babeth 18.10.09, 09:20 Dziewczyny mam okazję poprosić o zakup lego bezpośrednio w USA. Czy warto? Jeśli tak proszę Was o namiar na jakiś przykładowy sklep on line sprawdzony przez Was. Chyba że o nazwę jakiś sklepów sieciowych stacjonarnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meitaimama Re: Lego w USA 18.10.09, 09:43 www.amazon.com/gp/search/ref=sr_nr_i_0?rh=i%3Atoys-and-games%2Ck%3Alego&keywords=lego&ie=UTF8&qid=1255851720 ja już pare razy z tej strony co wyzej link puściłam, znajomy w Stanach przesyłał dalej do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
antarka Meitaimama mam pytanie?? 18.10.09, 10:33 Hej ; A jak znajomy kupi,to ile wysyłka mniej więcej cię wyniesie?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meitaimama Re: Meitaimama mam pytanie?? 18.10.09, 11:00 wszystko zależy od wagi i wielkości opakowania, teraz nic nie ściągam ze USA bo zwyczajnie się nie opłaca...ale jak kurs był 1,9 $ to za 1/3 ceny było wszystko...już z przesyłka...wysyłał zawsze Polamerem. Tam na stronie jest chyba cennik. wiem że za wysyłkę kamery która ważyła 1kg zapłacilismy $3 a no i jeszcze czy wysyłka lotnicza czy morska...wszystko ma znaczenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: Lego w USA 18.10.09, 10:47 Po tym kursie co jest to tak slabo sie oplaca bo m/w wychodzi na to samo. Chyba, ze sa jakies konkretne promocje w danym sklepie. Najwieksze sklepy dzieciece to Toysruss - sa w kazdym Stanie, bez promocji ceny takie sobie ale maja zawsze jakies promocje i wtedy ceny sa naprawde fajne. My najczesciej kupujemy w sieci Walmarkt - to siec cos jak Real. Maja dosc rozbudowane dzialy zabawkowe i cenowo sa najtansi. Aha, jeszcze kazdy Stan ma jakis tam tax - on nie jest jak u nas juz wliczany w cene tylko doliczaja go przy kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
babeth Re: Lego w USA 18.10.09, 15:46 Zakupy będą robione w Seattle. Czyli mogę sobie sprawdzić gazetkę on line promocji np Wallmart lub innym sklepie na dany okres w tamtym rejonie. Czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
babeth Re: Lego w USA 05.11.09, 06:42 podnoszę wątek i proszę znawców tematu o konkretne linki. Odpowiedz Link Zgłoś
babeth Re: Lego w USA 06.11.09, 07:36 Dziewczyny powiedzcie czy warto. Mam taki link do zestawu Lego 5560 www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=11063057&findingMethod=rr Cena w sklepie USA 25 usd (ok. 72 PLN bez dostawy), na allegro taki zestaw kosztuje ok. 120 PLN. Niezależnie czy lego będzie wiózł samolotem mój mąż czy nada to pocztą kurierską z USA- trzeba ponieść koszty transportu. Kto z Was wie jakie to koszty. Planuję ewentualny zakup 2 tego typu pudeł lego. Odpowiedz Link Zgłoś