ullenkaa76 30.04.07, 08:23 Kochane. Rok temu urodziłam dziecko i nie mogę od tego czasu schudnąć. Chicałam brać przez 2 miesiące meridię, ale w sierpniu planuję zajść w ciążę. Nie orientyjecie się, czy to może mieć wpływ potem na dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twixy Re: meridia 30.04.07, 21:51 Jeśli nie będziesz brała w ciąży to nie będzie miało. Poza tym przez pierwszy miesiąc ( jak zaciążysz)dziecko nie pobiera od matki ( a przynajmniej tak mi mówił lekarz)więc to będzie taki "odwyk" A z jakiego powodu miałoby mieć wpływ. Przecież "to" się nie odkłada ani nie magazynuje. To tak jak branie antybiotyku miałoby Ci szkodzić tydzień przed zajściem w ciążę Odpowiedz Link Zgłoś
lostman do Mrs Twix 01.05.07, 12:08 Cześć Twix. Nie znasz mnie. Ale świetnie się o mnie wypowiadzasz na innym forum. Kiedyś tam spojrzałem i się przeraziłem... zapamiętałem Twojego nick'a..nie obawiaj się...nie będę Cię "prześladował"... Mamo cud? Piszę tylko dlatego, aby Tobie uświadomiść, że tak nie można. Powiedziałabyś to samo patrząc mi w oczy? Jak tak można? pamiętasz? "Toż to pedał jakiś był. Oj tatuś pie..ie w kalendarz! Spław go i to szybciutko! Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: do Mrs Twix 09.05.07, 18:06 hmmm,jakos nie na temat,zreszta to fora kobiece zboku! Odpowiedz Link Zgłoś
kofkak Re: do Mrs Twix 09.05.07, 19:30 hahaha, znalazł się kolega, znalazł a tak za PANEM tęskniłyśmy... nonono UWAGA NA ZBOKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: meridia 01.05.07, 18:26 dziewczyno jak nie wiesz o czym mówisz to nie mów!!! tak trudno pomyśleć zanim się coś napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: meridia 09.05.07, 12:53 Kochana w zadnym wypadku nie zalecam Ci stosowania meridii przed ciążą zwłaszcza tak zaraz jak planujesz. Proponuję podejdż do apteki i pooproś o ulotkę,ale ja czytałam i tam jest dokładnie ,że nie mozna w tym czasie robić dzieci Straszne powikłania są. Proponuje po urodzeniu dzidzi wtedy weżmiesz się porządnie za siebie. A takie skoki wagi niczemu nie służą skóra zwiotczeje i tyle ...... Odpowiedz Link Zgłoś
twixy Nie rozumiem tu czegoś! 09.05.07, 13:25 Dziewczyna chce brać tabletki przez dwa miechy PRZED zajściem w ciążę co znaczy że jak będzie pracować nad nową dzidzią to już nie będzie brała. Nie słyszałam żeby odstawione leki miały zasięg działający przez następne miechy. To tyle. Każda normalna dziewczyna/kobieta odstawia wszelkie leki, nałogi i niezdrowy tryb życia na czas ciąży, karmienia. Ale nie wciskajcie kitu że tabletki( nie mówię o jakiś specyfikach przy chorobach przewlekłych) odstawione przed zajściem mogą komukolwiek zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
sabi35 Re: Nie rozumiem tu czegoś! 09.05.07, 14:34 mogą, np. ibuprofen brany nawet kilka tygodni przed zajściem w ciążę zwiększa ryzyko wystąpienia wczesnego poronienia. Odpowiedz Link Zgłoś
twixy Re: Nie rozumiem tu czegoś! 09.05.07, 16:36 No cóż, po takich argumentach wolę odpuścić bo gdybym miała czytać i brać pod uwagę wszystkie wskazania na ulotkach leków to nigdy nie zażyłabym nawet vit-c bo groziłoby to śmiercią. Pomijam już fakt zachodzenia w ciążę. No i wynika z tego że branie hormonów to też "zabójcza" kuracja. Szkoda czasu na licytowanie się. Niech każda sama decyduje. Obyśmy w zdrowiu żyli czego i Wam- Cud Mamy życzę Odpowiedz Link Zgłoś