09.01.10, 23:06
Muszę zakupić niedługo i waham się nad modelem. Chciałabym, żeby był prawie od
urodzenia (rozkładanie na płasko), miał 5- pkt. pasy (bo te brzuszne wydają mi
się mało bezpieczne), możliwość złapania za coś przy przenoszeniu (rączka,
pasy), regulacja oparcia, nie musi mieć bajerów. No i żeby dziecko bardzo się
nie zapadało w niego, bo to chyba niezdrowe dla kręgosłupa. Znalazłam 3 modele:
1.
www.allegro.pl/item877871171_lezak_nosidelko_bujaczek_fotelik_tako.html
= Tako
2.
www.allegro.pl/item869783909_borowka_lezaczek_adbor_najlepszy_dla_dzidziusia.html
- Adbor
3.
www.allegro.pl/item880372234_lezaczek_polskiego_producenta_nestor_32_kolory.html
- Nestor
O Tako czytałam, że dzieci z niego zjeżdżają, nie wiem, czy to prawda, może te
nowsze modele są lepiej dopracowane...
Macie jakieś doświadczenia? Może jednak wystarczą te brzuszne pasy? Widzę też,
że dużą popularnością cieszy się Fisher Price
www.allegro.pl/item866696090_fisher_price_2w1_lezaczek_bujaczek_g5914_pozytywka.html
Może jednak warto go kupić? Już sama nie wiem, pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • lullanka07 Re: Leżaczek 10.01.10, 09:51
      ja mialam wlasnie ten model FP i ten ci polecam.
      uzywalam go od kiedy mala miala 3 mies do okolo 1,5 roku (moglabym rowniez dluzej ale z braku miejsca sprzedalam).
      jak corka byla strasza lezaczek sluzyl mi za krzeselko do karmienia.
    • dominika374 Re: Leżaczek 10.01.10, 10:58
      Jeśli możesz wydać więcej pieniędzy to kup FP. My mamy poprzedni model
      bujaczka-leżaczka FP od niemowlęcia do przedszkolaka i można w nim robić
      wszystko - spać, bawić się, jeść, tylko zabawki średnio się podobają mojej
      najmłodszej córze. Mam też taki leżaczek jak Taco - podobny - ale nie ten sam i
      córka nie mieści się w nim na szerokość, tzn. wpada do środka i trudno jej
      ruszać rączkami. FP ma płaskie dno - więc tego problemu nie ma - nawet większe
      dzieciaczki się zmieszczą.
      Poza tym moja ma 4 miesiące i już waży 8 kilo, więc w zasadzie wszystkie
      leżaczki do 9 kilo wystarczą tylko na pół roku. Pozdrawiam
    • dagusia_29 Re: Leżaczek 10.01.10, 19:07
      Ja również polecam FP miałam i byłam bardzo zadowolona, szybko i łatwo wyprać
      solidne wykonanie i faktycznie długo można używać- jednak do 18 kg więc jest na
      pewno solidniejszy niż te do 9. poza tym potem na pewno będzie łatwo sprzedać a
      to przynajmniej dla mnie ważne. FP cieszy nie bez powodu taką popularnością
      polecam.
    • justyszda Re: Leżaczek 11.01.10, 11:46
      Hmmm... A czy w FP nie przeszkadzał Wam brak pasów do przenoszenia, no i czy jak
      już dziecko siedzi samo, ten kąt nachylenia nie jest za mały? I czy nie
      wypadnie jeśli się przechyli?
      • lullanka07 Re: Leżaczek 11.01.10, 13:30
        na dole plozow jest blokada wiec dziecko nie przechyli sie za bardzo do przodu.
        lezaczek przenosilam pod pacha smile lub czasem,glupio sie przyznac,za ten palak z zabawkami
    • paula.anna Re: Leżaczek 31.05.10, 20:20
      justyszda napisała:

> Muszę zakupić niedługo i waham się nad modelem. Chciałabym, żeby był prawie od
      > urodzenia (rozkładanie na płasko), miał 5- pkt. pasy (bo te brzuszne
      wydają mi
      > się mało bezpieczne), możliwość złapania za coś przy przenoszeniu (rączka,
      > pasy), regulacja oparcia, nie musi mieć bajerów.

mam podobne wymagania. no może te pasy wystarczą mi bez szelek, u starszej
      wystarczyły spokojnie
      niestety, linki do allegro już nieaktywne, a ja nie rozgryzłam jeszcze grzebania
      w historii.

nie chciałabym FP, jakoś fakt, ze ciągle tylko ta firma się przewija mnie
      przekorną zniechęca wink. zresztą szkoda mi pieniędzy na zupełnie zbędne moim
      zdaniem bajery w stylu melodyjki, wibracje, karuzele, obrazki na tapicerce...
      leżaczek nie musi służyć do pełnoletności wink, do karmienia trochę starszego
      dziecka wolę krzesełko do karmienia, nie lubię się z jedzeniem na podłodze kłaść wink

przyznaję, nie oglądałam dotąd produktów fp dokładnie, ale gdzie one mają np. to
      rozkładanie na płasko?

leżaczki innych firm bardzo mile widziane.
      ale ok, jeśli uważacie, że TYLKO fp możecie polecić, to też proszę o konkretne linki
      • lupa_87 Re: Leżaczek 31.05.10, 22:07
        Ja przerobiłam 3 różne (włącznie z zsuwającym się Tako) i mogę z
        czystem sumieniem polecić tylko i wyłącznie FP. Ja mam model 3w1
        L0539 - jest przeboski - nawet teraz jak synek już ma 2,5 roku to u
        babci służy mu do zabawy, jedzenia czy oglądania bajek. Polecam ten
        model (lub podobny nowszy T4145), ponieważ rzaden inny nie ma tak
        wielu możliwości rokładania (są 4 poziomy, w tym ten najniższy
        idealny dla najmniejszych dzieci, jak tylko leżenie plackiem w
        łóżeczku im się znudzi). Nie chodzi tu bynajmniej o wibrację (dobre
        do usypiania) czy melodyjki przy pałąku - przede wszystkim jest
        leciusieńki, mały po złożeniu, dobry do prania, ma różne pozycje,
        dziecko nie ma szans zjechać z niego, no i jest baaaaaardzo
        wytrzymały.
        FP1
        FP2
    • monjanka Re: Leżaczek 31.05.10, 21:54
      Pani paula.anna jakaś niepotrzebna złośliwość bije z pani postu. Ludzie się
      wypowiadają z jakim fotelikiem mieli doświadczenie i jakie funkcje się
      sprawdzają i nie jest to powód do krytyki. Ja też miałam Leżaczak FP i żal nam
      się było z nim rozstać. Za firmę niestety się płaci ale jest warto, jest bardzo
      stabilny, wg mnie bezpieczny dzięki zabezpieczeniu na płozach i blokadzie z
      przodu dziecko nie wypadnie. Pasy trzymają ale nie zapominajmy że zostawiamy w
      nim małe dziecko którego nigdy nie należy spuszczać z oka.
      Do karmienia się przydaję gdy dziecko jeszcze nie siedzi a już je pierwsze
      posiłki proszę pani i nie można go wsadzić w fotelik. Zabawki i grająca karuzela
      zajmuje dziecko dzięki czemu mamy chwilę dla siebie. Wibracje często uspokajają
      , a nawet usypiają maluszka. A dla starszego dziecka pełni funkcję super
      fotelika. Pokrowiec łatwo się zdejmuje i pierze, co ma duże znaczenie.
      Także jestem kolejną zwolenniczką tego bujaka i uważam że można wydać więcej na
      coś co ma posłużyć na dłużej. My nasz wystawiliśmy na allegro i bez problemu
      sprzedaliśmy. A można zastanowić się nad używanym, one naprawdę dobrze się
      sprawują. Polecam!
      • loganmylove Re: Leżaczek 31.05.10, 23:12
        Ja tam żadnej złośliwości się nie dopatrzyłamsmile Uzywam Chicco-praktycznie od
        początku i jestem zadowolona. Rozkłada się na płasko, miał wkładkę redukcyjna
        dla noworodka, ma pasy, nie ma zbędnych bajerów i ogólnie świetnie się sprawdza.
        Jedyne o co mogę sie przyczepić to, że mój syn robi sie do niego za ciężki ale
        jak kupowałam to nie przyszło mi do głowy, że będę mieć w domu zawodnika sumo
        który 9 kilo osiągnął w piatym miesiącu życiasmile
        allegro.pl/item1059591825_chicco_lezaczek_soft_relax_gwar_kol_80_gratis.html
        • beata320 Re: Leżaczek 01.06.10, 08:05
          O leżaczkach tutaj jest dużo
          www.bangla.pl/zabawa/hustawki-bujaki-lezaczki-c145.htm
          i tutaj
          tu:
          • beata320 Re: Leżaczek 01.06.10, 08:08
            Sorry ale dlaczego nie wyswietlil mi sie link do ckupic pl ?
            Jeszcze raz wklejam
            • beata320 Re: Leżaczek 01.06.10, 08:10
              No nicsad nie uda mi sie
              w kazdym razie tam można poszukac opinii...
        • paula.anna Re: Leżaczek 01.06.10, 11:59
          o, ten chicco na pierwszy, bardzo szybki rzut oka mi pasuje.
          podobny w konstrukcji itp miała starsza, ale w przygnębiających brązach (prezent)

oglądam dalej.

dziękuję za dotychczasową pomoc
      • paula.anna Re: Leżaczek 01.06.10, 12:06
        monjanka napisała:
        Za firmę niestety się płaci ale jest warto, jest bardzo
        > stabilny, wg mnie bezpieczny dzięki zabezpieczeniu na płozach i blokadzie z
        > przodu dziecko nie wypadnie. Pasy trzymają ale nie zapominajmy że zostawiamy w
        > nim małe dziecko którego nigdy nie należy spuszczać z oka.
        > Do karmienia się przydaję gdy dziecko jeszcze nie siedzi a już je pierwsze
        > posiłki proszę pani i nie można go wsadzić w fotelik. Zabawki i grająca karuzel
        > a
        > zajmuje dziecko dzięki czemu mamy chwilę dla siebie. Wibracje często uspokajają
        > , a nawet usypiają maluszka. A dla starszego dziecka pełni funkcję super
        > fotelika.

mam swoje zdanie na ten temat, które wyraziłam już wyżej. jedno dziecko już w
        miarę odchowane i wiem, że nie potrzebuję bajerów, nie chcę za nie płacić,
        podobnie nie chcę płacić za "modną metkę".
        ale jeśli ktoś lubi- ok, jego sprawa

nie potrzebuję także instrukcji jak dbać o małe dziecko, jak zapewnić mu
        bezpieczeństwo (tylko w leżaczku fp oczywiscie wink), do czego mozna wykorzystać
        bajery w leżaczkach. to akurat mogę wyczytać wszędzie
        ale zakłam, ze komentarz został napisany w dobrej wierze i dziękuję.
        • sylki Re: Leżaczek 01.06.10, 14:11
          Przy najstarszym i średnim dziecku miałam najzwyklejsze bez bajerów, ale tez bez
          regulowanego oparcia i jako s sie mi dzieci wychowały big_grin.
          Teraz kupiłam FP 3w1 nie ze względu na pierdoły tupu pałąk czy o zgrozo wibracja
          w tyłek czego żadne z moich dzieci nie lubiło. Kupiłam ze względu na starszą
          córkę, która uwielbia podkradać zabawki najmłodszej. Leżaczek jest do 18 kg wiec
          spokojnie mogę jej pozwolić na siadanie w nim smile i wiem że posłuży jeszcze długo
          smile
    • edytta_mroziak Re: Leżaczek 01.06.10, 15:43
      My mamy BabyBjorna:
      www.scandinavianbaby.pl/product-pol-55-BabyBjorn-lezaczek-BALANCE-brazowy-bezowy.html
      . Maluch jest zachwycony. Potrafi godzinami bujać sie i sprawia mu to
      niesamowitą przyjemność smile Wykonanie leżaczka rewelacyjne, łatwy do schowania i
      transportu. Niedługo sezon działkowy się zacznie wiec bedzie jak znalazł smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka