Dodaj do ulubionych

Superfity - Masakra!!!

31.05.10, 14:14
Zawiodłam się strasznie na tej marce. Superfity kupowałam wiele razy i nigdy
mnie nie zawiodły, były świetne. W tym roku też kupiłam córce sandałki z pełną
piętą. Na podeszwie są kwiatuszki. I dzisiaj córeczce ubrałam je po raz
pierwszy na plac zabaw. Po pół godzinie te buty wyglądały jakby chodziła w
nich przez kilka sezonów. Zjeżdżając na zjeżdżalni zostawiała smugi startej
podeszwy, a nawet jej kawałki. Małe kamyczki też jakimś cudem porobiły
centymetrowe dziury w podeszwach. I teraz nie wiem, czy firma oszczędza i
zrobiła buble, czy tylko ten model jest taki, czy może trafiła się taka para.
Młodszej córeczce też kupiłam superfity i leżą jeszcze niechodzone. Tam jest
inna podeszwa, więc mam nadzieję, że będą ok. Powiem szczerze, że po tym
jednym razie zraziłam się do superfitów, a wolałam je nawet od ecco. Czy ktoś
też tak miał? I teraz też nie wiem czy mogę je od razu zwrócić i żądać innych
butów, czy czekać z reklamacją. I znowu bawić się w zwroty, bo nie wierzę, że
nawet jak mi dadzą nową parę, to drugie będą lepsze.
Obserwuj wątek
    • beata320 Re: Superfity - Masakra!!!-dziwne 31.05.10, 14:21
      Może to jakas podróbka? Nie sądzę ze to jednostkowy przypadek. Ja bym poszła z
      reklamacją na twoim miejscu.
      Wpisałam Superfit w googla i znalazłam 4 opinie. 2 do jednego typu butów i 2 do
      drugiego.
      Ale tak złej opinii to nie widziałam jeszcze.
      Wydawało mi się, ze to taka idealna firma. Raczej wszedzie same pochwały
      wyczytuję. To mnie zastanowiłaś.
      Idz z reklamacja nie ma co czekac. Ciekawa jestem czy uda Ci sie zalatwic...
      • dorga1 Re: Superfity - Masakra!!!-dziwne 31.05.10, 14:24
        Właśnie się wybieram. A buty kupowałam w Maragakids w Krakowie, więc nie sądzę,
        że to jest jakaś podróba.
        • beata320 Re: Superfity - Masakra!!!-dziwne 31.05.10, 14:30
          To koniecznie z nimi idź i powiedz co jest nie tak, Nie daj się zbyć. Sama wiem
          jak to jest jak się idzie z reklamacją.
          Powodzenia!
        • alpepe Re: Superfity - Masakra!!!-dziwne 31.05.10, 14:42
          idź reklamować koniecznie, przecież to drogie buty. Wystarczy, że Chińczyk
          dostarczający podeszwy coś zachachmęcił w recepturze, by oszczędzić, i już bubel
          gotowy, a firma jeszcze o tym nie wie, bo zawsze podeszwa była w porządku.
    • mivokids Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 14:45
      Możesz wkleić zdjęcie tych Waszych butów? Chodzi o te uszkodzenia.
    • pdubno Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 14:47
      jeżeli buty były ze starej kolekcji, sprzed kilku sezonów , to podeszwa mogla po
      prostu "sparcieć". miałam już tak kiedyś
      • beata320 Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 14:55
        Napisz jak Ci poszlo z ta reklamacja! to tez wazne jest, jak obsluguja klienta.
        • dorga1 Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 15:14
          Nie mogę już zrobić zdjęcia uszkodzonych butów, bo tak się wkurzyłam, że jak mąż
          przyszedł, to od razu kazałam mu jechać z tymi butami. Na obecną chwilę sandałki
          poszły do centrali Maragakids, a dalej zobaczymy. Obiecali się pospieszyć. Jak
          będzie coś wiadomo, to dam znać. A jeżeli chodzi o model, to znalazłam je tutaj:
          dmdsklep.pl/_var/files/1052-Superfit%20wiosna-lato%202010.pdf
          ale nie mogę ich przekopiować.
          Nr sandałków: 4 00092 60 różowe
          • mielin Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 15:30
            Śliczne bucikismile, jaka szkoda!!! ja miałam tylko jedna parę Superfitów takie
            lakierowane czerwone balerinki z białym kwiatkiem i nosiły się super, córcia je
            uwielbiała (duza w tym tez zasługa designusmile)), ale tył podeszwy starł się
            dosyć szybko jak na buty chodzone wyłącznie w pomieszczeniach zamkniętych, moim
            zdaniem ten naturalny latex z którego sa wykonane jest bardzo miękki i dlatego
            tak się ściera z bucikami Ecco nigdy nie miałam tych problemów. Dlatego kupuję
            nadal Ecco, ale i Superfity kupiłabym chętnie jeszcze nie raz ze względu na
            design i ich wygodę ale już nie jakość!, lecz jak dla mnie są trudno dostępne!!!
            W W-wie wiem dotąd o jednym miejscu gdzie można je kupić i to mile ode mnie, a
            Maraga Kids w W-wie nie widziałam dotąd.
            • dorga1 Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 15:47
              W Krakowie też są trudno osiągalne. Jedynie można je kupić w sklepach Humanic i
              teraz w Maragakids. Jakoś udawało mi się je upolować. Dawniej były sprzedawane
              jeszcze w Bartkach. Wcześniej nie zauważyłam, żeby się ścierały, nawet po
              przechodzonym sezonie. Pierwszy raz się z tym spotkałam. Superfity to były dla
              mnie najlepsze buty, miękkie, zginają się tam gdzie trzeba i wzornictwo ok.
          • wagla Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 18:57
            Superkit.
            W innym modelu sandałek, dla starszej dziewczynki kwiatki były namalowane/nadrukowane na wewnętrznej stronie wkładki.
            Były. Wystarczył jeden dzień używania butów i się rozmazały/starły.

Nie ma reguły i nawet ecco ma wpadki, choć sandałki mają bardzo wygodne.
    • katrio_na Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 15:37
      Kupujemy Superfity dla Malego juz od dobrych kilku lat i naprawde mam o nich jak
      najlepsze zdanie.

Ale podobna sytuacje mialam z sandalkami Ecco z tym, ze dla siebie.
      Sadze, ze guma byla po prostu sparciala (sadze, ze to byla stara kolekcja).
      Wtedy bez problemu po prostu zwrocono mi pieniadze.

• beata320 Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 15:58
        Znalazłam jedną nie bardzo opinię właśnie o sandałach. Chyba faktycznie nie sa takie supersad

www.bangla.pl/opinia-superfit-sandalki-skorzane-dla-mlodszych-dzieci-rozne-rodzaje-r5408.htm
        Ten pdf, który podałaś nie otwiera mi sie a chciałam je obejrzeć sobie.
        Możesz podać jeszcze raz?
        Wszędzie otwiera mi się strona z make upem Clinique. Tak samo się nazywa...wink
        • dorga1 Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 16:12
          Ja miałam superfity i trzewiki i zimowe i kilka par sandałków i były super. W
          sandałkach dzieci chodziły bez skarpetek i nigdy nie było obtarć, skóra
          mięciutka. Ale ja też starałam się kupować buty takie, które były dobre, a nie
          dla firmy.
          A jeśli chodzi o link, to nie wiem, czemu się nie otwiera. Katalog znalazłam na
          stronie Bobolandu w Warszawie.
          www.dmdsklep.pl/
          Po lewej stronie jest Menu i na samej górze jest Najnowszy Katalog Superfit.
          • beata320 Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 16:23
            Aha, jest ten katalog. Tylko mi pisze, że błą w nim jest i odmowa otwarciasad
            No nic..może się uda pozniej.
            Czyli to zalezy od modelu moze?
            Chociaz akurat taki przypadek to spodziewac sie mozna ze zalezy od firmy i
            jakosci samej a nie modelu...
          • agusia_h Re: Superfity - Masakra!!! 31.05.10, 18:15
            Ta recenzja z bangla.pl, to moja wink

Nom, co racja to racja, kupione wcześniej półbuty Superfit były tak
            mega-fantastyczne, że mnie chyba zaćmiło gdy wybierałam sandałki wink
            I do tego kwestia braku doświadczenia - pierwsze kupowane dziecku letnie buty.

Teraz, gdy już wiem jakie sandały córka lubi i na co zwracać uwagę, na pewno bym
            tamtych nie kupiła smile

No cóż, człowiek się uczy na błędach smile
            • beata320 Re: Superfity - Masakra!!! 01.06.10, 08:27
              Super, ale trafiłamwink, świat jest jednak mały
              • dorga1 Re: Superfity - Masakra!!! 10.06.10, 17:53
                Mam odpowiedź z Maragakids. Reklamacja uznana, tzn. mamy wybrać sobie inną parę
                sandałków. I tak się teraz zastanawiam, czy sprzedawca może od nas wymagać,
                żebyśmy wybierali inną parę butów, bo przecież mogę mieć niewielki wybór i być
                zmuszona do kupna sandałków, które mi się nie będą podobać. Czy mogę żądać
                zwrotu pieniędzy?
                • alpepe Re: Superfity - Masakra!!! 10.06.10, 18:27
                  możesz, tylko wymuszenie kasy to będzie droga przez mękę.
    • mivokids Re: Superfity - Masakra!!! 10.06.10, 23:30
      Hej Dorga możesz poprosić o zwrot pieniędzy i nie masz obowiązku
      wybierania innych butów bo co np. kiedy nie ma w całym sklepie
      rozmiaru? Masz wziasc za duże lub za małe?
      Sami w MivoKids sprzedajemy ok. 30 marek butów znanych i markowych i
      choć reklamacje mamy bardzo rzadko (np z powodu za krótkiej wkładki
      w bucie) to zawsze pozostawiamy wybór klientowi . Jak nic nie
      znajdzie na wymianę to zwrot pieniędzy. Tak jest uczciwie i nikogo
      do niczego nie zmuszamy. Zaufanie jest cenniejsze niż niewielki zysk
      i nie zadowolony klient.
      • dorga1 Re: Superfity - Masakra!!! 11.06.10, 08:34
        Moim zdaniem jest to nadużycie Maragakids, zobaczymy jak podejdą do zwrotu
        pieniędzy, jak nic nie będą mieli ciekawego. Wczoraj nie udało mi się podjechać
        do sklepu, dopiero dzisiaj się okaże na ile zależy im na kliencie. Chociaż
        widzę, że zaczynają politykę restrykcyjną sprzedaży, ponieważ wcześniej były
        zwroty, a teraz tylko wymiana.
        • dorga1 Re: Superfity - Masakra!!! 12.06.10, 15:56
          Nie było problemu ze zwrotem pieniędzy. Ponieważ jednak nie znalazłam innych
          sandałków dla córki, ponieważ już rozmiarówka nieźle przebrana, to kupiłam w
          Maragakids inne superfity. Mają inną podeszwę, więc powinny się sprawdzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka