Dodaj do ulubionych

Prezent dla pięciolatki

11.09.10, 15:48
Dziewczynka uwielbia mini laleczki i wszelkie mini zwierzaczki. Wiem, że ma pełno istotek z littles pet shop i laleczki Evi. Czy jest coś wartego uwagi co zainteresowałoby taką dziewczynkę? Nie chciałabym kupować pojedynczych postaci z uwagi na ryzyko powtórzenia. Może poleciłybyście mi jakieś zestawy, domki, cokolwiek? Kompletnie nie jestem obeznana w tym temacie.
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Prezent dla pięciolatki 11.09.10, 18:17
      Polecam wszelkie wyklejanki tej firmy.
      allegro.pl/listing.php/search?stringshockRB+FACTORY&from_showcat=1&category=0&description=1&sg=0&change_view=1
      W zależności od wieku dziecka, są mniej lub bardziej zaawansowane.
      Dzieci muszą zgodnie z "legendą" odpowiednio powyklejać rysunki, które później można np. zawiesić na ścianie:
      Tę kupiłam 5 letniej córce sąsiadki i jest zachwycona:
      allegro.pl/mozaika-samoprzylepna-wrozki-i1227232729.html
      natomiast 6 latce (też córce sąsiadki) kupiłam podobną do tej, ale w kształcie serca z lusterkiem. Jej mama powiedziała, że to najfajniejszy prezent ze wszystkich otrzymanychsmile
      allegro.pl/mozaika-samoprzylepna-pudelko-wrozki-i1227232689.html
      Uważam, że te mozaiki naprawdę potrafią zająć dziecko na kilka godzin a oprucz tego że ładnie wyglądają spełniają funkcję edukacyjną.
      • kalina886 Re: Prezent dla pięciolatki 11.09.10, 21:55
        Nasza córka na 5te urodziny dostała dokładnie takie same prezenty.
        Takie obrazki do wyklejania jak z pierwszego linku saszanasza i identyczne pudełko jak w drugim linku.
        Córka jest zachwycona.
        Dodatkowo ja też jestem zadowolona bo córka ćwiczy zręczność palców.
        • barbi1 Re: Prezent dla pięciolatki 11.09.10, 22:09
          Mnie również zachwycają te mozaiki, zamówię dla swojej pięciolatki smile
          Dziękuję za linka smile
          • sylwina76 Re: Prezent dla pięciolatki 11.09.10, 22:28
            Rewelacyjne te mozaiki - myślę, że te z magnesami zachwycą też moją czterolatkę.
            Pojedynczych figurek czy laleczek nie kupowałabym - nie wiadomo czy już ich nie ma.
            Ewentualnie gry planszowe, książki - nowości wydawnicze.
            • aagulek Re: Prezent dla pięciolatki 11.09.10, 22:49
              u nas hitem jest zhu zhu pets i akcesoria-zjezdzalnia i domek, ale byly ten bindeez, toy story figurki
            • kalina886 Re: Prezent dla pięciolatki 11.09.10, 22:50
              Co do magnetycznych układanek.
              Ja jak wybierałam to mi Pani odradzała.
              Owszem jak się ułoży to po przekręceniu się nie rozwalają, ale w trakcie układania trzeba być bardzo bardzo bardzo ostrożnym, żeby nie poprzesuwać poszczególnych elementów.
              Co innego te przyklejane.
              Ja polecam pudełko. Nie dość, że ma charakter kreatywny to jeszcze potem służy do przechowywania jakiś drobiazgów.

A co do gier dla 5latka ja polecam Monopoly Junior.
              Zabawa i nauka liczenia w jednym. Moja córka jest zadowlona, że może coś kupować, płacić, pobierać opłaty itp.
    • 13inka Re: Prezent dla pięciolatki 12.09.10, 09:16
      z laleczek super są te z serii truskawkowe ciastko z hasbro allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=truskawkowe+ciastko&change_view=1&category=11818
      chrześniaczka 5-latka ma zestaw piknik, samochód sterowany i basen- sama wybierała- są cały czas w użyciu- zabawki są ładnie wykonane a laleczki ślicznie pachną, autko sterowane przewozi nie tylko Truskawkę ale też pet shopy i kucyki pony wink Z wycinanek ostatnio przerabiamy takie z laleczką-modelką i ubrankami które trzeba powycinać i nakładać na modelkę- naprawdę fajna zabawa. Oprócz tego u nas zawsze hitem jest ciastolina smile
    • agrafka.3 Re: Prezent dla pięciolatki 13.09.10, 13:27
      A ja zupełnie z innej beczki, ale zapewniam że prezent dostarczy wiele radości smile
      Książka "Maleńkie Królestwo królewny Aurelki", Wydawnictwa Bajka.

bajkizbajki.pl/?malenkie-krolestwo-krolewny-aurelki,58
      Książka zdobyła nawet nagrodę Empiku na Najlepszą Książkę Dziecięcą roku 2009. Dla mojej sześcioletniej pociechy i jej koleżanek książka absolutnie genialna więc polecam z całego serca również i Twojej pięciolatce.
      • kalina886 Re: Prezent dla pięciolatki 13.09.10, 13:42
        O tę książkę też mamy.
        Faktycznie genialna.
        Podoba się córce, a i dla mnie czytanie jest całkiem przyjemne.
      • czytelniczkaa Re: Prezent dla pięciolatki 13.09.10, 13:48
        Książka jest fajnym prezentem dla dziecka, ale nie ucieszy go aż tak jak ucieszyłaby zabawka. Dlatego dla pięciolatki polecam jakieś dziewczęce klocki lego wink Podobnie jak książki kształtują wyobraźnię i są oryginalnym prezentem, nie takim jak lalki czy plastykowe kuchenki do gotowania smile
        Pozdrawiam smile
        • agrafka.3 Re: Prezent dla pięciolatki 13.09.10, 14:58
          czytelniczkaa, do klocków dołóż książkę i to dopiero będzie super prezent smile
          A osobiście nie zgadzam się, że dzieci nie cieszą książki równie mocno jak zabawki. Moja córa, od zawsze, reaguje na książkę szczerym uśmiechem i znacznie więcej czasu spędza przy swojej biblioteczce niż w kąciku zabaw.
          • slonko1335 Re: Prezent dla pięciolatki 13.09.10, 15:22
            U nas tak samo. Młoda zapytana co chciałaby dostać odpowiada zawsze i niezmiennie-książkę. W smyku ma w nosie półki z zabawkami, sterczy przy regale z książkami i ogląda.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka