dagusia_29 19.04.10, 11:12 Macie może jakieś sprawdzone zabawki na podwórko- nie chodzi mi oczywiście o wiaderka i łopatki. Moje dzieci 2,5 lat i 1,5 jak nie ma innych dzieci troszkę się nudzą może znacie jakieś zabawy i zabawki??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia_h Re: zabawki na podwórko 19.04.10, 11:32 W Ikea są fajowe zestawy do piasku, takie nietypowe, np. do robienia lodów czy zestaw budowniczego: Coś innego niż typowe wiaderka i łopatki Małe autka, najlepiej te taniochy z Wadera. Fajniutkie autka Viking Toys lepiej zostawić do domu Taczki są fajowe, ale to trzeba mieć miejsce żeby to trzymać i siłę jak tur, żeby się z tym całym wyposażeniem i dwójką dzieci na plac zabaw dotarabanić No i piłki, np. mini wersje piłek do nogi czy kosza Nike czy Puma, superowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: zabawki na podwórko 19.04.10, 11:45 mój syn miał (ma dalej i czasem jeszcze wynosi na dwór): taczka, koparka, wielka wywrota - wszystko Wadera, mogą być też te mniejsze autka waderowe, betoniarka (akurat Bruder ale są też inne przecież). Poz tym duża łopata do kopania, małe i duże wiaderka, jakieś foremki czy pojemniki plastikowe, łopatki, grabki....No więc wynosiliśmy to wszystko a syn w piaskownicy siedział 3min Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 do agusia_h 19.04.10, 13:59 Na stronie ikea.pl nie widziałam tych zabawek. Czy kupowałaś je w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: zabawki na podwórko 19.04.10, 12:02 U ostatnio foremki i wiaderka poszły w odstawkę. Wyposażenie do piaskownicy mamy aktualnie nastepujące: maleńka łopatka, łyżka, kubek plastikowy, wysoki pojemnik po lodach, pojemniczki po danonkach, serkach, malutki talerzyk, pojemniczek po witaminach itp... Hitem w piaskownicy też są (ale my nie mamy ) takie łyżeczki-miareczki od mleka modyfikowanego. Co jakiś czas zmieniam coś w zestawie, jak się jakieś fajne opakowanie po czymś trafi i wtedy jest nowa radocha... Nieustającym hitem od roku jest też spaceróweczka dla lalek i misiów, moja córa zdobywa z nią wszelkie górki i inne nierówności terenu tudzież ładuje się z nią na domki ze zjeżdżalniami, po czym spektakularnie spuszcza wózek po zjeżdżalni. I właśnie kupiliśmy jej rowerek biegowy, jutro premiera, zobaczymy jak się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: zabawki na podwórko 19.04.10, 12:06 Ale macie własne podwórko czy musicie je dzielić z innymi? Moje dzieci mają domek ogrodowy, zjeżdżalnię, namiot, basen plastikowy, wcześniej mieli trampolinę, ale zepsuła się, mają też rowerki, jeździki, taczkę. W tym roku kupiłam już im takiego pompowanego osiołka na którym się skacze i na pewno na dzień dziecka jeszcze dostaną taki tunel w którym dziecko się czołga (często są one w komplecie z namiotami). Fajna też jest zwykła kreda do malowania po ulicy, piłka i takie tam ). Także zależy wiele od tego co to za podwórko, czy własne, czy dzielone z innymi. A co do piasku, to u nas świetnie sprawdzają się takie zestawy jakichś naczyń. Dziecko może gotować piaskowe potrawy. W poprzednich latach stała u nas jeszcze koło piasku taka zabawkowa kuchnia, ale dzieciaki ją doszczętnie rozwaliły, bo wszystkie chciały się non stop nią bawić ). Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: zabawki na podwórko 19.04.10, 16:03 Mieszkam we wspólnocie i mamy piaskownice obok, przychodzi tam kilkoro dzieci. Są huśtawki i zjeżdżalnia oraz duża piaskownica dziś wyniosła dmuchane piłki dzieciaki się bawiły. Ja większości zabawek zostawiam tam na miejscu blok jest ogrodzony i dodatkowo piaskownica też. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_p Wader 19.04.10, 16:26 Polecam Wadera, a szczególnie serię wielkogabarytowych pojazdów. Dzieciaki z mojej rodziny uwielbiają wielką wywrotkę. Syn niedługo dostanie taką samą do piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś