Dodaj do ulubionych

krem naprawde NAWILZAJACY

06.12.03, 21:52
Witam. Poszukuje od dawna kremu, ktory bylby super nawillzajacy, taki, ze
az 'czuje sie wode w skorze' - wiecie, co mam na mysli? wiekszosc kremow, na
ktore trafiam jest zupelnie nijaka (nawet tych tzw. dobrych firm).Przy czym
zalezy mi na tym, zeby nie zawieral tych wszystkich udziwnien typu
Q10,retinol itp. (choc nie jestem tpowym alergikiem, zle mi sie dzieje po
tych specjalach) - raczej cos zblizonego do natury...o ile to mozliwe wink
Mam nadzieje, ze moglybyscie cos dobrego polecic. Dla mnie wazna jest
skutecznosc. Czekam na wasze opinie i pozdrawiam serdeczniesmile))
Obserwuj wątek
    • brendastar Re: krem naprawde NAWILZAJACY 08.12.03, 15:58
      Dobry jest krem intensywnie nawilżający Eris. Lekki, delikatny, nie uczula,
      świetnie nawilża. Nawet moja mama była z niego bardzo zadowolona a to osoba z
      bardzo wrażliwą cerą.
      Teraz sobie chwalę krem dotleniająco-nawilżający Soraya. Przerzuciłam się z
      Erisa, bo ten niestety jest bezzapachowy a Soraya bardzo delikatnie pachnie.
      Ceny też na każdą kieszeń.
      Polecam obydwa.
    • marina8 Re: krem naprawde NAWILZAJACY 08.12.03, 18:47
      A ja smaruję twarz kremem mojego synka :NIVEA Baby(pielęgnacyjny krem do
      twarzy i ciała)Super nawilża i jest hipoalergiczny.Na prawdę od kiedy go
      używam zauważyłam dużą poprawę a miałam naprawdę wysuszoną skórę.Albo wypróbuj
      coś dla dorosłych np.:Krem intensywnie nawilżający o przedłużonym działaniu
      firmy DERMEDIC o nazwie HYDRAIN 2.Polecany przez dermatologów dla skóry
      odwodnionej,suchej,cienkiej,napiętej,wrażliwej,skłonnej do zaczerwienienia i
      pieczenia nie tolerującej tradycyjnych kosmetyków.Chroni przed nadmierną
      utratą wody,wiąże i zatrzymuje ją w naskórku.Ja kupiłam go w aptece,nie jest
      bardzo drogi i naprawdę działa.pozdrawiam pa ...
    • kingaolsz Re: krem naprawde NAWILZAJACY 08.12.03, 20:42
      Ja tez mam bardzo "wybredna" skore twarzy i jeden krem bardzo dobrze mi sluzyl
      a i nie uczulal ( wiele mnie uczulalo).
      Niestety jest to bardzo drogi krem, Vichy Thermal S1. Na dodatek jest dobry
      tez do mlodej skory.
      Polecam
      • monikazm Re: krem naprawde NAWILZAJACY 09.12.03, 09:02
        Ja mam bardzo specyficzną cere do tego stopnia że jak mam krem zbyt słabo
        nawilżający lub odżywczy mam problem nawet rozłożyć równomiernie podkład. Je
        mam suchą skórę wiec sprawdz (robią to kosmetyczki lub czasem mozna trafić na
        badania z różnych firm kosmetycznych) być może ty też masz taki problem skoro
        kremy ci nie nawilżają skóry i może potrzebujesz czegoś odżywczego zamiast
        nawilżającego. Nawilżanie nie jest dobre na wszystko czasem trzeba skórze
        dostarczyć troche wiecej składników. nie polece ci nic bo mogę tylko do skóry
        suchej a ty piszesz tylko o nawilżeniu. dla mnie kremy typu nivea i vichy są
        zbyt słabe jesli nie "podkarmie" twarzy czymś odżywczym a efekty bardzo szybko
        widać.
        Pozdrowienia
    • squaw1 Re: krem naprawde NAWILZAJACY 09.12.03, 11:08
      Witaj Agnes smile)
      A moze sprobujesz Nanobase firmy Yamanouchi, jest to bardziej odzywka niz krem,
      silnie nawilza,wygladza, zmiekcza, swietnie chroni przed wiatrem i mrozem,
      super sie wchlania, efekt nawilzonej skory utrzymuje sie bardzo dlugo, jedynym
      minusem jest jego gesta konsystencja, krem trzeba najpierw ogrzewac przez
      chwile w dloniach a potem starannie wmasowac.W aptekach kosztuje ok.28 zl.
      Z innych specyfikow mozesz sprobowac Nutrilogie z Vichy, Hydra Move z Diora,
      holistyczny krem nawilzajacy z serii Preventi - Dermiki, 100% Time Release
      Moisture Creme for Very Dry Skin firmy Estee Lauder, dobre kremy nawilzajace
      ma rowniez Neutrogenna.
      Pozdrawiam cieplo
      squaw1
    • mopek1 Re: krem naprawde NAWILZAJACY 09.12.03, 20:59
      Hydrazen Lancome – rewelacja, przed nim używałam już prawie wszystkiego i albo
      było mało nawilżające albo za tłuste, mam bardzo wrażliwą cerę i prawie po
      wszystkim „coś” mi wyłazi – po tym NIC!!!! Ma tylko jedną wadę – jest UPIORNIE
      drogi smile

• mama_eryka Re: krem naprawde NAWILZAJACY 10.12.03, 18:37
      Witam !! Ja cały czas przed urodzeniem dziecka miałam strasznie tłustą cerę.
      Jak tylko zaszłam w ciążę i po porodzie mam problemy, żeby dobrze cerę
      nawilżyć. Próbowałam wielu kremów. Bardzo dobre są kremy Avon: Hydrofirming Day
      Cream oraz Hydrofirming Night Cream (cena 29,90 zł za sztukę). A rewelacyjny
      jest Vichy: Nutrilogie 2 (bardzo drogi - około 70 zł). Używam go od 2 miesięcy
      i jest naprawdę super. Polecam bardzo - mimo, że jest bardzo drogi.

Pozdrawiam serdecznie...
    • cardamomo Re: krem naprawde NAWILZAJACY 11.12.03, 15:14
      Polecam Ci krem DERMIKI z serii SPA. Zarówno nawilżający, jak i tłusty są
      super. Tłustym ratowałam skórę ubiegłej zimy, kiedy absolutnie nic, żadne
      specyfiki z apteki czy kremy za 200 zł nie działały.
      Nawilżającego używałam latem i teraz. Nadaje się pod makijaż, bo się nie klei,
      ładnie pachnie i myślę, że jest w miarę naturalny. Jest w kwadratowym,
      szklanym słoiczku i dla mnie to produkt nr 1.
      • asiunia235 Re: krem naprawde NAWILZAJACY 11.12.03, 15:46
        ja uzywam nivea soft i jestem bardzo zadowolona, stosowałąm wsześniej serie z
        loreala, ale naprawdę jedynym kremem który mi pomógł to nivea soft, pozdrawiam!
    • agnes.en Re: krem naprawde NAWILZAJACY 12.12.03, 01:47
      Dzieki, kochane Dziewczyny! Od niedawna grasuje po tym forum (glownie na
      niemowlakusmile))i bardzo sie ciesze, bo w najwazniejszych kwestiach znajduje
      Wasze wsparcie smile))To nisamowiciwe budujace - czlowiek wie juz, ze moze
      schudnac z sukcesem, moze odbudowac figure...juz nie jest tak beznaaaadziejnie
      przed lustremwink
      Co do mnie, to przed ciaza mialm raczej sucha i wrazliwa skore, teraz tez jest
      nazbyt wrazliwa, miejscami mocno sucha (to samo z szyja i dekoltem), a czolo
      nadal sie przetluszcza (zupelnie jak w czasach dojrzewaniasad()Widac wciaz
      jakies hormonalne rozregulowanie. Do tego kaloryfery...A wiekszosc kremow
      nawilzajacych rzeczywiscie nie pomaga, albo raczej na godzine,potem jest jak
      wczesniejsad((
      Sprobuje skorzystac z waszych rad (gdyby tak mi ktos na Gwiazdke sprawil
      niektore...wink)i siegne po te kremy. Wiadomo, ze kazda twarz ma inne potrzeby,
      ale trzeba probowac...
      POzdrawiam Was cieplutko smile))
      • mama_kasi Re: krem naprawde NAWILZAJACY 12.12.03, 14:49
        Ja zamówiłam u Mikołaja krem do twarzy Vichy Nutrilogie 2. Teraz w aptekach są
        promocyjne opakowania. W opakowaniu oprócz kremu są próbki (u mnie w aptece 62
        zł).
        Pozdrawiam Pyza
    • belciam Re: krem naprawde NAWILZAJACY 13.12.03, 00:08
      Ja podobnie jak Pyza polecam krem Nutrilogie 2 firmy Vichy. Faktycznie jest
      bardzo drogi, ale jak dla mnie rewelacyjny. Jest to krem szczególnie do bardzo
      suchej skóry, ja niestety taką posiadam.

Pozdrawiam,

Belcia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka