Dodaj do ulubionych

kombinezony tchibo - skandal

08.10.10, 10:16
jestem zbulwersowana sprzedażą kombinezonów zimowych firmy tchibo - najpierw reklama, ze mają być w sprzedaży od dnia takiego, a takiego. w sklepach brak jeszcze tego samego dnia. miały być w cenie 179 zł za komplet kurtka i spodnie, byłam zainteresowana zakupem, bo cena przyzwoita i jakość dobra, koleżanki polecały. ale niestety, w sklepach brak, sprzedawczynie twierdzą, że już dostawy nie będzie, na infolinii oświadczyli, ze wszystkie wyszły z magazynów... no i szybko okazało się, co z nimi... otóż za 100 więcej można je kupić na allegro uncertain dla mnie to skandal, wygląda na to, ze chyba sprzedawczynie sobie wzięły i handlują.
Obserwuj wątek
    • jagodasoft2 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 10:23
      Ja jestem zbulwersowana setnym wątkiem na ten temat. Naprawdę nie można sie dopisać do wątków innych zbulwersowanych mam ?
      • kasiulka_26 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 10:27
        sorki, jeśli było już na ten temat, nie widziałam tematu
        • aurinko Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 11:03
          kasiulka_26 napisała:

> sorki, jeśli było już na ten temat, nie widziałam tematu

Tak to jest jak się nie widzi nic innego poza kombinezonem Tchibo uncertain
        • alpepe Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 11:38
          powinnaś sobie poprawić suwaczek, skoro latka, to i tygodniunie, nie sądzisz?
    • aleksandra1977 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 10:24
      jakies ogolnopolskie wariactwo z tymi kombinezonami.
      Nie dziwie sie, ze blyskawicznie znikaja ze sklepow, skoro na Allegro ludzie placa za nie dwa razy tyle.
    • meliba Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 10:26
      Czy zamiast się bulwersować i tracić nerwy, nie lepiej kupić inny kombinezon? Mnie sytuacja z kombinezonami Tchibo skutecznie do nich zniechęciła i już dawno kupiłam inny, równie dobry, jak nie lepszy.
      • zielono_mi_15 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 10:30
        Ja tez jestem zbulwersowana zbulwersowaniem innych wink

• women1984 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 10:33
        dokładnie rzygać się chce czytając kolejny wątek dot. kombinezonów to jest jakaś paranoja fakt wychodziły najtaniej, ale cóż zrobić jak nie ma w zeszłym roku miałam za 39zł z reala a w tym za 250 mamy h&m. Szczytem głupoty moim zdaniem jest kupno na all za prawie 300zł oczywiście jeśli ktoś ma sostęp do innych sieciówek
        • blizniaki14 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 10:57
          Mam trójkę dzieci i wychowują się do tej pory (syn 5,5 roku i bliźniaki 3,5r) bez kombinezonów Tchibo i żyją smile Miałam owszem raz świetne ocieplane spodenki Tchibo i raz przeciwdeszczowe na szelkach Tchibo, mama kupiła w ciucholandzie za grosze, nawet nie wiedząc co to za firma wink
          kombinezony mieliśmy z TupTup, Lady Bird, Reserved, H&M, C&A i innych sklepów. Wszystkie bardzo dobre, żaden nigdy nie przemókł i w świat poszły i wiele dzieci obskoczyły smile
          • modrooczka Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 12:27
            żyją, ale co to za życie bez Tchibo wink
            • blizniaki14 przynajmniej ich mama nie jest 08.10.10, 20:46
              znerwicowana wink to i one są szczęśliwe smile a zimowe ubranka kupiłam część w styczniu, część w sierpniu wink
        • emma6666 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 10:57
          czemu zaraz skandal... jest popyt jest podaż, interes się kręci.
          gdzie tu skandal... normalne prawo rynku
          • asiaiwona_1 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 11:01
            oczywiście, że skandal. Trzeba to zgłosiś na policję, do prokuratury, do cba, posłać agenta Tomka i zamknąć wszystkie sprzedawczynie z tchibo. To na pewno one wykupiły te kombinezony, żeby za 2x więcej sprzedać je na allegro.
    • samanta25 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 11:18
      Mnie to wcale nie dziwi, bo z doświadczenia wiem że co roku jest taka historia - kombinezony znikają ze sklepów, strony online a potem jest ich fool na allegro
      • beatag05 [...] 08.10.10, 11:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • nana2005 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 11:49
      zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedać kombinezonu tchibo 110/116 za 300 zł dla córki i nie kupić za te pieniądze Reimy w zaprzyjaźnionym sklepie smile
      • pearliczka Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 12:00
        Pewnie że sprzedaj smile. Jak ktoś zechce kupić to warto na tym zarobić. A kombinezon Reima jest o niebo lepszy niż TCM.
        • stromae Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 12:11
          Tylko, że Reimy nie sprzedaż za rok za tyle za ile go kupisz, a w przypadku TCHIBO jest to wielce prawdopodobne big_grin
          • leneczkaz Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 12:35
            Chciałąm to właśnie napisać. Za 'mercedesa' za rok dostaniesz 100zł a za 'matiza' 300 big_grin
      • merci77 czemu Wy tak "sikacie" za tymi kombinezonami?? 12.10.10, 10:51
        jest wiele innych firm które mają dobre kombinezony.Bez przesady,co rok wyscig.
        • agni71 Re: czemu Wy tak "sikacie" za tymi kombinezonami? 12.10.10, 12:01
          A czemu ty zadajesz pytanie, które juz bylo zadane naście razy? I tylez razy została udzielona odpowiedż smile
          • merci77 Re: czemu Wy tak "sikacie" za tymi kombinezonami? 12.10.10, 13:08
            mozliwe,ze byla odpowiedz,ale niebardzo chce mi sie czytac wszystkie odpowiedzismile
    • gabrysiek.12 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 14:29

i znowu tchibo...
      a w niemczech leza w sklepach i nikt sie tu nanie tak nie rzuca!!! bo inne rownie dobre mozna kupic za mniejsze pieniadze
      • clonek13 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 14:33
        skandal to jest ze Wy sobie tak latwo dajecie wbic cos do glowy, znaczy ze marketing i reklame maja dobra smile
        • kwiatuszek1981 gabrysuek!!! 08.10.10, 15:22
          A skąd wiesz, że w Niemczech leżą? Poprosiłam koleżankę, która mieszka w Niemczech o zakup tego kombinezonu, to jak poszła po 10 rano, to już ani jednego nie było, a babka jej powiedziała, że kobiety już od 8 rano stały.
          Dałam sobie spokój z tym kombinezonem i kupiłam synkowi AST Brugi i jestem b. zadowolona, wydaje mi się, że to lepszy zakup od zeszłorocznego Tchibo.
          • mamaly Re: gabrysuek!!! 08.10.10, 16:02
            Ja widziałam te kombinezony na stoisku Tchibo w MarktKauf'ie w zeszłym tygodniu, nie było ich dużo i nie wiem jakie rozmiary bo nie byłam zainteresowana, ale kombinezony były.

A.
          • gabrysiek.12 Re: gabrysuek!!! 08.10.10, 16:29
            wiem ze leza bo nawet dzisiaj widzialam, mieszkam w hamburgu.
    • 77iwona Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 15:40
      Ja od 5 już lat kupuję kombinezony Reima. Cena zakupu ok. 400 zł sprzedaję za połowę lub ciut więcej i uważam, że jest ok. Dziwię się takiemu parciu na Tchibo. Weszłam dzisiaj z ciekawości do sklepu aby zobaczyć te cuda a sprzedawca podtyka mi pod nos listę, że mogę się zapisać bo w sklepie ani jednej sztuki. Podziękowałam i wyszłam.
      • kropkacom Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 15:48
        > Ja od 5 już lat kupuję kombinezony Reima. Cena zakupu ok. 400 zł

Nie każdy ma 400 zł na kombinezon. W życiu nie miałam kombinezonu TCM. Nie dziwię się, że ludzi frustruje, że nie ma tego co chcieli by kupić.
        • women1984 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 16:04
          a po ile kupujecie brugi?
          • pamplemousse1 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 16:15
            i moje dzieci będą takie nioemodne w tym roku, jak ja z nimi do kościoła pójdę wink skandal!
            • gabrysiek.12 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 16:31
              ha,ha,ha... najlepszy komentarz!!!! smile
            • asiaiwona_1 Re: kombinezony tchibo - skandal 08.10.10, 16:45
              uważam, że powinnaś z tego tytułu wystąpić do tchibo o odszkodowanie. Przecież to trauma na całe życie zostanie. No bo jak to - nie mieć za dziecięctwa kombinezonu TCM? big_grinbig_grinbig_grin
              • pamplemousse1 Re: kombinezony tchibo - skandal 11.10.10, 18:09
                masz rację, ą może zbiorową petycję napiszemy
                no bo jak to można w zimie bez Tchibo, "co ludzie powiedzą"smile
          • kwiatuszek1981 women! 08.10.10, 19:23
            Kupiłam z zeszłorocznej kolekcji, przeceniony z 299 na 209zl
            • perspektywa13 A ja się nie dziwię założycielce wątku, skoro się 08.10.10, 21:47
              chciało coś kupić, a atu klops, to nietęgo. Łał, kombinezony po 400 zł!! Nieźle, małej kupowałam w biedornce po zdaje się 30 zł i naparwdę również niczego mu nie brakowałowink
      • minkapinka Re: kombinezony tchibo - skandal 11.10.10, 18:22
        77iwona napisała:

> Ja od 5 już lat kupuję kombinezony Reima. Cena zakupu ok. 400 zł sprzedaję za p
        > ołowę lub ciut więcej i uważam, że jest ok.
        A ja rok temu używany kombinezon tchibo sprzedałam za 230 zł smile
    • vanmovinia Re: kombinezony tchibo - skandal 09.10.10, 14:30
      kupilam zeszloroczny uzywany na allegro za 140 zl (juz z przesylka), jest w doskonalym stanie.
    • emma30 Re: kombinezony tchibo - skandal 12.10.10, 14:47
      Ludzie to mają problemy smile
      Widziałam super kombinezony w reservedzie za 230 zł i był jeszcze kupon rabatowy na - 20%.
      • coronella Re: kombinezony tchibo - skandal 12.10.10, 16:22
        ano mają ludzie problemy, szczególnie jeśli trzeba ubrać dwójkę dzieci, i jeszcze ma wystarczyć na kozaki dla mamy. A dopiero co wydało sie majątek na wyprawkę do szkoły. Wtedy okazuje się, że super kombinezon za 230 zł jest już nieco za drogi.
        W tym roku TCM zdrożały, do ubiegłego cena była super, i ta cena mnie przy nich trzymała. I to, że kombinezon córki sprzedałam sporo drożej, niż kupiłam.
        I w ogóle nie rozumiem tego oburzenia, każdy kupuje to, co chce. Wątków o H&M, C&A jest tak samo dużo, a może i więcej, tylko rozkładają się w czasie. Oferta TCM jest tylko raz na rok, stąd skumulowanie tematu.
    • anka_cyganka35 Re: kombinezony tchibo - skandal 12.10.10, 14:56
      ja zakupiłam dwa lala temu bo własnie były tak polecane przez inne mamy. i co? wielkie rozczarowanie. kurtka jak dla mnie zdecydowanie za cienka, spodnie zresztą też. kolorystyka bez rewleacji a do tego co drugie dziecko tak samo ubrane. wyleczyłam się.
      • sylki Re: kombinezony tchibo - skandal 12.10.10, 15:32
        Nie jest gruby, bo niby kombinezon narciarski, a te z reguły grube nie są.
        Z tym co drugim dzieckiem bym nie przesadzała, bo ja np. żadnego dziecka w nim jeszcze nie widziałam smile
        Sama za nimi nie szaleje, z wielka rezerwa kupiłam buty, mam nadzieje ze sie nie zawiode.
      • coronella Re: kombinezony tchibo - skandal 12.10.10, 16:18
        nie ma obowiązku kupowania tchibo, ani ubierania dziecka w NARCIARSKI kombinezon, można kupić futrzastego misia, zapakować w niego dziecko i ...sturlać z górki

Kupuję TCM od 6 lat, i jeszcze nigdy dzieci w nim nie zmarzły. One są do sportów zimowych, a sport to ruch, nie stanie w miejscu.
        W moim wielkim mieście Łodzi kombinezony TCM widuję sporadycznie, na osiedlu ma tylko jeden kolega, któremu ja sama ten kombinezon kupiłam.
        Przesadzasz.
    • czarnulkaaa2 Re: kombinezony tchibo - skandal 12.10.10, 17:07
      Fakt-w Łodzi chyba Tcm baaardzo słabo rozreklamowane- w zeszłym roku też widziałam jedno dziecko w tymże kombinezonie smile
      Ja kupiłam w tamtym roku w Realu za 39 zl, właśnie 2 dni temu poszłam po rozum do głowy że może jest za cienki dla dwulatka, wszak jest to właśnie kombinezon narciarski...Poza tym kurtka za długa sporo na moje dziecię. Stwierdziłam że wystawię w szalonej cenie na Alle i dorzucę nieco i kupię kombinezon Coccodrillo.
      TCM sprzedal się po 5 godzinach za 220 zł...Właśnie zaklepałam piękny kombinezonik Coccodrillo i jestem mega zadowolona wink
      • sylki Re: kombinezony tchibo - skandal 12.10.10, 17:30
        haha czyż, to nie piękne smile
        a teraz tylko patrzeć jak za rok TCM (w sklepie) będzie kosztował 300 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka