Dodaj do ulubionych

2,5 latka mikołajowy problem

16.11.10, 21:58
Mikołaj ma problem, bo moja 2,5 latka nic nie chce - już kilka razy szłam z nią do Reala, żeby pooglądała zabawki - a ona pochodzi, pochodzi, a gdy pytam czy ma to przynieść jej Mikołaj to mówi że nie. Jedyny niewielki entuzjazm to przy kasie sklepowej, jak opowiadałam jak się mozna tym bawić i przy pociągach Tomek - duży entuzjazm (ale ma kolejkę drewnianą z Tesco i średnio się nią bawi, dlatego kolejna kolejka wydaje mi się średnim pomysłem).
A jak jest z kasami sklepowymi - bawią się nimi dzieci wasze dzieci, a jak już to jaka fajniejsza?sama kasa?czy taki zestaw z wózkiem i jakimiś dodatkami?
Może jakieś inne pomysły? Lego mamy i też na razie bez szału sad

Na razie kupiłam jej książki (Martynkę i Tomki), Tomka na DVD i kolorowanki (ostatnio przeżywa fascynację kolorawniem i malowaniem)

Obserwuj wątek
    • melimej Re: 2,5 latka mikołajowy problem 16.11.10, 22:17
      Na temat kasy niesty nie wypowiem się, nie mieliśmy nigdy.
      Córka 2,3 jeszcze nie potrafi mi powiedzieć co chce. Przy 2 starszych synach mam problem z wyborem prezentu dla córki. Obecnie najbardziej zastanawiam się nad zestawem lekarskim.
      Lubi usypiać lale itd, więc może zechce je leczyćsmile

Pozdr
      Meli
      • monikaj21 Re: 2,5 latka mikołajowy problem 16.11.10, 22:24
        Kasa wydaje mi się dobrym pomysłem, do tego worek plastikowego jedzenia i wózek. Mnie się podoba sklep Smoby ale moje dzieciaki nie mają więc nie wiem jak się sprawdza.
        A do zestawu lekarskiego koniecznie fartuch i prawdziwe dodatki (plasterki, strzykawki, maseczka na twarz) - moja córka uwielbiała się takimi rzeczami bawić w tym wieku i do dziś (5,5 roku) jej nie przeszło smile
        • betimek Re: 2,5 latka mikołajowy problem 16.11.10, 22:46
          Kasa to świetny pomysł, przynajmniej u nas sprawdził się w 100%. Córka dostała na Dzień Dziecka, jak miała właśnie 2,5 roku, bawi się nią bardzo często do dzisiaj (ma 3 lata) i podejrzewam, że jeszcze się pobawi.
          Ja chciałam jej kupić kasę Smoby, ale dziadkowie kupili taką:
          https://www.swiatzabawek.home.pl/allegro/foto/kasa/46662.jpg
          i bardzo się córce podoba, zwłaszcza mikrofon wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka