lonia1980 12.03.10, 13:27 Witam Rozglądam sie za kupnem kojca dla dziecka. Czy uważacie , że jest to dobry pomysł? Jaki polecacie? Mnie chodzi o to by był on funkcjonalny,i zajmował malo miejsca Noi żeby nie kosztował za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajnykotek Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 14:39 Kojec dla dziecka powyżej roku? Bo jeśli dla młodszego to zapytaj na forum niemowlę. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 15:06 jesli to dziecko, ktore ma mniej niz rok, to uwazam to za zly pomysl dziecko ma miec sporo ruchu, ma wedrowac po calym mieszkaniu, poznawac kazdy kat, rozwijac sie ruchowo, a nie siedziec w kojcu, to troche jak w zamknietej klatce - takie moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
maks_olo galassia 12.03.10, 15:44 my mamy taki - www.chatkapuchatka.net/product_info.php?products_id=49&osCsid=kqlfywrwryvjq tylko, że myśmy płacili mniej, ale nie pamiętam za ile i gdzie kupowaliśmy, bo to było dwa lata temu nigdy nie żałowaliśmy zakupu starszy synek uwielbiał go aaaa i nasz ma jeszcze 2 kółka teraz synek śpi w nim Odpowiedz Link Zgłoś
lonia1980 Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 15:47 Kojec kupuję jako prezent dla maluszka. Dziecko ma w tej chwili 9-mcy Piszcie jakie kojce polecacie , chodzi mi również o bezpieczeństwo i rodzaj materiału z jakiego są wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
lonia1980 Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 15:53 A co sadzicie o kojcu firmy berber ? Mnie wydaje sie ok , ale chciałabym prosić o wasze wypowiedzi Może ktoś z was miał ten kojec? www.berber.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=100%3Ahektor-0-18kg&catid=40% 3Akojce&Itemid=283&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 19:59 Kojec to bardzo dobra sprawa - moim zdaniem nieodzowna. Synkowi kupiła kojec jak miał jakoś 6 miesięcy a używałam go jako kojca jakoś do około 20 miesięcy. Ktoś tu wspominał, że dla dziecka powyżej roku nie ma sensu - ma sens jak najbardziej. Kojec nie służy temu, żeby dziecko ciągle w nim siedziało. Jest po to, żeby jak musisz np. iśc do łazienki, nastawić pranie, przygotować posiłek dziecku itp. - móc to zrobić w spokoju i bez strachu. Nie wszystkie dzieci będą spokojnie siedziały w tym czasie i czekały aż skończysz. Mojego synka nie mogłam na chwilę spuścić z oka bo latał wszędzie, wspinał się, ściągał na siebie różne rzeczy. KOjec może być zbędny dlakogoś kto ma tylko jeden pokój w mieszkaniu lub jego dziecko ciagle siedzi i nie biega. Teraz synek ma 2,4 lat i po założeniu na górę koca traktuje kojec jako namiot Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 20:00 Ja mam kojec Baby Design Play - jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
cibora Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 16:28 Witam! Kojec to dobry pomysł dla dziecka, które jeszcze nie chodzi. Ja go używałam na momenty, kiedy musiałam wyjść do toalety. Dłużej jak 10-15 minut nie wytrzymywał My mieliśmy duży, kwadratowy, bo uważałam, że dziecko powinno mieć dużo miejsca w środku. Po złożeniu zajmuje mało miejsca ) W środku miał materacyk obszyty pokrowcem, który można prać, z wszytymi zabawkami (w szczypcach kraba-szum morza, pod muszelką lusterko, rybka-piszczyk i nie pamiętam co jeszcze). Materacyk służy Stasiowi do tej pory do siadania na podłodze. Dodatkowo były chyba trzy zabawki. Kojec Brevi www.bobas.pl/page,produkt,prodid,1188,strona,Kojec_Brevi_SOFT__PLAY_Blue_Sea.html Pozdrawiam. Agnieszka -- Staś (03.05.2008) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 17:26 Jaki kojec pytasz?Zalezy od tego jak duzy jest pies. W zyciu nie trzymalabym dziecka w kojcu. Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 17:43 > Jaki kojec pytasz?Zalezy od tego jak duzy jest pies. > W zyciu nie trzymalabym dziecka w kojcu. az sie poplulam ale zgadzam sie, tez nie trzymalabym dziecka w kojcu! Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 18:41 Wszystkim Matkom-Polkom przypominam, ze pytanie bylo "jaki kojec polecacie" a nie, "czy kupilybyscie dziecku kojec" Ja, wyrodna matka, polecam firmy Geutner, ale nie wiem, czy sa w Polsce dostepne. babybutt-fr.erwinmueller.com/shop/article-FR-fr-BB/9000-9004-%2828797,44196,4092%29/-Parc-pliant-de-Geuther--4092.htm?wmn=2010213&chk=cookie Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Kojec-jaki polecacie? 13.03.10, 11:38 kasiak37 napisała: > W zyciu nie trzymalabym dziecka w kojcu. ale autorka chyba nie pyta o to czy trzymałabys dziecko w kojcu czy nie! prawda??? odpowiadajac na pytanie - ja mam taki www.allegro.pl/item942752457_berber_kojec_horn_105x105_cm_seria_to_be_wild.html tyle, ze starszy model bo kupowałam 3 lata temu. duzy, stabilny i trwały korzysta z niego juz drugie moje dziecko i ja polecam. aha - i polecam dokupienie do niego materaca. cos takiego: www.allegro.pl/item943823805_materac_materacyk_do_kojca_berber_horn_najtaniej.html Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: Kojec-jaki polecacie? 13.03.10, 20:31 Dla mnie kojec i łóżeczko turystyczne to właściwie to samo. A w łóżeczku turystycznym trzymałam właśnie dziecko, nie psa. Odpowiedz Link Zgłoś
bukmacherka34 Re: Kojec-jaki polecacie? 14.03.10, 23:33 kasiak37 napisała: > Jaki kojec pytasz?Zalezy od tego jak duzy jest pies. > W zyciu nie trzymalabym dziecka w kojcu. popieram! Jakoś mam 17 miesięczniaka, który wspina się na meble, skacze po łóżkach, wszystko by z półek wywalił ale...mam pólki zabezpieczone, barierki do sypialni, kuchni i pokoju córki, więc szaleje w swoim pokoju i jadalnym, do łaizenki chodzi ze mną lub nie, jak mu się widzi, kiedy gotuję daję mu garnki, łyżki, pokrywki i mam spokój, gotuje ze mną Tak więc co ma na celu trzymanie dzieka w kojcu???? Może kup łańcuch i przywiąż do kaloryfera...sorry, ale nie rozumiem jak mozna ograniczać dziecko gdzieś je zamykając. Odpowiedz Link Zgłoś
jezozwierzynka Re: Kojec-jaki polecacie? 12.03.10, 18:52 Uważam, że kojec to bardzo kiepski pomysł, mocno ogranicza rozwój dziecka, zawęża jego dziecięce horyzonty, uniemożliwia eksplorację. Domyślam, się, że nie chcesz tam trzymać dziecka przez cały dzień, ale na 5 minut wystarczy łóżeczko. Żadne z moich dzieci nie miało kojca, biegały wolno, jedynie szafki z chemikaliami pozabezpieczałam specjalnymi zamknięciami. Oprócz tego wiedziały, że z psiej miski się nie je itd. To czym mogłyby zrobić sobie krzywdę - pochowałam, a reszta - jak łyżki sitka, szafka z garnkami - sprawiały im wiele radości, albo szuflady ze skarpetami Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
maks_olo Re: Kojec-jaki polecacie? 13.03.10, 10:31 kojec na pewno nie ogranicza rozwoju dziecka! no chyba, że siedzi w nim cały dzień... kupiliśmy kojec jak mały miał 2 miesiące, bo jechaliśmy na wakacje i zabraliśmy go zamiast łóżeczka gdy wróciliśmy do domu - łóżeczko poszło do piwnicy, a młody nadal spał w kojcu. jak był starszy wsadzałam go tam, gdy szłam do łazienki, bo inaczej potrafił splądrować całe mieszkanie, zrobić sobie krzywdę itd... też miałam przeróżne blokady, ale kiedy muszę biec do łazienki, to nie jestem w stanie wszystkiego pochować, pozamykać itd... są różne sytuacje - szczególnie gdy ma się drugą dzidzię w brzuchu ciekawa jestem jak niemowlę wiedziało, że z psiej miski się nie je? mój ma 2 lata, a do dziś tego nie wie... w momencie kiedy pojawił się drugi synek i nie byłam w stanie ich ujarzmić - zamontowaliśmy bramkę do kuchni kojec jest świetny w momencie nauki wstawania... w łóżeczku - głowa obita; w kojcu nie ma problemu - zawsze miękki upadek domyślam się, że wiele matek, gdy myśli o kupnie kojca, to nie chce tam wsadzać dziecka na cały dzień... jednak wiele matek uważa, że do tego właśnie służy kojec - zapewnieniu sobie spokoju, a to nie na tym polega.... moi chłopcy są ogromnym zdobywcami, wyrzucają bieliznę z szuflad, operują tv itd itp, ale tu nie zrobią sobie krzywdy... na moje nie szczęście - starszy potrafi wejść na stół przy pomocy krzesła i w momencie kiedy jestem 10min w łazience, taka "zabawa" może się skończyć tragicznie... kojec jest w używaniu do dziś... starszy synek uwielbia w nim siedzieć i się bawić. Chce - to go wsadzam lub wchodzi sam, jak już nie chce - to go wyjmuję i z doświadczenia wiem, że kojec to bardzo udany zakup Odpowiedz Link Zgłoś
lonia1980 Re: Kojec-jaki polecacie? 13.03.10, 10:42 Ja uważam , że kojec to dobry pomysł.Szukam ofert w internecie i najbardziej podoba mi sie kojec firmy berber www.berber.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=100%3Ahektor-0-18kg&catid=40% 3Akojce&Itemid=283&lang=pl Czekam na wasze opinie co do tego konkretnego kojca , ja uważam , że jest ok, ale nie mam doświadczenia także proszę was o rady- kupować czy nie . Odpowiedz Link Zgłoś
maks_olo Re: Kojec-jaki polecacie? 13.03.10, 10:45 lonia1980 napisała: > Ja uważam , że kojec to dobry pomysł.Szukam ofert w internecie i > najbardziej podoba mi sie kojec firmy berber > www.berber.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=100%3Ahektor-0-18kg&catid=40% > 3Akojce&Itemid=283〈=pl > Czekam na wasze opinie co do tego konkretnego kojca , ja uważam , że > jest ok, ale nie mam doświadczenia także proszę was o rady- kupować > czy nie . pisałam już jaki mam - galassia i on jest inaczej zbudowany niż "Twój", ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że przez te "boczne, wystające" nogi zajmie trochę więcej miejsca, ale dzięki temu, że te nogi nie przylegają do siatki, dziecko nie uderzy się o nie... Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Kojec-jaki polecacie? 14.03.10, 23:46 pisałam już wcześniej, miałam identyczny, szczerze polecam, przetrwał trojkę dzieci, teraz schowany czeka na następnych w rodzinie, moj syn mając już ponad 3 lata, wchodził tam żeby bawić się z siostrą a ona potrafiła płakać że ją stamtąd zabieram, spędzali tam jakąś godzinkę dziennie, czasami trochę dłużej, ja wtedy mogłam spokojnie np. ugotować obiad nie patrząc ciągle czy mi corka pod nogami nie siedzi Odpowiedz Link Zgłoś