modrooczka 30.09.10, 16:19 Może ktoś widział ładne. Zlazłam wczoraj całą Arkadię i nic nie znalazłam. Czy jeszcze za wcześnie na zimowe komplety? Kurtki dziewczyny mają granatowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 16:20 Jej, miała być czapka i szalik, coś mi w klawiaturze przeskoczyło. Teraz już nikt tu nie zajrzy Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 16:22 ja mojej mlodej kupiłam w tchibo: tylko chyba do granatowej kurtki tak średnio... Odpowiedz Link Zgłoś
monikas27 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 17:08 Widziałam te z Tchibo ale, to raczej na jesień niż na zimę, ale może się mylę Też obeszłam Arkadię w poszukiwaniu czapki dla 7-latki, w końcu kupiłam w Kappahl, ciepłą z wielkim pomponem, ale nie było do niej ani szalika ani rękawiczek. Szukam więc dalej jakiegoś kompletu na zmianę Do granatowej kurtki to w Wójciku widziałam komplety, ale nie wiem jak z rozmiarami no i ceny Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 17:13 a w hm nie było nic ciekawego? Wydaje mi się, że oni zawsze mają spory wybór takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 17:23 W H&M to jakby tornado przeszło - nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 17:35 Do granatu niby wiele kolorów pasuje, ale jak sie szuka to nic nie ma... W C&A sa albo będa pewnie takie - i kremowe i jasny i ciemny róz powinny pasować. www.cunda.de/Shop/HtmlProduct/product.html?l1=%27Kids%27&l2=%27Girls%27&l3=%27Accessoires%27&l4=%27M%FCtzen%27&pId=%2742328%27&pClr=%272%27 W Wójciku jest przynajmniej jednak kolekcja z rozm. do 122 z granatem, więc może tam cos znajdziesz? Ja kupiłam tez te wspomniana wielokolorową w Kappahl dla mojej 8-latki, ale granatu to w niej nie ma. Chociaż mogłaby pasowac i tak. W H&M byly tez takie ecru z warkoczami, jak zalinkowane z C&A Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 20:51 a na Śląsku nie ma wielokolorowych w Kappahlu Są tylko z pomponem wielkim w fiolecie i coś tam jeszcze (ze znaczkiem ozdobnym na przodzie). Wielokolorowe są jedynie rękawice i szale. W H&M w tym sezonie moim zdaniem kiszka dla dziewczynek. Oglądałam w Reporterze zestaw za 49zł - czapa + szalik - w ładnym fiolecie, na polarze od wewnątrz (był tylko jeden zestaw i maławy niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:17 Szczerze Wam powiem że ja już rzygam tym różem i fioletem. Kupiłam na wiosnę ładną czapkę z szalikiem w Benettonie w pomarańczowo-biało granatowe paseczki. No i moja córka, cielę zgubiła czapkę Skończy się na jakimś różowym, ale nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:25 a musi byc koniecznie pod kolor? Moja córka wybrała sobie w Zarze taką czapkę i moim zdaniem ta czapka pasuje do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:35 w next jest taki komplet Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:38 Sama podobną mierzyłam w Cubusie - bardzo twarzowa! Tylko ja poszukuję czegoś do dwóch kombinezonów w fioletach i pech chce, że jedna góra jest w pasy, druga w kratkę. Także pozostaje tylko coś jednokolorowego... Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:54 Mi to się marzy coś takiego: Ale tak patrze, patrze i nie rozumiem. Niby pojawiły sie ceny w złotych a przy wszystkich produktach się wyświetla, że za granicę nie wysyłają? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 22:04 ta czapka jest chyba z czarnym Nawet jesli beda wysyłali, to trzeba liczyć się z cłem. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 22:21 To prawda, czarny. Ale czapka fajna. Chętnie bym kupiła coś w tym stylu: w ładnych, żywych kolorach niekoniecznie "dziewczęce" czyli róż i fiolet. Taka futrzana czapa to jest myśl. Albo posadzę babcię, kupię wełnę i już. Gdyby nie to że babcia zalatana to byłaby najlepsza opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell modrooczka:) 30.09.10, 22:39 chcesz taką czapkę jak ta z gapa? W dziś poleciał do USA, to mu wyślę mejla i po starej znajomości powinien gdzieś dopaść tylko się z rozmiarem wyjęzycz, bo ja nie wiem jak ta siedmiolatka z głową stoi? tzn. obwodem Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: modrooczka:) 30.09.10, 23:51 A czy ja moge do Ciebie zadzwonic jutro? Owszem nabrałam ochoty na taki komplecik, jutro bym obmierzyła Lilkę, a może i Ewkę. Jest tez jeszcze jeden fajny: Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: modrooczka:) 30.09.10, 23:54 I wersja różowa, ale da się wytrzymać: Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: modrooczka:) 01.10.10, 19:38 Możesz, możesz Ino dzwoń po 20.00. Jutro mam do nocy zajęcia, więc nie będę odbierać, ale wieczorem spoko Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: modrooczka:) 01.10.10, 21:22 Ja sie musze widzisz dobrze zastanowic bo prawdą jest, że Lilce drożej wyjdą dodatki niż kurtka a Ewce drugie tyle. Dlatego podpytuje, moze jednak mozna wydać połowę tego. Tylko ze potem to się wyciąga, wyciera i i tak kupuje nowe czapki w połowie sezonu. To może tym razem raz a porządne? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 23:41 Jeśli marzą ci się klimaty norweskie, a kasa to nie problem, pozostaje Ci zajrzeć do jakiegoś sklepiku sprzedającego MaxiMo lub Dolli von Doell. Oni w takich sie specjalizują, co prawda w tym roku modny jest głownie fiolrt ale może i granat się znadzie. Ja np. do granatowej Alaski Benettona mam o taką Dolli kupioną w zeszłym roku: mail.google.com/mail/?ui=2&ik=c47b2e21e9&view=att&th=124dda69e00944d8&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_g1uive3g0&zw Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 23:44 nie pokazuje się Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: minkapinka 30.09.10, 23:47 sliczna ta czapka z zary ktora wybrala Twoja corcia, w jakich rozm byly te czapki? dawno ja kupowalyscie? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: minkapinka 30.09.10, 23:56 kupowałyśmy ok. 10 dni temu. Mamy w rozmiarze S/M (to jest ten średni rozmiar - chyba 54cm), czapka jest spora. W zarze często są te same czapki w rożnych rozmiarach. Wczoraj u mnie w Zarze nie było juz tych czapek, ale moze w innych są. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:33 tak, dolli i MaxiMo zawsze maja czapki w mniej popularnych kolorach, warto w tych firmach poszukać. Ja moze w sob. sie przejade zobaczyc, czy mają cos z limonka i turkusem do wiadomej kurtki, to spojrzę tez na kolorystyke do granatu. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:39 A gdzie to się kupuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:47 Nie chcę ich reklamować kolejny raz, wrzuć do wyszukiwarki forumowej Dolli i ci wyjdzie, podobnie Maximo. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: mielinka 30.09.10, 23:45 aniu a jaka masz czapke do fioletowego plaszczyka z benettona? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: mielinka 30.09.10, 23:57 mówicie o tych fioletowych, zapinanych na czarne guziki z zeszłorocznej wyprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: mielinka 01.10.10, 00:00 mam na mysli ten plaszczyk fioletowy puchowy z tej zeszlorocznej wyprzedazy za bodajze 109 zl nie pamietam czy mial czarne guziki ale chyba nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: mielinka 01.10.10, 00:45 No więc ten płaszczyk fiolet z ciemnymi guzikami jest jeszcze sporo za duży na małą, na szczęście mam jeszcze tę 3 w 1 kurteczkę w dwóch odcieniach fioletu (no tę dwustronną) i do niej oczywiście też mam czapki: 1) fioletowa w serduszka srebrne z Kappahl 2) obecnie w Kappahl jest taka "inca" fiolet z kolorkami za chyba za 30zł- śliczna (jutro mogę zrobić zdjęcia) 3) no i planuję coś wygodnego z Dolli - a jest wybór w tym kolorze ogromny))i wzory niczego sobie - tylko ceny, zawrót głowy sięgają bez karty klienta 90zł!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: mielinka 01.10.10, 17:52 palszczyk rzeczywiscie ma czarne guziki dzis przymierzylam mlodej, mamy rozmiar s, i rekawki sa duzo za dlugie, bo sam plaszczyk na dlugosc i w ramionach jest ok, ale nie lubie wywijac rekawkow, pewnie za rok ten plaszcz bedzie w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: mielinka 01.10.10, 22:01 To wspomniana wyżej czapka z Kappahla obecnie dostępna w sklepach, w przewadze intensywny fiolet, ma kilka cekinków, cena 29.90 bez zniżki -25%. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: mielinka 01.10.10, 07:40 do tego fioletowego płaszczyka zastanawiam się nad taką z nexta moja córka jest juz na tyle duza, ze nie musi mieć czapki w kolorze kurtki, mamy ewentualnie szary komplet Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 14:46 Ogladalam przedwczoraj te czapke. Jedyna, ktora zwrocila moja uwage posrod wszystkich tegorocznych dodatkow gapa, ale tez nie powalala. No i cena 16.50 CAD, tyle samo rekawiczki a szalik 19.50. Lacznie prawie 60 dolcow na dodatki. IMO chyba przesada... BTW czarne kurki puchowe z polyskiem super Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 23:14 krasulas napisała: > a na Śląsku nie ma wielokolorowych w Kappahlu > Są tylko z pomponem wielkim w fiolecie i coś tam jeszcze (ze znaczkiem ozdobnym > na przodzie). Te wielokolorowe tez maja fiolet, więc może to te widziałaś. Sa z kolekcji Woxo dla starszych dzieci. I były tez takie same ecru, tez bardzo ladne, ale chyba sie szybciej sprzedały niz te kolorowe. Tu fotka kolorowej: One sa zreszta fajniejsze niz na zdjęciu, kolory bardzo zywe, a fason taki, ze pompon nie sterczy na czubku glowy, tylko lekko zwisa. Czapka od wewnątrz ma wokół glowy szeroki pas polaru, ocieplający czoło i uszy. No i dzieki temu polarowi dobrze sie głowy trzyma, nie zjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 23:57 W C&A maja fajne komplety, w roznych kolorach, niekoniecznie rozowe. Nawet dla doroslych maja fajne czapki. Dzisiaj sobie taka nabylam (choc na dziale mlodziezowym ): Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:04 Fajna To ja sie przyznam, że te kolorową z Kappahla kupiłam tez sibie, tylko w większym rozmiarze Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:27 To ja sie przyznam, ze podobna - polaczenie rozu i pomaranczowego z bezem - tylko "pilotkowa" to byla, z warkoczykami po bokach, nosilam przez ostatnich kilka lat. W komplecie z szalikiem. W koncu mi sie ten zestaw znudzil. I znalazl nowa zadowolona "nosicielke". Zamowilam juz u znajomej nowa kolorowa pilotkowa. Ja po prostu lubie zwariowane czapki. Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:29 I musze tez przyznac, ze ta Twoja kolorowa z pomponem tez mi sie b. podoba. Uwazam, ze jest idealna dla kobiet z naszym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 15:41 niestety, na Śląsku nadal brak tych czapek - a tak naiwnie po nią jechałam... a co tam! też sobie kupię ... jak dojdzie/dojedzie Odpowiedz Link Zgłoś
emtii Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:44 A ja natrafiłam przez przypadek w Intersporcie na polskie czapki marki SPREE.Sporo różnych modeli,bardzo fajna jakość,podszyte polarem albo Windstopperem.Kupiłam sobie i córce z kolekcji FUN.Na stronie jest tylko namiastka,ale warto zwrócić na nie uwagę.Są też ponoć w Campusach. www.spree.pl/index.html Przez 2 poprzednie sezony córka miała granatowe kurtki.Nosiła komplet ecru z warkoczami z h&m oraz ciemnoróżowy z Zary,ten był ulubiony. Teraz mamy min.oliwkowy puchowy płaszcz i dopiero tu widzę problem,jaka czapka.... Narazie oprócz czarnej nic mi do głowy nie przyszło... Może coś zasugerujecie Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:51 Do oliwki (szaro-zielony) super jest khaki z czerwienią, lub oliwka z czerwienią, to wypróbowane połączenie Ja miałam dla córci coś takiego: Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 08:29 Do oliwki zobaczyłabym turkus, moze koralową czerwień, brąz.... Odpowiedz Link Zgłoś
emtii Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 11:33 czerwony może być faktycznie dobry popróbujemy Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 08:10 allegro.pl/wojcik-czapka-szal-rokowa-ksiezniczka-new-kol-i1241154734.html Ja kupowałam taki zestaw z Wójcika. Dopasowywałam go do grafitowego płaszczyka i fioletowych butów, kolorystycznie pasuje, ale np. mój mąż skrytykował czapkę, stwierdzajac, że w takiej z pomponem córka wygląda jak przedszkolak Tylko, że jak widzę, teraz 90 % czapek ma pompony... Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 08:30 A czy któraś ma już te czapki z Gap?Jak z rozmiarem?Czapki z Gapa to loteria...czasami S pasuje na dorosłego a czasami jest zbyt mała na pięciolatkęZastanawiam się czy kupować rozm S-M czy L-XL (na ksiązkową dziewięciolatkę) Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 06.10.10, 13:18 Mariquita ma ladne komplety www.intermax.pl/katalog/?id=1&kolekcja=504 Odpowiedz Link Zgłoś