sinceramente 12.10.10, 20:11 wyborcza.biz/biznes/1,100896,8500005,Bezplatne_dostawy_do_Polski___Amazon_rzuca_wyzwanie.html Huraa!! Ja już zaczynam zapełniać swój koszyk na amazonie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ywonkaa Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 12.10.10, 21:04 Ooooo! Super, ja jestem fanką Amazona. Można wiele fajnych rzeczy upolować. Już się loguję i jak założycielka wątku zapełniam koszyk!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 12.10.10, 21:10 Pochwalcie się, co najczęściej kupujecie na Amazonie. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 12.10.10, 21:50 A jak tam się płaci? Można zwykłym przelewem? Odpowiedz Link Zgłoś
bo76 Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 12.10.10, 22:08 Dziewczyny, jak kupić i co zrobić, żeby mieć tę przesyłkę za darmo? Loguję się jako nowa, składam zamówienie, płacę kartą? Please, objaśnijcie, bo nęci mnie ta oferta na prezenty bym wybrała co nieco... Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 12.10.10, 22:24 Dziewczyny - zwracajcie tylko uwage od kogo kupujecie, bo opcja darmowej przesylki to zdaje sie dotyczy rzeczy sprzedawanych tylko przez Amazon. A na samym Amazon wystawiaja swoje towary rowniez inni sprzedawcy (dzisiejszy Amazon to taki wirtualny bazar ) . Po lewej stronie ekranu mozna sobie wybrac sprzedawcow. Udanych zakupow! Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 12.10.10, 22:27 oooops - nie przeczytalam artykulu, a tam o tym wspomnieli, rumienie sie Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 12.10.10, 22:30 Nie wiem gdzie sprawdzić tego sprzedawcę - gdzie po lewej??? Odpowiedz Link Zgłoś
jusstinna Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 12.10.10, 22:36 Proponuję z lewej przefiltrować na: FREE Super Saver Delivery. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 12.10.10, 22:30 Szkoda, że ja nie skorzystam. Ni w ząb nie umiem angielskiego,nie poradzę sobie. Nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę ( Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 13.10.10, 10:45 Zainstaluj sobie google toolbar i wlacz tlumaczenie polskie! Jest 'troche' nie gramatyczne, ale na pewno zrozumiesz, o co chodzi! www.google.com/intl/pl/toolbar/ie/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 12.10.10, 23:00 I ciekawe, że nie chce wysyłac do Polski przecenionych butów... Sprobowałam z kilkoma markami i jak jest SALE to mowi, że nie wyśle. Produkty w pełnej cenie już owszem... Jak miło... Odpowiedz Link Zgłoś
pdubno Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 13.10.10, 09:42 a co z vatem na akcesoria dla dzieci (laktator) i czy przesyłki nie giną? Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 13.10.10, 11:49 pyza_uk Dziękuje, jesteś kochana Nawet nie wiedziałam, że "takie cuś..." istnieje. Zalogowałam się na stronie tylko teraz nie bardzo mogę się połapać co mam zrobić aby kupować bezpośrednio od Amazon i załapać się na darmową wysyłkę Jezuuu... po studiach a jakaś nierozgarnięta jestem!! Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: jarossi 13.10.10, 11:58 jak wejdziesz np w women/kobietę /przepraszam za dwuznaczność/ i wybierzesz np ....np shoes/buty to po lewej stronie będą różne zakładki i na końcu jest zakładka sellers/sprzedawcy, i tu wybierasz amazon.com i wyświetla się wszystko co sprzedaje amazon z dostawą gratis Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: jarossi 13.10.10, 12:26 Dokladnie - poza tym, po 'wejsciu' w wybrany przedmiot, pod cena bedziesz miala informacje czy przedmiot jest 'na stanie' i przez kogo jest sprzedawany. Jesli nie widzisz tam Amazon, to znaczy, ze przedmiot pochodzi od innego sprzedawcy. Nie wiem jak wyglada przesylka do PL, ale czasami Amazon sprzedaje poprzez swoich sprzedawcow i wtedy przesylka jest rowniez darmowa, wowczas pojawia sie informacja 'Przedmioty do wysyłki do Wielkiej Brytanii zostanie sprzedana przez handlowców Preferowane Amazon' - to doslownie skopiowane z tlumaczenia na polski (widze, ze 'in stock' google tlumaczy 'w akcji' ). Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: jarossi 13.10.10, 12:31 Raz jeszcze dziękuje Poradziłam sobie i..... bulba. W koszyku miałam super wielki prezent dla syna ( kilka zestawów lego za 140 zł) no i wyszło, ze żadne z klocków nie są sprzedawane przez Amazon i wysyłka niestety nie jest free Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: jarossi 13.10.10, 14:15 nie zniechecaj sie, na pewno cos znajdziesz, duzo jest lego sprzedawanych przez amazon: www.amazon.co.uk/gp/search/ref=sr_nr_p_6_2?rh=n%3A468292%2Ck%3Alego%2Cp_6%3AA3P5ROKL5A1OLE&bbn=468292&keywords=lego&ie=UTF8&qid=1286972064&rnid=367778011 Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 jak płacicie za zakupy w amazon 13.10.10, 14:22 czy trzeba mieć karte kredytową, ja mam tylko zwykłą bankomatową i wg jakiego kursu? Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: jak płacicie za zakupy w amazon 13.10.10, 15:20 No to ja teraz juz nic z tego nie wiem. Wybrałam 3 zestawy lego, sprzedawane przez Amazon, na łączną kwotę prawie 115 funtów a mnie na górze strony, przy ikonie koszyk napisało, iż " FREE UK stanie, nie ma minimum zakupu: dowiedz się więcej". O co chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: jak płacicie za zakupy w amazon 13.10.10, 15:32 Ja przed chwila sprawdzilam zakupy na kwote ok £90 i jest opcja free delivery - po kliknieciu na koszyk wyswietla sie: Twoje zamówienie kwalifikuje się do swobodnego dostawy. (Obowiązują pewne ograniczenia) Upewnij się, wybierz Darmowe Super Saver Dostawa przy kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiorentina-due Re: jak płacicie za zakupy w amazon 13.10.10, 16:13 A ja na próbę wrzuciłam do koszyka pudło Lego i trzy pary przecenionych Umi. Wszystko sprzedawane przez Amazon. I nie chce mi wysłać butów w ogóle, natomiast Lego (ok 50 funtów) za darmo. Macie pomysł dlaczego tak jest? Buty są na liście artykułów wysyłanych do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: jak płacicie za zakupy w amazon 13.10.10, 16:35 Tak, mnie przecenionych crocsów też nie chce wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Amazon bezplatna wysyłka do PL za zakupy> 13.10.10, 17:31 Tu jest informacja dotycząca doliczania VATu www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=502578 Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Figa :-( 13.10.10, 18:06 Zestawu Playmobil też nie chce wysłać do Polski, a wcale nie przeceniony. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 dziewczyny napiszcie jak płacicie 13.10.10, 19:27 bo nie wiem czy wogule czegoś szukać Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: dziewczyny napiszcie jak płacicie 13.10.10, 19:49 Ja zrobiłam próbną symulację zakupów i na końcu okazalo się, że można płacić tylko kartą kredytową (nie bankomatową). Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: dziewczyny napiszcie jak płacicie 13.10.10, 20:35 Chyba we wszystkich sklepach internetowych wymagają karty kredytowej? W każdym razie tu nie o kartę chodzi, tylko o wyświetlany komunikat, że danej rzeczy nie mogą przesłać do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: dziewczyny napiszcie jak płacicie 13.10.10, 20:53 Kartą "bankomatową' nigdzie nie zapłacisz (przez internet) chyba, że jest to karta, która posiada taką opcję. Mało jest banków obecnie, które wypuszczają takie karty. Pozostaje tylko kredytówka lub pre-paidowa do płatności elektronicznych (najbezpieczniejsza). Odpowiedz Link Zgłoś
mama-hanki W-wa ktoś zamawia...chętna na doczepkę :) 13.10.10, 23:02 chciałabym dwie "pierdółki" dla dziewczyn swoich, więc chętnie się dołączę do zakupów którejś z warszawianek, proszę o info na gazetowego, thx Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: dziewczyny napiszcie jak płacicie 13.10.10, 23:17 jak płacę kartą kredytową to pobiera mi w jakiej walucie i czy mój bank pobierze prowizję od tej transakcji mam kartę citi banku? może wiecie bo ja pierwszy raz bym cos zamawiała z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jusstinna Re: dziewczyny napiszcie jak płacicie 14.10.10, 09:14 Jak płacisz kredytówką citibanku, kwota zakupów przeliczana jest na PLN, nie płacisz prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka ja już po zakupach 14.10.10, 10:43 teraz ciekawa jestem czy dojdą )) a jeśli tak to dziecko ucieszy się z lego, którego kupić w Pl nie można iza Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf do Iberka 14.10.10, 11:04 Płaciłaś kartą kredytową? Pokazało ci na końcu wartość w złotych czy nadal było w funtach? Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: do Iberka 14.10.10, 11:17 A jakie Lego kupiłas bo wczoraj przeglądałam i ceny mnie nie zachwyciły - praktycznie wychodzi na to samo co na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: do Iberka 14.10.10, 12:05 wydaje mi się, że można płacić przez internet zwykła kartą debetową mBanku i Inteligo, najlepiej upewnić się na infolinii Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: do aregiec 14.10.10, 12:18 Jakie lego wybrałaś, bo ceny chyba nie są zbyt niższe. Których w PL jeszcze nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: do aregiec 14.10.10, 12:26 ja nie kupilam jeszcze nic i to pytanie było do Iberki - juz odpowiedziała Natomiast bardzo mnie kusi zakup lalki baby born magiczny nocniczek bo rzeczywiście się opłaca a od dawna o niej myślę No i zastanawiam się co ewentualnie do tego dobrać bo cena lalki 24,99 Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: do Iberka 14.10.10, 12:15 masz rację , jest to ansze lego a konkretnie gra ale i tak bym coś kupiła żeby sprawdzić czy rzeczywiście mogę jak zakupy dojdą znaczy się mogę kupić coś większego Płaciłam kredytówką iza Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: do Iberka 14.10.10, 12:35 O kurcze pomyliłam osoby i ich wypowiedzi - przepraszam A czy przez PayPal można zapłacić? A może, któraś z Was jest z Kraka i będzie coś zamawiać to bardzo chętnie dołączę się do zamówienia, bo nie wiem czy poradzę sobie z procesem zapłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: Zapłata , wspólne zakupy na Amazon 14.10.10, 12:38 A czy przez PayPal można zapłacić? A może, któraś z Was jest z Kraka i będzie coś zamawiać to bardzo chętnie dołączę się do zamówienia, bo nie wiem czy poradzę sobie z procesem zapłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: do Iberka 14.10.10, 12:40 Jaroosi ja jestem z Krakowa i jak tylko przemyśle kupno tej lalki to mozemy zrobić wspólne zamówienie Mam karte kredytową z Multibanku, robiłam już zakupy z angielskiego crocsa i problemów nie było. A co chciałabys kupić? Jak coś pisz na maila gzetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: do Aregiec 14.10.10, 12:50 Słonko bardzo się cieszę i będę z Tobą w kontakcie. Zastanawiałam sie nad lego lub chomiczkiem zhu zhu ( czy jakoś tak ) tyle, że zastanawiam się jeszcze bo nie wiem po jakim kursie mam przeliczyć walutę. Jak patrzę przez "tłumacza" to mi przelicza 1:1. Po ile teraz są funty Odpowiedz Link Zgłoś
iberka ja jestem z Krakowa właśnie 14.10.10, 12:43 jesli teraz pójdzie bez problemu to an pewno jeszczez akupy robić będę więc mogę pomóc iza Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 Re: ja jestem z Krakowa właśnie 14.10.10, 12:48 a jak wygląda koszt posiadania karty kredytowej, zakładając że korzysta sie tylko do takich płatnosci internetowych, to czy karta kredytowa cos kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: ceny - co się opłaca ? bo.... 14.10.10, 14:32 Przeglądałam klocki Lego aby kupić coś pod choinkę starszemu ale.... Czy ja nie umiem szukać, czy jednak się nie opłaca? Wychodzi drożej niż na allegro już z przesyłką Przykładowo: LEGO City 7641 City Corner cena Amazon 39,96 a na allegro od 171 zł licząc po 4,50 daje 179 zł ( drożej o 8 zł ) Lego City pociąg pasażerski cena Amazon 93,14 a na allegro od 395 zł licząc po 4,50 daje 419 zł ( drożej o 24 zł ) Lego City Cargo Train cena na Amazon 124,99 a na allegro od 528 zł czyli licząc po 4,50 daje 562,54 ( drożej o 34 zł ) LEGO City 7687 Advent Calendar 2009 cena Amazon 34,99 a na allegro 79 zł, czyli licząc po 4,5 daje 157 zł ( drożej 78 zł ) Lego City 3182 - Airport cena na Amazon 78,36 a na allegro 331 zł czyli licząc po 4,5 daje 353 zł ( drożej 22 zł ) LEGO Creator 6753 Highway Transport cena na Amazon 64,99 a na allegro 270 zł, czyli licząc po 4,5 daje 293 zł ( drożej o 23 zł ) Jedyne co znalazłam taniej to: Lego City 7638: laweta cena na Amazon 8,55 a na allegro 56 zł, czyli licząc po 4,50 daje 39 zł( zysk o 17 zł ) LEGO City 7642: Garage cena Amazon 62.94 a na allegro 374 zł czyli licząc po 4,50 daje 283,23 ( zysk 91 zł ) A może ja coś źle liczę? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinakusiolina o co chodzi z tym VAT? 15.10.10, 00:02 Czy ja do ceny jaka mi pokazuje amazon mam jeszcze doliczyć podatek jaki zapłace? czyli jak widze cene 100 $ to mam liczyc iż przyjdzie mi zapłacic 100$ + 22% podatku czyli 122$? Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 Re: o co chodzi z tym VAT? 15.10.10, 07:37 nie, oni maja chyba niższy vat wiec musisz doliczyc kilka procent tylko, ja zamiast 12 funtów zapłaciłam 13,5 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia5030 Re: o co chodzi z tym VAT? 21.10.10, 22:46 Ale czy te kilka % różnicy Vat oni doliczają potem do końcowego zamówienia? Czy to my musimy sami doliczyć i zapłacić więcej? Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: o co chodzi z tym VAT? 21.10.10, 22:56 Oni doliczają. Zamówiłam coś co miało kosztować 6,99 i jak przyszło potwierdzenie przyjęcia zamówienia to podana cena była już 7,26, czyli Amazon doliczył mi 0,27 Vat-u. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: o co chodzi z tym VAT? 15.10.10, 09:11 Oferta darmowej przesylki dotyczy zdaje sie amazon.co.uk a nie amazon.com (wnioskuje po wymienionej przez ciebie walucie $, zamiast £, ze probujesz robic zakupy na amerykanskim amazon?). Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 mozna płacic kartą debetową 15.10.10, 07:39 ja mam VISA w Deutche Banku i juz zrobiłam zakupy, z kata ściągneło po kursie 4,4445 i teraz czekam na przesyłke, ma byc 19 października, zakupiłam zestaw Littlest pet shop pojazd za 60 zł sztuka wiec jakies 30 zł taniej niz u nas Odpowiedz Link Zgłoś
oladjka [...] 22.10.10, 12:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś