kacha222 07.04.08, 16:19 hmm mam fajny opis z gazety i nijak tego nie kumam! proszę o tłumaczenie dla "blondynki" .... np. dzień 1 - liczba serii ćwiczeń od 1 do 6 - 1; liczba powtórzeń każdego ćwiczenia - 6 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monamamona Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 07.04.08, 18:20 hej dokładne wyjaśnienie 6 weidera znajdziesz na pewno na gazetowym forum fitness oraz na www.sfd.pl . Z tego co się orientuję np. : 3 serie po 12 powtórzeń - czyli robimy 3 razy po 12 powtórzeń danego ćwiczenia z przerwą między każdą dwunastką . przerwa ta ma swoja okresloną długość , nie mniej i nie więcej niż iles tam sekund. Ale chodź blondynka jestem tylko farbowaną to mnie od 6 weidera odstrasza tez żelazny regulamin ( powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 07.04.08, 20:25 to znaczy, ze kazde cwiczenie powtarzasz 6 razy. czyli 1 cwiczenie 6 razy, potem drugie 6 razy, 3, 4, 5 i na koniec 6 6 razy... przy cwiczeniu 2, 4 i 5 musisz uwazac bo sklony do jednej a potem drugiej nogi liczysz jako jeno powtorzenie-czyli np. skret do lewej nogi potem do drugiej nogi liczysz jak jedno powtorzenie a nie dwa. waznym jest zeby nie robic przerw miedzy cwiczenimi i zeby nie robic przerw takze miedzy seriami. robilam 6 weidera dwa razy. mam nadzieje, ze choc troche pomoglam Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: beniusia a jak efekty po 6W skończonej ?? 08.04.08, 19:48 bardzo zadowolona bylam. po porodzie troche walczylam zeby schudnac, potem doszlam do wagi sprzed ciazy ale brzuch zostal. zaczelam wiec 6, bylo to pod koniec grudnia. ubylo mi kilka centymetrow w obwodzie i schudlam 2 kg, poza tym wyrobilam sobie fajnie brzuszek. oprocz tego zaczelam takze skakac na skakance. przed wielkanoca powtorzylam 6 poniewaz z powodu grypy zoladkowej, w grudniu stanelam na 40 dniach, zabraklo mi wtedy 2 dni. tym razem nie mierzylam sie, nie schudlam tez bo w sumie nie mialam z czego Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: beniusia 09.04.08, 09:56 a ile czasu dziennie zajmowało Ci zrobienie tych ćwiczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: beniusia 09.04.08, 13:41 na poczatku kilka minutek, potem coraz dluzej a pod koniec ledwie miescilam sie w 25 minutach. cwiczylam przy wlaczonym TV-szybciej czas zlatywal wtedy ale tez musialam sie niezle koncentrowac zeby nie pomylic sie w liczeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 11.04.08, 17:44 Beniusia, zawsze chciałam wiedzieć, jak długo utrzymuje się efekt szóstki? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 11.04.08, 19:19 mysle, ze po jakims (jak sie czlowiek zapusci) efekt mija, dlatego tez 6 powinno robic sie co jakis czas. ja cwicze systematycznie i biegam wiec mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 13.04.08, 13:12 No, wiadomo, że całkiem na laurach spocząć nie można. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 15.04.08, 13:49 Dobra, to teraz ja. Już raz zrobiłam 6 W. rok temu, teraz znowu zaczynam. Dziś dzień 1, jak mi kręgosłup się nie zbuntuje to wykonam całość. Trzymajcie kciuki. Dziewczyny, pochwalcie się jak wam idzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: 6 Weidera, dzień 2 16.04.08, 17:11 Zapomniałam już jakie to ciężkie ćwiczenia, 2 dzień za mną, na razie spoko, trochę kark boli, ale myślę, że to przejdzie. Walczę dalej Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 18.04.08, 09:59 Dzień 3 zaliczony, dziś zwiększam tempo, nie jest źle, powinnam dać rad ę Odpowiedz Link Zgłoś
zuzimama Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 18.04.08, 15:12 Na stronie www.wdziek.info.pl instruktor fitness dokładnie to tłumaczy. Ja mam za soba 9 dni, efektów na razie nie widac, cyba tylko to ze nie mam juz zakwasów w mięśnich brzucha. Ale nie wykonuje 6 cwiczenia bo niestety kręgosłup mi na to nie pozwala. Wiec chyba musze dłużej poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 18.04.08, 16:27 Hm, co do efektów, to pamiętajcie, że organizm zaczyna spalanie po ok. 20 minutach ćwiczenia, także dobrze jest coś porobić przed głównymi ćwiczeniami, ja kręcę hula-hop. Mięśnie są wtedy rozgrzane i szybciej będzie widać efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 19.04.08, 09:52 No i wtopa, wczoraj byłam zbyt zmęczona,żeby ćwiczyć. Dziś od nowa, dobrze, że niewiele straciłam, także walczę nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
margo8282 Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 24.04.08, 10:45 hej po pierwze nie mam jeszcze pojęcia jak te ćw wyglądają, zaciekawił mnie Wasz wątek, zatem jeśli ktoś ma link z zestawem ćw, to ja poproszę. a teraz pyt- kiedy po cesarce można ów magiczną "6" zastosować?? Odpowiedz Link Zgłoś
nitka291 Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 24.04.08, 11:03 wdziek.info/aerobiczna_6_weidera.html Tu jest całkiem fajny opis Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 24.04.08, 13:12 dziewczyny! ostro wam kibicuje i trzymam kciuki! ja aktualnie robie przerwe z 6 weidera, moze skusze sie latem powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: 6 Weidera ... jak to ćwiczyć 24.04.08, 16:28 Ja niestety odpadłam, kręgosłup dokucza, muszę znowu przeczekać. Co do cesarki, to po min. 3 miesiącach zacznij najpierw ćwiczyć mięśnie skośne, coby ci się zeszły i spytaj swojego lekarza co o tym myśli, możesz sobie poważnie zaszkodzić, mój pozwolił mi po 6 miesiącach. Także powodzenia dziewczyny, będę wam dopingować. Odpowiedz Link Zgłoś
cytruska1 dolaczam sie :) 26.04.08, 21:00 zaczne dzis. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Juz kiedys cwiczylam ale doszlam chyba do 15dni... wstyd... moze tym razem bedzie lepiej :] Odpowiedz Link Zgłoś