Dodaj do ulubionych

Kurtka dziewczęca z Tchibo

22.09.10, 09:23
Chodzi mi o tę kurtkę z najnowszej kolekcji:
www.tchibo.pl/Cieplochronna-kurtka-dziewczeca-p200020331.html
Czy tylko mnie się wydaje, że jest ona zupełnie bez sensu? Jest po prostu za krótka. Czy ubrałybyscie zimą wasze córki w tak krótką kurtkę? Kurtka byłaby bardzo ładna gdyby nie ta długość. sad A szkoda, bo nie mam kurtki dla córki na zimę i co więcej zupełnie nie wiem gdzie mogłabym kupić sad Nic ładnego nie ma. Moja córka to już nastolatka więc byle czego nie ubierze.

A może to ja jestem przewrażliwiona?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 09:29
      Dla mnie tez za krótka, ale ja mam 8-latkę. Nastolatki w takich krótkich biegają.
      • ka_thy Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 09:54
        Ja wiem, że biegają. Nawet w krótszych. Ale ja nie muszę się na to godzić. Zwłaszcza zimą.
        • kostruszka Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 10:14
          Bardzo ładna ta kurteczka (przynajmniej w necie, bo w realu to potem różnie bywa).
          Jako druga kurtka na późną jesień lub cieplejsze zimowe dni - dlaczego nie?
    • alpepe Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 10:17
      Moja ośmiolatka już w ub. roku w takiej krótkiej przechodziła zimę. Było dobrze, choć denerwują mnie fasony kurtek dla dzieci. Tyłek powinien być grzany kurtką, a tu wszystkie tylko lekko poniżej pasa!
      • ka_thy Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 10:31
        > Moja ośmiolatka już w ub. roku w takiej krótkiej przechodziła zimę. Było dobrze

Ale zapewne pod spodniami miała jeszcze rajstopy więc pupę coś dodatkowo grzało. Moja juz od dawna rajstop nie ubierze. Tak jeszcze myślę, że gdyby pod spód ubrać dłuższy ciepły sweter albo polar to mogłoby byc ok.

Zastanawiam się poważnie nad tą kurtką bo to tak naprawdę pierwsza kurtka w tym roku, która się podoba - i mnie i córce.
        • alpepe Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 14:21
          Nie, nie miała. W szkole jest ciepło, więc nie wyobrażałam sobie, by jeszcze się przegrzewała. Miała zwykłe spodnie, w wielkie mrozy na spodnie nakładałyśmy jeszcze getry podciągnięte do pół uda, by chronić kolana i tyle.
          • patatajowa Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 15:49
            alpepe napisała:
            > Nie, nie miała. W szkole jest ciepło, więc nie wyobrażałam sobie, by jeszcze si
            > ę przegrzewała. Miała zwykłe spodnie, w wielkie mrozy na spodnie nakładałyśmy j
            > eszcze getry podciągnięte do pół uda, by chronić kolana i tyle.
            przed czym chronicie te kolana? czy w jakis sposób nerki są "mniej ważne" i nie trzeba ich chronic?
            skoro masz 8-latke zakładam ze ty płacisz za zakupy i decydujesz w dużej mierze co kupic dziecku bo 8-latka to jeszcze dziecko nie nastolatka z gołym pępkiem i nerkami.
            • alpepe Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 16:39
              Masz nerki na pupie? Albo twoje dziecko? Akurat nerki to taka kurtka chroni, o ile ktoś nie chodzi w niej na rękach. I otrzyj pianę, bo sądzę, że wybrałaś sobie niewłaściwą osobę do pouczania. Moja starsza córka ostatni raz chorowała w wieku 5 lat. Miała grypę. Więc chyba wiem lepiej, jak dziecko chować w zdrowiu.
            • agni71 Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 17:20
              patatajowa napisała:

> przed czym chronicie te kolana?

Przed zimnem?

czy w jakis sposób nerki są "mniej ważne" i nie
              > trzeba ich chronic?

Przeciez taka kurtka siega do bioder, więc zakrywa nerki? chyba, że ja jakaś slabo jestem poinformowana w kwestii położenia nerek w organizmie?

> skoro masz 8-latke zakładam ze ty płacisz za zakupy i decydujesz w dużej mierze
              > co kupic dziecku bo 8-latka to jeszcze dziecko nie nastolatka z gołym pępkiem
              > i nerkami.

Fakt, ze dziecko 8-letnie też decyduje o tym, jakie ubrania nosi nie oznacza automatycznie, że te ubrania sa nieodpowiednie.

• pia_ Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 11:21
      Jestem zawiedziona tymi kurtkami, miałam nadzieję, ze tak jak w zeszłym roku pojawią się fajne płaszczyki. Miałyśmy model z ubiegłego roku, było to najukochańsze okrycie mojej córki. Jak dla mnie kurtka jest za krótka, ale ja z kolei mam 7-lakę i fioła na punkcie ciepłej pupy i nerek wink
      • patatajowa Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 15:46
        nie ,nie kupiłabym tej kurtki dla mojej 9-latki. jest moim zdaniem za krótka.
        przyłączam się do "klubu" pozytywnie "zafiołowanych" matek które myslą o nerkach swoich córek na przyszłość.
        • agni71 Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 17:21
          Pytanie za 100 pkt. - gdzie znajduja sie nerki? Chyba nie poniżej linii bioder?
          • alpepe Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 17:29
            no, gdzie? W dupie.
            • alpepe Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 17:34
              przynajmniej wg patatajowej.
            • patatajowa Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 21:27
              na poziomie tzw. dupy znajduje się równiez pęcherz moczowy. o ile u dorosłych kobiet jego infekcje są związane z uprawianiem seksu czy brakiem dostatecznej higieny o tyle u dziewczynek jego "przeziębienie" to kwestia kusych kurtek czy spodni. infekcje pęcherza to prosta droga do wszelkich nawracających infekcji nerek.
              cyt ze strony poradnikzdrowie.pl:" 6. Ubieraj się ciepło od dołu, ponieważ zimno sprzyja zapaleniom. Krótkie spódnice, odsłonięte nerki i brzuch oraz cienkie majtki w zimie nie są dobrym pomysłem. Czasami chorobę powoduje przemarznięcie stóp, dlatego nie wolno chodzić boso po kamiennej posadzce. W chłodnie dni pamiętaj o założeniu odpowiednich butów i skarpetek czy grubych rajstop. Infekcją kończy się chodzenie w przemoczonym obuwiu czy rajstopach.
              aha i do alpepe: w dupie rowniez mam to w co ty ubierasz swoje dziecko,moze ci podziękuje za pare lat za kuse kurtki i spodnie biodrówki zimą.
              żadnej piany nie toczę, wyraziłam swoje zdanie o tego typu kurtkach dla dzieci- zwłaszcza dziewcząt.
              aha i tak- owszem -jestem przewrażliwiona na punkcie ciepłych majtek zimą.
              owszem -nie jestem lekarzem , niestety doswiadczenie w temacie chorób nerek mam.
    • antwa Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 19:34
      ja kupiłam podobne kurtki dla 2,5 latki i 4,5 latki.
      Tez są bardzo kuse ale te kurtki mają być na jesień, na zimę maja już takie za dupcie.
      • mmala6 Re: Kurtka dziewczęca z Tchibo 22.09.10, 19:44
        szkoda, ze ta kurtka jest dziewczęcawink chciałabym taką dla syna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka