karolciaa23 02.04.09, 16:25 mam pytanie do osób które używają depilatorów, co robicie by depilacja mniej bolała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madameblanka Re: Depilator 02.04.09, 16:31 ja robie - golę sie maszynką jednorazową Dwa razy mniej czasu i bólu. Robię to w 5 minut także nie ma problemu że włoski odrastają i trzeba znoooowu golić, chyba że się robią z tego rytuał. Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: Depilator 02.04.09, 16:32 Boli tylko kilka razy. Potem wloski odrastają znacznie delikatniejsze i już nie boli (no, prawie). Mówię o depilacji nóg, do innych rejonów się z depilatorem nie zbliżam Odpowiedz Link Zgłoś
karolciaa23 Re: Depilator 02.04.09, 16:39 o tym nie pomyślałam, z pewnością wypróbuje Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie Re: Depilator 02.04.09, 16:57 dobrze jest przed depilacją wykąpać się w gorącej wodzie, włoski wtedy łatwiej wyrwać, ale ja nawet po gorącej kąpieli nie daje rady i w końcu wychodzi na to że golę się maszynką Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Depilator 02.04.09, 17:24 Nic, bo odczuwam jedynie niewielki dyskomfort a nie ból. Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: Depilator 02.04.09, 17:24 kapiel+wino+chusteczki do depilacji+dobry depilator. I przy drugim kieliszku nawet bikini poleci. )) Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Depilator 02.04.09, 17:36 Tylko po kapieli i nigdy przed okresem - wtedy mocniej odczuwamy bol. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Depilator 02.04.09, 17:37 dmucham na depilowane miejsce,a po chwili to już przyzwyczajam się do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: Depilator 02.04.09, 19:06 Mnie bolało tylko na początku, teraz po prawie 10 latach używania depilatora nie czuję bólu. A golę każdą część ciała. I polecam depilator z przyssawką lodową - rewelacyjna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Depilator 02.04.09, 19:08 Knebel. Żeby nie przeszkadzać sąsiadom. Odpowiedz Link Zgłoś
amilos Re: Depilator 02.04.09, 20:28 używać maszynki do golenia, nie boli, a szybko. Miałam depilator, ale po jednym użyciu szybko się pozbyłam Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Depilator 02.04.09, 20:39 Przyzwyczaiłam się. Po latach używania (fakt, włosy są mocno przerzedzone i osłabione) w ogóle nie odnotowuję bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Depilator 02.04.09, 21:27 potwierdzam....po czasie przyzwyczajamy się do bólu...niektóre przynajmniej, także zanim wyrzucisz depilator popróbuj kilka razy. Poza tym kąpiel i po niej piling Odpowiedz Link Zgłoś
in-ca Re: Depilator 03.04.09, 08:28 Potwierdzam. Nie pamiętam jak długo używam depilatora, ale kompletnie NIC nie boli. Siadam przed tv, coś tam oglądam, a nóżki coraz gładsze same się robią Odpowiedz Link Zgłoś
ja1ja1 Re: Depilator 03.04.09, 15:25 potwierdzam, depilatorem nie boli, po latach uzywania włosów mało, mało odrastają. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka77 Re: Depilator 03.04.09, 16:05 Używam od jakichś 15 lat (i to ten sam pancerny egzemplarz!) i potwierdzam, że po jakimś czasie już się nie czuje bólu. Zauważyłam też, że mniej boli, jak włoski są krótsze Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Depilator 03.04.09, 16:23 rozcieram skórę i jadę depilatorem, i tak kawałek po kawałku. wino opcjonalnie, koniecznie zaś skarpetka w zęby. Poważnie. Bez skarpetki nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Depilator 03.04.09, 17:30 Ale ta skarpetka to w celu znieczulenia ma powoń jaką ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anuszka556 Re: Depilator IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.19, 11:53 Myślałam kiedys o laserowej depilacji, ale jednak zrezygnowałam. Jakiś czas temu depilowałam sobie nogi depilatorem, niestety zepsuł się, a właściwie wysłużył swoje. A teraz chciałabym dostać nowy. Taki gdzie można się depilować nie tylko na sucho, ale również na mokro. Widziałam nawet, że jest do wygrania taki w konkursie www.gotowenawyzwania.pl Konkurs ruszył z okazji Dnia Kobiet. Ja biorę udział w tym konkursie, bo może nie będe musiała kupować tylko wygram A w ogóle, to jak wyglądał Wasz Dzień Kobiet? Ja dostałam kwiaty w pracy oraz od męża Odpowiedz Link Zgłoś