aaola 10.06.10, 11:48 proszę o polecenie mi sprawdzonych-skutecznych opasek do zakupu w necie(allegro itp) dla mnie i dla dzieci dziękuję i pozdrOla Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 10.06.10, 13:00 Ja mam z Mothercare. Sa po 20 zł, w zeszłym roku na wyprzedazy były po 10. Działają dobrze, te z zeszłego roku ciągle "sprawne". po kazdym uzyciu odkładam je do załączonego pudełeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke mothercare prosba o zakup 10.06.10, 14:14 Czy gdyby ktoś był w mothercare to czy mogłabym prosić o zakup. Oczywiście pokrywam koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: mothercare prosba o zakup 10.06.10, 14:27 Potwierdzam - te z Mothercare najlepsze! Dziś była promocja: przy zakupie 2 ta druga 50% taniej. Ja kupiłam 2 i zapłaciłam 30 zł (niebieską i różową) Ekspedientki mówiły, że jest szał na nie. Dostawa była wczoraj, ja dziś kupowałam ostatnie sztuki. One dosyć rzadko się pojawiają i "schodzą jak świeże bułeczki". Kiedyś kupowałam na all inne, też jakiejś angielskiej firmy, również dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: mothercare prosba o zakup 10.06.10, 14:29 a takie cuś www.allegro.pl/item1068504978_opaska_przeciw_komarom_rozm_s_komar_stop_er.html Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: mothercare prosba o zakup 10.06.10, 17:21 ja stosowałam te z allegro z trawą cytrynową, testowałam na sobie, robi się w nich dziurki, trochę rzeczywiscie odstraszają, no ale nie tak, ze zaden komar nie dziabnie, z mothercare nie stosowałam, bo są duuuzo droższe, ale jak mówicie, ze takie skuteczne, to moze warto się zaopatrzyć na lato tzn dzieci, Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: mothercare prosba o zakup 10.06.10, 22:03 Gdyby znalazła się jakaś dobra duszyczka i mogła kupić takie bransoletki w Mothercare to bardzo proszę o kontakt . Mało tych sklepów - głównie w WAW . Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke Re: mothercare prosba o zakup 10.06.10, 22:06 ja tez bardzo bardzo prosze Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 10.06.10, 23:45 kupiłam dziś w gal kazimierz promocja 2 za 30 zł trwa do 31 lipca, od jutra testy Pani mówiła, że jeszcze nigdy tak dobrze sie nie sprzedawały Odpowiedz Link Zgłoś
fredek8 Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 11.06.10, 09:11 czy ktoś wie w którym mathercare w warszawię są dostępne opaski, napewno nie ma w Arkadi. Odpowiedz Link Zgłoś
antarka Prośba o zakup..w mothercare... 11.06.10, 09:32 Dziewczyny jak możecie kupcie i mi 3 sztuki w mothercare plizzzzz. Oczywiście pokryję wszelkie koszty... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Prośba o zakup..w mothercare... 11.06.10, 10:01 Będę dziś późnym wieczorem lub jutro w gal, jak będą i jak ktoś faktycznie zdecydowany to pisać na priv. Piszcie od razu kolor róż lub niebieski i ilość sztuk. W promocji 2 kosztują 30 zł, jedna normalnie 20. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Prośba o zakup..w mothercare... 11.06.10, 10:22 ja też wysłałam wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Prośba o zakup..w mothercare... 11.06.10, 10:46 ok dziewczyny dostałam maile tak jak pisałam być może dziś wieczorem dam znac Co do cen wysyłki to one są bardzo lekkie zapakowane w taki przeźroczysty plastik i tekturkę. Wydaje mi sie ze najtańszy priorytet tylko pewnie gab B podejdzie bez problemu + koperta bombelkowa raczej. Obstawiam, że wysyłka z kopertą zmieści sie w 6 max 7 zł. Ale końcowo dam znać jak kupie Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Prośba o zakup..w mothercare... 11.06.10, 10:51 tez wyslalam, moze sie zalapie Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: Prośba o zakup..w mothercare... 11.06.10, 11:56 Ostatnio w Polomarkecie były po 9 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra zamówienia 11.06.10, 14:24 Dla dziewczyn, które przysłały maile do 10.40 zamówienie zrealizowane - był małż. Wysyłam priv z danymi. Co do opasek to mówił, że powoli się kończyły, ale panie twierdziły ze domawiają i ze jeszcze będą. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 11.06.10, 14:31 Te opaski kupujecie dla siebie, czy dla dzieci? Pamiętam, ze w zeszłym roku było dużo szumu na forum jaki to straszny syf ponoć jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ znalazłam 11.06.10, 14:39 I tak sie zastanawiam, ze pewni stężenie DEET jest słabe, więc dziecku nie zaszkodzi, ale komarów pewnie takze nie odstraszy. forum.gazeta.pl/forum/w,503,44004718,,bransoletka_przeciw_komarom_mothercare.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: czyli się nie zalapałam, szkoda:( 11.06.10, 14:43 Miele niestety. Teraz dopiero widze reszte maili - dużą reszte . Bede jutro w okolicy grzegórzeckiego bo córke na basen odwoże i starcza mi czasu tylko na gal kazimierz, także zobacze czy jescze są. Około wczesnego popołudnia powinnam dac znać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 11.06.10, 14:48 Ja akurat kupowałam dla dzieci Pia w sumie wszystko jest syf off i inne psiki też ma samą chemię w składzie. Mocniejsze Autany nawet mają ostrzeżenia dla używania na dzieciach. Po tym jak moje dziecko wygląda i jak sie drapie od kilku dni mam dość. Gdzie dał radę na rączkach rozdrapał sie do krwi Takiej plagi komarstwa tak paskudnie tnącego z bąblami na pół twarzy atakującego cały dzień to nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 11.06.10, 16:04 A to w Galerii Kazimierz jest Mothercare? Myślałam ze tylko w Krakowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 11.06.10, 21:29 Jeszcze jest w Bonarce. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrootka1 Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 11.06.10, 22:36 Ja też wysłałam wiadomość na priv z prośbą o kupno, chociaż zastanawiam się nad fizyczną możliwością zakupu tylu opasek, skoro zamówień sporo. Oczywiście, jeśli się uda, będę niezmiernie wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 11.06.10, 22:59 ja za opaski dziekuje, choc napisalam miala, bo rodzice kupili wczoraj i nic mi o tym nie powiedzieli tak wiec ja odpadam napisze to jeszcze w mailu Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_h A co jest w składzie tych opasek z Mothercare? 11.06.10, 23:30 Może ktoś napisać? Może jest jakieś info na opakowaniu? Na stronie Mothercare nie widzę takiej informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_h Re: A co jest w składzie tych opasek z Mothercare 11.06.10, 23:33 P.S. OK, już znalazłam w linku powyżej Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: A co jest w składzie tych opasek z Mothercare 12.06.10, 23:19 1. NN-diethyl-m-toluamide 9,5% 2. other isomers 0,50% 3. inert ingredients 90,00% Jeśli cokolwiek CI to powie Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: A co jest w składzie tych opasek z Mothercare 13.06.10, 00:00 anusia_kra napisała: > 1. NN-diethyl-m-toluamide 9,5% To jest ten słynny toksyczny DEET. Ale fakt faktem, ze tylko on działa na kleszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: A co jest w składzie tych opasek z Mothercare 13.06.10, 14:13 i dokładnie to samo jest też w OFFie. Mam ten słabszy ze steżeniem 150g/kg Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 12.06.10, 09:54 też mamy te właśnie, ja zakładam dzieciom na nogę zamiast na rękę, a wcześniej przypinałam do wózka też, działają naprawdę, wolę to niż psikanie offem itp wystarczają na dosyć długo, bo zamykam je potem w te pudełeczka www.mothercare.com/Mothercare-Insect-Repelling-wristband/dp/B001NZLG7C/ref=sr_11_1/276-6757383-4130217? _encoding=UTF8&mcb=core Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 12.06.10, 14:22 Kupiłam dziś cztery w Mothercare w G.Kazimierz w Krakowie, był jeszcze spory zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 12.06.10, 15:30 www.2future.pl/Produkt/380/opaska_przeciw_komarom można wysyłkowo lub bezpośrednio w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: anusia_kra 12.06.10, 22:48 Tak wziełam dostępne nie porozwalane, niestety nie dla wszystkich. Wysłałam maile wg kolejności zamówień. Do osób które nie dostały maila: jak ktoś z osób do których poszło info zrezygnuje to dam znać, do poniedziałku i otwarcia banku powinnam mieć konkretne info. Niestety nie będę juz w najbliższym czasie w mothercare, ale z tego co pisały dziewczyny wcześniej,dosłali im coś więcej także może ktoś inny kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 w-wa Arkadia - są opaski 13.06.10, 17:18 właśnie kupiłam. Pani miała sporo opasek w kartonie przy kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: opaski przeciw komarom-na jak długo chronią ?? 14.06.10, 14:28 dzięki temu forum i info pobiegłam dziś kupić te opaski i jakież było moje rozczarowanie gdy doczytałam na odwrocie po pierwsze niezbyt naturalny skład (no ale tu każdy wybiera sam) a po drugie długość działania takiej opaski - do 170 godzin co daje przy założeniu że co dzień od ok 19 atakują u nas komary również i nocą a dziecko moje śpi do ok 6 -7 czy opaska starczyłaby mi na ok 2 tyg - czyli wychodzi bardzo drogo... pani w sklepie przekonywała, że starcza na całe wakacje i ze absolutnie odpowiednia dla dzieci - hymmm - ciekawa jestem waszego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: naprawde wam nie przeszkadza sklad?????/// 14.06.10, 15:02 jestem w szoku. Naprawde wam nie przeszkadza sklad tego syfu?????????]nie boicie sie zakladac tego dzieciom? Pia wkleila ale widze ze chyba nie doczytalyscie : Re: skład ewa.m.kaminska 17.07.06, 12:50 zarchiwizowany Ten repelent (inaczej DEET) jest najbardziej toksyczny spośród tych, które najczęściej są w tego typu preparatach stosowane. Moim zdaniem DEET nie powinien być w ogóle stosowany u dzieci ze względu na swoją toksyczność, m.in. badania na szczurach wykazały jego niszczący wpływ na komórki mózgu. W wielu krajach ostatnio nie zaleca się w ogóle jego stosowania u dzieci (nawet u tych starszych, bo dla maluchów nigdy nie był zalecany), ponieważ wchłania się przez skórę i znane są doniesienia, że u dzieci może wywołać drgawki, toksyczną encefalopatię wątrobową, psychozy maniakalne i zaburzenia serca i układu krążenia, nie mówiąc o reakcjach nadwrażliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: naprawde wam nie przeszkadza sklad?????/// 14.06.10, 15:25 Babsee, bardziej boję się boreliozy u dziecka, a tylko DEET działa na kleszcze. Takie stężenie jakie jest w opaskach czy też Off'ie nie jest szkodliwe. Należy oczywiscie zachować środki ostrożności. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: naprawde wam nie przeszkadza sklad?????/// 14.06.10, 15:50 babsee napisała: > jestem w szoku. > Naprawde wam nie przeszkadza sklad tego syfu?????????]nie boicie sie > zakladac tego dzieciom? > Pia wkleila ale widze ze chyba nie doczytalyscie Doczytałyśmy To SAMO jest w popularnym Offie czy Autanie i innych preparatach też. Off psiknięty na skóre wchłania sie zdecydowanie szybciej i bezpośrednio do organizmu, niż preparat zawarty w opasce, która na dobrą sprawę może nie mieć kontaktu ze skórą bo możesz ją zaczepić np do spodenek czy na rame wózka. I przykład z życia wypad do parku, zapiełam opaske na spodenkach na chwile przed w samochodzie, biegaliśmy po parku ok 2-3 h wróciliśmy do auta i zdjełam opaske. W domu byliśmy 2 h później bo jak zwykle zahaczyliśmy o inne 'po drodze'. Jakbym psikneła Offem to siedziałby bezpośrednio na skórze ok 6h zanim zmylibyśmy syf Jak masz inne pomysły na skuteczną ochronę 'bez syfu' to chętnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: naprawde wam nie przeszkadza sklad?????/// 14.06.10, 18:29 Anusia_kra, ja psikam Off na ubranie, nie na skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: a może taki zestaw na komary 14.06.10, 21:57 po rozczarowaniu opaską zaczęłam szukać czegoś naturalnego co może odstraszyć komary i takie info znalazłam: naturalne olejki na Komary - cytronelowy, paczulowy, lawendowy, cytrynowy, bazyliowy, eukaliptusowy, mięty pieprzowej, jałowcowy na Muchy - bazyliowy, eukaliptusowy na muszki - można spróbować goździkowy z pąków. Jak zrobić ziołowy spray przeciw komarom? www.tipy.pl/artykul_3797,jak-zrobic-ziolowy-spray-przeciw-komarom.html szklana miseczka szklanka butelka ze zraszaczem łyżeczka olejek cytronellowy olejek cedrowy olejek eukaliptusowy olejek lawendowy wyciąg z oczaru wirginijskiego polysorbate 20 krok 1 Wlej do szklanej miseczki po ½ łyżeczki olejków: cytronellowego, cedrowego, eukaliptusowego, lawendowego i 1½ polysorbatu 20. krok 2 Zmieszaj wszystkie składniki dokładnie. Dopiero jak wszystko będzie ładnie zmieszane dodaj pół szklanki wyciągu z oczaru wirginijskiego. Zawiesina może być jakby 'zachmurzona', nieprzejrzysta, ale to normalne. Dokładnie wymieszaj. krok 3 Wlej otrzymany roztwór do buteleczki ze zraszaczem i miej pod ręką. Używaj za każdym razem , gdy wychodzisz na dwór. Ta mieszanka działa rewelacyjnie i skutecznie odstrasza komary. Ma też inną zaletę. Dzięki zawartości tylko naturalnych składników nie jest toksyczna dla skóry. podobny do powyższego gotowy produkt: articolor.w.interia.pl/olejek_ac.html do ogrodu lub na balkon - lawenda, koci miętka Odpowiedz Link Zgłoś
belbetka Re: a może taki zestaw na komary 14.06.10, 23:18 A moja znajoma poleciła mi ubrania anti mosquito. Podobno czymś nasączone i inaczej tkane. Coś słyszałyście? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_tka81 plastry mosbito 15.06.10, 11:09 Kupiłam w aptece kosztują około 17zł widzę, że mają dłuższy czas działania wiecej niż 12godz. Przykleiłam na łóżeczko kilka dni temu i jeszcze czuje zapach i małą w łóżeczku nie gryzą. A jak przyklejam na koszulkę to na karku aby nie ściągnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: plastry mosbito 15.06.10, 19:44 Ja kupiłam na komary takie: www.allegro.pl/listing.php/search?string=bransoletka+owady&from_showcat=1&category=0&sg=0&change_view=1 Nie mają DEET, tylko naturalne olejki i działają natomiast na kleszcze używam OFF z DEET. Odpowiedz Link Zgłoś
nanua Re: a może taki zestaw na komary 17.06.10, 22:14 Ja stosuje na odstraszenie komarów ŚWIECE NA KOMARY, które zapalam przy oknie. Mają ładny, odświeżający zapach i wszystkie komary trzymają się z daleka. Na odstraszenie komarów od moich dzieci na zewnątrz używam OLEJKI ZAPACHOWE CITRONELLA. Znajdziecie na edekoracje.pl Skraplam kilkoma kroplami ubranie lub rozcieńczam 5 kropel olejku cytronelowego w 1/4 szklanki wody i tą miksturą smaruje dzieci. Są to naturalne odstraszacze, mogę zwiększyć dawkę na szczególnie uciążliwe. Polecam, nie będziecie się zastanawiały, czy to grozi Waszym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: naprawde wam nie przeszkadza sklad?????/// 15.06.10, 00:28 Tez psikałam wcześniej na ubranka ale z reguły komary cieły po buzi, rękach i nogach czyli tam gdzie nie psiknięte. Opaska testowana od weekendu na wyjścia zdecydowanie popołudniowo-wieczorne i nad wodą i było ok tzn żadnych nowych śladów. Teraz poszukuje urządzonka do prądu głównie na wakacje bo w domu mamy siatki i nigdzie ale to nigdzie nic nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Bros dla dzieci 15.06.10, 08:10 Anusia, wczoraj wieczorem kupiłam w Auchan Bros dla dzieci, taki różowy. Były tylko urządzenia z płytkami, ale pasuje do nich i wkład z płynem. Wkłady też były. Polecam wycieczkę do Bonarki. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Wysłane 15.06.10, 00:23 Dotarły wszystkie przelewy i to co było bez problemów adresowych (czyli większość) poszło. Reszta jutro. Jakby były ew problemy z przesyłkami to dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
segame Opaski przeciw komarom 16.06.10, 00:16 Tutaj są od ręki www.2future.pl/Produkt/380/opaska_przeciw_komarom Można wpaść do sklepu na Skierniewickiej lub zamówić z wysyłką. Odpowiedz Link Zgłoś
belbetka Re: Opaski przeciw komarom 16.06.10, 10:46 A ja znalazłam jednak te ubrania anti mosquito. One są nie tylko czymś nasączone, ale mają też specjalny splot. I odstraszają też kleszcze. A przy okazji, znalazłam w tym sklepie rosnące ubrania! Tylko nie do koca rozumiem, jak rosną... Odpowiedz Link Zgłoś
fajny.agatka Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 07.07.10, 22:04 ja kupilam na allegro i polecam są po prostu znakomite, na allegro sprzedający ASphoenix www.allegro.pl/item1123934910_opaska_na_komary_opaski_przeciw_komarom _hurt.html Odpowiedz Link Zgłoś
art4z Re: opaski przeciw komarom-gdzie kupować? 12.07.10, 16:15 W zeszłym i w tym roku kupowałem te i są OK www.2future.pl/Produkt/380/opaska_przeciw_komarom Odpowiedz Link Zgłoś