatwiają odchudzanie. jestem ogólnie fanką olejów. wspomagam się teraz tranem i olejem z ogórecznika (polecam - niedrogie a zawiera najwyższą ilość G.L.A - kwas, który pomaga w przemianach metabolicznych). biorę też C.L.A i żeń-szenia, co zapobiega złemu samopoczuciu i słabej wydolności umysłowej w razie ewentualnych niedoborów, które często zdarzają się na diecie. jak jem? wczoraj na śniadanie zjadłam dwa jajka na miękko (oczywiście bez chleba) potem w ciągu dnia (oprócz zupy) pół kabanosa (na trzy razy , plaster szynki, plaster żółtego sera. częste jedzenie mikroskopijnych porcji powoduje, że nie zwolni Ci metabolizm, a jo-jo wystąpi tylko w razie obżarstwa po diecie. ćwiczę! sama się nie poznaję! kiedyś byłam bardzo aktywna, chodziłam na różnego rodzaju zajęcia, byłam wydolna jak cholera. ale od trzech co najmniej lat nie ruszam się wcale. ale wczoraj urządziłam sobie godzinkę fat burningu z płytą dvd i potem ćwiczyłam brzuch (z Tammily Webb) 20 minut i z dwieście brzuszków też spróbuję z hulahopem. tylko, kurcze, szukam ciężkiego i nigdzie nie mogę dostać. chyba skończy się na tym zabawkowym... drakońskie diety są be. po zakończeniu ich jesteś skazana na życie o liściu sałaty, albo na tycie. często, mało, dużo ruchu. dobrze będzie. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Dzis 3 dzien 05.01.07, 13:02 Chodzilo mi o drakonska bo tylko ta jestem w stanie przetrzymac -trwa 7 dni i jest od razu efekt. Z utrzymaniem wagi 64 niemam wogole problemow, jem co chce i normalnie nie tyje. Teraz waga wzrosla o 4 kg od kiedy rzucilam fajki - automatycznie przyszla taka ochota na slodkie i taki apetyt ze konia z kopytami bym zjadla i zagryzla sloniem Zobacze po tych 7 dniach co bedzie I wtedy pomysle Odpowiedz Link Zgłoś
dolata59 Re: Dieta kapuściana !!! 05.01.07, 10:52 kurczę, teraz doczytałam, że zupa z Twojego przepisu ma kostki bulionowe, przyprawy do zup, sól... to zgroza! wystrzegaj się kostek, weget, maggi i soli, chociaż sól jest z tego wszystkiego najzdrowsza. glutaminian sodu zawarty w tych wszystkich dodatkach przyprawowych jest bardzo niezdrowy. a dla odchudzających się wogóle zabroniony. lepiej doprawiać ziołami (jest sól ziołowa w Kamisie, zdaje się). Odpowiedz Link Zgłoś
markac28 Re: Dieta kapuściana !!! 05.01.07, 11:17 Jestem ciekwawa czy komuś ta zupa smakuje, bo ja kiedyś próbowałam i myślałam że od razu zwymiotuję, nagotowałam jej na kilka dni a jak otwierałam lodówkę i widziałam ją w słoikach to od razu traciłam ochotę na zjedzenie czegokolwiek. I w ten sposób schudłam przez 7 dni 5kg, bo prawie nic nie jadłam.A co do kostek i przypraw typu kucharek, vegeta to prawdziwe zabójstwo dla organizmu. Teraz odchudzam się powoli, uważam co jem ćwiczę codziennie i waga spada od świąt już prawie 4 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
firestarter36 Re: Dieta kapuściana !!! 05.01.07, 13:04 a czy słyszałyście o diecie kapuścianej w tabletkach? To podobno sproszkowana zupa kapuściana z dodatkiem wielu witamin . ciekawe czy działa? Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Sprostowanie do przepisu!!!!! 05.01.07, 13:06 Skopiowalam to z watku juz zarchiwizowanego i nei przeczytalam skladu, a sa w nim 2 przepisy i skopiowalam etn gorszy ZAKAZEM jest uzywanie soli i tym podobnych przyparw co zawieraja sol i jakies ulepszacze. Doprawic mozna tylko i wylacznie ziolami - ja dalam zestaw "Zioła prowansalskie" Przeparszam za pomyłkę i dziękuję za zwrocenie uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
dolata59 Re: Dieta kapuściana !!! 07.01.07, 10:48 no i jak tam? ja nadal 77.5. ale jestem zadowolona. podjadam trochę innych rzeczy. ale niedużo, za to bardzo kolorowo i smacznie. mam zakwasy po ćwiczeniach. jak się zregeneruję, to dam sobie jeszcze popalić. pozdrawiam wszystkie dietujące! Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Dieta kapuściana !!! 08.01.07, 08:11 No ja dzisiaj 6 dzien i nie koncze na jutro. Staram sie jesc baardzo duzo warzyw i owoców, a reszty jak najmniej. Zupe uwielbiam, bo ja zmodyfikowalam - dodalam konc. pomidorowy Waga wczoraj wieczorem wskazywala 65.100 a dzis rano 65.800 Takze nie jest zle 3 kg mniej Jednak jak mowilam wczesniej tym szybkim spadkiem nie sugerowac sie za bardzo, bo do 64kg, moj organizm zgubilby i tak bez diety ale w duzo dluzszym czasi (2,5 roku bez diety zgubilam 36 kg po ciazy Jezeli uda mi sie zgubic do ponizej 60 to znaczy ze dieta faktycznie cud Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Dieta kapuściana !!! 09.01.07, 09:28 Dzisiaj ostatni dzien Ostatnie 3 dni nie trzymalam sie az tak tej diety i efekt tez nie bedzie zadziwiajacy. Jednak mimo wszystko zmniejszyla mi sie pojemnosc zoladka oraz weliminowalam w ten sposob skladniki ktore powinnam odrzucic. Takze walka z kilogramami z zupka nadal trwa. Tylko ze teraz mnie restrykcyjnie. A wiec pozostaje przy warzywach i owocach w duzej ilosc Chlebie ciemnym 2 kkromki dziennie Mieso drobiowe gotowane. Tylko to jadam teraz przez kolejny tydzien. Plus cwiczenia i zupka Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Dieta kapuściana !!! 09.01.07, 09:30 Do neidzieli waga ma pokazac 64 kg )) Obecnie po tygodniu mam w porywach 66 czyli 2 kg mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dolata59 Re: Dieta kapuściana !!! 09.01.07, 13:22 ja nadal stoję na 77.5. od trzech dni waga ani drgnie. mam nadzieję, że to przez @ i jak mi przejdzie, to się trochę ruszy. ja także zostaję przy zupie... syci, grzeje, mało ma kalorii. a oprócz tego małe porcje jedzenia. nie jestem głodna, czuję się świetnie, zapał do chudnięcia jak nigdy. nie jem pieczywa, a reszta - podobnie jak Ty. gotowane filety drobiowe, warzywa, jajka. nie jem też nabiału - ale mnie po prostu nabiał ewidentnie nie służy. ser żółty za to kocham i czasem pozwalam sobie na plaster. do niedzieli chciałabym 75. i myślę, że to całkiem możliwe. do końca miesiąca natomiast... marzę o 70. leczę zakwasy. nie mogę dostać hula-hop! pozdrawiam odchudzaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Dieta kapuściana !!! 10.01.07, 08:28 Ja nie moge mleka, ser bialy tez ciezko u mnie. Natomiast staram sie maslanki troche pic gdyz pobudza trawienie. Jajka omijam bo mi nie sluza Pieczywo musze ejsc, bo chocbym niewiem ile jadla to bez tego umre z glodu Ale to 2 kromki rano grahamka nie smarowanego tylko plasterek chudej wedlinki Waga caly czas ponizej 66 gora to 66,10 czyli tendencja spadkowa. Najgorzej po pracy w domku, maz kusi jedzeniem Nie chce abym schudla. Wymarzone to ponizej 60 ale zalozenei do niedzieli jak pisalam 64 i musze to osiagnac ))) Odpowiedz Link Zgłoś