anieees 11.12.09, 19:51 Dla dziewczynki ~5-6 lat Jakie najbardziej lubią Wasze Dzieci? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: bajki do słuchania 11.12.09, 20:16 Wszystkie bajki z kolekcji "Dziecka" oraz baśnie Andersena z Media Rodzina shop.mediarodzina.com.pl/catalogue/book/id/291/andersen-basnie-nowy-przeklad-audiobook-cz-2-na-plytach-cd Od Mikołaja dostała takie książki wraz z płytami - słucha je całymi dniami Dzikie łabędzie shop.mediarodzina.com.pl/catalogue/book/id/454 Królowa Śniegu shop.mediarodzina.com.pl/catalogue/book/id/515 W planach mamy zakup kolejnych audiobooków shop.mediarodzina.com.pl/catalogue/book/id/461/spiewajaca-lipka-audio-audiobook-cd shop.mediarodzina.com.pl/catalogue/book/id/450 A tu jest tego tyle, że już nie wiem co wybrać, wszystko fajne. www.audiobook.pl/c/pl/52/-5/1/0/long/dla_dzieciakow.html Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: bajki do słuchania 11.12.09, 22:23 Ja zamówiłam takie: shop.mediarodzina.com.pl/catalogue/book/id/244 Mam nadzieję, że fajne będą. Przy okazji długo się czeka na przesyłkę? Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: bajki do słuchania 11.12.09, 20:53 u nas uwielbiany 'piotruś pan' z bajki-grajki.pl sama pamiętam jak słuchaliśmy tego do snu ze szpulowego jeszcze wtedy mamy jeszcze kilka z tej serii poza tym 'miś i margolcia' odziedziczony po znajomych córce bo to stare Odpowiedz Link Zgłoś
monix123 Re: bajki do słuchania 11.12.09, 21:12 U na w kółko bajki-grajki, mamy potężną płytotekę /zbierałam odkąd Młoda się urodziła/ a także bajki z wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jorin Re: bajki do słuchania 11.12.09, 21:18 O ile pia_ miala ta serie na mysli serwisy.gazeta.pl/kolekcje/1,80528,4100119.html dolaczam sie do jej glosu na tak Byc moze minusem jest nie zawsze "dokladnie" opowiedziana historia, ale efekty dzwiekowe z filmu - wlacznie z kawalkami dialogow - zyskuja moje uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
monix123 Re: bajki do słuchania 11.12.09, 21:33 Pia chyba miała na myśli kolekcję bajek gazety wyborczej - Czerwonego kapturka, calineczke itd.Sporo ich tam jest-z kotem na grzbiecie. U nas właśnie one baaardzo lubiane. Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Re: bajki do słuchania 11.12.09, 21:29 Bajki, które i ja uwielbiałam w dzieciństwie, czyli BAJKI GRAJKI! Najbardziej podobają im się: Calineczka Kubuś Puchatek Chatka Puchatka Kot w butach Tadek Niejadek Tomcio Paluch i jeszcze cała masa innych, ale ostatnio akurat te królują Odpowiedz Link Zgłoś
mart-ucha Re: bajki do słuchania 11.12.09, 21:36 My mamy taką kolekcję serwisy.gazeta.pl/kolekcje/1,80528,4100119.html Polecam wszystkim gorąco. Kupiłam gdy córka miała 3 latka (teraz ma 6) i słuchamy ich do tej pory. Gdy przychodzą do niej koledzy i koleżanki to wspólnie słuchają i "czytają" razem z książką. Super sprawa do nauki czytania, ponieważ jest sygnał gdy trzeba przewrócić stronę. Uważam, że był to jeden z moich lepszych zakupów jeżeli chodzi o książki. Odpowiedz Link Zgłoś
daissy76 Re: bajki do słuchania 11.12.09, 21:50 U nas też królują bajki-grajki. Pamiętam je z dzieciństwa, ja miałam na winylowych płytach. Sama lubię ich słuchać . Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Nowe przygody Mikołajka 11.12.09, 22:04 Moja 5 latka miała komplet, 10 płyt, ale po ok. 3 miesiącach musiałam jej zabrac bo zaczęła mówic jak on, np. "no bo co, kurcze blade!!!" www.allegro.pl/item849861629_mikolajek_nowe_przygody_audiobook_stuhr_nowosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: bajki do słuchania 11.12.09, 22:27 U nas również Bajki Grajki, oprócz tego "Mikołajek", "Dzieci z Bullerbyn", "Koszmarny Karolek" i "Pan Kuleczka". Jak widac, szerokie spektrum BTW, czy słyszał ktoś Lokomotywę w interpretacji A. Barcisia? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: bajki do słuchania 11.12.09, 22:38 www.allegro.pl/item828280742_dzieci_z_bullerbyn_mistrzowie_slowa_kwiatkowska.html Moja siedmiolatka uwielbia (polecam, choć to nie bajka) Tylko cena kosmiczna, a jeszcze miesiąc temu kupowałam po 12 zł... Ewentualnie "W dolinie Muminków", czyta Krzysztof Kowalewski. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ do mmamy_pyzuni 12.12.09, 10:54 A gdzie kupowałaś Dzieci z Bullerbyn, poszukuję usilnie, ale wszędzie nakład wyczerpany Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: do mmamy_pyzuni 12.12.09, 11:48 chomikuj.pl/Fionka1/Audiobooki+dla+dzieci/Dzieci+z+Bullerbyn+czyta+Irena+Kwiatkowska nigdy nie korzystałam, ale moze stąd uda sie ściągnąć... trochę to tylko czasochłonne, bo rozdziałów mnóstwo Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Agora - audiobooki Bullerbyn 12.12.09, 11:00 Przepraszam, ale ktoś kto to wylicytował w takiej cenie jest chyba skończonym idiotą. Sorry za dosadność, wkurza mnie po prostu takie żerowanie na ludziach i wkurza naiwność! Chyba, że to było ustawione... Wystarczy wejść na stronę wydawcy i zakupić płyty z tej serii po normalnej cenie: kulturalnysklep.pl/Category.aspx?cid=77&page=2 Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Pytanie techniczne 12.12.09, 11:18 Czy Dzieci na Bullerbyn da się słuchać na odtwarzaczu CD, bo tam jest wzmianka o formacie mp3? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Pytanie techniczne 12.12.09, 11:42 Odtwarzacz musi mieć opcję odtwarzania formatów mp3. Ale myślę, że to już teraz standard... Ja w każdym razie sie zdziwiłam, bo po zakupie płyty już kombinowałam jak przerobić to na zwykłe CD, a tu sprawdziłam i okazało sie, że mp3 odtwarza i kilkuletnia wieża, i dziecięcy odtwarzacz CD z myszką miki, i przenośne DVD. Kupowałam na Allegro, nie wiem czy zalinkowana wcześniej strona ma na stanie te płyty bo jak zaczęłam z ciekawości sprawdzać, to nakład wyczerpany w księgarniach internetowych (tych które sprawdzałam, w Merlinie również) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Pytanie techniczne 12.12.09, 11:51 może to niezbyt w porządku, ale ja korzystam z chomika, są Dzieci... są Bajki- Grajki, format mp3, ale i u mnie nie ma żadnego problemu z odtwarzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Re: Pytanie techniczne 12.12.09, 12:52 Strona, którą podałam to księgarnia Agory, podstrona gazety pl, wydawcy tej kolekcji. Przed zalinkowaniem sprawdziłam dostępność Dzieci z B., nawet wrzuciłam do koszyka, żeby się dla was upewnić ;- ) Ale nie kupiłam, bo ja całą kolekcję już dawno mam. Tak, nie każdy odtwarzać CD odtwarza mp3, trzeba to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś