patir23 27.04.10, 16:24 moze ktos ma i poleci jakies autko takie dla 2 latka...przegladam na allegro i nie bardzo wiem na jakie sie zdecydowac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzoaann Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 17:39 żadne, kup jakikolwiek rowerek. Takie autko na akumulator to tylko lans i do rozwoju dziecka nic nie wnosi. no, chyba że posiadasz pełen wybór rowerków i rozmaitych jeżdzików, a autko to tylko dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 18:07 Najlepiej zadne, dla zdrowia dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 18:13 My mamy. Od 4,5 roku. Uzywane intensywnie przez jakiś miesiąc. Potem sporadycznie, 2-3 razy w roku, i częsciej do statycznej zabawy w domu. Nie polecam, mało użyteczny grat, a zajmuje dużo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 19:52 żadne, jedna z bardziej bezsensownych zabawek Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 22:45 mój synek dostał quada na akumulator ma trzecie urodziny - jeździł nim może 3 razy. chciał go bardzo, ale to naprawdę zbędny grat, bo po pierwszym fisiu dziecko szybko się nim nudzi. www.allegro.pl/item1012059767_quad_timo_pojazd_dla_dziecka_na_akumulator_new.html coś w tym stylu ma i naprawdę nie polecam. pomijając już, że to plastik szmastik Odpowiedz Link Zgłoś
jantarowo Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 19:58 co wy tak,ze zadne?? moj synek dostal takie rok temu, bardzo byl i jest zadowolony, lubi nim jezdzic i co najwazniejsze w wieku 3 lat i 2 mies.zaczal jezdzic na rowerze bez bocznych kolek:p chyba raczej zle nie wplynal na niego ten pojazd.Ja uwazam,ze to fajna zabawka dla chlopaka szczegolnie.Nasz byl zakupiony na allegro, wszystko to chinszczyzna wiec i troche tandetna i wczesniej czy pozniej sie cos tam pourywa itd.My dokupilismy dodatkowy akumulatorek tak maly esploatowal swojego merolaa na jezdzikach tez smiga jak ma ochote Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d zadne 27.04.10, 20:06 rowerek jest öepszy..chyba ze chcesz takiego slabeusza i kaleke wychowac...i tak juz na pewno ciagle w wozku jezdzi i aute,m. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: j 27.04.10, 20:07 Kup mu lepiej takie "auto" na peday www.nextag.com/kettler-kettcar/products-html Odpowiedz Link Zgłoś
an-nika Re: a dlaczego nie 27.04.10, 20:53 Ja osobiście nie pomogę, bo sama się rozglądam a szukam dla córy 5 letniej. Mamy porządny rower, hulajnogę, duży traktor na pedały, dużą zjeżdzalnię i planujemy zakup samochodu /zrzutka na urodziny/. Dziecko bardzo sprawne, duży własny teren do jazdy więc dlaczego nie? Pozatym dziewczyna pyta osoby, które już mają, żeby doradziły co kupić. Grzebałam trochę na allegro i są dla mniejszych czyli od dwóch lat mercedesy takie nie upstrzone naklejkami - szukałabym coś w tym stylu ale na temat funkcjonalności i możliwości się nie wypowiem. Pozdrawiam i też czekam na jakieś konstruktywne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
an-nika Re: a dlaczego nie 27.04.10, 21:06 Zwróciłam uwagę na tego niby mercedesa,/link poniżej/ bo nie jest przesadnie ozdobiony - jest dla młodszych dzieci i ma pilota, co przy małych dzieciach może być potrzebne. aukcja.onet.pl/item1018452752_mercedes_slk_maclaren_mp3_pilot_zdalne_ster_gw.html Ja zastanawiam się nad tym, chociaż to niby bmw co mnie odrzuca, ale z gustami dzieci trudno dyskutować. aukcja.onet.pl/item1003143287_szok_nowosc_bmw_2_silniki_zobacz_extra_cena.html Przepraszam za linki, ale nie mogłam wkleić zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: a dlaczego nie 27.04.10, 21:30 an-nika napisała: > Ja osobiście nie pomogę, bo sama się rozglądam a szukam dla córy 5 > letniej. A widzisz różnicę między sprawną pięciolatką i rozwijającym się ciągle ruchowo dwulatkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
an-nika Re: a dlaczego nie 27.04.10, 22:07 Jasne, że widzę różnicę między dwulatkiem a pięciolatkiem. Ale zwracam też uwagę na treść pytania. Jak coś wiem to staram się pomóc, a że akurat ostatnio dośc duzo oglądałam tych pojazdów, to piszę. Jak na razie to oprócz chyba dwóch konstruktywnych odpowiedzi brak porad dla autorki wątku. I tyle. Dodam jeszcze, że z pojazdów jeżdżących napędzanych siłą mięśni mogę polecić traktor - mamy Rolly Toys z przyczepą. A do autorki - zapytaj na forum zakupy, może tam coś się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: a dlaczego nie 27.04.10, 22:23 an-nika napisała: > Jasne, że widzę różnicę między dwulatkiem a pięciolatkiem. Ale > zwracam też uwagę na treść pytania. Inni odpowiadający zapewne też. Tylko jak ktoś błądzi i może to mieć nieciekawe konsekwencje dla malucha to chyba lepiej naprostować. A modelami akumulatorowych autek założycielka wątku będzie się mogła spokojnie ponownie zając za kilka lat jeśli nadal ją to będzie interesować Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: a dlaczego nie 28.04.10, 15:52 mysle, ze od autka na akumulator kaleki z dziecka nie bedzie.. to pewnie zalezy od tego jak duzo bedzie jezdzilo dziecko takim samochodzikiem. Znajac rodzicow wiekszosc kupuje to dla bajeru..bo tak zajebiscie wyglada..no i mysla kategoriami "jak bylem/am mala to taki chcialam miec". Szkoda, ze zapominamy, ze dzeici powinny miec przede wszytkim duzo ruchu na swiezym powietrzu i to fizycznego ruchu..a nie pasywnego..wlasnie w stylu jezdzenia autkiem po parku, bo mamie nie chce sie ganiac za dzieckiem, ktore moze pobiec tu czy tam... Dziewczyna pyta o porade i pomoc...czasem kto snie zauwaza pomocy, chocby go ta pomoc na drodze przejechala pomoca dla dwuletniego dziecka nie bedzie samochodzik..a rowerek lub od biedy dobry jezdzik (polecam bobby cara)...a nie autko dla lansu rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 21:24 od 4,5 roku walczę,żeby żaden z dziadków i żadna z babć tego nie kupili- narazie moje argumenty ich przekonują,jak nie wystarczą- wyrzuca pieniądze w błoto. dla mnie taka "zabawka" to totalny szajs i bezsens, w tej cenie można znaleźć tyle fajnych rzeczy dla dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 22:36 A wiekszosc czasu i tak to cudo spedzi w garazu ladujac sobie baterie . Odpowiedz Link Zgłoś
mnfg Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 23:00 Jak bylam mala to marzylam o takim szajsie, wiec zdaje sobie sprawe ile frajdy to dzieciakom przynosi.I dla tej frajdy wlasnie mam zamiar corce kupic jesli mnie oczywiscie poprosi o tai samochodzik Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 23:16 Autorka wątku nie pyta się, czy kupić taki pojazd , czy nie, tylko pyta się, czy ktoś może jej jakiś polecić. Dla czego zakładacie, że nie posiadają rowerka, czy jeździk ?? I dla czego taki pojazd ma źle wpłynąć na dziecko??? A czy jest sens wsadzić dziecko na rowerek, gdzie nie potrafi jeszcze samo pedałować i pchać je na "kiju"??? Wejdź na forum forum.gazeta.pl/forum/f,583,Zakupy.html tam pewnie ktoś Ci doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 27.04.10, 23:20 Cytat A czy jest sens wsadzić dziecko na rowerek, gdzie nie potrafi jeszcze samo pedałować i pchać je na "kiju"??? Gdzie ktoś pisał cokolwiek o pchaniu na kiju, bo nie zauważyłam? Polecam wpisanie w gugla "laufrad". Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 28.04.10, 00:15 mama_kotula napisała: > > Gdzie ktoś pisał cokolwiek o pchaniu na kiju, bo nie zauważyłam? > Polecam wpisanie w gugla "laufrad". Nie muszę wpisywać w google, bo taki rowerek biegowy posiadamy. Jednak nie wszyscy podają tu laufrada, piszą również o zwykłych rowerkach, czy jeździkach. A nie wyobrażam sobie 2 -latka ( mój synek ma właśnie tyle) żeby sam potrafił pedałować, dla tego zamiast zwykły rowerek z pedałami, na którym sam by jeszcze nie potrafił pedałować ( w takim przypadku siedział by tylko na nim i trzeba by było go pchać),kupiliśmy biegowy. Jednak autorka wątku nie pyta się o rowerek tylko o pojazd akumulatorowy. Dla czego wiec prawie wszyscy piszą jej o jeździkach, czy rowerkach. Jak by chciała takowe kupić to by się o nie zapytała, ale ona pyta się o pojazd akumulatorowy. Skąd wiecie, że autorka nie posiada rowerka, laufrada, czy jeździka. Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 28.04.10, 08:17 Mój synek 2,5 roku ma jeździk, laufrada i motor na akumulator. To ostatnie dostał, ale to porażka i sama bym tego nie kupiła - zbędny grzmot. Jeżdzik był i nadal w sumie jest przebojem, z rowerkiem biegowym zaczynami przygodę, ale jest to jakby etap do rowerka i zaczyna być fajnie, ale tego motoru to chętnie bym się pozbyła. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 28.04.10, 09:09 Mój ma wielkiego jeepa i stoi sobie w piwnicy Ale nie będę kłamać, że małemu się nie podoba, bo podoba się bardzo.. Tylko, że trzeba ładować długo i potem wracać z pilotem, samochodem i biegnącym obok dzieciem Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 28.04.10, 09:40 widze ze nie wszyscy zrozumieli sens pytania i ja tu o aucie a inni o tych calych laufradach...otoz moj synek jak narazie posiada i rowerek i jezdzik i jest sprawnym i bardzo zywym dzieckiem ktore ciezko zeby w miejscu usiedzialo...lae od pewnego czasu jest malym maniakiem samochodow...uwielbia siedziec w naszym aucie krecic kierownica i wogole kocha wszelkiego rodzaju auta wiec dlaczego nie mozna zafundowac mu takiej frajdy a nawet do posiedzenia a niekoniecznie jazdy nim... Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 28.04.10, 14:32 Myślę, że zrozumieli... Ale odradzają... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 28.04.10, 15:56 >uwielbia > siedziec w naszym aucie krecic kierownica i wogole kocha wszelkiego rodzaju aut > a > wiec dlaczego nie mozna zafundowac mu takiej frajdy a nawet do posiedzenia a pewnie tez lubi slodkie rzeczy..czemu nie zafundowac mu frajdy i dawac wylacznie cukierki i ciastka? Skoro lubi jezdzic samochodem to znaczy ze duzo jezdzi..i malo si erusza na wlasnych nogach. Powiedz jak dlugie spacery na wlasnych nogach robi? czy wciaz wozek a wlasne nogi tylko na rozprostowanie po jezdzie wozkiem? Mozesz kupic mu taki samochod..i gdzei bedzie nim jezdzil? jezeli masz teren i domek to penwie ok..ale w miescie? Mysle, ze to taki bajer..w sumie niepotrzebny.. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: camel_3d 28.04.10, 16:07 wiesz sledze rozne watki i zawsze tam gdzie widze twoj nick to juz mozna sie domyslac jakie dasz porady...a wrecz krytyki...otoz mieszkam w domku jednorodzinnym mam bardzo obszerne podworko i jak tak bardzo cie to zainteresuje to moj syn akurat o dziwo nie lubi slodyczy zamiast czekolady woli sucharka...a lizakow wrecz nie cierpi...ale nie mowie ze nie ma swojego jakiegos slodkiego przysmaku...wiec widzisz. lubi to nie znaczy ze jezdzi codziennie tylko raz na jakis czas np na zakupy jakies... jak dlugie spacery? tak dlugie na jakie ma ochote...jesli chce isc idzie jesli juz sie zmeczy to daje znak ze chce do wozka. a skoro mam wlasne podworko to ma pole do popisu niezle i moze sie wybiegac i wyszumiec na swoim terenie wiec nie jest ograniczony.. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: camel_3d 28.04.10, 19:28 umiejetnosc akceptacji krytyki jest oznaka inteligencji. wiesz jak widze dzieci, to najlepsze sa takie zabawki, ktorymi mozna bawic si ez innymi dziecko. no widzisz, sama napisalas, ze ma swoj slodki smakolyk. czemu nie dasz mu go w duzych iloscich? zeby mu sprawic frajde..niech je do woli. W tym wieku dzieci raczej powinno sie motywowac do spedzania czasu biegajac, duzo chodzac, powinny zaczynac sie wspinac, chodzic po schodach i wyrabiac miesnie. Takei autko..to jak juz wiekszosc na gorze napisala..zbedny bajer... No ale jak juz wczesniej napisalem..nie moja broszka... Kazdy chowa dzeicko jak chce...niektore mamy kupuja baby björn..i sa nim zachwycone..choc 1000 innach odradza. Zrobisz jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 do autorki wątku 28.04.10, 22:29 Wejdź na forum forum.gazeta.pl/forum/f,583,Zakupy.html Tam na pewno udzielą Ci sensownej wypowiedzi. Jak już pewnie zauważyłaś jest na tym forum kilka osób, które o cokolwiek zapytasz, to wszystko skrytykują i wiedza najlepiej hihihi. Pytasz się o samochód a oni polecają Ci rowerek, dla mnie to żenada. Spytasz się o wózek, to będą kazali nosić Ci dziecko w chuście, będziesz chciała kupić łóżko w kształcie samochodu, to powiedzą Ci, że to obciach. Twoje dziecko będzie miało na krótko obcięte włosy, to powiedzą Ci, że krótkie włosy noszą dzieci z rodzin patologicznych i o niższym statusie społecznym, bo u chłopców tylko najpiękniejsze i najcudowniejsze są długie włosy. Szkoda tutaj szukać porady. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: do autorki wątku 28.04.10, 22:39 a może jeśli mały tak lubi autka, to kup mu autko na pedały lub takie, w którym dziecko odpycha się nóżkami. Pomijając rady o rowerkach itp, dużo rad mozna przeczytać od matek, ktore maja owe pojazdy i nie są zadowolone. Piszą, że autka długo się ładuja i po pierwszym fisiu dzieci sie nudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: do autorki wątku 28.04.10, 22:52 agar2208 napisała: > Szkoda tutaj szukać porady. Aż dziwne, że jeszcze tu wchodzisz i czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: do autorki wątku 28.04.10, 23:05 joshima napisała Aż dziwne, że jeszcze tu wchodzisz i czytasz. Przynajmniej mam się z czego pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: jakiie auto na akumulator polecacie? 28.04.10, 23:44 Żadne które ma twarde, plastykowe koła. U mnie był ten akumulatorowy używany jakiś czas, ale ja mam dwójkę chłopaków z niewielką różnicą wieku, więc razem się nakręcali do jazdy. Egzamin zdaje quad spalinowy. Nie jest to zabawka na co dzień, ale jest to już coś solidnego, ma normalne, gumowe koła i można się nim wybrać na naprawdę długą przejażdżkę. Można ustawić prędkość i wyłączyć go pilotem jeśli dziecko zaczyna szarżować. Bez problemu można też samemu nim pojeździć Odpowiedz Link Zgłoś