Dodaj do ulubionych

przesyłka do USA

04.01.10, 22:03
Czy ktoś może doradzić jak najkorzystniej można przesłać coś do USA- przesyłka
do 0,5 kg może być wysłana jako list lub jako paczka. Na poczcie wyliczono
koszt ok. 40 zł który wielokrotnie przewyższa wartość tego co w środku.
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc Re: przesyłka do USA 04.01.10, 23:30
      Hej

Moja mama wysyla mi przesylki poczta polska do 500g i do chwili obecnej placila
      18 zl oczywiscie bez poleconego sam list zwykly przesylka dochodzila w ciagu 3 dni.
      Taka wysylka jest ryzykowna bo moze zaginac lecz mi sie jeszcze nie zdarzylo a
      troche ich dostalam. Wrecz przeciwnie balabym sie wyslac do Polski
      nierejestrowanej przesylki bo w ta strone to gina przesylki ale nie do usa.

Tutaj mozesz wyliczyc koszt do 500 g max 25 zl za rejestrowana wiec nie wiem
      skad ci wyliczyli 40 zl

www.cennik.poczta.lublin.pl/
      • minkapinka Re: przesyłka do USA 04.01.10, 23:43
        agnes_nyc napisała:

> Hej
        >
        > Moja mama wysyla mi przesylki poczta polska do 500g i do chwili
        obecnej placila
        > 18 zl oczywiscie bez poleconego sam list zwykly przesylka
        dochodzila w ciagu 3
        Wrecz przeciwnie balabym sie wyslac do Polski
        > nierejestrowanej przesylki bo w ta strone to gina przesylki ale nie
        do usa.

czesto dostaję przesyłki wysłane z USa do Polski listem zwykłym.
        Miałam chyba wielkie szczęście, bo zadna nie zaginęła.
        • agnes_nyc Re: przesyłka do USA 05.01.10, 00:25
          Wysylalam leki dla kuzyna do Polski i niestety jakich pocztowiec musial tam
          zajrzec i bezszczelnie zakleil tasma ologowana poczta polska i puscil przesylke
          dalej moze mysla ze $ w srodku. Kuzyn pyta skad mialam taka tasme poczty
          polskiej a ja zdziwiona o czym on mowi. Jednak sie zdarzaja nieuczciwi smile
          • babeth Re: przesyłka do USA 05.01.10, 06:30
            "Moja mama wysyla mi przesylki poczta polska do 500g i do chwili obecnej placila
            18 zl oczywiscie bez poleconego sam list zwykly przesylka dochodzila w ciagu 3
            dni. "- w 3 dni do USA? czyli Twoja mama wysyła zwykły, lotniczy czy tak?
            • agnes_nyc Re: przesyłka do USA 05.01.10, 12:40
              List zwykly bez poleconego
              • agnes_nyc Re: przesyłka do USA 05.01.10, 12:40
                lotniczy oczywiscie
                • paliwodaj Re: przesyłka do USA 05.01.10, 16:22
                  ale gdzie tu nieuczciwosci szukac w otwarciu koperty z lekami?
                  Uwazam ze skoro zakleili tasma z nadrukiem to jak najbardziej w
                  pozadku ze nie otwierali koperty anonimowo. Przeciez nie ukradli.
                  Ich obowiazkiem jest sprawdzic czy tam nie ma mieszanki wybuchowej,
                  kokainy czy czegos w tym stylu. Kto dzis wysyla dolary w kopercie do
                  Polski?
                  • agnes_nyc Re: przesyłka do USA 05.01.10, 17:02
                    Zeby sprawdzic zawartosc to sa maszyny do przeswietlenia i od tego jest irzad
                    celny a nie poczta polska. Jesli uwazasz ze sa tacy uczciwi i nie byli anonimowi
                    to powinna osoba ktora otwierala koperte sie podpisac ze to ona robila to byloby
                    uczciwe.Obys sie nie zdziwila co ludzie wysylaja w kopertach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka