Dodaj do ulubionych

zabawki na podwórko

19.04.10, 11:12
Macie może jakieś sprawdzone zabawki na podwórko- nie chodzi mi oczywiście o
wiaderka i łopatki. Moje dzieci 2,5 lat i 1,5 jak nie ma innych dzieci troszkę
się nudzą może znacie jakieś zabawy i zabawki???
Obserwuj wątek
    • agusia_h Re: zabawki na podwórko 19.04.10, 11:32
      W Ikea są fajowe zestawy do piasku, takie nietypowe, np. do robienia lodów czy
      zestaw budowniczego:
      https://img710.imageshack.us/img710/1700/toysmain.jpg
      Coś innego niż typowe wiaderka i łopatki smile

Małe autka, najlepiej te taniochy z Wadera. Fajniutkie autka Viking Toys lepiej
      zostawić do domu smile

Taczki są fajowe, ale to trzeba mieć miejsce żeby to trzymać i siłę jak tur,
      żeby się z tym całym wyposażeniem i dwójką dzieci na plac zabaw dotarabanić smile

No i piłki, np. mini wersje piłek do nogi czy kosza Nike czy Puma, superowe.
      • mmala6 Re: zabawki na podwórko 19.04.10, 11:45
        mój syn miał (ma dalej i czasem jeszcze wynosi na dwór): taczka,
        koparka, wielka wywrota - wszystko Wadera, mogą być też te mniejsze
        autka waderowe, betoniarka (akurat Bruder ale są też inne przecież).
        Poz tym duża łopata do kopania, małe i duże wiaderka, jakieś foremki
        czy pojemniki plastikowe, łopatki, grabki....No więc wynosiliśmy to
        wszystko a syn w piaskownicy siedział 3minwink
      • dolores12 do agusia_h 19.04.10, 13:59
        Na stronie ikea.pl nie widziałam tych zabawek. Czy kupowałaś je w
        Polsce?
    • blaszany_dzwoneczek Re: zabawki na podwórko 19.04.10, 12:02
      U ostatnio foremki i wiaderka poszły w odstawkę. Wyposażenie do piaskownicy mamy
      aktualnie nastepujące: maleńka łopatka, łyżka, kubek plastikowy, wysoki pojemnik
      po lodach, pojemniczki po danonkach, serkach, malutki talerzyk, pojemniczek po
      witaminach itp... Hitem w piaskownicy też są (ale my nie mamy wink) takie
      łyżeczki-miareczki od mleka modyfikowanego. Co jakiś czas zmieniam coś w
      zestawie, jak się jakieś fajne opakowanie po czymś trafi i wtedy jest nowa
      radocha...
      Nieustającym hitem od roku jest też spaceróweczka dla lalek i misiów, moja córa
      zdobywa z nią wszelkie górki i inne nierówności terenu tudzież ładuje się z nią
      na domki ze zjeżdżalniami, po czym spektakularnie spuszcza wózek po zjeżdżalni.
      I właśnie kupiliśmy jej rowerek biegowy, jutro premiera, zobaczymy jak się sprawdzi.
    • koza_w_rajtuzach Re: zabawki na podwórko 19.04.10, 12:06
      Ale macie własne podwórko czy musicie je dzielić z innymi?
      Moje dzieci mają domek ogrodowy, zjeżdżalnię, namiot, basen plastikowy,
      wcześniej mieli trampolinę, ale zepsuła się, mają też rowerki, jeździki, taczkę.
      W tym roku kupiłam już im takiego pompowanego osiołka na którym się skacze i na
      pewno na dzień dziecka jeszcze dostaną taki tunel w którym dziecko się czołga
      (często są one w komplecie z namiotami). Fajna też jest zwykła kreda do
      malowania po ulicy, piłka i takie tam wink). Także zależy wiele od tego co to za
      podwórko, czy własne, czy dzielone z innymi.
      A co do piasku, to u nas świetnie sprawdzają się takie zestawy jakichś naczyń.
      Dziecko może gotować piaskowe potrawy. W poprzednich latach stała u nas jeszcze
      koło piasku taka zabawkowa kuchnia, ale dzieciaki ją doszczętnie rozwaliły, bo
      wszystkie chciały się non stop nią bawić wink).
      • dagusia_29 Re: zabawki na podwórko 19.04.10, 16:03
        Mieszkam we wspólnocie i mamy piaskownice obok, przychodzi tam kilkoro dzieci.
        Są huśtawki i zjeżdżalnia oraz duża piaskownica dziś wyniosła dmuchane piłki
        dzieciaki się bawiły. Ja większości zabawek zostawiam tam na miejscu blok jest
        ogrodzony i dodatkowo piaskownica też.
    • karotka_p Wader 19.04.10, 16:26
      Polecam Wadera, a szczególnie serię wielkogabarytowych pojazdów. Dzieciaki z
      mojej rodziny uwielbiają wielką wywrotkę. Syn niedługo dostanie taką samą do
      piaskownicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka