Dodaj do ulubionych

Pomysł na fryzurę na wesele

18.07.09, 22:54
Nie moje oczywiście.
Co można zrobić z włosami? Warkocz czy koński ogon raczej odpada, trudno to uznać za elegancka fryzurę po trzydziestce. Zostaje kok. Macie linki do jakiś stron jak się dziś toto upina, żeby nie wyglądać jak własna babcia? Cudna nie muszę być, byle nie odbiegać za bardzo od reszty smile
Obserwuj wątek
    • kali_pso Re: Pomysł na fryzurę na wesele 18.07.09, 22:58

A musi być kok?
      Może coś takiego?
      images46.fotosik.pl/4/04941a0029d29213.jpg
      Domyslam się, że masz długie włosy, więc może jakieś kunsztowniejsze
      upięcie?
      • andaba Re: Pomysł na fryzurę na wesele 18.07.09, 23:01
        Wygląda super, ale moje włosy się naturalnie tak nie kręcą musiałabym sobie na wałki nawinąć, a nie posiadam, zresztą mi się nie chce smile
        Poza tym nie noszę takich rozpirzonych włosów odkąd mi dorosły do możliwości zwiazania gumką, wkurzałyby mnie.
    • lola211 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 10:06
      Warkocz czy koński ogon raczej odpada, trudno to uz
      > nać za elegancka fryzurę po trzydziestce

Akurat konski ogon moze byc bardzo elegancki- w stylu fryzury Hanki
      Lisowej.Fryzura prosta i niepretensjonalna.Zadne weselne loczki i
      koczki, to kicz tragiczny.
    • turzyca Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 10:19
      Przydalaby sie dlugosc wlosow i ich rodzaj - od tego w glownej mierze zalezy, co
      sie z nich da zrobic.

A zgrabnie upiety warkocz moze byc calkiem odswietna fryzura. smile
    • moofka Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 10:32
      klasyczny banan
      www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=FaKHPs4D1ik
      albo troche poszarpany - moj ulubiony
      kup paczke szpilek do wlosw i poprobuj
      w wersji weselnej wepnij cos ozdobnego
      ja bardzo lubie dlugie patyczki w koku
      doszlam do takiej wprawy, ze potrafie fryzure olowkiem upiac smile
      • moofka Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 10:36
        dlugie w sensie takie
        allegro.pl/search.php?string=szpila&from_showcat=1&category=19739&description=1&country=1
    • 18_lipcowa1 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 10:37
      Warkocz czy koński ogon raczej odpada, trudno to uz
      > nać za elegancka fryzurę po trzydziestce. Zostaje kok.

Tak, zrob sobie koka, koniecznie wczesniej nakrec wlosy na walki i
      upnij potem na gorze i wygladaj jak 50 letnia ciotka klotka.
      Co Wy macie z tymi kokami? Przeca to najgorsze fryzury na
      swiecie?????

Konski ogon z dlugich, prostowanych wlosow wyglada swietnie.
      • butelnia Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 10:46
        o gustach sie podobno nie dyskutuje,ale dla mnie koński ogon z
        prostych włosów,które zwykle są trzy na krzyż wygląda jak mysi
        ogonek:p
        • 18_lipcowa1 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:00
          butelnia napisała:

> o gustach sie podobno nie dyskutuje,ale dla mnie koński ogon z
          > prostych włosów,które zwykle są trzy na krzyż wygląda jak mysi
          > ogonek:p

ja mam proste wlosy, prostuje je czasem i zwiazuje w konski ogon i
          nie mam trzech wlosow na krzyz

zdecydowanie gorzej wyglada babciny kok, w ktory namietnie czesza
          sie panny mlode oraz inne panie na rozne okazje
        • kawka74 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:07
          No tak, a w koka zawsze zwinięte rajstopy można wepchnąć i od razu wygląda
          bogato ;p A że rajstopki wychyną z międzywłosia, to trudno.
          • 18_lipcowa1 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:17

kawka74 napisała:

> No tak, a w koka zawsze zwinięte rajstopy można wepchnąć i od razu
            wygląda
            > bogato

aaaaaa!! dobre!
            • kawka74 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:25
              Widziałam to parę razy na oczy własne. Coś strasznego.
              • 18_lipcowa1 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:28
                kawka74 napisała:

> Widziałam to parę razy na oczy własne. Coś strasznego.

ja tez widzialam przeroznej masci koki, loki i inne cuda
                wlacznie z tymi ktore z 18 latek na studniowkach robily 30tki (bez
                obrazy dla 30tek)
                • kali_pso Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:35

No ale z drugiej strony- ja mam długie i bardzo grube włosy-
                  perspektywa upięcia tego w koński ogon i spędzenia tak wieczoru i
                  nocy juz powoduje u mnie ból skóry na głowiewinkP Zakręcić się tego
                  też nie da, bo sztywne i w krótkim czasie rozprostują mi się każde
                  loki- jak dla mnie zostaje więc profesjonalne wyprostowanie włosów i
                  pójście z rozpuszczonymi( ewentualnie podpięcie tego co spada na
                  twarz) co wygląda najładniej, bo mam piękne włosy po prostusmile

Wspomniana wyżej Lisowa zdaje się obwitością czupryny nie grzeszy,
                  więc sobie może końskie ogony czesaćwink
                  • 18_lipcowa1 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:42
                    jak dla mnie zostaje więc profesjonalne wyprostowanie włosów i
                    > pójście z rozpuszczonymi( ewentualnie podpięcie tego co spada na
                    > twarz) co wygląda najładniej, bo mam piękne włosy po prostusmile

no i tez dobrze
                    popieram jak najbardziej rozpuszczone wlosy
                    ale nie te nieszczesne koki!!!

>
                  • kawka74 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:45
                    jak dla mnie zostaje więc profesjonalne wyprostowanie włosów i
                    > pójście z rozpuszczonymi( ewentualnie podpięcie tego co spada na
                    > twarz)

A czy to źle?
                    Żadna z nas nie twierdzi, że koński ogon być musi, ale dlaczego od razu kok?
                    • moofka Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 12:13
                      > A czy to źle?
                      > Żadna z nas nie twierdzi, że koński ogon być musi, ale dlaczego od razu kok?

bo kok jest ladny
                      i bardzo kobiecy
                      odkrywa szyje i linie karku
                      pozwala zaczesac wlosy przy czole twarzowo, w zaleznosci od ksztaltu twarzy albo na gladko, albo wysoko
                      tej mozliwosci nie daje raczej konski ogon
                      albo mniej
                      albo gladko przylizane, albo z przedzialkiem na cipke
                      nie kazdy lubi
                      konski ogon to fryzura raczej sportowa i nie kazde wlosy dobrze w niej wygladaja
                      kok jest bardziej uniwersalny i pasuje w kazdym wieku
                      i nikt mi nie wmowi, ze to jest fryzura dla babci
                      www.organiser-un-mariage.com/blog/wp-content/media-mariage/chignons-banane.jpg
                      • kali_pso Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 12:30
                        > bo kok jest ladny
                        > i bardzo kobiecy
                        > odkrywa szyje i linie karku

I to są moim zdaniem argumenty na TAK. Piękna linia szyji kobiecej
                        podkreślona taką fryzurą nawet na mnie działa czasem pobudzającowinkp

> konski ogon to fryzura raczej sportowa

Z tym też się zgadzam i tak właśnie traktuję koński ogon- na fitness
                        owszem, na wesele nie. Chociaż jak już napisałam- ja sie w nim
                        dobrze po prostu nie czuję, więc może dlatego nie widzę tego jako
                        fryzury weselnej. Ale jak komuś dobrze i pasuje, to niech się czesze.
                      • kawka74 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 13:10
                        IMO większość koków nie należy do ładnych - wyglądają jak stogi siana albo jaja sadzone.
                        Nie wykluczam, że wynika to z mojego osobistego przekonania o wyjątkowej urodzie włosów gładkich, prostych i DOBRZE ostrzyżonych, najlepiej na krótko, ewentualnie fryzur z dłuższych włosów, ale gładkich.
                        Inną sprawą jest, że jeśli włosy źle wyglądają zebrane w koński ogon, będą najpewniej tak samo źle wyglądały zebrane w kok i nic im nie pomoże. Po prostu są kobiety o takim typie uwłosienia, który nie powinien przekroczyć 10 cm, a i to nie wiem, czy nie posuwam się za daleko.
                        • moofka Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 13:16
                          pewnie tak
                          jak mawia moj kolega z gowna gwiazdki nie ukrecisz
                          parafrazujac - koka
                          ja mam ladne wlosy
                          i na koki moge sobie pozwolic smile
                          stad moje przekonanie i ich wybitnym uroku wink
                          • 18_lipcowa1 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 14:44

> ja mam ladne wlosy
                            > i na koki moge sobie pozwolic smile
                            > stad moje przekonanie i ich wybitnym uroku wink

ja tez mam ladne
                            i do koka, konskiego ogona i do rozpuszczenia
                            niemniej nie odwazylabym sie na kokna na wlasne wesele/cudze
                            wesele/impreze/ cokolwiek w wieku 28 lat
                            • moofka Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 14:52
                              widocznie nie potrafisz go porzadnie upiac
                              kok pasuje w kazdym wieku
                              • 18_lipcowa1 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 15:06
                                moofka napisała:

> widocznie nie potrafisz go porzadnie upiac
                                > kok pasuje w kazdym wieku

Mialas na mysli to co pokazalas w filmku z youtube? Umiem i jeszcze
                                pare innych upiec tez umiem. Na gladko i bardziej wypuszczone. Wyzej
                                i nizej. Niemniej zwyczajnie uwazam, ze sama- ze tak powiem rzezba
                                fryzury, tzn wlosy zebrane w cos z tylu glowy, upiete -postarza.
                                Kok nie pasuje kazdemu i na pewno nie w kazdym wieku.
                                Wiem, bo widzialam mlode dziewczyny w kokach- wygladaly nieciekawie.
                                • amilos Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 15:20
                                  tu się zgadzam, fryzjerka czesząc mnie do ślubu stanowczo odradzała mi koka, bo
                                  przy moim młodym wyglądzie (miałam 25 lat, wyglądałam na 16) postarzałoby mnie
                                  to okropnie. W efekcie miałam fryzurę zgodna z wyglądem - komunijny koszyczeksmile
                                  A ze welon był od samego czubka głowy, to mi w niczym nie przeszkadzało i nie
                                  było widać, a twarz pozostała młodasmile
                                  • moofka Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 17:21

jak julia tymoszenko?
                                    • amilos Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 18:35
                                      nie, jak 8 latka w dniu komuniismile
                                      fryzury.sekrety-urody.net/galeria/fryzury-komunijne/image/595/komunia.jpg
                                      www.fryzurki.pl/dziewczynki/zdjecia/img%20(188).jpg
                      • 18_lipcowa1 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 14:43
                        nie uwazam konskiego ogona za wylacznie sportowa fryzure
                • kawka74 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:43
                  Ano. Dlatego koncepcja koka jako fryzury z definicji eleganckiej nie pasuje mi,
                  tak jak zakładanie, że koński ogon elegancki być nie może.
                  • 18_lipcowa1 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:49
                    kawka74 napisała:

> Ano. Dlatego koncepcja koka jako fryzury z definicji eleganckiej
                    nie pasuje mi,
                    > tak jak zakładanie, że koński ogon elegancki być nie może.

Kok w wersji hiszpanskiej, delikatny, spiety nisko na karku, bez
                    ozdob jeszcze ujdzie, zwlaszcza jesli pasuje do urody

moze byc bardziej gladki, albo taki :

stylio.pl/zdjecia/9/9606_xl/SilentPortrait/Kok.jpg
                    natomiast wszelkie te upiecia na czubku glowy z pokreconych
                    wczesniej wlosow- masakra!!!!!!!
                    • kawka74 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:54
                      Oczywiście, że są różne koki - jest kilka ładnych wersji, ale jednak znakomita
                      większość to całkiem udane próby upodobnienia się do stracha na wróble.
                  • kawka74 Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 11:51
                    Zerknęłam sobie z ciekawości na jakąś stronkę z propozycjami fryzur. W dziale
                    'Wieczorowe' zastałam niemal wyłącznie koki, którymi spokojnie można straszyć
                    dzieci, a nawet co bardziej neurotycznych dorosłych. Odmianą była jedna jedyna
                    fryzura z czymś na kształt korony z warkocza, poza tym - kok kokiem pogania.
                    Terror i horror.
                    • azile.oli Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 12:12
                      Kok zdecydowanie postarza, to fakt. Ale pozostają całkiem fajne
                      półupięcia, gdzie dół jest wyprostowany, a góra i boki spięte, ale
                      wcale nie pokręcone, tylko też każde pasmo jest potraktowane
                      prostownicą i podpięte.
                      Wszystko zależy od włosów, kształtu twarzy, nie każdemu jeszt dobrze
                      z całkiem rozpuszczonymi włosami, koński ogon wymaga odpowiednich
                      włosów i typu urody , jeśli ma być fryzurą wieczorową.
                      Ostatnio miałam sporo wesel, też mam długie włosy i lepiej, jeśli
                      mam je upięte. Powierzam to profesjonaliście i na 6 wyjść 3 razy
                      włosy miałam upięte całkowicie, w tym dwa razy odjazdowo, w takim
                      trochę orientalnym stylu, a raz, niestety, był to kok, który
                      zdecydowanie nie był w moim guście, dlatego teraz nigdy się do tej
                      fryzjerki nie umawiam przed imprezą.
                      • kali_pso Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 12:25
                        > włosy miałam upięte całkowicie, w tym dwa razy odjazdowo, w takim
                        > trochę orientalnym stylu

Ciekawie brzmi..możesz coś więcej napisać albo rzucić linkiem?
                        • azile.oli Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 13:06
                          Nie rzucę linkiem, bo fryzura na poczekaniu przez fryzjerkę
                          wymyślona. Pasma nie były np całkowicie upięte, tylko uniesione do
                          góry , wyprostowane , a końcówki dośc fajnie sterczały, a nie były
                          przyszpilone. Ponieważ mam grzywkę ciętą ukośnie, to ta grzywka też
                          została wyprostowana.
                          Przeważnie mówię fryzjerce ogólnie , co chcę i ona sama kombinuje, a
                          ma dziewczyna talent. Jeden jedyny raz czesała mnie jej koleżanka i
                          wybrałam sobie koka z katalogu. Wyszedł jej identyczny, ale na mojej
                          głowie to była porażka. Nie postarzył mnie może, ale i nie
                          odmłodził, a poza tym wogóle do mnie nie pasował.
                          Przy wyborze fryzury radzę też kierować się barwą włosów. To, co
                          dobrze wygląda na ciemnych włosach, czasem całkiem nie pasuje do
                          jasnych.
                          w przypadku tyuch udanych fryzur miałam ciemniejsze, rudo-brązowo-
                          czarne pasemka. Teraz mam na głowie blond i ostatnio zaszalałam z
                          lokami , kręconymi lokówką, upiętymi tak, jakbym miała włosy
                          związane na czubku głowy w kucyk i loki do pasa. Mimo loków
                          wyglądałam młodziej, niż 20-latki z artstycznym rozpuszczonym
                          nieładem na głowie (oczywiście z pewnej odległości, ale fryzura
                          potrafi zdziałać cuda).
                          • andaba Re: Pomysł na fryzurę na wesele 19.07.09, 20:18
                            Myślę, że w takim razie stanie na klasycznym bananie proponowanym przeż moofkę. Umiem robic i kiedyś nosiłam, ale mi się znudziło, a i rzadko teraz widzę, żeby ktoś nosił. Poza moja mamą smile
                            Szkoda tylko że nie mam takiej szpili, nawet nie wiedziałam, że są takie, a szkoda, kupiłabym sobie, teraz po ptokach, z allegro może nie dojść, a w mieście już nie będę.

Fantazyjnie uplecione włosy mi się podobają i coś co nazywacie "komunijnym koszyczkiem", jest super i czesto tak czeszę córkę, ale córka mnie nie uczesze, bo za mała. Pomijając już subtelną różnicę między nami, wynosząca niemal ćwierć wieku smile Ona wygląda fajnie, ja wyglądałabym pewnie jak idiotka.

Jeszcze rozważam francuski warkocz, podpięty pod spód, bo to jest fryzura, którą potrafię sama zrobić. Na własnym weselu tez tak wystąpiłam, ale wtedy było to nieistotne, bo welon przykrywał. No i było to paręnaście lat temu...

Koński ogon tez jest dla mnie raczej codzinną fryzurą, może nie od razu sportową, na codzień się tak czeszę, ale jakoś do kiecki do podłogi to mi nie pasuje. No i nie mam jakiś cudownych włosów, ani one proste, ani kręcone. Musiałabym w tą, albo w tamtą je poprawić, a nie mam sprzętu i jak pisałam ochoty, wolę coś co zrobię kilkoma ruchami.

Dzięki za propozycje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka