Dodaj do ulubionych

Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś takie?

07.09.10, 12:49
Gdzie znajdę długie skarpetki dla chłopca - roz. 86/92? Chodzi mi o cos pośredniego między zwyczajną, krótką skarpetką wink a rajstopami. Tak, żeby sięgały mw do pół łydki/pod kolanko. Są w ogóle takie wynalazki??
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 12:51
      Swojego czasu kupowałam córce w H&M.
      Patrzyłam parę dni temu i nie widziałam...
      Syn - w podobnym wieku nosi... pasiasto-dziewczęce
      Podobno bywają w sklepach sieci GATTA.
      pzdr
      • asikwikt Re: Długie skarpetki dla maluchów - 07.09.10, 12:59
        Gatta i Wola. kupuje co roku synowi
        cena w Gattcie za takie "podkolanka: 8,90 Pln super jakość
        Wola trudniejsza do kupienia. chyba ze allegro lub male sklepiki z bielizna
      • kalina886 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 13:00
        Nie wiem, czy takie małe, ale podkolanówki dziecięce można trafić w H&M i C&A.
        • e-piotrus83 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.12.10, 09:25
          Są, nawet dla bardzo małych maluchow:

soxo.pl/index.php?cPath=189_195_336
    • jaga987 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 13:00
      Ja swego czasu kupowalam w next. Rozmiar 6-12 miesiecy i tak przelezakowaly i synek ma teraz dobre (nosi rozmiar 92 cm). Byly w pieciopakach, bawelniane z gumowanym napisem na podeszwie. Teraz szukalam, ale nie widze. Znalazlam za to cos takiego: www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/27/2

Jak byl malutki to kupowalam tez takie dlugie w H&M. Nie wiem czy na wiekszych chlopcow tez sa.
    • slonko1335 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 13:02
      Podkolanówki są już chyba praktycznie wszędzie. Kupowałam w Smyku, reserved, nawet w pepco. Co jakiś czas Lidl ma je w swojej ofercie-te chyba wychodzą najtaniej bo 9.99 za 2 pary.
    • majarzeszow Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 13:14
      zobacz na allegro, jest duzy wybor. Na pewno chlopiece produkuje Yorker.
      • magdalenca78 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 13:20
        No własnie na allegro szukałam i nic nei znalazłam, tylko krótkie skarpetki i rajstopy.
        W Pepco to samo.
        Muszę sie chyba wybrac do HM i Smyka sad
        • majarzeszow Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 13:35
          są, są smile

allegro.pl/yorker-skarpetki-podkolanowki-bawelna-14-16-cm-i1207909939.html
          • magdalenca78 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 13:44
            No tak, ja szukałam w rozmiarówce 92 big_grin
    • tanika01 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 13:18
      Takie długie podkolanówki dla chłopców ma na pewno firma gatta.
      Musiałabyś popytać w sklepach z bielizną lub hurtowniach
      Skąd jesteś? Mogę dać ci namiar na hurtownie gdzie na pewno są ( a przynajmnej były 2 tyg temu)
    • ju_mi Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 13:52
      magdalenca78 napisała:

> Gdzie znajdę długie skarpetki dla chłopca - roz. 86/92? Chodzi mi o cos pośredniego między zwyczajną, krótką skarpetką wink a rajstopami. Tak, żeby sięgały mw do pół łydki/pod kolanko.

To się nazywa podkolanówki wink

Ja nigdy nie miałam problemu z kupieniem: kupuję najczęściej w Tchibo i Lidlu.
    • agni71 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 13:53
      Dziewczęce podkolanówki kupowałam w wójciku i Zarze, moze maja i chlopięce. Wywijane skarpetki, które po odwinięciu siegaja pod kolanko mam z the Children's Place - może sprzedaje ktos na Allegro?
      • afroddytta Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 20:37
        Też polecam te z Lidla, są rewelacyjne i się nie zsuwają, mam też Gapa. Inne szczególnie polskie wychodzą znacznie drożej i się zsuwają. To moje doświadczenia.
        • magdalenca78 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 20:53
          A nie wiecie może, czy w Lidlu są one aktualnie w ofercie? Czy moze jeszcze na nie za wczesnie?
          • monia111175 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 21:31
            U mnie na targu sa--super jakosciowo--nie pamietam chyba z woli- na wiosne kupowałąm 3 pary-wiec pewno w kazdym normalnym sklepie dzieciecym tez bedą/
            -
            • loganmylove Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.09.10, 23:16
              Tchibo są oksmile i jeszcze w sklepie Schiessera w Gakmoku w W-wie jakieś niemieckie-są super
              • afroddytta LIDL 07.09.10, 23:31
                W Lidlu to muszą one być w gazetce, nie ma ich w stałej ofercie. Myślę, że niedługo powinny być. W przyszłym tygodniu mają być ale takie zwykłe, krótkie www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-4EBBDD17-A3B10CCD/lidl_pl/hs.xsl/index_12827.htm
                ogólnie te skarpety z Lidla są bardzo dobrej jakości, nie rozciągają się, nie przecierają i cena jest bardzo dobra. Mój 4latek biega w domu na bosaka i żadnej jeszcze nie przedarł.
                Ja gorąco polecam.
                • my_valenciana Re: LIDL 07.09.10, 23:59
                  Dziś kupiłam w C&A - i chyba nie ma znaczenia, że w Niemieckim? Inne kupiłam w hurtowni z artykułami dziecięcymi.
    • marta76 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 08.09.10, 00:54
      w ubiegłym roku kupiłam w tchibo.BYło fajnie,bo nie zsuwały się,a jednocześnie ściągacz był miękki ,więc nie zaciskał sie na nóżce.
    • 18_lipcowa1 tak, kupilam w HM- 08.09.10, 09:12

odwija sie je i sa jak podkolanówki
      • krasulas H&M cena 19,90zł 09.09.10, 17:42
        Typowe podkolanówki są w H&M z aktualnej kolekcji - w rozm. m.in. 22/24 - kolor granatowy i pasiasto-chłopięce.
        Dwupak 19,90zł.
        Kupiłam (na dziale chłopców w wieku 2-6 lat). Miałam podobne dla córki - rewelacyjne gatunkowo i napewno na 2 lata wystarczą

Co do tych odwijanych - to macie chyba na myśli dział niemowlęcy. Bez porównania - owszem, odwinąć można, ale nie są ani tak grube, ani tak dobrze trzymające. Dobre są na około roczne dziecko, ale na dwulatka aktywnego, biegającego tak sobie (też je mamy)
    • mala_mee Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 09.09.10, 18:27
      Podkolanówki dla syna kupiłam w calezedonii. Kupowałam rozmiar 19-21 i widziałam większe.
    • iberka Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.12.10, 12:37
      na pewno są w Wójckiku, bo niedawno kupowałam nawet już w cenahc wyprzedażowych po 5/7 pln

iza
      • wiola_wd Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.12.10, 18:49
        jakieś 3 tygodnie temu kupiłam w Lidlu, dwupak za 9,99. Bardzo porządne, w podeszwie stopki jest frota, reszta miękka i ciepła, dużo bawełny, nie uciskają, fajnie się dopasowują (ja mam chudzinkę i też nie odstają). Były wersje dla dziewczynek i dla chłopców.
        • julka-4 Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.12.10, 19:47
          U nas w lidlu leżały jaszcze w zeszłym tygodniu.
          • ambrozja Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 07.12.10, 20:04
            z najnowszej gazetki info :
            w lidlu będą od 16 grudnia
            pakowane po 3 pary w cenie 11,99 zł
            rozmiary 19- 30
    • misia-your Re: Długie skarpetki dla maluchów - są gdzieś tak 08.12.10, 08:27
      LIDLsmile ja mam wlasnie z lidla , ktore byly jakos w listopadzie i tearz tez beda 16.12 i baaardzo polecamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka