bas1213 01.02.06, 12:17 Mam pytanko.Czy łatwo wymienić świece w samochodzie cnquecento? Słyszałem że jest kiepskie dojście i trzeba mieć specjalny klucz-czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiek308 Re: Pomocy!! 02.02.06, 09:12 Zdaje się ze jest utrudniony dostęp (silnik 700) Miałem 899 i jest ok. Zaczekaj jeszcze są tu ludzie,którzy opiszą dokładniej. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
k.bialas Re: Pomocy!! 03.02.06, 11:59 Niestety muszę Cię zmartwić, jest gorzej niż źle. Świece są bardzo niefortunnie usytuowane i nie obędzie się bez specjalnego klucza. Najlepiej jest ściągnąć lewe przednie koło i odpowiednio długim kluczem odkręcić świece. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.25 Re: Pomocy!! 03.02.06, 13:27 zmieniałam ostatnio świece u mechanika i nie był to duży koszt, tak więc trzeba zastanowić się, czy jest sens się męczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: Pomocy!! 04.02.06, 03:43 k.bialas napisał: > Niestety muszę Cię zmartwić, jest gorzej niż źle. Świece są bardzo > niefortunnie > usytuowane i nie obędzie się bez specjalnego klucza. Najlepiej jest ściągnąć > lewe przednie koło i odpowiednio długim kluczem odkręcić świece. fakt ,CC700 ma cylindry poziomo mozna tez wziasc dlugi klucz z "łamaną" nasadka Odpowiedz Link Zgłoś
katka1971 Re: Pomocy!! 06.02.06, 07:36 Dzięki wam chyba pojadę do mechanika i nie będę się męczył Odpowiedz Link Zgłoś