puellae_2007 02.03.10, 13:55 szukam ubranek dla synka-rozmiary 86/92 i widze, że niewiele rzeczy z tej firmy sprzedaje się na all. Ktoś wie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kr.kr Re: Zara na allegro 02.03.10, 14:20 ja mam teorie, ktora niestety z kazda zakupiona rzecza-no prawie kazda- sie potwierdza "zara=szmata" moze mam takiego pecha i wybieram sama buble, ale kilka pran wystarcza, zeby wiekszosc rzeczy nie nadawala sie do dalszego uzywania...a tym bardziej do wystawiania ich gdziekolwiek! wyjatkiem sa sukienki, wyjsciowe buciki, ktore uzywane byly sporadycznie. niestety ciagle tam wracam, a potem sie wkurzam Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Zara na allegro 02.03.10, 14:46 Hm...no to nieciekawie to wygląda Mam nadzieję, że to nie we "wszystkich przypadkach" się sprawdza.. Odpowiedz Link Zgłoś
robin81 Re: Zara na allegro 02.03.10, 15:27 kr.kr ma racje. jestem dumna z siebie bo po raz pierwszy na wyprzedazach nic corci w zarze nie kupilam.desing maja ok ale jakos tragiczna.jedynie dzinsy sa ok. dla siebie tez juz nic w zarze nie kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
kr.kr Re: Zara na allegro 02.03.10, 15:45 ja niestety nie mam sie czym pochwalic malo tego - jest gorzej niz w poprzednich latach, bo nie dosc, ze kupilam corce, to jeszcze i synkowi! na "dorosle ciuchy" nawet nie patrzylam - jedyny sukces... Odpowiedz Link Zgłoś
kada111 Re: Zara na allegro 02.03.10, 15:47 Nie zgadzam się z tym poglądem. W zarze kupuje sukienki,kurtki, spodnie dzinsowe dla córek i jestem zadowolona. Może rzeczywiście t-shirty, szczególnie te z cienkiej bawełny,są gorsze. Ale która firma nie ma wpadek jakościowych? Nawet w gap, czy w uwielbianym next trafiają się buble. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Zara na allegro 02.03.10, 15:43 Moja córka ma duzo rzeczy z Zary i zgadzam się, ze z jakością różnie bywa. Wszystkie sukienki, które córka miała były ok, bluzki w większości szmatławe, czasami nieproporcjonalnie do ceny - te najtańsze typu basic są porządniejsze od tych odbajerowanych , ze spodni zazwyczaj jestem zadowolona. Pomimo zastrzeżeń do jakości i tak tam kupuję, bo mają oryginalne wzornictwo i duży wybór kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: Zara na allegro 02.03.10, 15:46 A czego szukasz? Ja mam Zarę i bardzo chwalę. Głównie mam spodnie- sztruksy, kurtki, swetry, buty, masę czapek i szali, jakąś wyjściową koszulę. Koszulek raczej nie kupuję, nie podobają mi się, te które mam jakościowo nie odbiegają od H&M. Ze wszystkich rzeczy jestem bardzo zadowolona, nic specjalnego po praniu im się nie robi, swetry i spodnie są super. Jedynie bawełniane wykończenie w kurtkach przy szyi się trochę mechaci ale generalnie bardzo dorze wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Zara na allegro 02.03.10, 15:53 Ja z Zary mam dla młodego wyjściowe rzeczy np koszulę, jakieś spodnie. No i kurtkę. Jest to jego jedyna zimowa kurtka chodzi w niej non stop i absolutnie nic się z nią nie dzieje. Jak dla mnie rewelacja. Kurtka kosztowała niecałe 90 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Zara na allegro 02.03.10, 15:55 Spodnie Jeans...nie mają sobie równych, uwielbiam, świetne kroje i jakość, kupujemy też bluzy chłopakom, na tę zimę mieli kurtki- też super. A bezrękawniki z futrzanym wykończeniem kaptura, które kupiliśmy jesienią...boskie!! Przyznam bez bicia, że spodnie kupujemy na wyprzedażach, a potem jak chłopaki wyrosną to sprzedają prawie po cenie zakupu. Ale bluzki bawełniane, rzeczywiście się skiepściły Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Re: Zara na allegro 02.03.10, 15:56 Ja uwielbiam sukieneczki i płaszczyki tweedowe Zary dla małych dziewczynek, prześliczne, świetne fasony, a przy tych bdb gatunkowo, z tym, że drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: Zara na allegro 02.03.10, 16:07 nie podobaja mi sie ciuchy z zary, ani dla mnie ani dla dziecka,raz kupilam , ale zmechacila sie rzecz od razu,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Zara na allegro 02.03.10, 19:32 Widzę, że ile osób tyle opinii Na allegro jednak ciuszków tej firmy mało, więc pozostaje sklep Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_23 Re: Zara na allegro 02.03.10, 19:41 Zara = szmaty? Ja w każdym razie synka praktycznie od 6 lat ubieram tylko w Zarze...i ubranka są rewelacyjne. Mało rzeczy na allegro...pewnie dlatego, ze jest mniej dostepna i popularna od takiego H&M'u na przykład. Mi jest kilku ubranek szkoda wystawić - bo takie super były Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Zara na allegro 02.03.10, 19:51 Sukienki, spódniczki są dobrej jakości. Podobnie chyba płaszczyki z wełną (miałam tylko jeden, więc trudno uogólniać). Spodni nie dane mi bylo wypróbować, bo sa strasznie szerokie w pasie, za to nogawki mają najwęższe mozliwe rureczki Zdecydowanie najsłabsze maja bluzeczki i chyba z roku na rok - coraz gorszej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Zara na allegro 02.03.10, 20:45 Moja córka tez ma ciuchy głównie z Zary i nie narzekam. Oczywiście zdarzają się buble, ale to jak wszędzie. Bluzeczki rzeczywiście trochę się zepsuły, kiedyś były lepszej jakości, szczególnie te tańsze (po 19, 25 29). Spodnie mają świtne, ale rzeczywiście jeśli chodzi o szerokość w pasie to przesadzają, chociaż moja córka do chudzielców nie należy, większość jest za szeroka. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulkaaa2 Re: Zara na allegro 03.03.10, 08:16 Ja dla Malego miałam sporo ciuchow z Zary....nie miałam zastrzeżeń. Spodenki z zeszłego roku to rewelacja-fajnie mi się teraz sprzedały na Allu, a podobały mi się tak bardzo że na wyprzedaży kupiłam mu identyczne na ten rok Teraz wystawiłam koszulki na 92-nowe, bo troszkę za bardzo poszalałam w zeszłym roku i coś muszę sprzedać bo za dużo ma tych ciuchów....Identyczne miał w zeszłym roku i z tymi nic się po praniu nie działo i też ładnie się sprzedaly więc zależy chyba....Jeansy też dobrze się sprawują.... Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Zara na allegro 03.03.10, 08:24 To ja bym chciała je zobaczyc A pytanie-miała ktoraś z Was trampki od nich?zadowolone byłyscie? Odpowiedz Link Zgłoś
emtii Re: Zara na allegro 03.03.10, 23:49 W PL ubieram moją 6-latkę głównie w Zarze.Mają oryginalne ciuszki,zawsze trendy,nie przesłodzone.Buty,płaszczyki,jeansy,tuniczki-rewelacja!!!! Może te najtańsze bluzki nie są najlepszej jakości,ale podobnie jest np.w Next-cie,ktory na allegro nie wiedzieć czemu osiąga baaaardzo wysokie ceny.Nawet stare i używane modele...Dla mnie ZARA jak njbardziej OK. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkka Re: Zara na allegro 04.03.10, 06:36 Ja tez jestem zadowolona z zary. Kupuje tam dla córki ubrania od 8 lat i niałam tylko kilka wpadek z jakościa. Właściwie mniej niz np. z benettonem. Tu mam wyjatkowego pecha i właściwie kazdy tańszy T- shirt wystarcza nam na 3 miesiace - mimo, ze piorę w tem. 30 stopni i suszę odpowiednio bardzo sie kurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek.w.77 Re: Zara na allegro 04.03.10, 08:01 Nie kupuję w Zarze, z prostej przyczyny - nie ma później gdzie tego "zutylizować", obecnie wystawiam rzeczy na allegro po synku, mam jedne spodnie z Zary, reszta Next. Spodnie z Zary mimo tego,że kosztowały 80 zł, nie mają kompletnie wzięcia, zero zainteresowania, dlatego wolę Next, zapłacę za spodnie tego typu o parę złotych mniej a zazwyczaj biorę więcej niż zapłaciłam za nowe. W zeszłym roku coś kupiłam w Zarze na wyprzedażach, kupowałam w 2 rozmiarach, gdzieś zaginął mi paragon i nie mogłam zwórcić, wystawiłam na allegro nowe rzeczy po cenie niższej niż były na wyprzedaży a i tak tego nikt nie kupił, a część poszła za mniejszą kwotę niż zapłaciłam. Porażka ! Dlatego omijam ten sklep szerokim łukiem. A do tego wzornictwo nie ciekawe, ciężko tam znaleść normalne, wygodne dla chłopca 2-3-4 letniego spodnie, 99% procent to (przepraszam za wyrażenie) "pedalsko" zwężane rurki, które ani wygodne ani ładne nie są Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Zara na allegro 04.03.10, 13:35 Domyślam się, że nie kupują, ponieważ uważam, że jakość ubrań z zary - i tych dla dzieci i dla dorosłych jest średnia. O ile wygladaja dobrze jako nowe, to już po pierwszym-drugim praniu widac, że chwile świetności mają za sobą. kupuję w zarze ubrania dla synka, ponieważ mają fajne wzornictwo, dobrze wyglądaja w nich szczupłe dzieci i jest to jedna z nielicznych alternatyw dla obrzydliwego stylu "dresiarsko- militarnego" oferowanego przez innych producentów dla chłopaków w wieku powyżej 3-4 lat. Nie sa to jednak ubrania rewelacyjne gatunkowo, choć oczywiście też i nie najgorsze, więc nie ma co tak narzekać. Swoją drogą jakość nexta jest dokładnie taka sama jak nie gorsza. populraność nexta wynika jedynie z małej dostepneści nowych ubrań tej marki w Polsce i trochę z mitologizowania jej walorów na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
bella16 Przepraszam bardzo... 05.03.10, 10:06 ale akurat spodnie z Zary są rewelacyjne, mój syn jest wysokim chudzielcem i dobrze na nim leżą jedynie te "rurki". Poza tym lubię zarowe wzornictwo dla chłopców, kolorystycznie bajka, ktoś zauważył, że chłopcy moga nosić i czerwony i żółty a nie tylko szarobury. Bardzo lubię Zarę. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodziana Re: Zara na allegro 04.03.10, 12:07 zapraszam do siebie na priva. Akurat mam po synku w tym rozmiarze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Zara na allegro 04.03.10, 22:59 No ja jak dotąd problemu ze zbytem ubranek z ZARA po córci nie miałam. Ale na razie na buble się nie nacięłam. Kurtki i płaszczyki wełniane OK, sukienki też, ale czasem wiszą nitki, za to bluzeczki i rajstopki to już inna historia. Ostatnio z szarej bluzki z czarnym pieskiem z serii francuskiej, zszedł mi w praniu częściowo niebieski brokat, no a z nim połowa uroku bluzeczki Odpowiedz Link Zgłoś
emtii Re: Zara na allegro 05.03.10, 13:38 Ja też bez problemu odsprzedaję ubrania po mojej córce z ZARY...,może to kwestia tego,że dla dziewczynek można tam dostać prawdziwe perełki. A co do schodzącego z bluzki brokatu to polecam reklamować,na pewno oddadzą pieniądze.Zdarzyło mi się raz coś takiego i zaproponowano wymianę bluzki lub zwrot pieniędzy.Od razu,na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Zara na allegro 05.03.10, 14:19 Ale tych bluzek już nie ma, a bardzo ją lubimy, więc nie oddam jej za nic! Odpowiedz Link Zgłoś
emtii Re: Zara na allegro 05.03.10, 14:24 Aaaa to inna sprawa,jeżeli jakaś wcześniejsza kolekcja to może być ciężko z wymianą. Bo generalnie,przy aktualnej kolekcji,nawet jak nie ma jej już w "Waszej" Zarze to zawsze jest szansa,że ściągną ją gdzieś z Polski z innej Zary.Tylko trzeba czekać do 2 tygodni.... Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Zara na allegro 05.03.10, 15:15 I właśnie za to też uwielbiamy Zarę Odpowiedz Link Zgłoś