Dodaj do ulubionych

stanik dla karmiącej

02.04.07, 11:00
chciałam się zapytać kiedy kupić stanik dla karmiącej. obecnie został mi
miesiąc do porodu (piersi są duże 80 C)i nie wiem czy kupić teraz gdy mam
czas poprzymierzać różne wersje czy poczekać aż urodzę.
Kiedy Wy kupowałyście sobie takie staniki (chcę kupić dwa ale porządne,
markowe które trochę kosztują.
Obserwuj wątek
    • renia731 Re: stanik dla karmiącej 02.04.07, 22:58
      Ja kupowałam około 8 miesiąca, bo wtedy już w obwodzie raczej nie przybędzie. A
      miseczki ja miałam jeden rozmiar większe niż zwykle. I polecam firmę Alles -
      mają pięknę staniczki na fiszbinach, które nic nie ugniatają piersi. Są i białe
      i czarne i piękne w róże... z odpinanymi miseczkami. Ja akurat kupowałam je na
      allegro za 59 zł, ale może w sklepach też mają, albo moga zamówić. Na pewno nie
      polecam Canpol bo się szybko rozciągają i nic nie trzymają.
      • bulinka78 Re: stanik dla karmiącej 03.04.07, 08:59
        Ja przed porodem kupiłam tańszy, a dopiero później taki porządniejszy ( polecam
        Triumpha ) i całe szczęście bo po porodzie zmniejszył mi się obwód pod biustem.
        Po ok. 3-4 tyg. kiedy laktacja już się ustabilizowała piersi też troszkę się
        zmniejszyły. Co do staników z fiszbinami to właśnie taki miałam ( ten tańszy ),
        nie są one polecane gdyż mogą spowodować zastój. Ja wraz z moim maleństwem
        korzystałam z pomocy poradni laktacyjnej i tam kobietki nieźle mnie obiechały
        za stanik z fiszbinami. Wybór należy jednak do Ciebie.

pozdrawiam
    • oleandii Re: stanik dla karmiącej 18.04.07, 18:03
      stanik do karmienia nosiłam już w trakcie ciąży.
      tak poradziła mi położna ze szkoły rodzenia,
      bo już wtedy biust rośnie, zatem skóra się rozciąga i trzeba go zabezpieczyć.
      kup teraz jaki Ci pasuje a potem dokup większy.
      polecam triumpha i koniecznie bez fiszbin, bo źle wpływają na piersi pełne mleka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka