mg31 08.08.07, 08:05 ...dziś dzień 2 (z 13) i zobaczymy Wczoraj na śniadanie: kawa + 1 łyżeczka cukru, lunch: 2 jajka, pomidor, brokułu, obiad: sałata z cytryna i olejem, plaster szynki. Dziś na śniadanie mam kawę... Napiszę czy warto i jakie są postępy ) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasza75 Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 08:13 Witam, postępy są super, byłam na niej ze 3 lata temu. Schudłam ponad 8 kg, mniestety w krótkim czasie nadrobiłam to (jadłam mniej niż przed dietą) do tego z dodatkiem, czyli +11 kg w 2 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 08:19 niestety, diety maja to do siebie, ze pieknie sie chudnie bedac na nich. jeszcze piekniej i szybciej wraca sie po diecie do starej wagi... Odpowiedz Link Zgłoś
mg31 Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 08:22 ... podobno jej celem jest zmiana naszego metabolizmu aby po takiej diecie nie było efektu jo-jo... Wiem, że nie ma cudów, dlatego również ćwiczę i po tych 13 dniach (jak dam radę) chce nadal uprawiać biegi na bieżni + steper... A jak sie czułaś...??? Odpowiedz Link Zgłoś
mi-mili Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 08:35 hej, ja byłam na tej diecie i tez schudłam ok 10 kg, czułam sie roznie... wiadomo, głód dopadał, ale wytrwałam i długo utrzymałam nową wage. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 08:44 ja jem duzo bialka (przyspiesza przemiane materii) do tego sport. nie chodze glodna i trzymam caly czas wage (od czasu do casu pozwalam sobie na slodkie szalenstwo dzieki temu udalo mi sie uzyskac sylwetke przeciazowa. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 14:17 bialko w zywnosci-drob, produkty sojowe, nabial Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 14:21 oprocz tego jem tez inne rzeczy, ale staram sie jesc czesciej mieso z indyka, rybki itp... jem tez duzo makaronu. kupuje makaron z ciemnej maki, bez jajek. jest bardzo dobry (choc drozszy) ale nie tyje sie od niego Odpowiedz Link Zgłoś
mg31 62,4 kg 170cm 08.08.07, 09:50 ... przed wakacjami było 60kg ... te wieczorne grille przy piwku dały o sobie znać... Zobaczymy jak to będzie po diecie ) Odpowiedz Link Zgłoś
blanez16 Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 10:18 Powodzenia! Ja schudłam 7 kg z czego jakieś dwa mi później wróciły. Ostateczny efekt -5 PS. Ale to było parę lat temu nazad Potem z rozmaitych przyczyn przytyłam bardzo, a teraz właśnie schudłam prawie 15 kg (pół roku) stosując starą metodę PTŻ )))) Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 10:24 Juz ci moge powiedziec,ze skutki beda byle jakie..chyba,ze sie przylozysz i twoj pozniejszy jadlospis bedzie podobny do obecnego. Cos ostatnio czytalam o roznych dietach i Kopenhaska niezbyt cieszyla sie opinia specjalistow,a to dlatego,ze w 13 dni mozna schudnac nawet do 10kg(a ja myslalam,ze zdrowy spadek wagi na 7 dni to 1,5kg)-powodzenia przy wycinaniu zwisow skornych. Dieta jest wysokobialkowa co bardzo szkodzi nerkom i watrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 10:30 Opowieści o tym, że ta dieta przyspiesza metabolizm można między bajki włożyć, ona go zdecydowanie zwalnia, jak każde drastyczne ograniczenie kalorii. To jest dobra (w sensie skuteczna) dieta w przypadku osób, które potrafią się bardzo ograniczać, ale w krótkim czasie, i - przede wszystkim - dla ludzi którzy nie potrzebują zmiany nawyków, ale przytyli w stosunkowo krótkim czasie z konkretnego powodu (ciąża, hospitalizacja, leki etc) i chcą wrócić do poprzedniej wagi. Jeśli natomiast czyimś problemem są złe nawyki, czyli codzienna nadwyżka kalorii, to ta dieta w dłuższej perspektywnie niczego nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
mg31 Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 13:26 Chcę zgubić tylko te 3 kg co mi przez wakacyjne grillowanie przybyły A jak będzie, zobaczymy... Nie nastawiam się... ) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 13:54 Słuchajcie, ale ja słyszałam, że to niebezpieczna dieta, która rozregulowauje organizm, jest niezdrowa i może powodować niedobór ważnych dla zdrowia składników. Powoduje też efekt jojo. Zresztą dla mnie, laika, dieta, która jako śniadanie zaleca samą kawę już jest mocno podejrzana. Radziłabym się dobrze zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
mg31 Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 14:22 Dziewczyny, która wie coś więcej o białku szybko przyswajalnym...? Odpowiedz Link Zgłoś
mg31 Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 15:04 Nie wiem... nie mam żadnego pojęcia o takim białku Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: Dieta Kopenhaska.... 08.08.07, 15:18 powiem tak jestem weteranką jesli chodzi o diety i odchudzanie - przeszłam chyba wszelkie mozliwe. i niestety konkluzja jest taka, że te krótkoplanowe diety cud są do doopy. działają szybko ale krótkotrwale i efekt jojo murowany. niestety - trzeba się zastosować do tych "normalnych" zasad czyli nie jedzenia słodyczy, tłuszczów itd choć to niepopularne bo mało spektakularne. U mnie na przykład najgorszym diabelstwem są węglowodany i ich teraz unikam. jem warzywa - przede wszystkim, rano dodatkowo twarożek, czasem trochę chudego mięsa. I chudnę powoli... Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: 60,09kg 09.08.07, 08:11 a z jaka waga wystartowalas? ile masz wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś
mg31 Dieta Kopenhaska.... 09.08.07, 09:41 Napisałam parę postów wcześniej... Mam 170 cm i 62,4 kg i 31 lat (ważyłam się we wtorek wieczorem w pierwszym dniu diety)... ) Będe pisała codziennie jak to sie kształtuje, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
soemi Re: Dieta Kopenhaska.... 09.08.07, 09:49 Kawa na śniadanie - zdecydowanie za mało. Po krótkim opisie sądzę, że dieta wycieńczająca dla organizmu. Po zakończeniu sugeruję kompletne badania celem stwierdzenia zaistaniałych niedoborów wynikających ze stosowania diety. Odpowiedz Link Zgłoś