Dodaj do ulubionych

Nintendo, psp, game boy - co wybrać?

31.10.10, 14:21
chciałabym kupić jakąś konsolę dla dziesięciolatka pod choinkę. Na allegro jest tego mnóstwo, nie znam się, nie wiem, na co zwrócić uwagę. Wolałabym się zmieścić do 300 zł - syn ma już PS3 i komputer, konsolka bylaby używana sporadycznie. Podpowiedzcie proszę.
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 31.10.10, 14:27
      Podpinam się do pytania, tyle, że szukam czegoś dla 7-latki, która napisała list do Mikołaja/Gwiazdki z prośbą o "gejm boja". Młoda nie ma żadnych konsoli, ani swojego komputera. Ja jestem kompletnie zielona w tym temacie.
      • paliwodaj Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 31.10.10, 15:32
        nie znam sie kompletnie na grach, wiem ze wiele dzieci moich znajomych ma wii, glownie chlopcy nie moga bez tego funkcjonowac.
        Czesc dzieci ma nintendo DS, ale znowu widzialam chorobliwe przypadki np: chlopak lat 9 przegral i w zlosci ugryzl ekran, co spowodowalo wylanie sie cieczy pod ekranem
        Moim dzieciom jeszcze nie kupowalam gier telewizyjno - komputerowych bo widzialam kilka niezdrowo zaawansowanych maniakalnych przypadkow i mysle ze moj syn ma podobne sklonnosci
        • jagodasoft2 Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 31.10.10, 15:53
          Moje dzieci - mąż (kupował mąż niby dla dzieci wink) mają komputer, PSP, PS2, X Box 360 i konsolkę z Lidla za 60zł ze 100 grami. W tym zestawia najlepiej wypada psp ze względu że można grać w samochodzie, na wyjazdach itp. Młodsza z tych samych powodów lubi tą łatwiejsza z lidla. Najmniej uzywany jest PS2.
          Ja bym zwróciła uwagą również na "dostępność" gier i jako konsolę przenośną kupiła właśnie PsP
          • annaparzonka Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 31.10.10, 17:21
            Jako rodzic powiem tak cora mam nindento ds lite *rozowe* takie chciala na urodziny, w domu mamy tez PS3. Jako sprzedawaca konsol powiem tak jezeli masz w domu PS3 to dla dziecka bedzie fajne nindendo ds bo wszedzie moze wziasc konsolke, umili podroz itp Jezli chodzi o inne typowo domowe konsole to nintendo wii jest super dla calej rodziny, pelno akcesori duzy wybor gier i przy niej naprawde nie mozna sie nudzic i nie ma szans sie nia znudzic.... xbox 360 hmmm ja w tej konsoli nic ciekawego nie widze, maz rowniez w sposrod wszystkich konsol domowych usatawia ja na samym koncu chociaz ludzie kupuja, zazwyczaj jak sprzedaja xboxy 360 to ze wzgledu na to ze wymieniaja na PS3. Mam nadzieje ze chociaz troszke pomoglam
            • jagodasoft2 Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 31.10.10, 18:20
              U nas Ps3 odpada właśnie ze względu na gry które są potwornie drogie, a XBox no cóż wystarczy choć trochę znać sie na internecie dodatkowo teraz wychodzi kinect
            • leneczkaz Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 02.11.10, 08:15
              annaparzonka napisała:

> Jako rodzic powiem tak cora mam nindento ds lite *rozowe* takie chciala na urod
              > ziny, w domu mamy tez PS3. Jako sprzedawaca konsol powiem tak jezeli masz w dom
              > u PS3 to dla dziecka bedzie fajne nindendo ds bo wszedzie moze wziasc konsolke,
              > umili podroz itp Jezli chodzi o inne typowo domowe konsole to nintendo wii jes
              > t super dla calej rodziny, pelno akcesori duzy wybor gier i przy niej naprawde
              > nie mozna sie nudzic i nie ma szans sie nia znudzic.... xbox 360 hmmm ja w tej
              > konsoli nic ciekawego nie widze, maz rowniez w sposrod wszystkich konsol domowy
              > ch usatawia ja na samym koncu chociaz ludzie kupuja, zazwyczaj jak sprzedaja xb
              > oxy 360 to ze wzgledu na to ze wymieniaja na PS3. Mam nadzieje ze chociaz trosz
              > ke pomoglam

Jesteś sprzedawcą konsol i piszesz takie bzdury?
              360 jest dla dorosłych mężczyzn i żadne wii z gierkami dla 5-latków nie zadowoli panów którzy chcą gry o kosmosie, wojnach itd. Zresztą dorosłemu wstyd mieć wii bo wszystkie maluchy je mają smile
              PS za to ma dużo darmowych gier 'na lewo' tyle, że ma swoje wady techniczne (nie będę się rozpisywać).
              • annaparzonka leneczkaz 02.11.10, 11:17
                leneczkaz napisała:

> Jesteś sprzedawcą konsol i piszesz takie bzdury?
                > 360 jest dla dorosłych mężczyzn i żadne wii z gierkami dla 5-latków nie zadowol
                > i panów którzy chcą gry o kosmosie, wojnach itd. Zresztą dorosłemu wstyd mieć w
                > ii bo wszystkie maluchy je mają smile
                > PS za to ma dużo darmowych gier 'na lewo' tyle, że ma swoje wady techniczne (ni
                > e będę się rozpisywać).

kupujaca chce kupic konsole dla dziecka a nie dla doroslego mezczyzny!!! a co uwazasz ze na innych konsolach nie mozna pograc w gry o kosmosie, czy jakies inne? gry call of duty i inne tez sa w wydaniach na wii wiec to nie konsola tylko dla dzieciakow. A co do wstydu znam wiele doroslych mezczyznach, kobiet ktorzy posiadaja wii i nie czuja sie jak dzieciaki w zwiazku z tym!!! wiec dziwi mnie to co piszesz bo to istna bzdura chyba ze to bylby wstyd dla Ciebie wiec nie pisz za wszystkich....
                • leneczkaz Re: leneczkaz 02.11.10, 13:37
                  Nie no masz rację, że wii super dla dzieci i mam, ale napisałaś, że mąż uważa, że w 360 nie ma nic ciekawego.. A tam właśnie 'męskie' gry...
                  • annaparzonka Re: leneczkaz 02.11.10, 15:03
                    moj maz rowniez gra w meskie gry no moze nie teraz bo brak czasu robi swoje ale jak sobie zakupywalismy konsole wybralismy PS3... co do awaryjnosci to nie wiem ale xbox ma raczej wieksza, zalezy tez z ktorego roku, my swoje ps3 slim mamy z rok jak i nie wiecej uzywamy duzo i nigdy nie bylo naprawiane
    • camilcia Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 31.10.10, 18:19
      psp chyba droższe niż nintendo ds, my braliśmy pod uwagę tylko przenośne, bo w domu dzieciaczki czasem pograją na komputerze, a psp można zabrać wszędzie, mamy ok miesiąca, szału nie ma, czasem grają, nie ma scen i ataków dziwnych zachowań, 2 gry ulubione to little big planet i wyścigi zygzakowe wink
      kupował mąż, dokupił do psp ubezpieczenie od wszystkiego, jak upadnie jak dziecko popsuje itp itd zaplacil za to 129zl na 4 lata
      mały się zakochał jak kuzyn był u nas z ds lite ale ktoś tam powiedział że w Pl więcej gier jest na psp
      ps3 grali u brata, fajnie bo mogli jednocześnie grać
      • sylaluk1 Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 01.11.10, 09:10
        W domu mamy Wii-polecam, swietna zabawa dla calej rodzinki i znajomych jak wpadną z wizyta.Oprocz tego synek lat 7 ma PSP, ktore może uzywac TYLKO jak podrozujemy lub zabieram go na "nudne" zakupy w sklepach odziezowych.Na Wii moze grac tylko w weekendy (jesli nie zarobi kary w tygodniu).Dodatkowo moze sobie sluchac audio bookow na PSP.
        Aha Wii mamy przerobione wiec mamy wszystkie mozliwe gry z netu...
        Pozdrawiam
        Sylwia i Hubi (24.09.2003)
        • jagodasoft2 Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 01.11.10, 10:22
          > Aha Wii mamy przerobione wiec mamy wszystkie mozliwe gry z netu...

a PsP nie?
      • pia_ Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 01.11.10, 17:48
        A jakie psp macie - moze jakieś linki?
        Porzebuję właśnie coś przenośnego, no i tak max do 300 zł - jeśli to możliwe.
        A co to jest game boy?
        • e_r_i_n Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 01.11.10, 18:22
          PSP wygląda tak:
          https://www.ubergizmo.com/photos/2007/7/psp-slim.jpg
          Tyle, że kosztuje ponad 300 zł
          Tu masz stronę
          pl.playstation.com/psp/
          Gameboy to coś takiego:
          https://www.nintendo.com/images/ds/systems/dsixl/xl_burgundy.png
          • pudelek09 Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 01.11.10, 20:48
            moja ma to biale,kupilismy na poczatku wrzesnia,ale kosztowalo 620zl.Na alegro sa tansze.We Wroclawiu na kollataja jest sklep z konsolami i ostatnio takie wlasnie biale uzywane(ale wogole niezniszczone)bylo wystawione za 400zl.Moze podjedz jak jestes z Wrocka,albo zadzw czy jest-oczywiscie jezeli bierzesz pod uwage uzywane
          • patyk.od.zosi Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 01.11.10, 20:55

ta konsola ponizej TO NIE game boy,
            a nintendo dsi lite
            ______
            pozdr.
            • e_r_i_n Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 01.11.10, 22:58
              Sorki, nie dopisałam smile Ale to taki następca gameboya, bo tych chyba już nie produkują
              • patyk.od.zosi Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 02.11.10, 06:57

smile
                ______
                pozdr.
    • emi28 Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 01.11.10, 21:03
      dziekuje, chyba bedzie nintendo ds
      • annaparzonka Re: Nintendo, psp, game boy - co wybrać? 01.11.10, 21:30
        drugie zdjecie to nie game boy tylko nintendo dsi, gam boy to starszu model.....
        nintendo ds lite spokonie kupisz do kwoty jaka chcesz przeznaczyc i to z grami oczywiscie jak chcesz kupic uzywana. Nie wiem jak teraz cena nowych ale powienna spasc bo przeciez juz jakis czas temu wyszedl nowy model nindento xl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka