lidqa 22.09.03, 15:19 kuba ma juz 12 tygodni a ja nadal mam cala szyje brode i skore wokol ust w pryszczach. Do dermatologa nie pojde bo nie ma kto zostac z dzieckiem. Pomozcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maj03 Re: pryszcze po ciazy 22.09.03, 23:35 No ja ci niestety nie pomoge tzn. nie teraz ,wybieram sie do dermatologa i powiem ci co mi powiedzial. Dostalam takiego swinstwa w pierwszej ciazy! Jestem juz 5 msc po drugiej i dalej to mam, lecze zapobiegawczo, zeby jakos wygladac Tridermem ( kremem ) ale do wyleczenia mam chyba dluga droge W Polsce 4 lekarzy przepisywalo mi rozne rzeczy i gucio, stwierdzam ze jest to raczej sprawa hormonalna i chyba musze zrobic badania, wybieram sie do dermatologa tu gdzie mieszkam i zobaczymy co on na to .... Pozdrawiam Aneta mama Mili (14.12.2001) i Mai ( 03.05.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
lidqa Re: pryszcze po ciazy 23.09.03, 12:08 jak oze nie karmie, biore diane 35 ale tez ni pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
maj03 Re: pryszcze po ciazy 23.09.03, 14:51 A tego to ja niestety nie wiem, ale na zdrowy rozum , tabletki hormonalne, oczywiscie dobrze dobrane, pomagaja w jakis sprawach skornych, wiec moze ci pomoga. Ja bralam przez chwile Cerazette, ale musialam odstawic, wzielam 1,5 opak. ale to za malo zeby zobaczyc jakikolwiek efekt, tym bardziej ze sie nie pojawil Przestalam wierzyc ze masci czy cudowne kremy tutaj pomoga wydaje mi sie ze to wew. leczenie zdziala cuda. No bo tyle czasu..... Zycze ci pieknej cery. Aha, ja mam takie drobne krosteczki, ktore tworza czerwone place wokol ust , na brodzie i teraz kolo oczu ,beeeee, jak nie posmaruje tego tridermem to mnie piecze i swedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
dylan2002 Re: pryszcze po ciazy 03.10.03, 11:15 Sama mam podobne problemy, niestety Pomagają preparaty drożdżowe, np. Dromin, sok marchwiowy, unikanie czekolady, pieprznych potraw itp. Na pewno ma to związek z hormonami, ale maści i kremy naprawdę pomagają. Jako młoda dziewczyna stosowałam Zineryt - bez recepty, nie wiem, czy nadaje się dla kobiet w ciąży i karmiących, ale warto spytać w aptece. Jest mnóstwo leków na problemy skórne, na pewno trafisz na odpowiedni dla siebie. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś