Dodaj do ulubionych

Meridia a np. jazda samochodem

29.12.03, 10:38
Dziewczyny mam taką małą zagwozdkę - czy przyjmując Meridię nie miałyście
problemów w życiu codziennym - np. w pracy lub podczas jazdy samochodem- na
stronie z opisem leków czytałam o Meridi i był tam mn. znaczek zakazujący
prowadzenie pojazdów mechanicznych ... i tak się właśnie zastanawiam jak to
jest na prawdę, czy są jakieś efekty uboczne kłopotliwe w codziennym
funkcjonowaniu - podzielcie się proszę swoim doświadczeniem - to dla mnie
bardzo ważne
pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • plomyk Re: Meridia a np. jazda samochodem 02.01.04, 11:37
      Kasiu,
      ja wprawdzie nei bralam meridii, ale moje przyjaciolki tak i jestem pewna, ze
      NIE wolno prowadzic po meridii samochodu. Ona dziala na przesadke a to nei ejst
      bezpieczne. Mozesz miec klopot z ocena odleglosci.
      pozdrawiam,.
      Ania
      • laskosia Re: Meridia a np. jazda samochodem 02.01.04, 21:14
        dzięki Aniu za odpowiedź - tego się obawiałam sad
        muszę schudnąć ale i muszę pracować - niestety sama muszę się odwozić do pracy
        (mieszkam pod W-wą na komunikację miejską zbytnio nie mogę liczyć) - chyba na
        razie praca ważniejsza choć z drugiej strony psychicznie wykańczają mnie
        zbędne kilogramy a nie jest ich mało sad((

• malowanka Re: Meridia a np. jazda samochodem 02.01.04, 22:12
        nie zgadzam się z przedmówczynią, biorę Meridię od dwóch tygodni, prowadzę
        codziennie samochód i nie zauważyłam zmian w postrzeganiu odległości ani tym
        podobnych rzeczy. W ulotce Meridi jest napisane, że"pomimo braku
        pogorszenia ....czynności poznawczych i psychoruchowych u młodych ochotników,
        każdy lek działający na ośrodkowy układ nerwowy MOŻE pogorszyć zdolność oceny
        sytuacji, myślenia i asprawność ruchową" Jak widać może ale nie musi i podobne
        ostrzeżenia są na wielu "słabszych" lekarstwach. Nie jest napisane ,że NIE
        WOLNO. Na tabletkach antyalergicznych też tak jest napisane a brałam
        wilokrotnie bardzo długi i nic się nie działo. Ostrzeżenie po to by ew. nie
        rościć pretensji czy odszkodowania do producenta.
        • laskosia Re: Meridia a np. jazda samochodem 05.01.04, 09:19
          wczoraj rozmawiałam też z moją kuzynką która stosowała Meridię i nie maiła
          problemów w pracy - jest kosmetyczką i zajmuje się wykonywaniem makijażu
          permanentnego - żadnej klientce nie zrobiła krzywdy- więc może nie będzie
          tragedii ale jak wiadomo każdy organizm reaguje inaczej ... dziękuję za wasze
          wypowiedzi i chyba jednak dziś wykupię receptę... (jak by co to już trudno,
          będę dojeżdżać autobusem - długo bo długo ale co tam - byle bym tylko schudła!!)
          Kasia
    • dziuba2 Re: Meridia a np. jazda samochodem 15.02.05, 14:26
      Ja stosuję Meridię 15 od tygodnia. W tym czasie przejechałam ponad 2000 km i
      jestem cała i zdrowa. Nie widzę wpływu M. na postrzeganie. Ale jak wiadomo
      każdy reaguje inaczej. Ale nie zaszkodzi bardziej uważać
      • inia25 Re: Meridia a np. jazda samochodem 17.02.05, 09:57
        brałam meridie15 - nie siadałam z kółkiem, bo miałam problemy z oszacowaniem
        odległości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka