babeth 04.01.10, 22:03 Czy ktoś może doradzić jak najkorzystniej można przesłać coś do USA- przesyłka do 0,5 kg może być wysłana jako list lub jako paczka. Na poczcie wyliczono koszt ok. 40 zł który wielokrotnie przewyższa wartość tego co w środku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnes_nyc Re: przesyłka do USA 04.01.10, 23:30 Hej Moja mama wysyla mi przesylki poczta polska do 500g i do chwili obecnej placila 18 zl oczywiscie bez poleconego sam list zwykly przesylka dochodzila w ciagu 3 dni. Taka wysylka jest ryzykowna bo moze zaginac lecz mi sie jeszcze nie zdarzylo a troche ich dostalam. Wrecz przeciwnie balabym sie wyslac do Polski nierejestrowanej przesylki bo w ta strone to gina przesylki ale nie do usa. Tutaj mozesz wyliczyc koszt do 500 g max 25 zl za rejestrowana wiec nie wiem skad ci wyliczyli 40 zl www.cennik.poczta.lublin.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: przesyłka do USA 04.01.10, 23:43 agnes_nyc napisała: > Hej > > Moja mama wysyla mi przesylki poczta polska do 500g i do chwili obecnej placila > 18 zl oczywiscie bez poleconego sam list zwykly przesylka dochodzila w ciagu 3 Wrecz przeciwnie balabym sie wyslac do Polski > nierejestrowanej przesylki bo w ta strone to gina przesylki ale nie do usa. czesto dostaję przesyłki wysłane z USa do Polski listem zwykłym. Miałam chyba wielkie szczęście, bo zadna nie zaginęła. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_nyc Re: przesyłka do USA 05.01.10, 00:25 Wysylalam leki dla kuzyna do Polski i niestety jakich pocztowiec musial tam zajrzec i bezszczelnie zakleil tasma ologowana poczta polska i puscil przesylke dalej moze mysla ze $ w srodku. Kuzyn pyta skad mialam taka tasme poczty polskiej a ja zdziwiona o czym on mowi. Jednak sie zdarzaja nieuczciwi Odpowiedz Link Zgłoś
babeth Re: przesyłka do USA 05.01.10, 06:30 "Moja mama wysyla mi przesylki poczta polska do 500g i do chwili obecnej placila 18 zl oczywiscie bez poleconego sam list zwykly przesylka dochodzila w ciagu 3 dni. "- w 3 dni do USA? czyli Twoja mama wysyła zwykły, lotniczy czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: przesyłka do USA 05.01.10, 16:22 ale gdzie tu nieuczciwosci szukac w otwarciu koperty z lekami? Uwazam ze skoro zakleili tasma z nadrukiem to jak najbardziej w pozadku ze nie otwierali koperty anonimowo. Przeciez nie ukradli. Ich obowiazkiem jest sprawdzic czy tam nie ma mieszanki wybuchowej, kokainy czy czegos w tym stylu. Kto dzis wysyla dolary w kopercie do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_nyc Re: przesyłka do USA 05.01.10, 17:02 Zeby sprawdzic zawartosc to sa maszyny do przeswietlenia i od tego jest irzad celny a nie poczta polska. Jesli uwazasz ze sa tacy uczciwi i nie byli anonimowi to powinna osoba ktora otwierala koperte sie podpisac ze to ona robila to byloby uczciwe.Obys sie nie zdziwila co ludzie wysylaja w kopertach Odpowiedz Link Zgłoś